Patmos-blogi

Hal Lindsey: Sota köyhiä vastaan – Hal Lindsayn blogikolmikko osa 1

Vieraskynä Patmosblogi julkaisee vierailevien kirjoittajien mielenkiintoisia tekstejä Vieraskynä -palstan nimikkeellä. Kaikki kirjoittajat vastaavat itse tekstinsä sisällöstä.
Julkaistu:

VIIME vuosina Yhdysvalloissa on tapahtunut jotakin kauheaa.

Sota köyhyyttä vastaan muuttui laajaksi, häpeämättömäksi ja julmaksi sodaksi itse köyhiä ihmisiä vastaan.

Hallitukset loivat sääntely-ympäristön, jossa rikkaat menestyvät, mutta jossa köyhillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Ihmiset, joilla ei ole keinoja eikä mahdollisuuksia mennä yliopistoon, joutuvat auttamaan varakkaiden opintolainojen maksamisessa.

Ihmiset, joilla ei ole varaa sähköajoneuvoihin, joutuvat auttamaan rikkaita ihmisiä maksamaan omat Teslansa.

HALLITUS tukee yrityksiä sähköautojen valmistuksessa ja antaa verohelpotuksia niihin sijoittaville. Liittohallitus ja useimmat osavaltiot osallistuvat myös jälleenmyyntiin ja antavat suuria verohelpotuksia ja muita kannustimia niille, jotka ostavat sähkökäyttöisiä kulkuvälineitä.

Mutta kaikesta hallituksen antamasta avusta huolimatta keskivertosähköauto maksaa edelleen 66 000 dollaria. Se on noin 40 % enemmän kuin mitä keskiverto bensakäyttöinen auto maksaa. Kalifornia kuitenkin hyväksyi elokuussa lakiesityksen, joka kieltää bensaa käyttävien autojen myynnin vuoteen 2035 mennessä. Useiden muiden valtioiden odotetaan seuraavan perässä.

Jotkut sanovat, että hinta laskee, kun valmistus muuttuu tehokkaammaksi.

He sanovat myös, että tekniikka poistaa nykyiset esteet sähköön siirtymiseltä, mukaan lukien lyhyet latausvälit ja pitkät latausajat.

He sanovat, että tällaisten parannusten myötä kaikki joka tapauksessa valitsevat sähkön bensan sijaan vuoteen 2035 mennessä.

Se voi hyvinkin olla totta. Mutta jos se pitää paikkansa, niin miksi hallituksen on puututtava asiaan? Antakaamme markkinoiden päättää. Jos sähköstä tulee tarpeeksi halpaa ja riittävän tehokasta, ihmiset valitsevat sen.

Mutta entä jos siitä ei tule halpaa ja tehokasta?

Entä jos heikko sähköverkko ja riittämätön tuotantokapasiteetti tekevät sähköautoista kestämättömiä?

Entä jos Kiinaa johtavat kommunistit päättävät ruveta hankaliksi Amerikkaa kohtaan ja hidastavat tai katkaisevat kokonaan sähköajoneuvojen valmistukseen tarvittavien harvinaisten maametallien toimituslinjat?

Se pakottaisi köyhät luopumaan kaikista henkilökohtaisista autoista.  Tämä pitäisi heidät köyhinä. Eikä se auttaisi muitakaan.

JONATHAN TOBIN kirjoitti jokin aika sitten Newsweekin kommentaarissaan Kalifornian uudesta laista. Hän sanoi: ”Tämä kielto antaa vielä yhden lisäiskun köyhille ja työväenluokalle. Se vetoaa koulutetuimpien ja rikkaimpien pelkoihin globaalista ilmaston lämpenemisestä ja jättää täysin vaille huomiota taloudellisen spektrin alapäässä olevien tarpeet ja hyvinvoinnin.”

En vastusta sähköautoja. Niistä tulee todennäköisesti tärkeä osa Amerikan energiatulevaisuutta.

Voit ostaa näitä autoja jo nyt, mutta se ei tarkoita, että niihin liittyvät ongelmat olisi ratkaistu.

Yhteiskuntana meidän on suunniteltava luotettavaa sähköntuotantoa, jolla näiden autojen massiiviset akut ladataan. Meidän on myös keksittävä, kuinka rakentaa tällaisia akkuja luomatta samalla myrkyllisiä jätteitä täynnä olevia kaatopaikkoja lastemme ja lastenlastemme siivottaviksi.

Vaikka en vastusta sähköautoja, vastustan lakeja, jotka pakottavat köyhät tukemaan rikkaita heidän pyrkimyksissään saada olonsa tuntumaan paremmalta. Ja näemme vasta alkua siinä, kuinka pitkälle ollaan menossa.

ILMASTON  lämpenemisen pelko on muuttamassa koko elämäämme perusteellisesti.

Esimerkiksi lihasta voi pian tulla samanlainen ylellisyys kuin turkiksista – hyödyke, johon vain harvoilla on varaa. Ja näitä harvoja tullaan pitämään ympäristön vihollisina.

Loppujen lopuksi lehmät röyhtäilevät, ja meille kerrotaan, että nuo röyhtäilyt ovat kasvihuonekaasujen ja globaalin lämpenemisen merkittävä lähde.

Tämän vuoksi jo nyt kannatetaan pidättäytymistä tietyistä elintarvikkeista – aivan kuten 1. Tim. 4:3:ssa sanotaan tapahtuvan ”tulevina aikoina”.

Meidän on tärkeää ottaa huomioon johtajiemme tekopyhyys ja petos.

Jeesus käski meidän tarkkailla tiettyjä lopunajan merkkejä, ja tämä sivuaa niistä useita.

Mutta Hän sanoi myös: ”Katsokaa ylös.” Varmista, että katseesi ei ole huonoissa uutisissa tai rumuudessa vaan Jumalassa, joka rakastaa sinua ja välittää sinusta.

HAL LINDSEY

Maailman luetuin lopun aikoja ja Raamatun profetian sanaa käsittelevä kirjailija.  Seuraavassa viikko-osassa aiheena ”Bidenismi: Amerikan kuolettava sairaus.”  Sarjan loppuosassa: ”Kolme avainta taivaiden, mielten ja ovien avaamiseen.” 

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (2)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. sydämelle noussut

  Suosittelen, että Patmos kääntyy pois käsittelemästä Yhdysvaltojen politiikkaa ja myös yhdysvaltalaisista evankelisista pastoreista. Sen sijaan Patmoksen pitäisi kääntää katseensa enemmän Israeliin ja messiaaniseen juutalaisuutteen, joka on alkuperäistä kristinuskoa.

  ”Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa: kaiken sen, mitä laissa ja profeettojen kirjoissa sanotaan, minä uskon… Aamuvarhaisesta iltamyöhään Paavali todisti heille Jumalan valtakunnasta ja selitti sitä. Mooseksen lakiin ja profeettoihin vedoten hän yritti taivuttaa heidät uskomaan Jeesukseen.” (Ap.t 24:14; 28:23)

  Patmoksen suurin heikkous on, että teidän opettajienne joukosta puuttuu messiaaninen juutalainen, joka opettaisi Raamattua yksinkertaisesti ja kirjoituksiin perustuen. Tämä tuottaisi paljon paremman hedelmän ja täyttäisi paremmin lähetyssäätiönne tehtävän.

  ”Lue seurakunnalle pyhiä kirjoituksia, kehota ja opeta ahkerasti siihen saakka, kun tulen.” (1 Tim 4:13)

  ”Sitten Jeesus puhui väkijoukolle ja opetuslapsilleen: ”Mooseksen istuin on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa. Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan. Älkää kuitenkaan ottako oppia heidän teoistaan, sillä he puhuvat yhtä ja tekevät toista.” (Matt 23:1-3)

  ”Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.” (Matt 5:19,20)

  • Dogma

   Kuin naula kantaan!

   Kaikkien seurakuntien kannattaisi huomioida nämä Jeesuksen sanat.

   Matt 23:34 ”Kuulkaa siis: Minä lähetän teidän luoksenne profeettoja, viisaita miehiä ja lainopettajia. Toiset heistä te tapatte ja ristiinnaulitsette, toisia ruoskitte synagogissanne ja ajatte takaa kaupungista toiseen.