Patmos-blogi

Miksi Israel on kristityille tärkeä?

Pasi Turunen Pasi Turunen (TM) on raamatunopettaja, toimittaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja.
Julkaistu:

Muutama viikko sitten Israelissa syttyi sota. Hamasin yllätyshyökkäys on saanut Israelin vastatoimiin, jota koko maailma seuraa. Länsimaalaisten on vaikea nykyään ymmärtää Israelia. Monille kristityillekin Israelin tukeminen ei ole itsestäänselvyys. Mitä Israelissa tapahtui muutama viikko sitten? Minkälaiseen tilanteeseen yllätyshyökkäys tuli? Mikä on Israelin maan historia? Onko kristillinen seurakunta uusi Israel? Muun muassa näistä kysymyksistä vierailin keskustelemassa Kujalla Podcastissa Heidi Martikaisen vieraana. Voit katsella jakson alla olevasta YouTube linkistä.

 

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (4)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. IlkkaT.O.

  Kun kans.väl.:sti tunnustetaan kaikessa holokaustin toteutumisen todellisuus Natsi-Saksan toimesta v.:na 1933 – 45, on käsittämätöntä, että vain 80 v:n kuluttua jälleen antisemitismi on uudelleen läpäissyt kansakunnat niin, että valheellinen ”palestiinalaisten oikeus”-narratiivi on ainut totuus, he yksin ovat kärsijöitä, ja aina Israelin toimesta.
  YK, jonka yksi suuri perustamis-ajatus oli nimenomaisesti löytää turvallinen kansalliskoti juutalaisille, on itse noussut, pääsihteerinsä etunenässä, antisemitismin ja -siionismin ”pää-äänenkannattajaksi”. Yleiskokouksissaan lähes pokkeuksetta 2/3 äänestää aina Israelia vastaan; toteuttaen arabimielisten perusaatetta ”kenen taateleita syöt, sen lauluja laulat”: valtavaa korruptoituneisuutta.
  Toinen käsittämätön merkillisyys on Yhdysvaltain, ”vapaan maailman airueen” suurten yliopistojen kampusten – Ivy-league etunenässä – Israel-viha ja toisaalta pro-Palestiina-liike. Kumpaistakin edellistä yhdistää suuren arabilähtöisen rahoituksen lisäksi radikaali-vasemmistolaisuus. Ja kun tiedetään noiden yliopistojen ajatusten vaikutus koko Yhdysvaltojen yhteiskuntaan ja sitä kautta koko läntiseen, kehittyneeseen maanosaan, tulos on nyt nähtävillä Hamasia kannattavissa kylteissä miekkareissa.
  Erityisesti em. tahot ja kaikki antisemitismiä ja -siionismia kannattavat kansakunnat, yhteisöt ja yksilöt ovat hyljänneet Jumalan sanan ilmoituksen koskien Israelin ja juutalaisen kansan merkitystä maailmanaikojen viimeisinä hetkinä, omaksi tuhokseen.
  On Suomen uskoville ratkaisevan aiheellista rukoilla Jumalan armoa kansakuntamme ja sen päättäjien puolesta, ettemme nouse Jumalan säätämystä vastaan.

 2. Pekka Toivanen

  Yllättävän äkkiä ”maailman”, eli lähinnä sekuularimedian, jonkinasteinen myötätunto Israelia ja juutalaisia kohtaan laantui. Nyt suhtautuminen on jo selkeästi kääntynyt Israelia vastaan, ja 99% tavallisista ihmisistä menee lauman mukana uskoen kaiken mitä valtamedioista syötetään. Todennäköisesti todellisten Israelin ystävien tilanne tulee entisestään vaikeutumaan, ja asoiden kontekstien ja todellisen Lahi-idän historian esilletuonti eri medioissa entisestään vaikeutuu.

  • Hannu

   Vaikka itsekin olen sitä mieltä, että Israel on Jumalan omaisuuskansa, sen tekoja tulisi arvioida samoilla kriteereillä kuin muidenkin maailman kansojen. Eri asia on tietysti, tapahtuuko niin aina.

  • Jykä

   Niin, se johtuu varmaan siitä, että Israelilla ei ole ihan puhtaita jauhoja pussissaan. Sitä sitovat kaikki kansainvälisen oikeuden periaatteet siinä missä muitakin maita, mutta siitä huolimatta se pelaa omilla säännöillään. Vaikka se muuta väittääkin, sen siirtokunnat länsirannalla ja Golanilla rikkovat kansainvälistä oikeutta ja YK:n päätöslauselmia vastaan ja ovat luultavasti yksi pääasiallisista syistä, miksi palestiinalaisten kanssa ei saada rauhaa aikaan.

   Asiaa ei helpota sekään, että vaikka johtajilla olisikin sovinnollisia ajatuksia, jostain löytyy aina hurmahenki, jonka mielestä sovinnollisuudella mennään pieleen. Tämä pätee sekä Israeliin että sen naapureihin. Israelin kanssa Camp Davidin rauhansopimuksen solminut Egyptin presidentti Anwar Sadat murhattiin; samoin kävi Israelin pääministeri Jitzhak Rabinille Oslon sopimuksen jälkeen.

   Eikä maailma muutu helpommaksi siitäkään, että joskus Israel sotkeutuu omaan näppäryyteensä: Hamas, jota vastaan se käy nyt sotaa, on ilmeisesti Israelin avustuksella luotu järjestö, jonka tarkoituksena alkujaan oli vähentää Palestiinan vapautusjärjestö PLO:n vaikutusvaltaa Israelin vastapelurina.