Patmos-blogi

Kahden vallan taisteluja

Leo Meller Leo Meller on Radio Patmoksen päätoimittaja, Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010).
Julkaistu:

Päätoimittajan postiin tuli aamulla ystävällinen, tosin kriittinen kirje koskien Radio Patmoksen ohjelmia, joihin kuulija katsoo liittyvän ”USA:n presidentin vaaleihin liittyvää salaliittoteoriaa lietsovaa materiaalia”. Hänen mielestään kristillisen radiokanavan pitäisi paneutua evankeliumin eteenpäin viemiseen, onhan ”erikseen olemassa ohjelmia, joissa voi vuodattaa näkemyksiään eri asioista”.

Koska vastauksestani voi hyötyä moni muukin kuulija ja lukija, julkaisemme sen pääpiirteittäin tässä blogissa. Kirjoittaja lähestyi omalla nimellään, jota emme luonnollisesti kuitenkaan kerro.

 

Kiitos kannanotoistasi, kuuntelijaystävä.

Raamatussa on varsinaisen evankeliumin ohella noin 60 % materiaalia, jossa on historiaa, politiikkaa, taloutta, tappoja ja murhia ja paljon, paljon muuta. Sellaistakin, joka on kuin edellä käyvää mallia siitä mitä maailmassamme tänään tapahtuu – myös Yhdysvalloissa.

Aivan oma alueensa ovat profeetalliset tekstit, joissa esitetään lopun ajan maailmankuvaa perkeleen ja Kristuksen valtakuntien yhteenottoineen.  Jumalan Pyhä Henki näkee oikeaksi ja soveliaaksi esimerkiksi Ilmestyskirjassa kuvailla hyvin yksityiskohtaisesti Kristusta vastustavaa petojärjestelmää ja sen vaikkapa globalistisia ulottuvuuksia.  Varmaankin Raamattuasi tuntevana kristittynä tiedät, että Uuden testamentin sivuilla on noin 70 kertaa esillä kehotus kristitylle seurata aikain merkkejä, osallistua niihin ennen kaikkea rukouksella mutta myös hengellisessä sodankäynnissä jne.  Raamattu osoittaa, miten Jumalan taholta joskus hyvinkin tarkasti kartoitettiin maailman tilanteita opastuksena Jumalan omille toimia.

Herran apostoli julistaa koko maailman olevan Pahan vallassa, kun taas kristityissä on Pyhä Henki – ja nämä kaksi valtakuntaa ovat staattisesti taistossa keskenään omiensa välityksellä.   Pahan vallan toiminnoissa ei ole pelkästään kysymys esimerkiksi poliittisten, taloudellisten tai muitten vallitsevien tilanteitten muutoksista; usein kysymyksessä on näkyvä toiminta, jolla pyritään estämään Kristuksen evankeliumin levittämiseen liittyvä työ. Meidän sukupolvemme on joutunut seuraamaan valtiollisia yhteiskuntamuutoksia, joiden yksi saavutus on ollut evankeliumin julistamisen rajoittaminen tai jopa kokonaan laittomaksi tekeminen.

Amerikan Yhdysvallat on yli sadan vuoden aikana ollut ykkösvaltio viemässä Kristuksen kuningaskuntaa maapallon pimeimmille paikoille – ei vain amerikkalaisten lähetystyöntekijöitten vaan ennen kaikkea taloudellisen ja teknisen avun muodossa. Presidentti Donald Trumpin virkakausi on maailman lähetyksen kannalta ollut erityisen merkittävä. Liekö sadan vuoden aikana ollut Washingtonissa presidenttiä ennen häntä, jonka vaikutus näkyy ja kuuluu sekä Jumalan Israelin että Kristuksen kirkon kuvioissa niin kuin nyt näkyy Trumpin vaikutus.  Ei liene liikaa, kun presidentti Trumpia on Israelissa rinnastettu jopa Vanhan testamentin Koorekseen – tietänet hengellisenä kristittynä miksi ja miten. Trumpin ansiot ovat myös huikeat kysymyksen ollessa kristittyjen vainoihin puuttumisessa.

Kun Raamattu kuvailee Antikristuksen toimintaa, siitä annetaan selvitys: se tapahtuu valheen kaikella voimalla.  Amerikan lähitulevaisuus osoittaa kaikille kristityille, miten vaihe vaiheelta Biden ja ennen kaikkea takanansa olevat vallat ja voimat pyrkivät leikkaamaan USA:n vaikutusta sektoreilla, joissa on ollut kysymys sielujen voittamisesta — ja esimerkiksi Israelin tai lähetystyön turvaamisesta. Tulet toteamaan, miten tämä muuttuu.  Kannattaa olla hereillä myös sen suhteen, miten ”valheen kaikki voima” on vaikuttanut myös USA:n vaaleissa.

Mutta onhan Biden hurskas, rukoileva roomalaiskatolinen kristitty?  Vastakohta Trumpille, joka käytti voimasanoja puheissaan ja jonka käyttäytymisestä löytyi muutakin kristittyä loukkaavaa. Vaan — ?

Otan yhden esimerkin useista mahdollisista.  Trump puolusti syntymätöntä elämää eikä tukenut aborttiteollisuutta, sikiökauppaa jne.   Bidenin demokraatit toimivat päinvastoin: aborttiteollisuuden piirissä taputetaan presidentti Bidenin hallinnolle, koska sieltä saapuu tukea ja rahaa.  Huomaa nyt tämä: Biden – hurskaaksi nimetty rukoileva roomalaiskatolinen – on kirkkonsa ankaran tuomion alla samaisista aborteista, joista demokraatit kiittävät johtajaansa.  Juuri nyt kuuluu huhuja, että Biden kenties vaihtaa kirkkokuntaa.

Kiitän mahdollisuudesta selvittää, miksi Radio Patmoksessa ei vaieta kahden vallan taisteluun liittyvistä faktoista – seuraamme Raamatun esikuvallisuutta. Uskonpuhdistuksen mallin mukaan puhumme kaikesta siitä, mistä Raamattu puhuu – ja vaikenemme kaikessa siinä, missä Raamattu vaikenee.

Rooma on esillä Uudessa testamentissa, ja sen toimia peilataan valtakunnassa elävien kristittyjen kohtaloon.  Jokin Yhdysvallat tai EU vaatii raamatullista kristittyä myös tänä päivänä arvioimaan ja puhumaan totuutta siitä, mitä aikain merkkejä näissä(kin) todetaan.

Radio Patmos pyytää voida seurata kahden vallan taisteluja aina taivaasta maapallollemme ulottuvina.  On murheellista, jos yksityisen kristityn maailmankuvaan ei mahdu koko totuus kahden vallan taistelusta. Raamattu kehottaa kristittyä katsomaan, ettei häntä eksytetä.  Ylen harvoin Jumalan totuus löytyy Jumalan vihollisten leiristä.

Iloitsen mahdollisuudesta vastata kuuntelijan kirjeeseen.

Leo Meller

RADIO PATMOS

 

 

 

 

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (44)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Aleksander

  “Yhdysvallat on jo yli sadan vuoden aikana vienyt Kristuksen kuningaskuntaa maapallon pimeimmille alueille.” Aivan,kyllä.Mutta Amerikan Yhdysvalloista on myös tullut paljon sekä kristillisperäisiä,ja muita vahingollisia harhaoppeja muualle maailmaan.Mainittakoon Jehovan todistajat,mormonit,menestysteologia,JDS-oppi,branhamilaisuus jne. sekä myös adventismi,vaikka sillä on vähemmän epäraamatullisuutta,kuin kahdella ensiksi mainituilla.Yhtä kaikki,nämä liikkeet siirtävät painopisteen pois Kristuksesta ,Hänen Jumaluudestaan sekä Hänen suorittamasta sovitustyöstä.Ei siis Yhdysvalloista ole aina pelkkää hyvää tullut myöskään hengellisessä mielessä.Tarkoittaako Meller,että USA levittää tehokkaammin evankeliumia republikaanipresidenttien aikana? Ei ole ollut mitään näyttöä siitä,että evankeliointi olisi ollut heikompaa demokraattipresidenttien aikana.Eikä tule olemaan Bideninkaan aikana.

 2. Antti Partanen

  Meller: ”Trumpin ansiot ovat myös huikeat kysymyksen ollessa kristittyjen vainoihin puuttumisessa.” Pohjois-Korea vainoaa kristittyjä pahimmin. Trump sanoi saaneensa maan johtajalta ”kauniita kirjeitä” ja ”me rakastuimme”. Tuskin heistä olisi tullut ”ystäviä”, jos hän olisi puuttunut vainoihin kovin painokkaasti.

  Kommenteissa puhutaan Fake News mediasta. Fox News oli Trumpin suosikki, kunnes se julisti Bidenin vaalien voittajaksi, jolloin siitä tuli Trumpin sanoin ”katsomiskelvoton” ja hän suositteli sen sijaan Newsmaxia. Valtasiko “radikaalivasemmisto” Fox Newsin vaalipäivänä? Ei, vaan Foxin kertoma suututti Trumpin.

  Newsmax kirjoitti 19.12. otsikolla Facts About Dominion, Smartmatic You Should Know: ”Ei ole esitetty todisteita, että Dominion tai Smartmatic käyttivät ohjelmia tai uudelleenohjelmoitua softaa, jotka manipuloivat 2020 vaalien ääniä.” Tätä lukijat kommentoivat mm: ”Newsmax on vain osa Deep Statea”. Mielipide muuttui, kun kerrottu ei enää miellyttänyt.

  1930-luvulta on näyttöä siitä, että kun suuria valheita toistetaan jatkuvasti, kansa alkaa uskoa niihin. Trumpin Fake News Media on valhe, joka on hänen kannaltaan toiminut loistavasti.

  On eri asia, että mediat ohjailevat mielipiteitä sillä, mitä ne kertovat ja jättävät kertomatta. Viimeaikaisia otsikoita USA:sta:
  Schwarzenegger Compares Capitol Attack to Nazi Violence (Newsmax 10.1.)
  Arnold Schwarzenegger condemns Trump as ´worst president ever´ after Capitol riot (Fox News 11.1.)
  Arnold Schwarzenegger Compares Capitol Hill Rioters to Rise of Nazis (Breitbart 10.1.)
  Mutta Trumpin suosittelemalta One America News Network -sivustolta en tätä löytänyt… vaikka n. 36 miljoonaa katsojaa saanut Arnoldin Twitter-puhe on uutinen.

  On murheellista, että Patmos näyttää ottaneen osaksi tehtäväänsä sellaisen ”epäluottamuksen kylvämisen”, josta Ristin Voiton ex-päätoimittaja Leevi Launonen varoitti kristittyjä Seurakuntalaisen blogissa 29.11.

  • julkinensana

   Antti Partanen kirjoitti:

   -On murheellista, että Patmos näyttää ottaneen osaksi tehtäväänsä sellaisen ”epäluottamuksen kylvämisen”, josta Ristin Voiton ex-päätoimittaja Leevi Launonen varoitti kristittyjä Seurakuntalaisen blogissa 29.11.

   Leevi Launonen, Kristityt epäluottamuksen kylväjinä, 29.11.2020:

   -Vaikka maamme hallitus on onnistunut koronakriisin hoitamisessa esimerkillisesti koko maailmassa, monet kristityt näkevät tehtäväkseen hallituksen ja sen yksittäisten ministereiden haukkumisen. Vaikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) edustaa huipputason lääketieteellistä asiantuntemusta, monet kristityt uskovat mieluummin salaliittoteorioihin ja levittävät pelkoa koronarokotteeseen kätketystä mikrosirusta. Vaikka Yhdysvalloissa Donald Trumpin hallinnon omat vaaliasiantuntijat ja viralliset vaalitarkkailijat yhdessä vakuuttavat, että presidentinvaalit olivat turvalliset, eikä näyttöä lopputulokseen vaikuttaneesta vilpistä ole esitetty, moni kristitty luottaa enemmän kaverinsa Facebook-sivujen päinvastaiseen väitteeseen. Vaikka lisääntyneet myrskyt ja muut epätavalliset luonnonilmiöt kertovat selvää kieltä ilmastonmuutoksesta, osa kristityistä epäilee sen olevan vain punavihreän poliittisen liikkeen keksimä valhe, jolla pyritään hallitsemaan ilmastoahdistuksesta kärsivää ihmiskuntaa. Vaikka Yleisradio sanoo olevansa journalismin periaatteita ja etiikkaa kunnioittava media, monet kristityt pitävät sitä ideologisena propagandakoneistona ja kieltäytyvät luottamasta muihinkaan valtamedian uutisiin.

   Ymmärrän hyvin, että Raamattunsa vakavasti ottavat kristityt kantavat huolta antikristuksen ilmestymisestä ja sen globaalista maailmanvallasta. Herramme itse kehotti meitä olemaan selvillä ajan merkeistä ja huolehtimaan hengellisestä valvomisesta (Luuk. 21:7–36).

   Mutta sitä monet kristityt tuskin tulevat ajatelleeksi, että kylvämällä jatkuvaa epäluottamusta instituutioita kohtaan he itse heikentävät demokratian toimivuutta, murentavat yhteiskunnallista vakautta ja edistävät sosiaalisen kaaoksen syntyä. Ja näin toimiessaan he itse asiassa jouduttavat antikristillisen maailmanjärjestyksen valtaantuloa.

  • kirkon takapenkiltä

   USA:n presidentin vaaleista ja koronarokotteista tehdyillä salaliittoteorioilla on yksi yhteinen tekijä. Niitä levittää samat tahot. Tunnusomaista salaliittoteorioiden levittäjille on, halu puhua koko ajan uudesta maailman järjestyksestä (new world order) ja maalailla siitä mitä lennokkaampia uhkakuvia.

   Maallikkosaarnaaja Petri Paavola väittää Youtubessa “Koronavirus ja uusi maailmanjärjestys” 22.3.2020 kohdasta 22:05 alkaen, että koronarokote on antikristillinen hanke, jossa on tarkoitus uhrata lapsia Saatanalle. Jos et usko, niin katso video ao. kohdasta alkaen.

   Paavola on myös väittänyt julkaisussaan “Tapahtuiko USA:n vaaleissa 2020 vaalipetos?”, että Trumpilta vietiin laittomasti vaalivoitto. Tosin mitään todellista näyttöä vaalipetoksesta ei ole löytynyt viranomaisten tutkimuksissa.

   USA:lainen pastori keksi sellaista, että nyt on lopun ajat alkaneet, koska hävityksen kauhistus on mennyt temppeliin, kun sarvipääshamaani meni kongressiin. Joku voi nauraa tälle selitykselle vatsa kippurassa, mutta eräät suomalaiset hengelliset blogit levittävät tätä selitystä ihan vakavasti. Jollekin USA:laiselle voi kongressi olla temppeli, mutta Raamattu kyllä tarkoittaa Jerusalemin kolmatta temppeliä.

 3. kommentaattori

  Salaliittoteoriat ovat todellista fake newsiä, valemediaa.

  Yhdysvaltojen äärioikeiston mielestä Biden tulee syvältä pimeydestä, mikä sai heidät radikalisoitumaan Bidenin vaalivoiton takia. TV-uutisissa kerrottiin, että monet Trumpin kannattajista oikeasti uskovat demokraattien johtajien olevan liskoihmisiä ulkoavaruudesta. Samanlaisia salaliittoteorioita on muitakin. Kuulostaa kummalliselta, mutta Yhdysvalloissa on käsittämättömän alhainen yleissivistys. Nurkkapatrioottien syrjäkylillä salaliittoteorioihin uskotaan ja niistä kiivastutaan.

  Juuri tuli TV-uutisista tieto, että Yhdysvaltojen poliisi olisi saanut vihiä laajasta uhasta Bidenin virkavalapäivälle. Kyse olisi aseellisista mielenosoituksista, joita ollaan järjestämässä osavaltioiden pääkaupunkeihin myös. Näitähän on ollutkin ennenkin, mutta nyt on vaarana, ettei pyssyjä vain pidetä esillä varoitukseksi. Yhdysvalloissa saa pitää asetta mukana.

  Arabimaailmassa noin 0,1 % väestöstä on jihadisteja, jotka ovat valmiita tekemään ääritekoja. Samassa suhteessa Yhdysvaltojen väestössä olisi ääritekoihin valmiita kiivailijoita noin 300 tuhatta.

  Tuleeko Yhdysvaltoihin sisällissota? Jos lopun ajan kolkuttavat ovella, niin kansaryhmät kääntyvät toisiaan vastaan ja väkivalta lisääntyy. Koronavahingot eivät hillitse Yhdysvaltojen ahdinkoa vaan pikemminkin toimivat katalysaattorina kaaokselle, joka kumpuaa taloudellisesta ahdingosta ja läheisten kuolemasta koronaan.

  Kumpi on parempi Trump vai Biden? Suo siellä ja vetelä täällä.

 4. Jukka Mikkola

  Aika “hassua” tämä kommentointi. Trump ei ole mallikkaasti käyttäytynyt, mutta täkäläinen “päämedia” (jos valtamediasta ei saisi tässä merkityksessä puhua) on Ameriikan ihmemaan tilanteesta raportoinut tavalla, joka on laittanut minut todella fundeeraamaan: kuinka pinnallista lännen politiiksta kirjoittelu on ollut. Ei tarvitse olla salaliittoteoreetikko tullankseen siihen tuntemukseen, että tietyt asiat nostetaan “tikun nenään” ja toiset vaietaan olemattomiksi. Se jos mikä saa aikaan epäluottamusta tiedonsaantiimme.
  Trumpin aikana on ehkä kuolemantuomioita annettu, mutta vähemmän kai lennokki- iskuin tehtyjä kuolemantuomoita. Hassua, että kuolemantuomiot synnyttävät enemmän sympatiaa kuin alkaneen ja syntymää odottavan elämän laajamittainen lopettaminen. Ja ihmisarvosta puhuminen enemmän hurraahuutoja kuin todellisista vainoista ja karkeista ihmisoikeusrokoksista huolestuminen.
  Mutta emmehän me täällä lännessä ole logiikka- ja faktaihmisiä, vaan tunne- ja tarinaihmisiä.
  Minulla ei ole tidossa absoluuttia Ameriikan totuudesta, mutta tätä nykyaikaamme vain ihmettelen. Onko läntisen kulttuurin rappio edessä?

 5. IlkkaT.O.

  Jeesus: “Minä olen ovi: jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu…Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.” (Joh.10:9-10).
  Jeesuksen sanat ovat selvät: Kuinka voi käsittää ylläkirjoitetun, ilman Jumalan Henkeä? Sana neuvoo: Ei mitenkään. Itseasiassa Jumalan sana sanoo sellaisista: “Voi heitä, he kulkevat Kainin tietä..”(Juud.kirje). Miksi: Siksi “etteivät ole ottaneet vastaan rakkautta totuuteen vaan mielistyneet vääryyteen.” Järkyttävää, mutta totta. Sanoista päätellen heitä on myös täällä.
  Olemme väistämättä elämässä aikaa, jossa “pyhä pyhittyy ja saastainen saastuu”. Aikainmerkit ovat ilmiselvät. Kaikki tämä edeltää Jeesuksen 2. Tulemusta, jolloin Jeesus Kristus, Jumalan Sana tulee lyömään lopullisesti kaikki vihollisen joukot, Hänen Valtaistuimensa asetetaan Jerusalemiin.
  Kainin tien kulkijoiden, siis vihan lapsien mielestä Trumpin katsotaan edustavan jotakin, jota on syytä vihata: Jerusalemin tunnustaminen Israelin ikuiseksi pääkaupungiksi, samoin Golanin ja Länsirannan (Juudea ja Samaria) kuuluvaksi osaksi Israelin juutalaista kansallisvaltiota. Toisena, hyvin merkittävänä on Kiinan ja sen kommunistisen puolueen maailamanvalloituksen estäminen. Biden taasen poikansa Hunterin kautta on kädet ja suupielet tahmaisena syönyt Beijingin ankkaa, samoin puliveivannut poikaansa Ukrainan hämäräkaupoissa, varapresidentin ominaisuudessa kummassakin. Korruptoitunut FBI kiersi asiaa vuoden, ennenkuin paljastus julkistettiin lokak. 2020, eli tarkoituksellisesti liian myöhään vaaleja ajatellen Trumpin kannalta.
  Trumpin keskeisimpiä teemoja ovat olleet sanan- ja uskonnonvapaus. Se on merkinnyt Jeesuksen antaman lähetyskäskyn edistymistä. Biden puolestaan julisti ennen vaaleja tekevänsä ensimmäisenä “executive orderina” lisäyksen, jolloin nimenomaisesti kristityiltä viedään oikeus vapaaseen jumalansanan julistukseen, koska sen katsottaisiin olevan ristitiidassa vähemmistöjen agendojen kanssa. Obama oli sen jo aloittanutkin. Onko jotain tuttua Päivi Räsäsen syyteharkinnan kanssa?

  Fakenews-mediamme ylläpitää samaa kv.liputusta sen puolesta, että “äärioikeisto-maga” oli Kongressin valtauksen takana. Videomateriaali todistaa aivan jotain muuta niille, jotka haluavat totuuden esille. Antifa/BLM-porukka rynni sisälle särkemästään sivuikkunasta, heitä tuotiin State Troopersien saattamana neljän pikkubussin saattueessa.
  Miksi Dem.puolue ei halua tutkituttaa, tapahtuiko vilppiä vaaleissa? Sehän palvelisi koko kansakuntaa. Nyt on olemassa 271-sivuinen vääjämätön dokumentti vaalivilpistä autentisine videonauhoituksineen (lisää materiaalia löytyy koko ajan lisää). Siksi he eivät halua, koska totuus asiassa paljastaisi heidän järkyttävän syvän valtiopetoksen, jossa on valtaisa määrä toimijoita “deep statessa”, ilman salaliittoteorioita. Liberaali, lue:vasemmistodem. ovat menettäneet omatuntonsa. Seuraus: tulemme kuulemaan sanomia, joita ennen Obaman kautta olisi mahdotonta ollut uskoa tapahtuvaksi Yhdysvalloissa.

  • MOT

   IlkkaT.O., sinä jatka elämistä salaliittoteorioiden maailmassa.

   Lehdistön syyttäminen valemediaksi (fake news) on Trumpin taktiikka torjua lehdistön kritiikki häntä kohtaan. Sivistynyt yleisö ei narahda tähän juoneen. Trumpin puheista on löytynyt valtava määrä väärää tietoa. Fake news on Trumpin suussa.

   Mitä tulee vaalivilppisyytöksiin, niin ne on käsitelty kymmeniä kertoja USA:n eri oikeusistuimissa, eikä suurempia virheitä ole löytynyt. Mitään näyttöä suuresta vaalivilpistä ei ole olemassa. Kansainväliset vaalitarkkailijat eivät havainneet mitään epäilyttävää. Sinunkin IlkkaT.O. pitäisi jo hyväksyä se tosiasia, että Biden sai enemmän ääniä kuin Trump. Voisit herätä jo harhakuvitelmistasi.

   Trumpin ansiot kristittyjen hyväksi eivät nekään ole kiistattomat. Trump on vain myötäillyt republikaanien äänestäjien toiveita. Trump ei ole missään nimessä mikään aito uskovainen. Hän pokkuroi vain sen takia, että äänestäjät ovat tyytyväisiä.

   • Rednef

    Trumpin kauden alusta alkaen vastapuoli tehtaili runsaasti virkarikossyytteitä,jotka osoittautuivat asiattomiksi. Silloin valtamedia ja varsinkin Yle, ei sanallakaan puhunut mistään salaliittoteorioista, vaikka ne olivtat juuri niitä. Nyt puhutaan selvästä vaalivilpistä monella alueella, esim. Dominion tietokoneeseen, joilla äänten laskentaa tehtiin, oli mahdollisuus saada yhteys toiselta ulkopuoliselta tietokoneelta. On tehty paljon muitakin kanteluja oikeusistuimiin monista vilpeistä, mutta nämä oikeudet eivät ole ottaneet kanteita käsiteltäviksi. Siis , mitään käsittelyä ei ole hävitty. Näitä Trumpin vastapuoli levittelee salaliittoteorioina. Myös suomalainen valtamedia agendansa mukaisesti on yhtynyt tähän kuoroon. On hienoa, että Patmos kertoo kuulioilleen toistakin näkemystä asioista. Trump on tehnyt paljon hyvää kristityille, joten hänen työtään sekä menestymistään pitääkin seurata ja tähän on meillä Patmoksessa hyvät ammattilaiset.

    • julkinensana

     Vaalien lopputulos ei ollut yllätys. Gallupit ennakoivat Bidenille voittoa ja niin siinä kävi. Biden voitti ja Trump hävisi.

     Mitään suurta vaalivilppiä ei ole USA:n presidentinvaaleissa ollut. Trumpin asianajajien syytökset ovat olleet pelkkiä arvailuja vailla konkreettista näyttöä, minkä takia ne ovat kaatuneet oikeudessa tai sitten kanteet vedetty pois ennen niiden käsittelyä.

     Minä pidän lehdistöä parempana tietolähteenä kuin Patmosta tai tätä blogia, jossa anonyymit kommentoijat heittelevät omia mielipiteitään laidasta laitaan.