Patmos-blogi

Imuri globalistisen kontrollin välineenä

Juha Ahvio Juha Ahvio on teologian tohtori, dosentti ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja.
Julkaistu:

Perjantaina 19.8.2022 puhun klo 18.30 Radio Patmoksen taajuuksilla lähetettävän Viikon Ahvio -ohjelmasarjan jaksossa aiheesta ”Imuri globalistisen kontrollin välineenä”. Jatkan saman aihepiirin käsittelyä kuin mikä oli esillä edellisessä 12.8.2022 päivätyssä Viikon Ahvion jaksossa otsikolla ”Globaali isovelikontrolli vs. patrioottinen konservatismi”. Jakso on kuunneltavissa Patmosplus-ohjelmakirjastosta.

”Imuri globalistisen kontrollin välineenä” -jaksossa lähden liikkeelle tuoreesta ja niin sanottua vastuullisenvakavaa ja luotettavaa laatumediaa edustavan Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta. Valtamedia-Hesarin pääkirjoitus osoittaa ja dokumentoi sen, että totalitarismin uhan sisältävää globalistista isovelikontrollia ajetaan, ison rahan voimalla, entistäkin vahvemmin ja Great Reset -tyyliseen futuristiseen tekoälyteknologiaan nojaten.

Viittaamani 14.8.2022 päivätty Hesarin paljonpuhuva pääkirjoitus on sähköisessä versiossaan otsikoitu seuraavasti: ”Amazon osti robotti-imurit, jotta se näkisi kotisi tarkasti”, ingressin kuuluessa seuraavasti: ”Datayhtiö Amazon voi kartoittaa robotti-imurien avulla asuntoja ja kerätä niistä tietoja”.

Kannattaa lukea tämä artikkeli ja kuunnella artikkelia kommentoiva Viikon Ahvion jakso, jossa viittaan kommentoiden myös Robert Semonsenin 14.8.2022 päivättyyn The European Conservative -julkaisun artikkeliin ”CPAC Texas and the New Anti-Globalist Face of the Republican Party”.

Edellisessä Viikon Ahvion jaksossa otsikolla ”Globaali isovelikontrolli vs. patrioottinen konservatismi” käsittelin globaalia isovelikontrolliyhteiskuntaa ja sitä haastavaa patrioottisen kansallismielistä konservatismia. Viittaan tässäkin jaksossa tuoreesti kesällä julkaistuihin Helsingin Sanomien artikkeleihin, jotka yhdessä valaisevat osuvan realistisesti sen, mitä maailmassamme nyt tapahtuu, niin sanotussa isossa kuvassa asiaa tarkasteltaessa.

Merkittävää on panna merkille, että maailmassamme tapahtuu sekä erittäin huolestuttavaa kehitystä että samanaikaisesti myös erittäin myönteistä vastakehitystä, joka haastaa väkevästi globalistis-internationalistista isovelitotalitarismikehitystä. Näistä molemmista samanaikaisista kehityssuunnista tulee olla selvillä.

Ensimmäinen kehityssuunta on kohti täysimittaista ja globaalin rajatonta isovelikontrolliyhteiskuntaa. Tästä kehkeytymisestä tekee osuvasti ja valaisevan realistisesti selkoa Ilmo Ilkka Helsingin Sanomien 6.8.2022 päivätyssä artikkelissaan ”Maailmamme muistuttaa uutta uljasta, jossa isoveljet valvovat”, artikkelin ingressin kuuluessa seuraavasti: ”Valvontakamerat ja tekoäly seuraavat tietotulvan turruttamia ihmisiä aivan kuin 1900-luvun kuuluisimmissa dystopiaromaaneissa, kirjoittaa HS:n ulkomaantoimittaja Ilmo Ilkka.”

Esimerkki toisesta kehityssuunnasta on puolestaan esillä, toki omista lähtökohdistaan käsin varsin kriittiseen sävyyn, Tomi Pyyn 7.8.2022 päivätyssä Helsingin Sanomien laajassa puolentoista aukeaman artikkelissa ”HS vieraili festareilla, joiden järjestäjän sanotaan kasvattavan Orbánille uskollista älymystöä”, artikkelin ingressin kuuluessa näin: ”Festivaalin järjestävä taho, Mathias Corvinus Collegium, on Budapestissa toimiva korkeakoulu, jolla on vahvat kytkökset Unkarin hallintoon ja Viktor Orbániin.”

Näitä molempia artikkeleita kommentoin Patmosplus-ohjelmakirjastosta löytyvässä jaksossa.

Sunnuntaina 21.8.2022 on Radio Patmoksen taajuuksilla klo 18 kuunneltavissa Ajankohtafoorumi-ohjelmasarjan jakso, jossa Leena Metsämäen kanssa aiheenamme on ”Tykkivenediplomatia ennen ja nyt”.

Tarkastelemme aihettamme seuraavien artikkeleiden pohjalta:

Jarmo Huhtanen, HS-analyysiartikkeli, Helsingin Sanomat 11.8.2022, ”Tykkivenediplomatia saapui Helsinkiin”, ingressinään ”Helsingin Hernesaaressa piipahtanut maihinnousutukialus USS Kearsarge on esimerkki yleistyneestä tykkivenediplomatiasta, kirjoittaa HS:n turvallisuuspolitiikkaa seuraava toimittaja Jarmo Huhtanen.”

Charly Salonius-Pasternak, Vieraskynä-artikkeli, Helsingin Sanomat 12.8.2022, ”Nato-Suomen pitää heti osallistua liittolaisten puolustamiseen”, ingressinään: ”Naton jäsenenä Suomi on aiempaa turvatummassa asemassa ja voisi lisätä tukeaan liittolaisten lisäksi myös Ukrainalle.”

Helsingin Sanomat, pääkirjoitus 3.7.2022, ”Arvojen sotaa käydään nyt aseilla”, ingressinään: ”Länsi varustautuu vauhdikkaasti pitääkseen puolensa uudessa maailmanjärjestyksessä.”

Saska Saarikoski, kolumni, Helsingin Sanomat 14.8.2022, ”Suomen ei kannata tempautua sotauhoon”, ingressinään: ”Venäjän hyökkäys Ukrainaan on mullistanut suomalaisen keskusteluilmapiirin, mutta suuret päätökset pitää tehdä tosiasioiden eikä tunteiden pohjalta.”

Lue edellä viitatut artikkelit ja kuuntele sitten sunnuntain Ajankohtafoorumin jakso. Patmosplus-ohjelmakirjastosta voit kuunnella myös edellisen sunnuntain Ajankohtafoorumin jakson ”Kiinan ja Taiwanin konflikti”, joka osaltaan taustoittaa tulevan sunnuntain jakson tematiikkaa.

Molempien Ajankohtafoorumi-jaksojen aihepiiriä käsittelee ja taustoittaa Ilta-Sanomien Jouko Juonalan 16.8.2022 päivätty kommenttiartikkeli ”Kommentti: Naton jäsenyys vääntää Kiina-suhteet uudelle kierteelle – voisiko Suomi tempautua mukaan suurvaltojen konfliktiin?”, ingressin kuuluessa seuraavasti: ”Suomalaisprofessorin huoli ei ole perusteeton, sillä Kiina näkee Naton Yhdysvaltain työkaluna, arvioi erikoistoimittaja Jouko Juonala”.

Lue, kuuntele, ajattele ja muodosta itse oma näkemyksesi ajankohtaisista kysymyksistä.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (1)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Kaia

    Olen katsonut tätä uutista nyt jo monta kertaa, mutten ole kunnolla lukenut sitä. Olen lukenyt paljon Hesaria kyllä.
    ”Globaali isovelikontrolli vs. patrioottinen konservatismi”… en pidä näistä kummastakaan käsitteestä, koska itse ihailen yksilönvapautta melko paljon ja eniten toivon sitä omalle kohdalleni. Toteutuminen on lähinnä päänsisäistä, koska konkreettiseen yksilönvapauteen tarvitaan hieman enemmän resursseja kuin minulla on.
    Todellisin ”yksilönvapaus” tässä maailmassa on isoilla yrityksillä, jotka ovat lain mukaan ns. henkilöitä.
    Maailma on alistamista täynnä, enkä pidä tällaisesta maailmasta ollenkaan. En myöskään pidä uskonnoista, joissa on tämä sama piirre. Tieto lisää tuskaa on todellakin totta.
    Onneksi omaa päänsisäistä vapautta ei tarvitse luovuttaa kenellekään tai millekään aatteelle.