Patmos-blogi

Ei Natoon

Laura Seppi Laura Seppi kirjoittaa Porissa. Hän on eläkkeellä oleva kielen kääntäjä, jonka erikoisena kiinnostuksena ovat Raamatun kielet. Laura kirjoittaa ajankohtaisista asioista. Ajoittain hänen tekstiensä päällisen puolen takana on vasta varsinainen viesti – kannattaa etsiä se esille.
Julkaistu:

Eikös nyt kukaan kutsu naapurin Volodjaa saunomaan; suomalainen sauna hakkaa venäläisen ”suhoi parin” mennen tullen. Ehkä mutruilukin hieman väistyisi?

Jokuset Suomessa heiluttavat vanttuut pystyssä Nato-korttia, mutta se on kyllä ”Nou tänkjuu.”

Kenraali Gunnar Hägglund tekee kirjassaan  ”Kenraalin iltahuuto” selvää, että jos Suomi liittyisi Natoon, siitä seuraisi todennäköisesti oman puolustusvoimamme alasajo, kuten useissa Nato-maissa on tapahtunut. Tämmöistä halua tuntuisi olevan joillain EU:hun rähmällään olevilla piireillä, mutta se olisi vihoviimeinen säästökohde. Vielä: Natossa meidän sotilaspuolustuksemme johto ja määräysvalta siirtyisi sen päämajaan, siis rapakon taakse USA:han. – Ei käy!

Ei käy. Suomi puolustaa itse itseään, kuten se on aina ennenkin tehnyt.

Olemme vanhastaan voimakas sotilasmahti:

– ”Ilman Suomen panosta (Ruotsi-Suomen) suurvalta-asema olisi ollut mahdottomuus. Kolmikymmen vuotisessa sodassa (vv.1618-48) Suomi piti vuosittain 13 000-18 000 sotilasta, jotka osallistuivat tehokkaasti taisteluihin. Maailmanhistoriaa Suomen joukot tekivät mm. Breitenfeldtin, Lechin, Lützenin, Leipzigin ja Wittstockin taisteluissa,” (Focus 7:4096)

Suomi varmisti näin puhtaan, luterilaisen uskonopin ja ansiottoman – ja aneettoman – Jeesuksen Kristuksen armon säilymisen Skandinaviassa. Tästä on muistona tuttu laulu:

”Pojat, kansan urhokkaan,
mi Puolan, Lützin, Leipzigin
ja Narvan mailla vertaan vuoti..”

– Koljonvirralla 1808 yksi ainoa suomalainen, Sven Tuuva nimeltään, pysäytti kokonaisen viholliskompanian, kun veli venäläinen tuppautui liian liki.

– Meikäläiset taistelivat Krimillä ennen kuin Putin oli syntynyt. V. 1853 mentiin Nikolai I:n johdolla Tonavan ruhtinaskuntia valloittamaan ja sitten Krimille tultua laulettiin:

”Kauan on kärsitty vilua ja nälkää
Balkanin vuorilla taistellessa..”

– Oolannin sota 1854 oli kauhia, kuten laulukin kertoo:

”Kun kolmellasadalla laivalla
seilas engelsmanni Suomemme rantoja ..”

Tähän vastasimme sotilaallisesti: ”Mutta Suomen poijjaat ne ampuivat..” Ja niin tämäkin sota voitettiin.

– Viime vuosisadan sodissa saavutimme kunniakkaan kakkossijan. Lapin sodassa jopa ykkösen.

Suomi on, niin sanovat, ”puun ja kuoren välissä”. Runoilija sanoi sen kauniimmin:

”Edessä Aasia, itä
takana länttä ja Eurooppaa..”

Puun ja kuoren välissä on myös pikkuinen Israel, Lähi-idän ainoa demokratia. Lisäksi siellä on jatkuvasti eräänlainen matala-asteinen sota meneillään. Eräässä TV -ohjelmassa kerrottiin, että IDF tekee jokaisesta konfliktista ja konfliktin poikasestakin oppitunnin, jota sitten jauhetaan. ja josta otetaan oppia, ettei sellainen ikinä enää toistuisi.

Voisivatko suomalaiset tehdä sinne opintomatkoja? Ehkä sieltä voisi saada jotain hyödyllisiä doktriineja, esim. miten suhtautua rajan takaisiin iskendruneihin.

Summa summarum: Suomi päättää itse asioistaan. Kotimaamme puolustaa itseään kaikkea vahingollista vastaan oli ne sitten tulta, rautaa, terästä, ruutia, virusta, läppää tai mitä tahansa. Me suomalaiset vastaamme kovaan kovemmalla.

Sanottakoon se toisellakin kotimaisella:

– Här tvättas!

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (4)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1. Timo Roobert Wiss

  6. Ja minä lähetän tulen Maagogiin ja rantamaalla turvassa asuvien keskeen. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra.
  Mikähän tuo tuli mahtaa olla? – Kaikki tietävät vastauksen ja Maagogin tietää joka toinen. ”Rantamaalla turvassa asuvien kesken”. ”Rantamaalla” – Ei tiedä kukaan ! !
  Euroopassa 8 tai 9.ssä valtiota, jolla ei ole rantamaata, melkein 30 jolla on.
  Jospa käännös-ankkaa vähän muutetaan: ”Merentakaiselle mantereelle turvassa asuvien kesken”. °Nyt tietää kaikki.” Kuuntele D. Wilkersonin puhe!

 2. Kopio opetuksesta, joka on julkaistu somessa

  Venäjän karhu alkaa sotia, mikä ajaa tuhlaajapojan takaisin isän luokse

  Profeetta Daniel kertoi lopun aikojen neljästä suurvallasta, joista yksi on karhu kolme kylkiluuta suussaan. Se on karttakuva Venäjästä, jonka suussa on kolme pitkää Skandinavian maata. Jumala pitää nälkäistä karhua aisoissa niin kauan, kun sen on aika alkaa sotia. Karhu saa käskyn lähteä syömään lihaa, jolloin se haukkaa palan kylkiluista ja lähtee aggressiivisesti metsästämään muitakin maita suihinsa.

  Dan. 7:5 (2017): ”Katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljelleen, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta hammasten välissä. Sitten sille sanottiin näin: ”Nouse ja syö paljon lihaa.”

  Miksi Jumala käyttää karhua muiden maiden rankaisemiseen? Jumala loi ihmiset saadakseen perheen, joka rakastaa ja palvelee Häntä. Jumala antoi ihmisille vaurautta ja hyvinvointivaltiot alkoivat pitää ihmisten terveydestäkin huolen, jolloin itsekkäät ihmiset hylkäsivät Jumalansa. Ei Taivaan Isä ole antanut aineellista hyvinvointia sitä varten, että lapsi karkaa kotoa ja alkaa elämään paheellista elämää Isänsä rahoilla.

  Mitä rakastava Isä voi silloin tehdä? Hän ottaa ihmisiltä pois hyvinvoinnin ja turvallisuuden, jotta tuhlaajapoika palaisi takaisin kotiin. Älä enää tee laittomuutta, vaan palaa takaisin Taivaan Isän luokse, niin saat elämäsi takaisin, sillä karhu uhkailee jo ydinaseillaan.

  Luuk. 15:17-20: ”Silloin poika meni itseensä ja ajatteli: ’Minun isäni palkkalaisilla on kaikilla yllin kyllin ruokaa, mutta minä näännyn täällä nälkään. Ei, nyt minä lähden isäni luo ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinua vastaan. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Ota minut palkkalaistesi joukkoon.’ Niin hän lähti isänsä luo. ”Kun poika vielä oli kaukana, isä näki hänet ja heltyi. Hän juoksi poikaa vastaan, sulki hänet syliinsä ja suuteli häntä.” jakeet 23-24: ”Tuokaa syöttövasikka ja teurastakaa se. Nyt syödään ja vietetään ilojuhlaa! Minun poikani oli kuollut mutta heräsi eloon, hän oli kadoksissa, mutta nyt hän on löytynyt.’ Niin alkoi iloinen juhla.”

  • Topias

   Kukas sitten venäläisiä ojentaa jos pohjoismaat ovat venäjän kohteena.
   Ovat varmaan yhtä syntisiä kuin läntiset naapurit.

   • niinpä

    Goog on Venäjän johtaja, joka tulee liittoutumaan Antikristuksen kanssa. Hän kaatuu armeijansa kanssa Israelin vuorille. Sakarjan kirjassa mainittu neljäs seppä murskaa neljännen sarven.

    Kun Goog lähtee sotimaan, hänen maansa tulee kärsimään monista erilaisista vitsauksista kuten esim. tulesta, joka polttaa hänen maansa, mikä voisi tarkoittaa mm. hyvin tuhoisia metsäpaloja.

    Hesekiel 39:
    1 ”Ja sinä, ihmislapsi, ennusta Googia vastaan ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä tulen sinun tykösi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas.
    2 Minä kuljetan sinua, talutan sinua, nostatan sinut pohjan periltä ja annan sinun hyökätä Israelin vuorille.
    3 Mutta minä lyön pois jousesi sinun vasemmasta kädestäsi ja pudotan nuolesi sinun oikeasta kädestäsi.
    4 Israelin vuorille sinä olet kaatuva, samoin kaikki sinun sotalaumasi ja kansat, jotka sinun kanssasi ovat: minä annan sinut petolinnuille, kaikille siivekkäille ja metsän eläimille ruuaksi.
    5 Kentälle sinä kaadut. Sillä minä olen puhunut, sanoo Herra, Herra.
    6 Ja minä lähetän tulen Maagogiin ja rantamaalla turvassa asuvien keskeen. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra.