Patmos-blogi

Kuinka teet hyvää itsellesi?

Andres Koskelainen Andres Koskelainen on Hannele ja Hannu Suortin työn jatkaja IVY-maiden ja idän juutalaistyön koordinaattorina. Tutustu Andreksen lähettiprofiiliin ja liity hänen lähettäjäperheeseensä. Saati säännöllisesti idän juutalaistyöhön liittyviä uutisia.
Julkaistu:

”Kun teemme hyvää, älkäämme väsykö, sillä aikanaan saamme niittää, jos emme lannistu.” Kirje galatalaisille 6:9

Vähän aikaa sitten kävin hakemassa veneeni talvipaikalta, joka on Vihdissä yhden maajussin tarjoama tallipaikka. Juttelimme hetken kevään etenemisestä ja maanviljelijän arjesta. Hän totesi, että sesonki on jo alkanut ja töitä kyllä riittää. Ja vielä, että työtä on tehtävä ympäri vuoden, mikäli aikoo päästä korjaamaan satoa. ”Väsyä ei saa”, hän sanoi nauraen.

Paavali kirjoittaa, ettei meidän pidä väsyä tekemään hyvää, sillä hyvän sadon saamisen edellytyksenä on jatkuva, hellittämätön tekeminen. On olemassa monia mahdollisuuksia ja tapoja tehdä hyvää. Voi antaa omastaan hyväntekeväisyyteen, voi lähteä vapaaehtoisena jonnekin kriisialueelle, voi olla ystävällinen ja huomaavainen läheisilleen, voi auttaa kohtaamiaan vanhuksia arjen askareissa, ja paljon muuta.

Oletko koskaan ajatellut, mitä hyvää voit tehdä itsellesi? Me hankimme itsellemme hyviä tavaroita, matkustamme, syömme hyvin ja pidämme huolta terveydestämme. Kaikki tämä on hyvä ja ihan ok. Entä mitä hyvää voit tehdä itsellesi hengellisesti? Minä uskon, että Jumala haluaa tehdä paljon hyvää meidän sieluillemme Sanansa ja Pyhän Henkensä kautta. Jumala haluaa tehdä yhteistyötä kanssamme. Ilman, että me myös itse teemme työtä tämän hyvän eteen, tulosta ei synny.

Kun maajussi on kylvänyt siemenet maahan, hän ei jää toimettomana odottamaan satoa, vaan väsymättä tekee työtä tulevan sadon eteen. Vaikka itse siemenessä on elämää, siitä tulee pitää huolta. Ainakin rikkaruohot täytyy poistaa ja maata kastella. Jumalan sanassa, joka on istutettu meihin, on elämää. Mutta jotta se kasvaisi ja tuottaisi hyvän hedelmän, meidänkin on osallistuttava talkoisiin. Meidän on huolehdittava, että maaperä on pehmeä ja kostea, meidän on nypittävä rikkaruoho pois ja suojattava istutusta linnuilta.

Jos pidämme huolta siitä, ettei vihollinen onnistu tukahduttamaan meihin istutettua Jumalan Sanan siementä, niin teemme hyvää itsellemme [1]. Äläkkäämme väsykö siinä! Antakoon Kaikkivaltias meille voimia ja armoa nähdäksemme hyvän sadon kasvaneen meidän hengellisessä elämässämme [2].

[1] Markus 4:3-20
[2] Kirje galatalaisille 5:22-23

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *