Patmos-blogi

Kristillisen maailman uutispoiminnat (vko 41)

Timo Keskitalo Pastori Timo Keskitalo on toiminut pitkään maahanmuuttajatyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Patmos Lähetyssäätiö tarjoaa seurakunnille ja järjestöille koulutusta. Timo Keskitalon vierailua voi tiedustella patmos (at) patmos.fi tai 09-8567 4988.
Julkaistu:

Timo Keskitalo toimittaa kristillisen maailman viikon uutispoiminnat, jotka kuullaan Radio Patmokseksessa perjantaiaamuisin klo 8:50.

Aborttia kannattavalle Joe Bidenille ei jaeta ehtoollista (Catholic News agency)

USA:n Katolisen kirkon kardinaali Raymond Burke on nyt julkisesti todennut, että presidenttikandidaatti Joe Bidenille ei tule jakaa ehtoollista. Biden on katolisen kirkon jäsen.

Biden on ilmoittanut kannattavansa vapaata aborttia. Tämä on kirkon elämää suojaavan etiikan vastaista. Siksi katolinen kirkko katsoo, että Biden ei ole hyvässä maineessa oleva kristitty, eikä hänelle tule siksi jakaa ehtoollista.

Kardinaali painotti, että kyseessä ei ole poliittinen kannanotto kirkon taholta. Katolinen kirkko ei neuvo eikä ohjaa äänestäjiä. Kyse on vain siitä, että katolinen kristitty ei voi tukea lapsen abortointia. Abortti on yksi vakavimmista synneistä ihmiselämää vastaan. Siksi kaikenlainen tuki lapsen hengen riistämiseen on kuolemansynti.

Biden on vaaliohjelmassaan ilmoittanut, että  haluaa taata abortin saatavuuden laajimmassa mahdollisessa muodossa. Kardinaali Burke sanoo tämän perusteella: ”Neuvon häntä olemaan osallistumatta ehtoolliselle, sillä se olisi pyhän häväistys ja vaaraksi hänen  sielunsa pelastukselle.”

Kardinaali Burkea pidetään katolisessa kirkossa kirkon oikeuden erityistuntijana. Hänen asiantuntemukseensa kuuluu nimenomaan kysymys siitä, kenen tulee sallia osallistua ehtoolliselle.

Antamalla luvan ehtoolliselle osallistumiseen kirkko syyllistyisi harhaan johtamiseen. Silloin viesti olisi, että lapsen elämän riistäminen on hyväksyttävää. Silloin ehtoollisella johdettaisiin ihmisiä vakavaan syntiin. Jos henkilö ei tee parannusta vakavasta synnistä, hänen ei tule osallistua Herran pyhälle ehtoolliselle, kardinaali selittää.

Itse asiassa tämä ohjeistus USA:n katoliselle kirkolle tulee jo kardinaali Joseph Ratzingerilta suoraan Vatikaanista. Kardinaali Ratzinger valittiin opillisten asioiden johtajuudesta paaviksi, jonka jälkeen hänet tunnettiin paavi Benediktuksena.

Roomalaiskatolinen kirkko on korkeimmalla mahdollisella tavalla linjannut, että aborttia kannattavan henkilön ei tule osallistua ehtoolliselle. Abortin kannattamiseksi tässä katsotaan poliittinen toiminta, jossa edistetään abortin saatavuutta.

Tällaiselle henkilölle tulee ilmoittaa, että hän ei ole tervetullut ehtoollispöytään, ohjeisti kardinaali Ratzinger ollessaan Vatikaanissa uskonopin kongregaation johtaja. Hän jatkoi: Jos aborttia puolustava henkilö kuitenkin tulee ehtoollispöytään, papin tulee kieltäytyä jakamasta hänelle ehtoollista.

Hän jätti asian soveltamisen kuitenkin kullekin piispalle omassa hiippakunnassaan. USA:ssa katolisen kirkon piispat eivät ole kaikki seuranneet kirkon ohjeistusta tässä asiassa.

Presidenttiehdokas Bidenilta on kuitenkin tietyissä tilanteissa estetty ehtoollisen saaminen katolisessa messussa. Kun messun toimittanut pappi joutui tilanteesta julkisen paineen alle, kolmen hiippakunnan piispat asettuivat papin tueksi, ilmoittaen että tämä on katolisen kirkon virallinen linjaus.

Nyt myös kardinaali Burke on julkisesti kommentoinut ja puolustanut kirkon linjaa lasten elämän puolustajana. Hän sanoo asian vielä selkeämmin: Presidenttikandidaatti ja kirkon jäsen Joe Biden tietää, että syntymättömän lapsen hengen riistäminen on tappamista ja väärin – tarkasteli sitä mistä näkökulmasta tahansa. Hän tietää mitä kirkko tästä asiasta opettaa. Me emme voi tietää mitä ihmisen sydämessä on, mutta tässä asiassa teot kertovat siitä, mitä sydämessä on.

Kristillisen kirjakaupan pitäjä tuomittiin Kiinassa (Premier Christian News)

Kristillisen kirjakaupan pitäjä tuomittiin Kiinassa seitsemän vuoden vankeuteen. Kauppias nimeltä Chen Yu, kaupungista nimeltä Taizhou, sai syytteen laittomasta liiketoiminnasta syyskuun lopussa. Pikavauhtia hänet tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan. Lisäksi hänelle määrättiin tuntuvat sakot ja kaikki 12,864 kristillistä kirjaa määrättiin hävitettäväksi. Hänen puhelimessaan olevat yhteystiedot otettiin poliisin käyttöön.

Kommentaattorien mukaan tapaus osoittaa miten paljon Kiinan hallitus pelkää kristinuskoa ja yrittää kaikin keinoin hävittää kristillisen uskon.

Kiina varoittaa kansalaisiaan kääntymästä kristityiksi (Licas news)

Kiinan eteläosissa, lähellä Myanmarin rajaa, Kiinan viranomaiset varoittavat kansalaisia kääntymästä kristityksi. Virallisessa tiedotteessa kristinusko kuvataan vaaralliseksi kultiksi. Kristityksi kääntyneitä rangaistaan raskaalla sakkorangaistuksella, ja jopa hänen  maaomaisuutensa saatetaan ottaa häneltä valtion haltuun rangaistuksena kääntymisestä.

Japanin valtio tukee taloudellisesti avioliittoon aikovia (UCA News)

Japanin valtio luottaa avioliittoon. Japanin hallitus on juuri päättänyt tukea avioliiton solmivia pareja taloudellisesti. Tämän tuen toivotaan edistävän syntyvyyttä. Maailmaa vaivaa nyt väestön väheneminen ja Japani on yksi vakavimmin lapsipulasta kärsivistä maista.

Japanissa todettiin, että avoliitossa elävät saavat vähemmän lapsia kuin avioliitossa elävät. Japanin hallitus teki tästä yksinkertaisen johtopäätöksen: avioliitto on oikein ja avoliitto väärin. Siksi hallitus päätti ohjata taloudellisella tuella ihmisiä valitsemaan oikein, eli solmimaan avioliiton.

Uusi hallitus näki selkeästi, että ilman avioliittoa valtio romahtaa. Nyt valtio antaa noin 6000€ jokaisella parille, joka lupaa rakastaa myötä- ja vastoinkäymisissä kunnes kuolema erottaa. Tuelle on joitain lisäehtoja, kuten mm. alle 40 vuoden ikä.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *