Patmos-blogi

Kristillisen maailman uutispoiminnat (vko 42)

Timo Keskitalo Pastori Timo Keskitalo on toiminut pitkään maahanmuuttajatyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Patmos Lähetyssäätiö tarjoaa seurakunnille ja järjestöille koulutusta. Timo Keskitalon vierailua voi tiedustella patmos (at) patmos.fi tai 09-8567 4988.
Julkaistu:

Timo Keskitalo toimittaa kristillisen maailman viikon uutispoiminnat, jotka kuullaan Radio Patmokseksessa perjantaiaamuisin klo 8:50.

Irakista pyrkii edelleen miehiä Eurooppaan (Rudaw)

Irakilainen uutistoimisto kertoo, että nuoret miehet pyrkivät yhä pakenemaan Eurooppaan. Näköalattomuus on pääsyy lähtemiseen. Työpaikkoja ei ole tarjolla. Tulevaisuutta ei ole, sanoo paikallinen nuorimies Ranian kaupungista, Pohjois-Irakista. Kaikki yrittävät päästä Eurooppaan. Yksi tapa on yrittää saada ensin viisumi Turkkiin, ja pyrkiä sitten eteenpäin. Toiset menevät Iraniin ja yrittävät ylittää rajan Turkkiin laittomasti. Pienestä Ranian kaupungista on lähtenyt viimeisen kuukauden aikana 800 nuorta miestä kohti Eurooppaa.

Pakistanilainen kristitty on vapautettu vihdoin jumalanpillkkasyytteistä (Barnabas Fund)

Sawan Masih on odottanut kuolemantuomiota kuusi vuotta. Korkein oikeus kumosi syytteet kuitenkin nyt 5.10. Masih oli tutkintavankeudessa kuusi vuotta. Oikeus totesi, että syyte oli naapurin tekaisema. Todistajien lausumat olivat aikanaan olleet keskenään ristiriitaiset. Vankeuden alkaessa kuusi vuotta sitten Masih oli 26-vuotias. Hänellä on kolme lasta.

Syytteet saivat vihaisen muslimiväkijoukon liikkeelle. 3000 muslimin joukko tuhosi kristittyjen asuma-alueen ja lähes 200 perhettä jäivät vaille kotia.

Kristittyjä vainotaan Intiassa (Barnabas Fund)

Intiassa kristityt ovat joutuneet hindujen vihan kohteeksi. Heitä vaaditaan luopumaan uskostaan kuoleman uhalla. Kun kristityt eivät luopuneet uskostaan 16 kotia tuhottiin. Vainotoimet tapahtuivat syyskuun lopulla Kondagaon alueella, raportoi Intian evankelinen allianssi. Rikosilmoituksista huolimatta poliisi ei ole ryhtynyt asiassa mihinkään toimiin. Sen sijaan viranomaiset ovat painostaneet kristittyjä myöntymään kompromissiin äärihindujen kanssa. Nyt pelätään, että kristittyjä vastaan kokoontuu vielä suurempi väkijoukko. Kristityt ovat pyytäneet viranomaisilta suojelua vainoa vastaan.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *