Patmos-blogi

Israel Nyt! (#43) – Miksi valtionjohtajat kilvan rientävät tunnustamaan Palestiinan valtion?

Pasi Turunen Pasi Turunen (TM) on raamatunopettaja, toimittaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja.
Julkaistu:

Tuoreimmassa Israel Nyt! -katsauksesa avaan ja taustoitan valtionjohtajien viime aikaista intoa Palestiinan valtion tunnustamiseksi. Mistä siinä on kyse? Miksi tällaiset ”tunnustamiset” eivät sen enemää tuo valtiota kuin rauhaakaan lähemmäs? Aiemmat Israel Nyt! -katsaukseni löydät Patmoksen Sanassa ja ajassa -YouTube kanavalta

PS: Pienenä oikaisuna lähetykseen mainitsen, että Tanska ei ole tunnustanut Palestiinan valtiota, vaikka lähetyksessä niin vahingossa sanoin.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (4)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. pike

  Rukoilkaa kaikki että kaikki panttivangit löytyisi mahd.pian, mieluummin elävänä, Jumalalle se on mahdollista. kuulin eräältä uskovalta että kun raisia kuljettanut kopteri tippui, niin kopterin kyljessä oli ollut sama numero luku minkä verran panttivankeja on hamasilla, nyt 4 vähempi jotka löytyivät, eli he ovat Jumalan silmien alla, meidän pitää rukoilla että kaikki siepatut pääsisivät jo vapaaksi, tuska on suuri omaisilla ja Jeesukseen uskovilla.

 2. pike

  OLEN RUKOILLUT ETTÄ KAIKKI PANTTIVANGIT LÖYTYISI, NIIN OLIKO SE EILEN VAI TÄNÄÄN ETTÄ ISRAELIN SOTILAAT LÖYSIVÄT 4 PANTTIVANKIA HYVÄ KUNTOISENA, KIITOS JUMALALLE ETTÄ ISRAELIN SOTILAAT LÖYSIVÄT HEIDÄT, EIKÄ HAMAS OLLUT OSALLINEN SIIHEN MILLÄÄN TAVALLA.
  OLEN AJATELLUT ETTÄ MITEN RUKOILLA ISRAELIN PUOLESTA, JOS KAIKKI SE MIKÄ ON KIRJOITETTU ILM.KIRJASSA JA VANHAN TESTAMENTIN PUOLELLA, NIIN JOKA TAPAUKSESSA TOTEUTUU, JA KUN OMAT RUKOUKSET NOUSEVATKO NE KATTOA YLEMMÄKSI. SANOKAA MILLAINEN RUKOUS TULISI OLLA ISRAELIN PUOLESTA, JA NYT KUN SOTA ALKAA TULLA PAHEMMAKSI, MIKÄ TUNTUU MAHDOTTOMALTA ETTÄ SE LOPPUISI OLLENKAAN. SYDÄN ITKEE JA ON TUSKAINEN ISRAELIN PUOLESTA, VAIKKA SANA SANOO ”KIITTÄKÄÄ JOKA TILASSA.” 1TESS.5:18

 3. IlkkaT.O.

  PA/Hamas on YK:n lehtolapsi, jolle sen mielestä kuuluu esikoisoikeus Jordan-joelta Välimereen. ”Palestiinan valtio” -narratiivi toimii valheen keihäänkärkenä (lopun)ajassamme, sitä vaatimalla länsimaiden ”blue-eye mikeys”, suom. sinisilmä-mikot, hallintojensa puolesta rauhoittelevat omatuntoaan: ”Rauha, rauha, ei mitään hätää”.
  Tämän täydellisyyttä hipovan valheen vastakohta Jumalan ilmoitukseen nähden kertoo, kuinka lähellä olemme lopullisia ratkaisuhetkiä.
  Milloin tolkun sopimuksia on tehty tahon kanssa, – tässä tapauksessa Hamas – jonka ei tarvitse vastata mistään pahuudesta, jota se ilman mitään omantunnontuskia harjoittaa? Eikä sen tarvitse edes mennä kv.oikeuteen asian johdosta?
  Raamattu kertoo selkokielisenä ymmärtäväisille, että näiden Israeliin, sen valtioon ja kansaan kohdistuvan valheen täytyy viedä kansakunnat harhaan Jumalan tuomioita kohtaamaan.
  Herra Jeesus Suomea ja sen kulloistakin poliittista johtoa ja demokratian periaatteilla valittua Eduskuntaa armahtakoon, ettei Suomi ylittäisi merkittäväå ”punaista linjaa” äänestämällä Palestiinan valtion perustamisen puolesta; siitä ei kuivin jaloin selvitä.

  Nyt kun Suomikin äänesti (olemalla hiljaa) n. 1 1/2 kk sitten PA:n valtiollisen tason edustamisen puolesta YK:n kaikissa elimissä, kuka vastaa siitä, ketkä henkilöt edustavat sitä YK:n diplomaatisella statuksella: Näemmekö jo ensi syksyn UNGA:ssa kurkunleikkaajien ja raiskaajien ja lastentappajien kauhugallerian pitävän maailmaa pilkkanaan YK:n suosiollisella myötätunnolla?: Vähintään 2/3 osaa eri maiden osallistujista hurraa (allahu akhbaria) PA:n edustajille niiden roimiessa piikkiruoskalla Israelin lapsia Yleiskokouksen puhujakorokkeelta.
  En pyytele ihmisiltä anteeksi, kun rukouksessani toivon YK:n jäsenjärjestöineen tällaisenaan (UNRWA, ICC, ICJ) tuhoutuvan (niinkuin tulee käymään kaikille Jumalan suunnitelmaa vastaan toimiville viimeisellä tuomiolla). YK toimii keskeisenä antisemitismin kannattajana, ja toimii täysin raamatullisia, kristillisiä periaatteita vastaan. Ei mulla muuta.

 4. lähettiläs

  Tuomarien kirjan luvussa 2 kerrotaan Israelista, joka ei ollut saanut vallattua koko maata omakseen. Herra oli jättänyt pakanakansoja israelilaisten keskuuteen, koska Israel ei noudattanut uskollisesti Herran käskyjä. Israel oli jatkuvassa sodassa pakanoiden kanssa, mistä Raamattu kertoo paljonkin.

  Nyt olemme ajassa, jolloin Herra on tuonut Israelin kansa kotimaahansa takaisin vajaan 2000 vuoden maastakarkotuksen jälkeen. Sama tilanne on edelleen Israelissa. Se ei noudata lakia eikä edes usko Messiaaseen, joten Israel on saanut lyhyen itsenäisyytensä aikana käydä peräti 15 sotaan eikä temppeliäkään heillä ole.

  Nyt olemme sikäli mielenkiintoisessa ajassa, että monissa maissa on suorastaan muoti-ilmiö tunnustaa Palestiinan valtio. Tämä tarkoittaisi sitä, että he tekisivät diplomaattisopimukset suoraan Palestiinan kanssa ja voisivat tuoda jopa sotilaita puolustamaan Palestiinan valtiota kuulematta asiassa Israelia. Indonesian muslimivaltio on ilmoittanut halunsa lähettää ”rauhanturvaajia” Palestiinaan, joita varmasti riittää, koska maassa asuu 280 miljoonaa ihmistä. Sen jälkeen Palestiinaan varmaan tulisivat iranilaiset ja venäläiset.

  Raamattu ennustaa, että Israelin maa jaetaan. Se on sitten lopun aikojen ennusmerkki. Siitä seuraa tunnustajille kamalia asioita, jotka selvitetään Jumalan järjestämässä oikeudenkäynnissä Josafaatinlaaksossa, mikä on Harmageddon. Olemme siis hyvin merkittävän ajan merkin äärellä, kun Israelin maa jaetaan Palestiinan ja Israelin välillä.

  Joel 4:1 — Katsokaa, mitä tulee tapahtumaan! Tuohon aikaan minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon.
  2 Minä kokoan kaikki kansat Josafatinlaaksoon ja käyn siellä oikeutta niitä vastaan oman maani ja kansani Israelin tähden. Ne hajottivat Israelin muiden kansojen sekaan ja jakoivat minun maani.
  ….
  9 Kuuluttakaa kansoille näin: — Varustautukaa pyhään sotaan, hälyttäkää miehet taisteluun! Lähtekää liikkeelle, käykää hyökkäykseen, kaikki soturit!
  10 Takokaa auranne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi. Arka sanokoon: ”Olen urhea soturi.”
  11 Kiirehtikää, kaikki kansat, tulkaa joka suunnalta, kokoontukaa tänne! Herra, johdata sotureitasi!
  12 Kansat lähtevät liikkeelle, rientävät Josafatinlaaksoon. Sinne minä asetan istuimeni ja siellä minä tuomitsen kaikki kansat.
  13 Lähettäkää sirppi, elo on jo kypsää. Tulkaa polkemaan viinikuurnaa, se on jo täynnä, altaissa viini kuohuu yli reunojen. Suuri on kansojen pahuus.
  14 Väkeä tungeksii tuomion laaksossa, sillä lähellä on Herran päivä.

  Ilm 14:14 Sitten näin tämän: Oli valkoinen pilvi, ja pilven päällä istui joku ihmisen kaltainen, jolla oli päässään kultainen seppele ja kädessään terävä sirppi.
  15 Temppelistä tuli toinen enkeli, joka kovalla äänellä huusi pilven päällä istuvalle: ”Pane sirppisi työhön ja leikkaa, nyt on sadonkorjuun aika. Maan sato on kypsä korjattavaksi.”