Patmos-blogi

Kristillisen maailman uutispoiminnat (vko 45)

Timo Keskitalo Pastori Timo Keskitalo on toiminut pitkään maahanmuuttajatyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Patmos Lähetyssäätiö tarjoaa seurakunnille ja järjestöille koulutusta. Timo Keskitalon vierailua voi tiedustella patmos (at) patmos.fi tai 09-8567 4988.
Julkaistu:

Timo Keskitalo toimittaa kristillisen maailman viikon uutispoiminnat, jotka kuullaan Radio Patmokseksessa perjantaiaamuisin klo 8:50.

Muslimimies surmasi kolme ihmistä Nizzassa (UCA News)

21-vuotias muslimimies surmasi kolme henkilöä Nizzassa kirkossa; kaksi naista ja yhden miehen. Hän ehti leikata yhden uhrin pään irti islamilaiseen rituaalisurman tyyliin. Hän huusi toistuvasti islamilaista taisteluhuutoa Allahu Akbar, ja jatkoi huutoaan vielä, kun hän poliisin luodeista haavoittuneena makasi ambulanssissa. On siis kiistatonta, että surmatyöllä oli motiivina islam.

Aiemmin lokakuussa Pariisissa nuori muslimimies teloitti samaan tapaan koulun historianopettajan, joka oli käyttänyt Mohammad-pilakuvaa opetusmateriaalina.

Mies hyökkäsi Ranskan konsulaattiin Saudi-Arabiassa (Barnabas Fund)

Samana päivänä Saudi-Arabiassa paikallinen mies hyökkäsi Ranskan konsulaatin vartijan kimppuun veitsen kanssa. Ranska presidentti Macron on TV-puheessa julistanut islamin olevan kriisissä kaikkialla maailmassa. Hän on puolustanut oikeutta pilakuviin Muhammadista. Hän on puolustanut Ranskan sekulaareja arvoja, joiden mukaan kaikkia uskontoja täytyy saada kritisoida.

On traagista, että Ranskan sekulaarien arvojen uhriksi joutui nyt kolme kristillisen uskon edustajaa. Murhaaja valitsi uhrinsa kirkosta, eikä Ranskan sekulaarin kulttuurin piiristä. Kristityt joutuvat tässä vastakkainasettelussa toisaalta myös maallistuneen länsimaalaisen kulttuurin vihan kohteeksi, koska kristityt mielletään uskonnon edustajiksi muslimien rinnalla. Kristityt joutuvat siis molempien osapuolten vihan kohteeksi kun sekularismi ottaa mittaa islamin kanssa.

Macronin puheet ovat nostattaneet vihan aallon islamilaisessa maailmassa.

Pakistanin maltillisena tunnettu presidentti Imran Khan syytti Macronia hyökkäyksestä islamia vastaan. Turkin presidentti Erdogan nimittää Macronin puheita avoimeksi provokaatioksi, ja jatkoi, että Macron on menettänyt mielenterveytensä. Tämän seurauksena Ranska kutsui suurlähettiläänsä Turkista kotiin.

 

Kurdistanin presidentti tuomitsi Nizzan terroriteon (Rudaw)

Kurdistanin presidentti Barzani kiirehti tuomitsemaan Nizzan terroriteon.

Surmatyö tehtiin 30cm pitkällä veitsellä. Tekijällä oli laukussaan mukana kaksi veistä lisää ja Koraani. On siis oletettavaa, että surmatyöt olisivat jatkuneet, ellei poliisi olisi nopeasti pysäyttänyt tekijää. Surmaaja oli Tunisian kansalainen, ja oli lähtenyt Tunisiasta syyskuun 20. päivä asettuakseen asumaan Ranskaan.

Macronin mukaan Ranska on nyt hyökkäyksen kohteena. Hän lisäsi välittömästi kadulla partioivien sotilaiden määrän 3000 sotilaasta 7000 sotilaaseen.

Monet muslimimaat ovat ilmoittaneet Ranskan vastaisista boikoteista ja Ranskan lippuja on poltettu mielenosoituksissa Syyriassa, Libyassa, Bangladeshissa, Afganistanissa, Pakistanissa ja Palestiinan hallintoalueella. Malesian entinen pääministeri Mahathir Mohamad totesi, että muslimeilla on oikeus olla vihaisia ja tappaa miljoonia ranskalaisia menneisyyden joukkosurmien tähden. Myöhemmin hän poisti kannanottonsa netistä.

Ranksa ei aio luopua pilakuvista (UCA News)

Macron on ylistänyt surmattua pariisilaista historianopettajaa sekularismin sankariksi. Samuel Patyn surmasi islamisti, tsetsenialainen nuorimies 16.10. sen jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa oli nostatettu vihaa Patya kohtaan. Opettaja Paty oli käyttänyt Mohammedista piirrettyä pilakuvaa oppitunnilla opetusvälineenä puhuessaan sanavapaudesta. Presidentti Macron julisti: Me emme milloinkaan luovu pilakuvista.

Ranskassa aborttien määrä on kasvussa (Evangelical Focus)

Samaan aikaan Ranskan sekulaari kansakunta tekee hidasta itsemurhaa. Ranskassa tehtiin vuonna 2019 enemmän abortteja kuin koskaan aikaisemmin. Vuoden aikana Ranskassa tehtiin 232 200 aborttia. Lisäksi Ranska aikoo helpottaa aborttien tekemistä entisestään myöhäisemmille raskausviikoille. Eniten abortteja tekivät 20-29 -vuotiaat naiset. Maan johtavan gynekologin mukaan aborttien lisääntymisen syy on se, että naiset käyttävät entistä vähemmän ehkäisyvälineitä.

Ranskan terveysministeri ajaa aborttien mahdollistamista entistä myöhemmin. Jo nyt abortti on mahdollinen syntymään asti, jos raskaus aiheuttaa äidille mielen ahdistusta.

Terveysministeri on lausunut huolensa siitä, että aborttien määrä ei ole lisääntynyt toivotulla tavalla. Hän ajaa myös lakimuutosta, joka poistaisi lääkäreiltä mahdollisuuden kieltäytyä aborttien tekemisestä omantunnon syistä.

Pakistanissa kristityt ovat osoittaneet mieltään oikeuden päätöstä vastaan (UCA News)

Lokakuun 13. päivä kristitty tyttö nimeltä Arzoo Raja oli Karachissa keskellä päivää kotinsa ulkopuolella, kun muslimimies kidnappasi hänet. Tytön vanhemmat olivat tuolloin töissä kotinsa ulkopuolella.

Muutamaa päivää myöhemmin huolestuneet vanhemmat saivat kuulla polisilta, että heidän tyttärensä oli kääntynyt muslimiksi ja mennyt naimisiin 44-vuotiaan kaappaajan kanssa. Tyttö on vain 13-vuotias. Vanhemmat valittivat asiasta välittömästi poliisille ja vaativat tyttärensä palauttamista kotiin vanhempiensa luokse.

Lokakuun 27. päivä oikeus antoi asiassa päätöksen. Päätöksen mukaan 13-vuotias lapsi on nyt 44-vuotiaan kaappaajan laillinen vaimo. Oikeus kielsi poliisia pidättämästä kaappaajaa.

400 kristittyä kokoontui vielä samana päivänä Karachin piispan talon eteen vaatien oikeutta lain edessä. ”Häpeä” oli mielenosoittajien iskusana, jota he huusivat. Pakistanin lain mukaan 9-15 vuotias tyttö voi mennä laillisesti naimisiin, mutta vain vanhempien suostumuksella.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *