Saako Israel kuin leipäihmeenä takaisin Ukrainaan lähettämänsä?

”Juutalaisten pääsiäisjuhla oli lähellä. Jeesus kohotti katseensa ja näki, että suuri ihmisjoukko oli tulossa. Hän kysyi Filippukselta: ’Mistä voisimme ostaa leipää, että he saisivat syödäkseen…’” Joh. 6:4–5.

MDA ambulances for Ukraine

TIESITKÖ, että Johannes kertoo kolmesta pääsiäisestä Jeesuksen julkisen palvelutyön aikana?

Ensimmäisenä pääsiäisenä Jeesus shokeerasi puhumalla temppelin maahan hajottamisesta ja jälleenrakentamisesta kolmessa päivässä (Joh. 2:13–22). Toisena pääsiäisenä Jeesus teki leipäihmeen ruokkimalla tuhansia vain viidellä  murretulla leivällä (Joh. 6:4–14). Kolmas pääsiäinen oli Golgatalla.

Leivän pääsiäisihmeeseen sisältyy ihmeelinen sanoma Kristuksen riittävyydestä: Murrettunakin – tai kenties juuri siksi – hänestä riittää meille kaikille yllin kyllin. Meidän kaikkien kaikki synnit – menneet, nykyiset ja tulevat – on sovitettu Golgatan rujon kauniilla ristinpuulla. ”Rangaistus oli hänen päällään, että meillä olisi rauha.” (Jesa. 53:5).

Autuas vaihtokauppa: Hän kantoi sinun syntisi ja rangaistuksesi, sinä sait Hänen rauhansa.

Toisen pääsiäisen leipäihmeeseen sisältyy myös ajallisista tarpeista huolehtimisen siunaus. Siellä missä Jeesuksen nimessä kosketetaan ihmisen aineellista hätää, sielläkin tavallaan toteutuu pääsiäisen leipäihme: Jeesuksen nimessä omasta annettu siunaus moninkertaistuu ihmisten ajalliseksi selviytymiseksi. Tästä saimme iloita hiljattain Meilahden kirkossa pidetyssä Patmos Lähetyssäätiön IsraelAvun 50-vuotisjuhlassa. Arvovieraanamme ollut Israelin Suomen suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov toi juhlassamme Israelin valtion kiitoksen Patmosystävien vuosikymmeniä jatkuneesta työstä Israelin ja juutalaisen kansan hyväksi.

Iloitse Kristuksesta tänäkin pääsiäisenä. Taivaasta annettu leipä, Golgatalla murrettu meidän edestämme, Herra Jeesus Kristus, ravitkoon sielusi ja henkesi ja ruumiisi iankaikkiseen elämään.

”LÄHETÄ LEIPÄSI VETTEN YLI, NIIN AJAN PITKÄÄN SINÄ SAAT SEN JÄLLEEN. Saarnaaja 11:1

PATMOS-AMBULANSSI LÄHDÖSSÄ UKRAINAAN. Patmos on vuosikymmenien saatossa lahjoittanut useita ambulansseja Israeliin MDA:lle. Nyt luvallamme MDA on lähettämässä niistä yhden, Israelissa lähes parikymmentä vuotta täysin palvelleen Patmos-ambulanssin (samanlaisen, kuin yläkuvassa), avuksi Ukrainaan. Emme epäröineet hetkeäkään antaa lupaa luvoutukseen, kun sitä meiltä kysyttiin.

UUSI AMBULANSSI MDA:LLE – VOISIKO TÄMÄ OLLA PATMOSYSTÄVIEN LAHJA ISRAELILLE 2022? Patmoksessa olimme MDA:n Ukrainaan tehtävästä lahjoituksesta ennakkoon tietämättä kuin johdatettuina jo tehneet päätöksen sitoutua lahjoittamaan juhlavuoden merkeissä varat tuliterän elämääpelastavan erikoisvarustetun Patmos-ambulanssin hankintaan 2022! Sellaisen kuten kuvassa alla aiemmin lahjoitettu Patmos-ambulanssi.

Murtaisitko leivästäsi Jeesuksen nimessä tähän tarkoitukseen pääsiäislahjan Israelin elämäksi?

Antamalla rakkaudenlahjasi Patmoksen Israel- ja juutalaistyöhön osallistut lahjallasi myös uuden ambulanssin hankintaan. Jos Jumala suo, keväällä 2023 saamme Patmos-matkaryhmän kanssa Israelissa luovuttaa uuden ambulanssin MDA:n käyttöön.

Sinusta kiitollisena ja sinua siunaten.

PASI TURUNEN
Toiminnanjohtaja