Patmos-blogi

Adam Berkowitz: Kristityt ja juutalaiset surevat yhdessä sionistipastori Jack Hayfordin poismenoa.

Vieraskynä Patmosblogi julkaisee vierailevien kirjoittajien mielenkiintoisia tekstejä Vieraskynä -palstan nimikkeellä. Kaikki kirjoittajat vastaavat itse tekstinsä sisällöstä.
Julkaistu:

 ”Kallis on Herran silmissä hänen hurskaittensa kuolema.” Psalmi 116:15

Pastori Jack Hayford (1934-2023), kristillisen sionismin uranuurtaja, kuoli 88-vuotiaana sunnuntaina kotonaan.

Kuva: Jack Hayford Ministries (Facebook)

Pastori Hayford oli yhdysvaltalainen kirjailija, helluntaipastori ja Teksasissa sijaitsevan The King’s Universityn emerituskansleri. Pastori Hayford palveli 30 vuotta Van Nuysissa, Kaliforniassa sijaitsevassa The Church On The Way -seurakunnassa, jonka jäsenmäärä on kasvanut yli 12 000:een.

Hänet tunnetaan myös yli 500 laulun kirjoittajana. Niiden joukossa suosittu laulu ”Majesty” (Kuningas, ainoa valtias), joka on yksi sadan nykyajan tunnetuimmista hengellisistä lauluista ja jota lauletaan kirkoissa ympäri maailmaa.

Hän oli myös tuottelias ja yksi myydyimmistä kirjailijoista, joka kirjoitti tai oli mukana kirjoittamassa yli viittäkymmentä kirjaa.

Pastori Hayford oli Israel-myönteisen liikkeen uranuurtajia kristikunnassa. Hän johti uskoon perustuvia matkoja Israeliin ja johti tuhansia kristittyjä Pyhään maahan ainakin 40 kertaa.

Hänen kristillinen rakkautensa Israelia kohtaan tuli ehkä parhaiten esille hänen vuonna 2002 kirjoittamassaan artikkelissa ”Miksi seisoa Israelin rinnalla tänään?”.

”Israel on maa, josta Jumala sanoo Raamatussa ainutlaatuisesti, profeetallisesti, lunastavasti ja toistuvasti: ’Tämä on minun'”, artikkeli alkoi. ”Jumala viittaa Israeliin niin kuin hän ei viittaa mihinkään muuhun maahan maan päällä. Israel on nostettu valkeudeksi pakanoille.”

”Kirkko oli perustamisvaiheessaan käytännössä kokonaan juutalainen, ja se pysyi sellaisena, kunnes evankeliumi alkoi levitä”, kirjoituksessa jatkettiin.

”Elämme historian raittiissa hetkessä, joka kutsuu meitä Jeesukseen Kristukseen uskovina ottamaan kantaa Israelin puolesta”, pastori kirjoitti. ”Voimme olla viimeisen hetken ihmisiä. Meidän ei pidä olla passiivisia profetian edessä; meitä kutsutaan rukoilemaan intohimoisesti, esirukoilemaan ja palvelemaan Vapahtajan sanojen mukaan, joka sanoi, ettei meidän tehtävämme ole spekuloida, milloin loppu tulee. Meidän velvollisuutemme on tehdä valtakunnan asioita, kunnes hän tulee (Luuk. 19:13).

Pastori väitti, että hänen kutsumuksessaan ei ollut kyse politiikasta.

”Tässä on kyse Jumalan sanasta, mutta poliittiset seuraukset ovat äärimmäisen dramaattisia”, hän selitti. ”Raamattu julistaa, että tulee aika, jolloin kaikki maailman kansat kääntyvät Israelia vastaan. On niin hyvin ajateltavissa, että tämä voisi tapahtua meidän aikanamme, että on ratkaisevan tärkeää hahmotella, miksi meidän pitäisi seistä Israelin rinnalla tänään.”

Pastori Hayford hahmotteli sitten kahdeksan syytä, miksi kristittyjen tulisi seistä Israelin rinnalla. Syiden joukossa hän korosti, että Jumalan Raamatun patriarkkojen kanssa tekemä liitto Israelin maasta on yhä voimassa tänä päivänä. Hän totesi myös, että juutalaisiin ja Israeliin kohdistuvat uhat kohdistuvat myös kristittyihin tänä päivänä.

David Nekrutman, ”Your Sabbath Invitation” -kirjan kirjoittaja, on rakentanut siltoja Israelia rakastavien kristittyjen ja juutalaisten välille. Hän kirjoitti koskettavan muistokirjoituksen pastori Hayfordille Facebook-sivulleen.

”Kuulin juuri uutisen pastori Hayfordin kuolemasta”, Nekrutman kirjoitti. ”Hayfordin perheelle ja kaikille niille, joihin hän on vaikuttanut; Jumala lohduttakoon teitä.”

”Minulla oli kunnia tavata pastori Hayford toukokuussa 2002 ollessani kristillisten asioiden johtajana Israelin New Yorkin konsulaatissa, hän lensi konsulaatissa pidettyyn suureen kristillisten johtajien kokoukseen tapaamaan apulaisulkoministeriä, rabbi Michael Melchioria, jota piispa Robert Stearns ja minä koordinoimme.

Nekrutman kertoi pastori Hayfordin roolista Jerusalemin rauhan puolesta vietettävän rukouspäivän perustamisessa.

”Se oli pastori Hayford, joka ehdotti, että päivän pitäisi olla lähellä sovituspäivää”, Nekrutman kirjoitti. ”Hänen perustelunsa oli, että vaikka yksittäistä kristittyä ei tuomita kirkon menneisyydessä harjoittamasta juutalaisvastaisuudesta juutalaisväestöä kohtaan, meillä on vastuu varmistaa, ettei sitä enää koskaan tapahdu uudelleen. Sovituspäivä muistuttaa meitä tästä vastuusta.”

”Kiitos, pastori Hayford, vuosien palveluksesta Jumalan valtakunnan hyväksi sekä Israelin puolesta seisomisesta”, Nekrutman totesi lopuksi. ”Tähän kuului rakkaus kaikkia maassa asuvia kohtaan.”

Run for Zion -järjestön puheenjohtaja Jonathan Feldstein oli pastori Hayfordin ystävä, ja hänen rakkautensa Israeliin vaikutti häneen.

”Pastori Jack tunnettiin monista asioista, muun muassa hänen häpeilemättömästä rakkaudestaan Israeliin ja juutalaisiin”, Feldstein sanoi. ”Tämä tuki ei ollut vain yksilöllistä pastorin ja valikoidun ystäväjoukon välillä. Hän määritteli standardin monille kirkon jäsenille tänä päivänä. Hänen fyysiset ja teologiset sormenjälkensä ovat nykyään kaikkialla Israelissa. Hän tuki Israelia ja juutalaisia, koska Jumala käski häntä siunaamaan Israelia. Mutta se oli hänelle myös jatkuva hengellisen inspiraation lähde.”

”En saanut puhua hänen kanssaan usein, mutta kun sain, hänellä oli uskomaton kyky saada minut tuntemaan, että olin sillä hetkellä ainoa ihminen maailmassa. Mutta hän teki myös selväksi, että minun kauttani hän oli yhteydessä koko juutalaiseen historiaan ja juutalaisiin.”

Feldsteinin mukaan pastorissa ”ruumiillistui merkittävä armollisuuden taso, joka korostui hänen Israeliin liittyvissä vuorovaikutustilanteissaan”.

”Sain kokea tämän hänen innokkaan tukensa ja hyväksyntänsä hankkeille, joiden parissa työskentelin”, hän sanoi. ”Oli yksinkertaisesti upeaa olla hänen läsnäolossaan. Nämä olivat keskusteluja, joita tulen vaalimaan loppuelämäni ajan.”

—–
Adam Eliyahu Berkowitz : Christians and Jews join in mourning pioneer Zionist Pastor Jack Hayford (10.1.2023, ISRAEL365NEWS)

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *