Patmos-blogi

Enemmän kuin murusia

Timo Keskitalo Pastori Timo Keskitalo on toiminut pitkään maahanmuuttajatyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Patmos Lähetyssäätiö tarjoaa seurakunnille ja järjestöille koulutusta. Timo Keskitalon vierailua voi tiedustella patmos (at) patmos.fi tai 09-8567 4988.
Julkaistu:

Patmos on lähetysjärjestö. Lähetystyö on evankeliumin kertomista niille, jotka eivät vielä ole kuulleet Jeesuksesta. Jeesus antoi tämän tehtävän meille, jotta mahdollisimman moni saisi pelastua uskon kautta Jeesukseen. Radio Patmos palvelee myös lähetystehtävää. Voi meitä, ellemme julista evankeliumia!

Radio Patmoksen äärellä saamme olla yltäkylläisen pöydän äärellä. Monet kuuntelijat kiittelevät sitä runsasta Raamatun opetuksen ja julistuksen tarjoilupöytää, joka meillä on radion kautta.

Joskus kuulijat kuitenkin ärtyvät niistä murusista, jotka tältä pöydältä putoilevat vieraille kielille. Ymmärrämme, ettei ole miellyttävää, kun tutulta kanavalta alkaa äkisti kuulua kieltä, josta ei ymmärrä mitään. Mutta sillä hetkellä vetoamme sinuun; ärtymyksen sijaan ajattele, että nyt saat jakaa murusia jollekin, jolla ei ole mitään muuta hengellistä ravintoa. Rukoile näiden murusten mutustelijoiden puolesta.

Radio Patmoksessa on tällä hetkellä ohjelmatarjontaa arabiaksi, englanniksi, farsiksi, hindustaniksi, somaliaksi ja venäjäksi. Nämä ovat kaikki suuria kieliryhmiä Suomessa. Kaikilla näillä kielillä on yli 10 000 potentiaalista kuuntelijaa. Yksi kieli on kuitenkin ylitse muiden: Venäjää puhuvia on Suomessa n. 80 000.

Olemme etsineet sopivia kumppaneita venäjänkielisten ohjelmien tekemiseen juuri Suomessa asuvien tavoittamiseksi. Nyt olemme sellaisen löytäneet. Inkerin kirkko on tarttunut haasteeseen. Piispa Ivan Laptevin johdolla Inkerin kirkon papit alkavat tuoda Suomessa asuvalle venäjänkieliselle väestölle evankeliumin sanomaa.

Osa ohjelmista on jo valmiina, osa juuri nyt työn alla. Tämä on erinomainen tilaisuus, sillä Inkerin kirkossa tunnetaan hyvin Suomessa asuvien venäjänkielisten olosuhteet. Ovathan monet heistä jopa Inkerin kirkon jäseniä.

Venäjänkielisten joukossa on yksi erityisryhmä: inkerinsuomalaiset paluumuuttajat. Heitä tuli Suomeen 90-luvulla. Monet heistä ovat olleet hyvin aktiivisia seurakuntalaisia. Monissa kirkoissa Suomen kaupungeissa huomattava osa jumalanpalvelusväestä on Inkerin kirkon väkeä. Tämä osa seurakuntaväkeä alkaa jo ikääntyä, eivätkä kaikki pääse enää liikkumaan jumalanpaveluksiin. Radiosta on tullut heille tärkeä.

Mutta sitten ovat ne, jotka eivät ymmärrä riittävästi suomea. Osa heistä on pudonnut seurakuntien ulottumattomiin. Inkerin kirkko voi tavoittaa näitä ihmisiä nyt Radio Patmoksen kautta.

Varsinainen lähetyskenttä ovat ne venäjänkieliset, jotka eivät tunne Jeesusta. Saamme olla kumppanuudessa Inkerin kirkon kanssa tavoittamassa aivan uusia ihmisiä Jeesuksen omaksi. Mutta millaisia murusia olemme tarjoamassa tästä pöydästämme?

Venäjänkieliset ohjelmat kuullaan nyt perjantaisin aamuyöllä kello 02 ja kello 04. Voitko kuvitella inkeriläismummon heräävän siihen aikaan kuuntelemaan radiota?

Entä rakennuksilla päivät töissä olevat venäjänkieliset miehet? Voisimmeko tarjota tähän lähetystehtävään jotain parempaa? Voisimmeko kutsua venäjänkieliset tähän runsaaseen hengelliseen seisovaan pöytään aterioimaan ihan rinnallemme, Jumalan valtakunnan ja Jeesuksen antaman lähetystehtävän tähden?

Tätä me nyt Radio Patmoksessa pohdimme, ja kutsumme sinua rukoillen lähtemään mukaan tähän tehtävään. Haluamme antaa venäjänkielisten tavoittamiseksi hyvää ohjelma-aikaa. Meillä on siihen varaa vain, jos sinä olet tässä mukana.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (4)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. "Lauluja lahjaksi"

  Olen kuunnellut yöllä venäjänkielisiä ohjelmia niiden kauniiden laulujen vuoksi. Venäjää en osaa vähäisiä alkeita enempää, mutta silti ohjelmat kannattelevat. Kiitos, että kuulemme niitä vastedes päiväsaikaan.

 2. Raili Lahti

  Minusta on hieno ja kannatettava asia, antaa aikaa hyvällä kuunteluajalla.

 3. Kurki Anneli

  Ehdottomasti oikeansuuntainen ajatus tarjota parempaa /inhimillisempää lähetysaikaa.

 4. Riitta Saario

  Toivon, että venäjänkieliset ohjelmat tulisivat radiossa normaaliin kuunteluaikaan
  eikä öisin. On tosi tärkeää saada näitä kieliä, mistä Timo Keskitalo puhui kuulumaan
  radio Patmoksessa.