Patmos-blogi

Hyviä uutisia vai yleistä tiedotusta

Turkka Aaltonen Turkka Aaltonen on kirjailija ja evankelista.
Julkaistu:

Kun menen tiedotusvälineisiin vastaanottamaan päivittäistä uutisannosta, se sisältää pääasiassa huonoja uutisia. Monella ihmisellä se on ainoa yhteys ulkopuolelleen, ainoa tieto ja sillä ”leivällä” on elettävä. Valituksia, pelkoja, rutinaa, tyytymättömyyttä, napinaa, epäilyä, kiusaamista, valehtelua, kyräilyä, arvostelua, hylkäämistä, rahan, ihmisten, järjen, tieteen, aseiden, hyvinvoinnin, harrastusten, aatteiden, nuoruuden voiman palvontaa

Katselin eduskunnan täysistuntoa televisiosta, se oli kamalaa kuunneltavaa. Ehkä se olisi ollut helpompi kokemus, jos olisin sulkenut äänen pois päältä ja siirtynyt mykkäfilmin aikakauteen takaisin? Ajatella, nämä ihmiset johtavat maatamme ja päättävät asioistamme? Täällä pitäisi olla maamme korkein tieto ja ymmärrys elämän laadusta, sisällöstä ja päämäärästä?

Tiedotusvälineet ovat yksipuolisesti pahan vaikutuspiirissä ja siksi kanavoivat saastaa, syntiä ja kuolemaa koko tarmollaan. Koko maailma on pahan vallassa. Kristillisten kanavien tulisi edustaa hyviä uutisia, kertoa Jeesuksesta. Esimerkiksi kaikki täyden tunnin uutiset voisi jättää pois ohjelmasta, korvata paremmilla, uudistaa ja muuttaa hengellisen sisäpiirin uutisiksi. Muut kanavat kyllä hoitavat myrkyn kylvämisen, siihen löytyy aina tekijöitä ja halukkaita. Sodoma on niitä täynnä – edelleen. Uskovat ovat joskus tavattoman naiiveja ja luulevat olevansa fiksuja nostaessaan pöydälle maailman tärkeitä asioita. Kuitenkin suurin osa tästä tarjonnasta lähtee epäuskosta, itsekkyydestä, vääristä vaikutteista ja tyhmyydestä. Pimeys hurraa voitoistaan!

Jumala antaa anoville viisauttaan, mutta se ei tunnu kelpaavan. Jos seurakunta alkaa muistuttaa ympäröivää maailmaa ja puhua vain siitä mikä siellä on tärkeää, keskeistä ja ajankohtaista, se on kuollut hengellisesti, siltä on evankeliumi hukassa, se on kadottanut Vapahtajan, Jeesuksen. Sanomamme pitää olla Jeesus, ei maailman ajan ongelmat, politiikka, sodat, taudit. Maailma on täynnä turhia sanoja, joista ei ole mitään hyötyä, vain vahinkoa, murhetta ja epätoivoa. Tiedotusvälineet oksentavat tätä saastaa kaikkien niskaan surutta, heidän pahuutensa, tyhjyytensä ja epäuskonsa ovat kuin hapanta sappinestettä

Sinäkin olet uutinen, viestin välittäjä, todistaja, halusit tai et. Jos olet vielä kaapissa, maailman viisauden pimeydessä, niin tule ulos valoon ja kerro siitä. Jos olet kuullut Jumalan sanoja ja kääntynyt, niin kerro siitä. Jos olet saanut syntisi anteeksi, niin kerro siitä. Jos olet huutanut Herraa avuksi lokaisessa liejussa ja sinut on nostettu Kristus-kalliolle, niin kerro siitä. Jos olet pelastunut, niin kerro siitä. Jos olet saanut Jeesuksen sydämeesi, niin kerro siitä. Jos olet päässyt kuoleman tieltä elämän tielle, niin kerro siitä. Jos olet vapautunut saatanan otteesta ja tullut Jumalan lapseksi, niin kerro siitä. Jos olet vapautunut ihmisorjuudesta, niin kerro siitä. Jos sinulla on evankeliumi, niin kerro siitä. Jos olet kyllästynyt maailmaan ja matkalla taivaaseen, niin kerro siitä.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (7)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Niiranen Jouni

  Olipa todella hyvä kirjoitus. Sielunhoidollinen.
  Tällä mennään pitkään…
  Hyvä!
  Jeesuksen nimeen, amen!

 2. L. Tikkanen

  Olen itsekin ihmetellyt tämänhetkisen opposition ja median toimintaa. Täydellistä älyllistä matalalentoa ja laiskuutta. Hallitus on toistaiseksi jaksanut vastailla asiallisesti selittäen, mutta kuinka kauan. Entä jos hallitus lyö hanskat tiskiin? Oppositio välttelee jatkuvista epäluottamustehtailuistaan huolimatta ottamasta hallitusvastuuta itselleen tässä tilanteessa, koska suuressa kuvassa vaihtoehtoja tai parempia keinoja ei juurikaan ole tarjolla. Miten olisi rakentava tuki ja voimavarojen yhdistäminen? Nyt he saavat paljon pahaa aikaan lietsonnallaan. Jo koululaisetkin lakkoilivat, vaikka ehkäpä ymmärrys puuttui siitä, minkä vuoksi!

  • Jykä

   Koululaisten ulosmarssia ei ehkä kannata panna opposition syyksi, sillä esimerkiksi lakkoa kannattaneen Lukiolaisten liiton puheenjohtaja on kyllä ihan pääministeripuolueen jäsen. Oli jopa eduskuntavaaleissa mukana kokoomuksen nuorimpana ehdokkaana.

   Eduskunnassa taas opposition edustajat osallistuvat hallituspuolueiden edustajien kanssa yhdessä valiokuntatyöhön. Opposition tehtävänä on nimenomaan olla jotakin muuta kuin hallituksen kumileimasin: se arvostelee hallituksen toimintaa ja vaatii ministereitä perustelemaan päätöksiään. Jos sillä ei tätä mahdollisuutta olisi, aika monen äänestäjän äänet menisivät hukkaan joka vaalissa.

   • L.Tikkanen

    Oi, kunpa nykyisen opposition kritiikki olisi edes totuudenmukaista, aitoa ja rakentavaa! En tiedä, miten he toimivat valiokunnissa, koska ne keskustelut eivät päädy kansan kuultaviksi. Eduskunnan kyselytunti ja viimeaikaiset välikysymyskeskustelut ovat sen sijaan olleet todella ”kamalaa” puolitotuuksilla ratsastamista. Keskusta on onneksi ymmärtänyt asian ja muuttanut asennettaan. Oman ymmärrykseni mukaan hallituksella on aito tahtotila korjata valtiontaloutta vastuullisesti. Vastuu on myös kansalaisilla tehdä parhaansa.

 3. pike

  Marikaa kehoittaisin katsomaan tv7, jos se näkyy teillä, tv7 on aika hyvää ohjelmaa, itsekatson sieltä eniten suomalaiset ohjelmat. Mutta voihan radion laittaa kiinni uutisten ajaksi, tai katsoa sieltä parhaimmat ohjelmat.Meillä ei kuulu ollenkaan radio dei, kuuntelisin sitä todennäköisesti.

 4. Marika

  ”Esimerkiksi kaikki täyden tunnin uutiset voisi jättää pois ohjelmasta, korvata paremmilla, uudistaa ja muuttaa hengellisen sisäpiirin uutisiksi”.

  Täysin samaa mieltä! Oikein häiritsee, kun kuuntelee kristillistä radiokanavaa ja tasaisin väliajoin syötetään maailman uutisia. Yhtään ei kiinnosta maailman valheet.

 5. pike

  https://kastepilvi.blogspot.com/

  Blogissani on painavaa tekstiä- olkaa hyvä laittakaa kiertoon!
  blogiani voi vapaasti lukea, olen ihan samaa mieltä Aaltosen kanssa, mutta hallituksella ja eduskunnalla on peite silmien edessä, he ovat kuolleessa tilassa, paitsi Päivi Räsänen, ja Sari.E. mutta toivomus että uskovat olisivat enempi äänessä, heitä on siellä enempikin tietääkseni, jotka ei kertaakaan ole puhuneet mitään uskostaan, miksi ? pelkäävätkö he.?
  Hallituksella ei ole muuta tekemistä, kuin tuhota ihmis-elämä, erikoisesti se kohdistuu lapsiin, syntymättömiin, koulumaailmaan, perheisiin, vanhuksiin.