Patmos-blogi

Helsingin Sanomat on paljastavinaan antisemitistisen Soros-vastaisen salaliiton vetomalla juutalaisvastaiseen salaliittoteoriaan!

Juha Ahvio Juha Ahvio on teologian tohtori, dosentti ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja.
Julkaistu:

Helsingin Sanomat julkaisi 23.1.2019 Anni Lassilan laatiman aukeamanmittaisen laajan artikkelin puolustaakseen vasemmistolaista miljardööriä George Sorosta ja hänen säätiöidensä globaalisti rahoittamiaan radikaalihankkeita. ”Salaliittoteorioiden pääpiru” -otsikoitu artikkeli on monellakin tavalla mielenkiintoinen. Ei vähiten siksi, että siinä väitetään ensinnäkin, että globalisti-Sorokseen kohdistettu kansallismielinen arvostelu on luonteeltaan valheellisen antisemitististä salaliittoteoretisointia ja toiseksi siksi, että artikkeli ”todistaa” väitteensä oikeellisuuden vetoamalla ”paljastukseen”, jonka mukaan Soros-vastaisuuden on ideoinut, suunnitellut ja tarkoitushakuisesti organisoinut juutalaisten luoma salaliitto!

Jo on aikoihin eletty, kun Suomen johtava ”vastuullinen media”, vain tieteeseen, järkeen ja tutkittuun tietoon turvallisen luotettavasti sekä journalistisiin ohjeisiin kaikin puolin eettisen ylevästi sitoutuva ja kaikkien ennakkoluulojen yläpuolelle itsensä edistyksellisesti nostanut laatulehti Helsingin Sanomat esittää lukijoilleen todenperäisen vakavasti uskottavaksi ”juutalaisten vehkeilyn paljastavan” salaliittoteorian!  

Minkäänlaisia salaliittojahan ei pitänyt olla olemassa muualla kuin niin sanottujen foliohattujen maailmoissa. Hesari – johtava ”vastuullinen” valtamedia – näyttää kuitenkin vakavissaan uskovan ainakin jonkinlaiseen juutalaisten masinoiman salaliiton olemassaoloon ja todellisuuteen. Hesari ottaa nyt vakavissaan lukuun salaisten agendojen todellisuuden ja olemassaolon myös silloin, jos sellaisten avulla voidaan selittää Putinin Venäjän toimia ja varoittaa niistä, kuten Jarmo Huhtanen menettelee Hesarin 18.1.2019 artikkelin ”Valmisteliko Venäjä hyökkäystä länteen Zapad-sotaharjoituksessa?” -analyysiartikkelin ingressissä: ”Vuonna 2017 järjestetyn Zapad-harjoituksen taustalla saattoi olla salainen agenda”.

”Vastuullisten laatumedioidenkin” toimituksissa näköjään uskotaan vakavasti ”salaisten agendojen” ja kulissientakaisen ”juutalaisen vehkeilyn” todellisuuteen sinänsä. Niin sanottuja foliohattuja löytynee siten Hesarinkin toimituksesta? Toisaalta on merkille pantavaa, että Hesari turvautuu salaliittoselitysten pätevyyden markkinointiin nimenomaan silloin, kun niihin uskominen edistää valtamedioiden tämänhetkisten linjausten mukaisten Venäjä-näkemysten vahvistumista ja vasemmistoliberaalien globalististen hankkeiden toteutumista.

Jälkimmäisestä pyrinnöstä on kyse Hesarin ”Salaliittoteorioiden pääpiru” -artikkelissa ja sen nettiversiossa. Artikkelin mukaan Sorosista ”on tullut” eli hänestä hankkeineen on tekemällä tehty ”oikeistopopulisteille ja äärioikeistolle hyödyllinen vihollinen”.

Vaikka artikkelin ingressissä todetaankin, että ”Miljardööri George Soros on käyttänyt elämänsä oikeistopopulistien vastustamiseen”, artikkelin kirjoittaja antaa ymmärtää, että väitteet Sorosin ja Bilderberg-seuran maailmanvaltiopyrkimyksistä, Sorosin rahoittamasta Guatemalasta kohti USA:n etelärajaa edenneestä siirtolaiskaravaanista, Sorosin harjoittamasta vuoden 2015 maahanmuuttoinvaasion sponsoroinnista ja Sorosin tukemasta USA:n korkeimman oikeuden tuomariehdokkaan Brett Kavanaughin vastaisesta vehkeilystä viime syksynä ovat valheellisen vääriä ja antisemitistisesti motivoituja salaliittoväitteitä.

Hesarin artikkelin mukaan Soros ei ole oikeasti vastuussa mistään edellä kuvatusta. Tosin artikkelissa todetaan, että Soros-vastainen ”oikeistopopulistinen” kritiikki on sikäli ymmärrettävää, että:

”…Soros on käyttänyt valtaosan omaisuudestaan juuri oikeistopopulistien ajamien asioiden kiivaaseen vastustamiseen”.

Eli jos 88-vuotias globalistimiljardööri-Soros on ”käyttänyt elämänsä” ja ”valtaosan omaisuudestaan” kansallismielisten oikeistokonservatiivien eli valtamedian kielenkäytössä oikeistopopulistien kuten Unkarin Viktor Orbanin ja USA:n Donald Trumpin ajamien koti, uskonto, isänmaa -asioiden vastustamiseen ja vieläpä ”kiivaaseen” vastustamiseen, on Soros kyllä ihan itse onnistunut luomaan itsestään aivan oman todellisen kuvansa kaltaisen hahmon ja reaalimaailman asioihin vieläpä varsin isosti vaikuttaneen tekijän, kuten osoittavat esimerkiksi Sorosin valuuttakeinotteluoperaatiot vuonna 1992.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola katsoo Hesarin artikkelin mukaan, että:

”Sorosista on taiten rakennettu yhteinen vihollinen oikeistopopulistien kansainvälisille verkostoille” ja että ”Aaltolan mukaan [Sorosin] säätiöiden toiminta ja asialistat ovat olleet suomalaisesta näkökulmasta maltillisia”.

Tosiasia on kuitenkin se, että Soros itse on ”taiten rakentanut” itse itsestään koko pitkän elämänsä aikana toimijan, joka on ajatuksissaan ja teoissaan suhtautunut kumouksellisen vihamielisesti ja radikaalisti kaikkea sellaista kohtaan, jota kannattavat arvokonservatiivisen ja kansallismielisen koti, uskonto, isänmaa -maailmankatsomuksen edustajat.

Se, mitä itseään ja kutsumustaan jumalallisena pitävä Soros uskoo ja mitä hän on vuosikymmenien aikana ajanut ja yhä edelleen ajaa ja mitä Hesarin artikkelissa kutsutaan viattoman pyyteettömäksi ja maltilliseksi ”hyväntekemiseksi”, selviää, dokumenttiviitteineen, esimerkiksi kirjoituksistani Miljardööri George Sorosin vasemmistolobbaus on todellisuutta Suomessakin 10.3.2013; Miljardööri George Sorosin säätiöverkosto rahoittaa globalistista vallankumousta 28.8.2016; Viktor Orbanin Unkari taistelee Sorosin suunnitelmaa vastaan 12.4.2018 ja Amerikkalaiset konservatiiviset kirkkokunnat Soros-solutuksen kohteina 20.6.2018.

Kaikki riippuu siis siitä, mitä itse kukin ”hyvän” käsitteellä tarkoittaa ja millaisella ”hyväntekemisellä” tällaista hyvää yhteiskunnassa edistetään. Hesari ei viitsi artikkelissaan valottaa lukijoilleen sitä tosiasiaa, että radikaalin vallankumouksellisella ja utopistisella tavalla vasemmistoliberaali Soros ei aatteellisesti ole millään tavalla mikään klassinen liberaali, kuten monet saattavat Hesarin tekstin nojalla päätyä olettamaan. Radikaalin vasemmistoliberalismin edistäminen ei itsestään selvästi merkitse samaa kuin hyväntekeväisyyden käsite.  

Sitä, mitä Soros ja hänen Open Society -säätiöverkostonsa ja niiden edustajat ja rahoitusta nauttivat tarkoittavat demokratialla, ihmisoikeuksilla, sananvapaudella ja vähemmistöjen oikeuksien ajamisella, taustoitan kirjassani Sananvapaus uhattuna Suomessa: Vihapuhe, ihmisoikeudet ja media (Kuva ja Sana, 2018) ja etenkin kirjan pääluvussa ”Aatos Erkko ja Helsingin Sanomat poliittisen korrektiuden muokkaajina” sivuilla 49–69 ja sen alaluvuissa ”George Soros on Amerikan Aatos Erkko” ja ”Soroksen ja Erkon mukaan informaatio, media, ’luo’ todellisuuden”.   

Kansallismielinen Soros-kritisointi ei ole sen paremmin salaliittoteoreettista, antisemitististä kuin valheellistakaan.

Soroksen ja vaikkapa Bilderberg-seuran ja muiden vastaavien internationalististen toimijoiden edustama globalistinen maailmankatsomus ja tavoitteenasettelu ovat täysin julkisia ja avoimesti tunnettuja, kuten Sananvapaus uhattuna Suomessa -kirjassani dokumentoin. Kuten esimerkiksi Avoimet rajat ja maahanmuutto (Kuva ja Sana, 2016) -kirjassani olen perustellen todennut, osa globalistitoimijoista ja internationalistisista ison rahan vaikuttajista on juutalaistaustaisia ja osa ei ole. Open Borders -globalismin kansallismielisiin vastustajiin lukeutuu juutalaisia siinä missä muitakin. Taustoitan tätä tematiikkaa laajemmin 26.1.2016 pitämässäni luennossa Myytti juutalaisten maailmanvallasta ja muita antisemitistisiä uskomuksia.

Joka tapauksessa globalisti-Soros itse on juutalaistaustainen henkilö, joka vastustaa kiivaasti juutalaista kansallisvaltiota, Israelia, ja sen rajojen turvallisuuden takaamista. Tosiasia on, että Soros itse lietsoo aktiivisesti Israel-vastaista antisemitismiä.

Tosiasia on myöskin se, kuten jo edellä viittaamistani aiempien kirjoitusteni dokumenttiviitteistä käy ilmi, että Soros on sponsoroinut ja sponsoroi Eurooppaan kohdistuvaa massamaahanmuuttoa. Tätä tosiasiaa valottavat The Social Contract -julkaisun artikkeli ”Pro-immigration Groups Funded by Billionaire George Soros’s Fortune” (Volume 24, number 4, Summer 2014) ja 24.3.2018 päivätty Sovereign Nations -sivuston artikkeli “Soros-Sponsored Immigration Network Exposed In Italy”. 20.9.2016 Soros itse selosti, miksi investoi suuria summia rahaa maahanmuuton tukemiseen, The Wall Street Journal -artikkelissaan ”Why I’m Investing $500 Million in Migrants”.  

Viktor Orbanin Unkarin vastustama ja massamaahanmuuttoa edistävä niin sanottu Soros-suunnitelma on täysin todellinen.

Tosiasia on sekin, että Soros-rahoitus on sponsoroinut, kustantanut ja pitänyt yllä Väli-Amerikasta kohti USA:n rajaa suuntautunutta karavaaniaktivismia. Tätä todellisuutta valottavat Daniel John Sobieskin 18.10.2018 päivätty American Thinker -artikkeli ”Illegal Caravans Encouraged by Honduras and Soros”; WND-sivuston 22.10.2018 artikkeli “Who really launched caravan ‘invasion’ of America?”; Patrick Howleyn Big League Politics -artikkeli 6.11.2018 “CONFIRMED: George Soros Funds The Caravan’s Parent Group And Caravan Spokewoman’s Employer” sekä Joe Wolvertonin The New American -artikkeli 27.10.2018 “Who’s Funding the Caravan and Who Could be Hiding Among the Hondurans?”.

Toisin kuin Hesarin artikkeli antaa ymmärtää, tosiasia on, että Sorosin rahoilla rahoitettiin myös tuomari Brett Kavanaughin vastaista vasemmistovehkeilyä, kuten Aaron Klein osoittaa Breitbart-artikkelissaan 4.10.2018 ”Soros-Funded MoveOn.org Threatens ’Direct Action’ in D.C., Preps ’Emergency Campaign’ to Stop Brett Kavanaugh”.

Näidenkin tosiasioiden valossa Soros on itse tehnyt itsestään ”helpon maalin”. Hesarin artikkelin väite siitä, että ”oikeistopopulistinen” Soros-arvostelu olisi valheellista tai keinotekoista ”demonisointia”, on itse valheellinen ja puolestaan demonisoi Soros-kriitikot, mikä tietysti on tarkoituskin.     

Mutta kaikkein merkillisintä Hesarin artikkelissa on se, että artikkeli pyrkii tarkoitukseensa ”todistamalla” väitteidensä oikeellisuuden vetoamalla ”paljastukseen”, jonka mukaan Soros-vastaisuuden on ideoinut, suunnitellut ja tarkoitushakuisesti organisoinut juutalaisten salaliitto!

Hesarin artikkelissa esitetään:

”Miten hyväntekijä-Sorosista onnistuttiin luomaan salaliittoa johtava paholainen? Buzzfeed-uutissivusto paljasti viime viikonloppuna, että salaliittoteorian luomisesta vastasi kaksi yhdysvaltalaista poliittista konsulttia: George Birnbaum ja Arthur Finkelstein, jotka ovat itsekin juutalaisia. Finkelsteinilla oli pitkä historia kovan linjan oikeistolaisten poliitikkojen auttamisessa Richard Nixonista Israelin Benjamin Netanjahuun.”

”Birnbaum ja Finkelstein olivat jo olleet Viktor Orbanin vuoden 2008 [Hesarin nettiversiossa tämä väärä vuosiluku on korjattu oikeaksi eli vuodeksi 2010] vaalivoiton taustalla. Seuraaviin vaaleihin piti keksiä jotain uutta – joku tarpeeksi tunnettava ulkoinen vihollinen, jota vastaan asettumalla Orban voittaisi. He keksivät Sorosin. Mustamaalauskampanja alkoi lokakuussa 2013…Sitten alkoi maahanmuuttokriisi, jonka syypääksi Soros leimattiin…”

Näin Hesari siis todellakin väittää. Oikeistojuutalaiset Birnbaum ja Finkelstein päätyivät suunnittelemaan Orbanin vaalikampanjoita ja he ”keksivät” Sorosin oikeistokonservatiivien ”viholliseksi” – tuosta noin vain tyhjästä ja siis vasta vuonna 2013! – sekä masinoivat Soros-vastaisen antisemitistisen ”mustamaalauskampanjan”. Ja sitten Soros, ilman mitään perusteita, saman tien ”leimattiin” syksyn 2015 maahanmuuttokriisin merkittäväksi ”syypääksi”.

Hesari perustaa ”paljastuksensa” alkujaan sveitsiläisessä julkaisussa ilmestyneeseen Hannes Grasseggerin artikkeliin, jonka englanninkielisen version vasemmistolainen Buzzfeednews-sivusto julkaisi 20.1.2019 otsikolla ”The Unbelievable Story Of The Plot Against George Soros”. Kaikki Grasseggerin artikkelin sisältämä nojaa yhteen lähteeseen eli George Birnbaumiin ja Grasseggerin hänen kanssaan tekemään haastatteluun ja Grasseggerin tulkintoihin Birnbaumin sanomisista.

Merkille pantavaa on, että Grasseggerin artikkelin mukaan tarinan varsinaiseksi pahikseksi osoittautuu Israelin oikeistolainen pääministeri Benjamin Netanjahu, joka alkujaan itse saavutti Israelin vaaleissa valhekampanjaan perustuneen niukan voiton vasemmistolaista Shimon Peresiä vastaan juuri Finkelsteinin oppien avulla ja joka sittemmin otti Birnbaumin konsultikseen ja esikuntapäällikökseen ja joka suositteli Birnbaumia ja Finkelsteinia myös ystävälleen Viktor Orbanille edistämään valhekampanjoilla Orbanin kansallismielistä unkarilaista politiikkaa.

Hesarin artikkelin totena markkinoiman salaliittoteorian mukaan valheellisen vehkeilevät oikeistolaiset juutalaiset konsultit yhdessä Israelin kansallismielisen oikeistosionistisen pääministeri Benjamin Netanjahun kanssa agitoivat Unkarin pääministeri Orbanin aloittamaan valheellisen mustamaalauskampanjan vilpittömän pyyteetöntä hyväntekijää, radikaalin vasemmistoliberaalia Sorosta vastaan, joka täysin ilman syytä joutui keinotekoiseksi maalitauluksi!

Tällainen salaliittoteoria on mieletön ja kestämätön, kuten hyvin ja osuvasti tuodaan esiin Daniel Greenfieldin Frontpagemag-artikkelissa 21.1.2019 ”BuzzFeed Runs Crazy Story Accusing Jews of Conspiring Against George Soros” ja Cnaan Liphshizin Jewish Telegraphic Agency -artikkelissa 22.1.2019 ”A magazine claims Netanyahu associates spearheaded an anti-Soros campaign. But its evidence is weak”.

Mikä tahansa Birnbaumin ja Finkelsteinin vaikutus onkaan ollut Orbanin taustajoukoissa, he eivät voi – puhtaasti jo pelkistä kronologisista syistä – olla keinotekoisen valheellisen Soros-vastaisuuden salaisia kehittelijöitä vuodelta 2013. Tämä tosiasia nojaa siihen, että, kuten yllä olevat linkkiviitteetkin kauttaaltaan osoittavat ja kuten Greenfield Frontpagemag-artikkelissaan muistuttaa, Soros on ollut halveksittu hahmo yhtä hyvin juutalaisten kuin ei-juutalaistenkin keskuudessa jo pitkään ennen vuotta 2008, jolloin Birnbaum ja Finkelstein liittyivät Orbanin taustajoukkoihin.

Grasseggerin alkuperäinen Sorosta puolustava salaliittoartikkeli ja siihen tukeutuva Hesarin Soroksen puolustukseksi laadittu ”oikeistojuutalaisen salaliiton” paljastaminen edustavat Soros-henkistä kansallismielisen oikeistokonservatismin vastaista kamppailua yleensä ja antisemitististä israelilaisen oikeistosionismin vastaista vasemmistoglobalistista taistelua erityisesti.       

 

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *