Patmos-blogi

Case Alice Cooper – Kun LGBT -yhteisö osui harhaan

Jouni Lallukka Jouni Lallukka on Patmos Lähetyssäätiön kehityspäällikkö, raamattukouluttaja sekä ylitse seurakuntarajojen pidetty kirjailija ja raamatunopettaja.
Julkaistu:

Kosmetiikkatuotteita valmistava Vampyre Cosmetics on lopettanut vain vajaan kahden viikon jälkeen yhteistyönsä veteraanimuusikko Alice Cooperin kanssa.

Viimeisin LGBT -yhteisön yritys hiljentää toisinajattelijat osoittaa selvästi yhteisön todellisen luonteen. Rakkaus on rakkautta, Se ei ole mitään keneltäkään pois, ja Kannatamme suurempaa suvaitsevaisuutta -korulauseet osoittautuvat päivä päivältä olevan vain kauniilta kuulostavia lupauksia, joilla ei ole katetta. LGBT -yhteisö on suvaitsevainen niin kauan kuin ajattelet samalla tavalla heidän kanssaan. Se ei ole suvaitsevaisuutta nähnytkään. Suvaitsevaisuus nimenomaan sallii eriävät näkemykset.

LGBT – agendan todellinen luonne paljastuu myös siinä, että yhteisö käy koko ajan aggressiivisemmaksi ja aggressiivisemmaksi. Suomessa jo tietyt puolueet joutuivat liikkeen mustalle listalle. Nyt vuorossa on hyökkäyksen kohteena tunnettu yhdysvaltalainen muusikko Alice Cooper. Alice Cooper tuli uskoon 80-luvulla vaimonsa Sherylin avustuksella. Samalla hän pääsi myös eroon huumeista.

Vampyre Cosmetics perustelee Instagramissa yhteistyösopimuksen irtisanomista seuraavin sanoin: ”Alice Cooperin viimeaikaisten kommenttien takia emme tee hänen kanssaan enää yhteistyötä meikkien tiimoilta. Seisomme LGBTQIA+-yhteisön rinnalla ja uskomme että kaikilla tulisi olla oikeus terveydenhoitoon.”

Soundi-lehti uutisoi asiasta otsikolla Meikkiyhtiö lopetti yhteistyönsä Alice Cooperin kanssa – syynä rokkarin transsukupuolisuuteen liittyvät kommentit Jutussa kerrotaan, että Cooperilta kysyttiin Stereogumin haastattelussa kommenttia Paul Stanleyn ja Dee Sniderin hiljattain esittämiin näkemyksiin lasten sukupuolenkorjaushoidoista ”surullisena ja vaarallisena muoti-ilmiönä”.

Mitä Alice Cooper sitten oikein sanoi? Mikä oli hänen puheessaan niin kamalaa, että yhteistyön jatkaminen kävi mahdottomaksi? Cooper sanoo:

”Minusta on väärin, että kuusivuotiaalla lapsella ei ole hajuakaan aiheesta. Hän haluaa vain leikkiä, mutta sitten häntä hämmennetään sanomalla ’joo, olet poika, mutta voit myös halutessasi olla tyttö. Se on lapselle hyvin hämmentävää. Se on hämmentävää teini-ikäisellekin. Siinä vaiheessa yritetään vielä löytää omaa identiteettiä ja samaan aikaan kuulee sellaisia juttuja, että ’juu, voit olla mitä vain haluat. Voit olla vaikka kissa niin halutessasi.’ Jos identifioidut puuksi… ja minä tuumin että ’ihan oikeasti nyt! Missä me oikein olemme, Kurt Vonnegutin romaanissa?’ Se on niin absurdia, että olemme tulleet tähän pisteeseen.”

Cooper jatkaa: ”Kuka määrittelee säännöt? Onko New Yorkissa rakennus, jossa ihmiset istuvat alas ja tuumivat ’okei, enää emme voi käyttää sanaa äiti. Meidän täytyy sanoa synnyttävä henkilö. Ilmoittakaa tästä eteenpäin’? Kuka tekee nämä säännöt? En ymmärrä sitä. En ole vanhanaikainen. Olen vain looginen. Olemme menossa naurettavuuksiin. Jos jollain oli tässä joku pointti, he saivat aikaan vain valtavan komedian.”

Alice Cooper on todellakin tässä kohden se harvinaislaatuinen järjen ääni. Hän jatkaa vielä: ”No, minä kunnioitan ihmisiä. Kunnioitan ihmisiä sellaisina kuin he ovat, mutta en aio sanoa 7-vuotiaalle pojalle että ’käyhän pukemassa mekko päällesi, sillä saatatkin olla tyttö’, kun hän sanoo että ’en ole. Olen poika.”

LGBT – yhteisö on todellakin susi lammasten vaatteissa. Nyt valepuku alkaa kuitenkin ohenemaan ja todellinen luonne paistaa väistämättä läpi. Asiaa käsiteltiin myös Toimittajien Tunnin -jaksossa 31.8.2023. Kuuntele Patmos + – ohjelmakirjastosta.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (5)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Topias

  Laita tämä teksti hesariin.

 2. Vohobitti

  Vielä vähän aikaa sitten herätyskristillisissa piireissä Alice Cooperia syytettiin saatananpalvojaksi, niin jo nyt hän kelpaa järjenääneksi.

  On kyllä jännää miten asiat ovat vuosikymmenessä kääntyneet nurin.

  • Jukka Mikkola

   Niin,

   En ko. julkkiksen sieluntilaa tai sen historiaa tunne.

   Eivät näkemykset kuitenkaan ole kiveen hakattuja. Politiikassa etsitään kaappien luurankoja. Kristinuskossa ymmärretään, että syntinen voi muuttua armahdetuksi, syntisyytensä tunnustavaksi ihmiseksi. Muutenkin ihmisten mietteet ja elämä voivat muuttua, hyvään tai e-niin-hyvään päin. Poliittiset mielipiteet ja maailmankatsomus voivat muuttua. Käyttäytyminen voi muuttua.

   Mediavaikutteisessa politiikassa ”kaikki synnit” muistetaan (ja julkituodaankin? ). Anteeksi ei anneta vaan edellytetään jatkuvaa julkista katumusharjoitusta. Kristinuskossa ei hirttäydytä vanhoihin.

 3. Kaia

  Vaikea asia. Joillekin on hyväksi löytää omalle dysphorialleen nimi ja ehkä huomata olevansa väärässä kehossa. Ymmärrän heitä hyvin, koska oman kehoni vammautumisen takia olisin halunnut vaihtaa parempaan. Sellainen toive on niin syvällä sisimmässä, että mikään terapia ei sitä saa pois.
  En kannata naiseuden tai mieheyden typistämistä tavoiksi, maneereiksi tai pukeutumiseksi, koska mikään näistä ei tee ihmisestä miestä tai naista. Biologia on se kriteeri mitä tulee käyttää. Tosin marginaalilla on ongelmia biologiansa kanssa, mutta suurella osalla ei ole niin.

  • monarkisti

   6 Mutta se on suuri voitto, olla jumalinen ja tyytyä onneensa.
   7 Sillä emmepä me ole mitään maailmaan tuoneet, on siis tiettävä, ettemme myös mitään täältä taida viedä ulos.
   8 Mutta koska meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin.
   9 Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeevat kiusaukseen ja paulaan ja moniin tyhmiin ja vahingollisiin himoihin, jotka ihmiset vahinkoon ja kadotukseen upottavat.
   10 Sillä ahneus on kaiken pahuuden juuri, jota muutamat ovat himoinneet, ja ovat uskosta eksyneet ja itsellensä paljon murhetta saattaneet.
   — 1. Tim. 6