Patmos-blogi

Koronavirus pääsi irti Wuhanin laboratoriosta

Juha Ahvio Juha Ahvio on teologian tohtori, dosentti ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja.
Julkaistu:

Kaiken käytettävissä olevan informaation valossa otsikossa todettu on kaikkein perustelluin, luonnollisin ja uskottavin selitys pandemian aiheuttaneen Wuhan-koronaviruksen alkuperälle. Wuhan-virus on todellinen kiinalaisvirus, joka, mitä ilmeisimmin, on peräisin Wuhanissa sijaitsevasta Kiinan kansallisesta bioturvallisuuslaboratoriosta, joka on osa Kiinan tiedeakatemian Virologian instituuttia.

Nyt pandemian aiheuttanut koronavirus on joko alkujaan laboratoriomanipuloitu hybridivirus tai virus ei ole tällainen hybridivirus. Molemmat vaihtoehdot ovat edelleen täysin mahdollisia. Tekeillä olevassa uudessa kirjassani Koronavirus, globalismi ja pedon merkki tulen selostamaan tarkemmin ja laajemmin sitä inhorealistista globalistista yhtälöä, jonka asiayhteys tuntien on täysin mahdollista, että Wuhan-virus saattaa olla virusmanipulaation tulos, siitäkin huolimatta, että valtavirtainen mediajulkisuus ei halua ottaa tätä vaihtoehtoa lukuun. Mutta lisää tästä aihepiiristä tulevassa kirjassani. 

Jos edellä mainitsemistani vaihtoehdoista jälkimmäinen eli se vaihtoehto, että Wuhan-virus ei ole manipuloitu virus, on oikea, niin siinä tapauksessa virus on alkuperältään aasianherkko-lepakoista eli hevosenkenkäyökkö-lepakoista peräisin oleva koronavirus, jota on säilytetty ja tutkittu Wuhanin biolaboratoriossa. Luonnollisin ja todennäköisin selitys pandemian liikkeellelähdölle on se, että virus pääsi irti Wuhanin laboratoriosta. Virus on päässyt irti joko huolimattomuuden tai laboratorio-onnettomuuden seurauksena ja on tartuttanut koronan laboratorion työntekijöihin, jotka puolestaan ovat levittäneet taudin Wuhanin muuhun väestöön. 

Yllä mainittuihin johtopäätöksiin voidaan päätyä esimerkiksi seuraavien artikkeleiden tarjoaman informaation perusteella: 

David Ignatius, ”How did covid-19 begin? Its initial origin story is shaky”, Washington Post, 3.4.2020; ”UK Fears Coronavirus Might Have Actually Been Leaked From a China Lab”, The Science Times, 6.4.2020 ja Glen Owen, “Wuhan lab was performing experiments on bats from coronavirus caves”, The Daily Mail, 12.4.2020. 

Näiden artikkeleiden pohjalta voidaan todeta seuraavat seikat. 

Wuhanin ensimmäisellä koronatapauksella ei ollut yhteyttä kaupungin merieläinruokatoriin, jossa ei muutenkaan myydä lepakoita. On täysin mahdollista ja todennäköistäkin, että joko Wuhanin Virologian instituutin biolaboratoriosta tai Wuhanin Kiinan sairauksien kontrolloimisen ja ehkäisemisen keskuksesta – joihin molempiin on koottu säilytettäviksi ja tutkittaviksi lepakkoviruksia eri puolelta Kiinaa – on saattanut vuotaa ja karata viruksia ja ensimmäiset henkilöt ovat saaneet tartunnan tätä kautta. Merkille pantavaa on myös se, että molemmat Wuhanin lepakkovirustutkimuskeskukset sijaitsevat suhteellisen lähellä Wuhanin eläinruokatoria eli satojen metrien ja kahdentoista kilometrin säteellä.  

Alkuperäinen virusvuoto on mitä ilmeisimmin tapahtunut laboratoriossa. Virus on samalla myös saattanut päästä leviämään läheiselle ruokatorillekin huonosti käsitellyn mutta vaarallisen ja saastuneen eläintutkimusjätteen kautta. 

ResearchGate -sivustolla julkaistiin – mutta vedettiin sittemmin, muutaman muunkin oleellisen julkaisun tapaan, pois – helmikuussa 2020 Etelä-Kiinan teknologisen yliopiston tutkijan Botao Xiaon ja Wuhanin tieteen ja teknologian yliopiston tutkijan Lei Xiaon tutkimuspaperi ”The possible origins of 2019-nCoV coronavirus”, jossa tutkijat viittasivat jo aiemmin tapahtuneisiin tilanteisiin, jossa virustutkija joutui tutkimiensa lepakoiden hyökkäyksen kohteeksi ja altistui sekä lepakoiden verelle että virtsalle. 

Kiinalaistutkijat viittaavat paperissaan vuonna 2015 manipuloituun SARS-koronahybridivirukseen, jonka manipuloinnissa Wuhanin lepakkotutkijat olivat mukana, ja jo silloin julki tuotuihin varoituksiin siitä, että virus saattaa karata laboratoriosta tuhoisin seurauksin. Tutkijoiden johtopäätös tässä sittemmin pois vedetyssä paperissa on se, että nyt pandemian aiheuttanut tappajakoronavirus on peräisin Wuhanin laboratoriosta. 

Ottaen lukuun sen, että Wuhanin virustutkimuksen onnettomuusriski on alkujaankin todettu vakavaksi ja sen, että kiinalaisten lepakkotutkijoiden tiedetään harjoittaneen tutkimustaan vain kakkosturvatason vaatimusten mukaisesti siitä huolimatta, että tutkimus edellyttäisi nelostasoa, on valitettavan uskottavaa katsoa, että koronavirus on alkujaan päässyt irti Wuhanin laboratoriosta. 

Tämän selityksen uskottavuus vahvistuu edelleen, kun muistetaan, kuten Suomen Uutiset tuo 17.4.2020 esiin hyvässä aiheeseen liittyvässä yhteenvedossaan ”Lähtikö koronapandemia sittenkin laboratoriosta – uusia teorioita”, että SARS-virus on jo aiemmin päässyt karkuun kiinalaislaboratorioista. Wuhanin tapaus ei siis suinkaan olisi ensimmäinen kerta. Tätä selitystä tukee se tosiasia-aineisto, joka löytyy kattavasti seuraavista artikkeleista: 

Foxnews, 15.4.2020, ”Sources believe coronavirus outbreak originated in Wuhan lab as part of China’s efforts to compete with US”; BBCNews, 16.4.2020, ”Is there any evidence for coronavirus lab release idea?”; Deutsche Welle, 18.4.2020, ”Did coronavirus really originate in a Chinese laboratory?” ja jo 26.1.2020 ilmestynyt Science-artikkeli “Wuhan seafood market may not be source of novel virus spreading globally”

Näidenkin artikkeleiden nojalla voidaan päätyä seuraaviin johtopäätöksiin. 

Virus lähti liikkeelle Wuhanista. Wuhanin Virologian instituutin laboratoriossa on vuosien ajan tutkittu maailman vaarallisimpia viruksia. Wuhanin laboratorion turvallisuuskäytännöistä on oltu jo pitkään huolissaan. SARS-virus on jo aiemmin kaksi kertaa päässyt karkuun pekingiläisestä laboratoriosta, joten ennakkotapauksiakin Kiinassa on. Ensimmäiset kiinalaistutkimuksetkaan eivät tukeneet ruokatoriteoriaa tartunnan alkulähteenä. 

Jälkijättöisesti Kiinan viranomaiset ovat ohjelmallisesti salanneet kaiken Wuhanin laboratorioon liittyvän evidenssin ja tehneet mahdottomaksi nostaa laboratoriovuototeoriaa keskusteluun, jota on parhaimmillaankin voitu Kiinassa käydä vain kuiskaten. Kiinalaistutkijoita on kadonnut julkisuudesta, jotkut ovat kuolleet ja artikkeleita on vedetty pois julkisuudesta. Kiina vetoaa ruokatoriteoriaan WHO:n virallisena tulkintana, joka taas on peräisin Kiinan viranomaisilta itseltään, joiden näkökantoja ja viruspolitiikkaa WHO puolestaan poliittisen korrektisti toistaa. WHO on kieltänyt nimittämästä Kiinan Wuhanista liikkeelle lähtenyttä virusta Wuhan-virukseksi tai kiinalaisvirukseksi ja määrännyt ainoaksi sallituksi termiksi tekoneutraalin COVID-19 -termin.

Kiinan on pakko pitää esillä ”luonnollista” ruokatoriteoriaa ainoana selityksenä viruksen ilmaantumiselle ja Kiinan kommunistipuolueen hitaan viipyilevälle ja ulkomaita harhaan johtaneelle reagoinnille, koska muussa tapauksessa on liiankin selvää, että Kiinan kommunistijohto tiesi alusta eli ainakin jo marraskuusta 2019 alkaen, että irti on päässyt tappava virus ja tästä infosta huolimatta reagoi hitaasti, ei asettanut kiinalaisia matkustuskieltoon ulkomaille – tosiasia on, että kiinalaiset levittivät virusta esimerkiksi Italiaan – ja johti koko ajan ulkomaita harhaan ja valjasti myös WHO:n arvovallan tämän disinfon kaikukammioksi ja asemoi itsensä ”sankarillisesti tautia vastaan taistelevaksi uhriksi”. 

Kiinan kommunistipuolueella on joka tapauksessa – lähti virus sitten liikkeelle ruokatorilta tai labravuotona tai ei lähtenyt ja on virus sitten ”luonnollinen” tai manipuloitu tai ei ole – suurin vastuu kannettavanaan pandemian syntymisestä. Tässä yhteydessä on syytä muistaa, että Kiinan kommunistipuolueella on toki paljonkin kokemusta ihmiselämän kannalta maailman tuhoisimpien toimenpiteiden toteuttamisesta ja soveltamisesta, joten sen käyttäytymisessä koronakriisin yhteydessä ei sinänsä ole kiinalaisittain mitään uutta. 

Ongelma on nyt vain siinä, että kiinalaiskommunistien tuhoisa toiminta ei enää vaikuta vain kiinalaisiin, vaan koko maailman väestöön, meihin suomalaisiinkin. Tätä faktaa on itse kunkin syytä pohtia hieman perusteellisemminkin.

Joka tapauksessa on selvää, että totalitaarinen kommunisti-Kiina on välittömimmin vastuussa koronapandemiasta.

Kaiken edellä esitetyn valossa on ymmärrettävää ja perusteltua, että amerikkalaiset republikaanikongressimiehet, senaattori Tom Cotton ja edustaja Dan Crenshaw, ovat tehneet lakiesityskokonaisuuden, joka tekisi amerikkalaisille mahdolliseksi haastaa kommunisti-Kiina oikeuteen ja maksamaan korvauksia aiheuttamastaan maailmanlaajuisesta tuhosta ja kuolemasta. Wuhanin kiinalaiskoronavirus on tähän mennessä sairastuttanut 650000 ja tappanut 35000 amerikkalaista. 

R. Cort Kirkwoodin 17.4.2020 päivätyn The New American -artikkelin ”Cotton and Crenshaw Introduce Bills to Let Americans Sue China for Virus Losses” mukaan Cottonin ja Crenshawn:n perusteet lakiesityksilleen ovat seuraavat. 

Kiinan kommunistihallinto on alusta alkaen pimittänyt totuutta koronaviruksen irti pääsystä Wuhanissa ja irti pääsyn todellisesta ajankohdasta. Tämän seurauksena on syntynyt pandemia, joka on sairastuttanut yli kaksi miljoonaa ihmistä ja tappanut yli 145000 eri puolilla maailmaa. Kiinan kommunistipuolue salasi jo loppuvuonna 2019 Wuhanissa alkaneen epidemian olemassaolon ja vakavuuden, vaikka on alusta alkaen tiennyt laboratoriosta karanneen viruksen vaarallisuuden.

Vasta tammikuussa 2020 Kiinan viranomaiset myönsivät epidemian, mutta salasivat sen todellisen alkuperän propagoimalla suoraan ja WHO:n kautta ruokatorikertomusta. Tämä salailu, viivyttely ja vähättely teki mahdolliseksi kiinalaisepidemian leviämisen pandemiaksi.

Kiinan viranomaiset ovat ohjelmallisesti hiljentäneet ja mustanneet maineen niiltä lääkäreiltä, jotka varoittivat epidemiasta ennen sen puhkeamista ja sen vaarallisuudesta sen puhkeamisen jälkeen. Kiinan viranomaiset ovat määränneet tuhottaviksi itsensä kannalta kompromettoivia laboratorionäytteitä ja muuta koronaan liittyvää tutkimusaineistoa tammikuussa 2020. Kiinan viranomaiset ovat poistaneet julkisuudesta tai muuten hiljentäneet tutkijoita, journalisteja ja kansalaisia, jotka pyrkivät jakamaan sellaista koronaan liittyvää informaatiota, joka viranomaisten kannalta on epäsuotavaa. 

Kiina on karkottanut maasta amerikkalaisia journalisteja, jotka pyrkivät selvittämään koronpandemian kiinalaisia alkulähtökohtia. Kiinan viranomaiset ovat pyrkineet sensuroimaan ja tuhoamaan sellaista akateemista tutkimusta koronapandemian luonteesta ja synnystä, joka on ristiriidassa Kiinan kommunistipuolueen poliittisesti korrektin tulkinnan kanssa. Kiinan viranomaiset ovat myös järjestelmällisesti antaneet julkisuuteen vääristellyllä tavalla liian pieniä koronauhrilukuja Kiinasta, jolloin ulkomaiden arviot kriisin luonteesta ovat olleet omiaan harhautumaan. 

Kommunisti-Kiina on välittömimmin vastuussa koronapandemiasta.

Kannattaa lukea huolellisesti seuraavat artikkelit:

Tytti Salenius, ”Trump vastaan Maailman terveysjärjestö: ’Kiina-myönteisen WHO:n johtajan aika erota”, Oikea Media 15.4.2020 ja Soeren Kern, ”Coronavirus: WHO Director Has a Long History of Cover-Ups”, GatestoneInstitute 18.4.2020. Artikkelin lopussa on pitkä ajallinen taulukko tapahtumien kehityksestä alkaen joulukuusta 2019 ja päätyen huhtikuuhun 2020. Taulukko osoittaa, että Kiina ehdoin tahdoin viivytteli ja salasi muulta maailmalta Wuhan-virusepidemian todellisen luonteen ja että WHO on koko ajan peesannut Kiinaa tässä viivyttelyssä, salailussa ja harhaanjohtamisessa.  

Selvää on sekin, että Kiina pyrkii hyötymään taloudellisesti pandemiasta, joka on iskenyt kovalla kädellä USA:n talouteen, joka on Trumpin aikana ollut vahvassa nosteessa. 

Lue 22.1.2017 päivätty artikkelini ”Kommunistisen Kiinan satavuotisen maratonin strategia eteni Davosissa”

Kiina on jo pitkään pitänyt USA:ta vihollisenaan ja vallasta syrjäytettävänä auringonlaskun hegemonina, jonka Kiina tulee voittamaan ja alistamaan sekä taloudellisesti että sotilaallisesti noustessaan itse tulevaisuudessa siihen globaalin hegemonin valta-asemaan, joka kiinalaisten mukaan ”Taivaallisen rauhan keltaiselle valtakunnalle” on muinaisista ajoista alkaen kohtalonomaisesti kuulunutkin.   

Tästä Kiinan noususta sekä USA:ta ja muita länsimaita vastaan suunnatusta aggressiivisuudesta Donald Trump on johdonmukaisesti ja julkisesti varoittanut jo viimeiset 30 vuotta. Marraskuun 2020 presidentinvaalit USA:ssa tulevat olemaan todelliset Kiina-vaalit. Demokraattien ehdokkaaksi päätyvä Joe Biden on etenkin erilaisten taloudellisten kytköstensä vuoksi täysin kiinalaisten kommunistien ”taskussa”. Biden on Kiinan ja kiinalaisten kommunistien valinta USA:n presidentiksi. Amerikkalaisten valinta USA:n presidentiksi tulee olemaan Trump

Brittiläisen evp-eversti Richard Kempin 22.4.2020 päivätty GatestoneInstitute -artikkeli ”Coronavirus: Another 9/11 Moment for the West” osuu asian ytimiin. Suosittelen lukemaan ajatuksella. 

Wuhan-kiinalaisvirus ja sen päästäminen pandemiaksi on osoittanut karmaisevalla tavalla totalitaarisen Kiinan kansantasavallan ja sitä rautakorolla hallitsevan kommunistipuolueen todellisen luonteen. Ihmiselämällä on kiinalaiskommunisteille vain välineellinen arvo, joka sekin on varsin suhteellinen. Kiinan kommunistipuolue pitää virallisesti yhä edelleen korkeassa arvossa Kiinan kansantasavallan perustajaa Mao Zedongia (1893–1976). Mikä mies oli Mao? Jung Changin ja Jon Hallidayn Mao -elämäkertateoksen suomennos (Otava, 2010) alkaa, osuvan kuvaavasti, sivulla 19, seuraavasti:   

”Mao Zedong, joka vuosikymmenten ajan käytti absoluuttista valtaa neljäsosaan maailman väestöstä ja joka oli vastuussa reilusti yli 70 miljoonan ihmisen kuolemasta – useamman kuin kukaan toinen 1900-luvun johtajista – syntyi talonpoikaisperheeseen Shaoshan-nimisessä laaksossa Hunanin provinssissa Kiinan ydinalueella.”

Ihmiselämä ei merkinnyt Maolle paljoakaan, eivätkä hirvittävimmätkään tuhoteot ihmiskuntaa vastaan olleet Maolle minkäänlainen kauhistus, kuten muut kommunistijohtajatkin joutuivat järkytyksekseen toteamaan Moskovassa pidetyssä huippukokouksessa marraskuussa vuonna 1957 Maon ydinsodan käymistä käsitellyttä puhetta kuunnellessaan. Chang ja Halliday kirjoittavat teoksensa sivuilla 485–486:

”Mao puhui sodasta ja kuolemasta osoittaen raakaa, jopa epäkunnioittavaa, piittaamattomuutta inhimillistä kärsimystä kohtaan: ’Ajatelkaamme tätä: miten monta ihmistä kuolee, jos sota syttyy. Maailmassa on 2,7 miljardia ihmistä. Yksi kolmasosa heistä saattaisi menehtyä tai hiukan enemmän, voisi olla puoletkin…Minä sanon, että äärimmillään puolet kuolee, puolet jää henkiin, mutta imperialismi on hävitetty maan tasalle ja koko maailmasta tulisi sosialistinen.’”

”Pietro Ingrao -niminen italialainen osanottaja kertoi meille, että yleisö oli ’kauhuissaan’ ja ’järkyttynyt’. Mao antoi vaikutelman, että sen lisäksi, että hän ei panisi ydinsotaa pahakseen, hän saattaisi suorastaan toivoa sitä. Jugoslavian pääedustajalle Kardeljille ei jäänyt epäilyksiä: ’Oli päivänselvää, että Mao Zedong halusi sotaa…’ Jopa ranskalaiset stalinistit olivat kauhuissaan.”   

Merkille pantavaa on, kuten USA:n johtaviin Kiina-asiantuntijoihin lukeutuva Steven W. Mosher muistuttaa Bully of Asia: Why China’s Dream Is The New Threat to World Order (Regnery, 2017) -teoksensa sivulla 150, että Kiinan nykyinen presidentti ja kommunistijohtaja Xi Jinping pyrkii tietoisen ohjelmallisesti jäljittelemään nimenomaan Maoa, jopa pukeutumistaan myöten.     

Kevään kuluessa ilmestyvässä uudessa kirjassani Koronavirus, globalismi ja pedon merkki taustoitan laajemmin nyt meneillään olevaa Wuhan-koronapandemiaa, sen kiinalaisia ja globalistisia asiayhteyksiä sekä sitä, millaisessa valossa nämä näyttäytyvät raamatullisesti ja teologisesti tarkasteltuina.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (3)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Joona

  Mielenkiintoista kaivaa tämä hyvä blogikirjoitus esiin näin 13 kuukautta myöhemmin. Nyt kun ”oikeat henkilöt” (eivätkä sellaiset kuten Trump tai konservatiivimediat) miettivät samoja kuvioita ja niihin liittyviä oikeita asiaintiloja, onkin tämä ”salaliittoteoria” saanut ylennyksen ”teoriaksi”.

 2. Pasi Turunen

  Tervetuloa uudistuneelle Patmos-blogille. Valitettavasti vanhoilla sivuilla olleisiin blogeihin tulleita kommentteja ei ole aineiston siirron yhteydessä saatu siirrettyä uusille sivuille.

  • Kaija

   Siltä näyttää. Siististi leikattiin kaikki kommentointi. Tuossa vanhassa sivussa oli jotain häikkää, kun latautuivat ihmeellisen hitaasti.