Hyvää ystävänpäivää kaikille Operaatio Joulun Lapsen ystäville!

Operaatio Joulun Lapsi -projekti luo kotimaassa yhteisöllisyyttä ja yhteyttä yli sukupolvien ja ihmisryhmien. Paketin pakkaamisen lisäksi monet suomalaiset löytävät luovia tapoja olla mukana projektissa ja myös innostaa muita mukaan keräykseen.

ystävänpäivä

Tapoja olla mukana projektissa on lukuisia. Siinä missä yksi kerää ympäri vuoden pakettiin sopivia tavaroita kaupoissa kierrellessään, toinen neuloo sukkia ja myssyjä. Yksi haastaa seurakuntansa isät nikkaroimaan paketteihin leluja tai olemaan mukana pakettien kuljettamisessa palautuspisteiden välillä. Toinen ylläpitää jokavuotista perinnettä olla mukana pakettien tarkastustalkoissa keskusvarastolla ja innostaa mukaansa myös muutaman työkaverinsa. Joku antaa omastaan osallistuessaan vapaaehtoistyönä järjestettyihin hyväntekeväisyyskonsertteihin, joita varten toiset ovat uhranneet kallisarvoisia tuntejaan harjoitellakseen musiikkiesityksiä korkealaatuista lopputulosta varten.

Useat Joulun Lapsen ystävät – kenties sinäkin? – ovat vuosien varrella myös näiden pakettitarkastuspöytien äärellä, yhteisissä neulomistalkoissa, ja auton etupenkillä pakettikuskina toimiessaan saaneet löytää uusia sydänystäviä elämäänsä. Mikä kaunis lahja!

Operaatio Joulun Lapsi haluaa olla mukana viemässä samaa viestiä, joka kuuluu meille kaikille, myös kohdemaidemme lapsille: ”Sinä olet rakastettu. Maailmankaikkeuden Luoja näkee sinut, iloitsee sinusta, haluaa olla juuri sinun Ystäväsi.” Jeesus haluaa olla meidän jokaisen todellinen Ystävämme. Kysymys kuuluu haluammeko me olla Hänen ystäviään. Jeesus tuli maailmaan todellisesti osoittaakseen ystävyytensä ja rakkautensa meille. Tämän saman tehtävän Hän taivaaseen astuttuaan myös asetti meille, seuraajilleen; viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan. Evankeliumi kertoo kuinka Jeesus on syntisten Ystävä.

Evankeliumin julistukseen kuuluvat sanat sekä teot. Me suomalaisina saamme olla yhteisessä projektissamme arvokkaassa roolissa lähettämässä kohdemaidemme lapsille ystävyyden ja rakkauden viestin lahjapakettiemme muodossa. Paikalliset seurakunnat saavat sen jälkeen olla julistamassa lahjan saaneille lapsille evankeliumia sanoin; suuri osa kenkälaatikkolahjan vastaanottaneista lapsista osallistuu myöhemmin keväällä paikallisten seurakuntien järjestämille Suuri Seikkailu -opetuslapseuskursseille. Noilla kursseilla lapset saavat oppia, kuinka me voimme olla Jumalan ystäviä.

Työmme on yhteinen ja jokainen on tärkeä! Kiitos että olet mukana tuomassa kanssamme toivoa ja iloa Euroopan vähäosaisille lapsille! Iloista ystävänpäivää sinulle ja ystävillesi!