Patmos-blogi

Globaalisuus

Jouko Koistinen Patmos Lähetyssäätiön hallituksen jäsen rovasti Jouko Koistinen työskenteli kaksikymmentä seitsemän vuotta vankeinhoidossa vankilapastorina, ensin Pelson vankilassa ja sittemmin Kuopiossa, josta työstä hän jäi eläkkeelle vuonna 2020.
Julkaistu:

Kun seuraa tämän ajan valtionjohtajien, poliitikkojen ja talouselämän johtajien kannanottoja, huomaa, että heidän mielipiteitään alkaa yhä enemmän hallita ja ohjata yksi käsite, ja se on globaalisuus! Vaikka he eivät sitä joka tilanteessa selvästi ääneen sano ja tuo julki, tuo periaate on kuitenkin ohjaava tekijä heidän kannanotoissaan ja ajattelussaan.

Globalisaatiokäsite on oikeastaan aika tuore. Globalisaatio sanaa alettiin ensi kerran käyttää 1980-luvun alkupuolella liikemaailman parissa. Alettiin puhua markkinoiden globalisaatiosta. Tänä päivänä globalisaatio on lyönyt itsensä läpi kaikkialla. Ihmiset haluavat olla intohimoisesti maailmankansalaisia!

Vielä vuosikymmeniä sitten patruunat ja muut tehdaslaitosten omistajat pitivät kovasti oman alueensa, kaupunkinsa ja jopa pienen paikkakuntansa puolta viimeiseen asti. Tänä päivänä joudumme ällikällä toteamaan, että edes suuret tehtaat eivät merkitse mitään yritysmaailman ajattelussa, kun vaakakupissa on globaalisuus. Eli jos nuo samat tuotteet voidaan tehdä jossakin muualla edes hieman halvemmalla, edessä on nykyisten rakenteiden armoton alasajo!

Moni on viime aikoina myös ihmetellyt, miksi EU ja samalla Suomikin ovat valmiita ottamaan tähtitieteellisiä lainoja ns. elvytysrahastoihin, joiden toimivuudesta ja tehosta kenelläkään ei ole mitään varmaa käsitystä ja taetta? Taas vastaus tuohon kysymykseen on globaalisuus! Meille uskotellaan, että on meidän kaikkien suomalaistenkin etu, että taataan esim. sinänsä rikkaampaa Italiaa velkaongelmissaan valtavilla summilla. Samalla meitä pelotellaan, että jos jäämme kaiken ulkopuolelle, Suomi ei tule yksin pärjäämään!

Globaalisuudesta on tullut aivan kuin taianomainen käsite, jota vastaan moni poliitikko ei enää uskalla sanoa mitään! Olemme toki vielä kuulleet joidenkin vanhojen valtiomiesten varoituksia mielettömästä velanotosta ja liiallisesta yhteisvastuusta. Näiden kriitikkojen joukossa on ollut mm. presidenttimme Niinistö. Mutta nuo varoitukset tuntuvat jäävän huomiotta, kun tuo uusi trendi, globaalisuus valtaa yhä enemmän alaa!

On oikeastaan hyvä Raamatun valossa oivaltaa, mistä tässä globaalisuudessa on viime kädessä kyse! Raamatun ennustusten valossa tämäkään ilmiö ei ole millään tavalla outo, vaan oikeastaan odotettu kehityskulku! Mitä tarkoitan?

Tarkoitan sitä, että Raamatun ennustusten valossa näin täytyykin tapahtua. Maailma on menossa yhden hallitsijan, Antikristuksen alaisuuteen. Ilmestyskirja (13: 7,8) kuvaa lopunajan antikristillistä petoa toteamalla: ”sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat, kansakunnat, kielet ja kansanheimot. Sitä kumartavat kaikki maan päällä asuvat.”

Antikristus ei olisi voinut nousta valtaan vielä esim. 1980-luvulla, koska silloin oli vallalla liian vahva kansallisajatus. Jopa Euroopan talousmahti Saksa oli jakautuneena kahteen täysin vastakkaiseen blokkiin. Maailman kansoja ei olisi millään saanut yhden vallan alle. Mutta tänä päivänä huomaamme, että esim. EU:ssa mennään huimaa vauhtia kohti liittovaltiota monilla eri elämän alueilla. Ja sehän antikristillisen hengen päämäärä onkin! Kaikki on yhteistä, jopa tuo mielettömän suuri elvytysrahaston velka, johon myös Suomi on sitoutunut ja näin niittaamassa itsensä lopullisesti niihin ongelmiin ja vastuisiin, joita Euroopan yhdentyminen mukanaan tuo!

Puola yrittää tällä hetkellä taistella puolustaakseen jopa perustuslaissaan olevia tiettyjä normeja ja periaatteita, mutta sitä uhkaa EU:n tasolta sanktiot. EU:n komissio on ilmoittanut, että se ei salli yhteisten eurooppalaisten arvojen vaarantamista. Olemme oppineet jopa uuden käsitteen: eurooppaoikeus! Jää vaan kysymään, mitä ovat nuo yhteiset eurooppalaiset arvot. Kuka ne on viime kädessä määritellyt ja ovatko ne sopusoinnussa Jumalan sanan ilmoituksen kanssa. Katsotaan, kuinka Puolan käy. Vielä vuosikymmen pari sitten Puolassa ja monessa muussakin maassa olisi noille EU:n taholta tuleville uhkauksille viitattu kintaalla, mutta tänä päivänä sanktioissa on kyse monista kymmenistä miljardeista. Ja kaiken määrää taas globaalisuus!

Eli kun seuraat tätä aikaa, niin älä ihmettele sitä, että yhä enemmän kaiken määrää globaalisuus tavoite, ja ymmärrä samalla, mikä henki tuon kaiken takana on! Totta kai yhteistyö on sinänsä ihan ok, mutta jos henki sen takana on sama, kuin aikanaan Baabelin tornia rakennettaessa, se ei ainakaan aja Jumalan asiaa ja tuota Jumalalle kunniaa, vaan päinvastoin.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (2)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1. Jukka Mikkola

  Niinpä.
  Muistan, että aikoinaan EU-kansanäänestyksen yhteydessä meidän annettiin ymmärtää, että EU ei ”jyrää meitiä” lainsäädännöllisesti. Tulkinta jääköön lukijalle. En Puolan lainsäädäntöön ym. osaa ottaa kantaa (hyvä vai huono?) mutta ilmiö joka tapauksessa tuntuu olevan osa ”globalisaatiota Eurooppalaisittain”. Oltiinpa EU:sta ja jäsenyyden autuudesta mitä mieltä tahana, ilmiö on todellinen. Politiikka on politiikkaa. (Tämä ei ole kannanotto EU- jäsenyyteen.)

  Joka tapauksessa vanhoja valtarakenteita on purettu ja – yllätys, yllätys – uusia tuntuu syntyvän. Purkua ja uusien luomista tuntuu muutenkin olevan liikkeellä.

  ”Niin muuttuu maa…”

  Muuan saarmamies 80-luvullamme varoitti: jos vallan tikapuut pystytetään, kiipeilijöitä löytyy. Ei tarvitse olla salaliittotereetikko ymmärtääkseen, että vallantavoittelijat usein myös etsivät sitä kuuluisaa ”win-win” -synergiaa”. Suuri on (?) kaunista…tai ”tehokasta”. Ainakin jollain mittapuulla joillekin. Synergiaa löytyy helpommin, jos julistetaa erilaisia kriisi- tai hätätiloja. Suomessahan selkainen tavallaan oli Kekkosen uran lopulla, ”pesä kannatti jakaa”. Ei siis ennenkuulumatonta.

 2. Martta

  Globalismi ei ole mitenkään uusia asia, sillä on juurensa ihmiskunnan alkuajoista asti. 1. Moos. 11:4 Ja he sanoivat: ”Tulkaa, rakentakaamme itsellemme kaupunki ja torni, jonka huippu ulottuu taivaaseen, ja tehkäämme itsellemme nimi, ettemme hajaantuisi yli kaiken maan”. Tämä ei ollut Jumalan mielen mukaista toimintaa, joten, jae 6: Ja Herra sanoi: ”Katso, he ovat yksi kansa, ja heillä kaikilla on yksi kieli, ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä. Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä.”, jae 8: ”Ja niin Herra hajotti heidät sieltä yli kaiken maan, niin että he lakkasivat kaupunkia rakentamasta.”. Jumala on antanut ihmisille omat maansa ja asuinalueensa, kaikella on rajansa tässä ajassa ja maailmassa. Poliittinen, taloudellinen ja uskonnollinen sekä tiedonvälityksen eliittimme on voittopuolisesti jälleen rakentamassa uutta Baabelin tornia, uutta maailmanjärjestystä, jossa vallitsee kaikille samanlaiset wokeistiset arvot, samanlainen ihmis-evankeliumi, joka röyhkeydellään vetää vertoja mille tahansa historian ideologialle. Maamme poliittinen johto presidenttiä myöten ovat viemässä kansakuntaamme kiireellä Maailman Talousfoorumin määrittelemään suureen nollaukseen, jotta voisimme rakentaa yhteiskuntamme BuildBackBetter-tyyliin. Eli kaikki mikä on ihmiskunnan kesken tähän saakka kehittynyt on nyt pahaa, Suomi ensin –ajattelu on kuulemma hyvin, hyvin vahingollista. Kaikki nykyinen pitää saada romutettua ja sitten Young Global Leaders –yhteisön jäsenet, joita ovat mm. pääministerimme ja valtiovarainministerimme, pääsevät rakentamaan uuttaa globaalia Baabelin tornia. Kukaan poliittisesta johdostamme presidenttiä myöten ei myönnä julkisesti, että he nimenomaan ajavat ns. Davosin agendaa. Pienet kritiikinpoikaset ovat vain pelkkää mediapuhetta, mikään teko ei vahingossakaan ole vastaan uutta maailmanjärjestystä. Siinä vaiheessa, kun globalistit niin Suomessa kuin muuallakin huomaavat tulleensa eksytetyiksi, on liian myöhäistä, peto on jo täydessä vallassa. Mitään merkkejä tässä ajassamme ei osata lukea: Ilm.16: 8-9 ”Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella. Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian.”.