Ukrainan kansa hädässä – Patmos auttaa!

Ukrainan ihmisten hätä on painavana silmiemme edessä. Jokaisessa sodassa suurimmat kärsijät ovat aina tavalliset ihmiset – sellaiset kuten sinä ja minä.  Patmos Lähetyssäätiö on tutkinut ja löytänyt kanavat auttamiseen. Teemme yhteistyötä luotettavien pitkäaikaisten kumppaneidemme kanssa.

The national flag of Ukraine in female hands. The concept of patriotism, respect and solidarity with the citizens of Ukraine

Paavali sanoo: ” Juutalaiselle ensin..” (Room. 1:6), niinpä ensimmäiseksi avaamamme avustuskanava on Keren Hayesod -järjestö, joka auttaa Ukrainan juutalaisten alijaa.

Tuemme lisäksi sekä hengellisesti että aineellisesti Ukrainan sisäisiä pakolaisia. Apumme tavoittaa myös naapurimaissa, kuten Moldova ja Romania, jotka ovat vastaanottaneet jo paljon Ukrainan pakolaisia. Perjantaina 25.2. kerrottiin, että Moldovaan on vastikään tullut 25 000 ukrainalaista, ja luku kasvaa koko ajan.

Moldovassa juutalaistyömme johtaja pastori Jura Majevski koordinoi apumme yhdessä ukrainalaisten veljien Valentin Sviontekin ja Pavel Scapin kanssa.

Romaniassa toimimme pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Crestina Pentru Tine -järjestön kautta. Järjestön johtaja Sebastian Mariniuc ilmoitti, että he auttavat sekä Romaniassa että mahdollisuuksien mukaan myös Ukrainan puolella.

Tuemme humanitaarisen ja lääkinnällisen avun antamista pakolaisille sekä kenttäsairaalan perustamista Ukrainan rajalle Franklin Grahamin johtaman kristillisen hätäavustusjärjestön, Laupiaan Samarialaisen -kukkaro (Samaritan’s Purse) kautta, jolla on tehokas ja toimiva kriisivalmius.

Tule mukaan auttamaan! Tiedämme, että voisimme itse olla samassa tilanteessa, ja kuinka kiitollisia olisimmekaan avusta. 

Patmos tukee lahjoituksin esimerkiksi Laupiaan Samarialaisen kukkaro (Samaritan’s Purse) -järjestön hätäaputoimintaa Ukrainan pakolaisten auttamiseksi. Järjestö on muun muassa perustanut Ukrainan rajalle kenttäsairaalan palvelemaan sotaa pakenevia pakolaisia. Kenttäsairaalassa on neljä osastoa ja 50 vuodeosastopaikkaa, ja päivystysosasto, jossa hoidetaan 100 potilasta päivässä. Kuva: Samaritan’s Purse.
Yksi Patmoksen tukemista avustuskohteista on Ternopilin kaupungissa paikallisen seurakunnan ylläpitämää vastaanottokeskus, joka auttaa sotaa pakenevia äitejä ja lapsia. Kuvassa olevat kaksi naista lapsineen saivat majoituksen ja ruokaa, ennen kuin he jatkoivat matkaa Puolan kautta turvaan. Miehet jäivät Ukrainaan taistelemaan. Seurakunnan ylläpitämä vastaanottokeskus kykenee Patmoksen tuella vastaanottamaan noin 120 ihmistä ja huolehtimaan heistä.