Patmos-blogi

80 vuotta juutalaisten luovutuksesta

Radio Patmos Radio Patmoksen toimittajat kirjoittavat Patmos-blogilla mielenkiintoisista aiheista ja vieraista.
Julkaistu:

Rony on aktiivinen kirjoittaja, Israel-uutisten toimittaja ja hänellä on pitkä kokemus Israelin kirjeenvaihtajana. Häntä on aina kiinnostanut maailmanpolitiikka.

Kahdeksan luovutetun muistomerkki Helsingissä.

Rony käy läpi haastattelussa läpi sekä Ukrainan sodan vaikutuksen Israelissa, että tuoreet poliittiset kuulumiset. Rony Smolarin isä perustu kenttäsynagogan Suomessa rintamalle ja se toimi aivan saksalaisten rintamaosuuden vieressä.

6.11.2022 tuli kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun Suomi luovutti 8 juutalaista Natsi-Saksaan. Patmos oli mukana muistotapahtumassa ja seppeleen muistomerkille laski toiminnanjohtajan assistentti Tarja Heiskanen. Seppeleessä oli kahdeksan valkoista ruusua.

Rony käy haastattelussa läpi tämän tapahtumasarjan eri vaiheita.

Millainen on oli nuoren juutalaismiehen elämä Suomessa? Miten suomalainen media suhtautuu Israeliin? Mites juutalainen vähemmistö on selvinnyt Suomessa?

Kuuntele Rony Smolarin haastattelu.
Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (1)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Erkki Hänninen

  Elämme vaarallisia aikoja ihmisen kannalta…
  Suomelta kahdeksan viattoman turvaa hakeneen ihmisen luovuttaminen tapettavaksi oli liikaa! Jo yhdenkin ihmisen luovuttaminen natsi-Saatanan alttarille oli liikaa… Virkamiehillä oli motiivina asema natsien Uudessa Euroopassa, joka ”satavarmasti” voittaa…
  Suomen valtiojohto on nyt, ikävä kyllä, hairahtunut hakemaan valheturvaa sotaliitto Natosta. Natomaa Turkki on pannut Suomen Natojäsenyyden ehdoksi kurdien luovutuksen. Toistaako Suomen valtiojohto virheen, että uhraa kurdien ihmisoikeudet erittäin kyseenalaisen, lyhytnäköisen tavoitteen tähden?
  Vestigia terrent…!
  Tavallisena Suomen kansalaisena toivon, että täällä ainakin toistaiseksi turvassa olevien kurdien ihmisoikeudet huomioidaan, eikä niillä käydä kauppaa Turkin/Naton/EUn/USAn kanssa!
  Ei ole siunausta Suomen kansalle ja maalle saada ns. turvatakuita ihmisveren hinnalla.
  Järkeä ja inhimillisyyttä käteen, Suomen päättäjät.
  Kiitos!