Patmos-blogi

Olivatko vaalit USA:n historian turvallisimmat?

Juha Ahvio Juha Ahvio on teologian tohtori, dosentti ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja.
Julkaistu:

Olivatko USA:n presidentinvaalit USA:n historian turvallisimmat vaalit, siis vaalitekniseltä kannalta tarkasteltuna? Tämä kysymys on varsin mielenkiintoinen. Monet ovat jo rynnänneet vastaamaan kysymykseen ehdottoman myönteisesti. Tällaisen ehdottoman myönteisyyden omaksuminen perustuu amerikkalaisen ja suomalaisen valtamedian uutisointiin kritiikittömästi luottamiseen.   

Vaalien ihmeellisen historialliseen turvallisuuteen uskotaan ja väitettä toistellaan, koska esimerkiksi Iltalehden 18.11.2020 päivätty artikkeli ”Turvallisuuspomo vakuutti vaalien rehellisyyttä – Trump antoi kenkää” niin väittää. Kyseisen artikkelin ingressin mukaan ”Donald Trump on erottanut Yhdysvaltojen kyberturvallisuudesta vastanneen Chris Krebsin.” Artikkeli kuuluu seuraavasti:

”Chris Krebs aavisti jo, mitä on tulossa. Hän oli kertonut ystävilleen, että epäilee pomonsa, presidentti Donald Trumpin, hautovan kostoa. Krebs johti tiistaihin asti Yhdysvaltojen kyberturvallisuus- ja infrastruktuurivirasto CISA:a. Siinä tehtävässään hänelle kuului kertoa virallinen näkemys reilu kaksi viikkoa sitten järjestettyjen presidentinvaalien sujumisesta. – Marraskuun kolmannen päivän vaalit olivat kaikkein turvallisimmat koko Yhdysvaltojen historiassa. Mitään todisteita ei ole äänestysjärjestelmän peukaloinnista, eikä kadonneista tai vaihtuneista äänistä, virasto tiedotti.”

”Viesti on rankasti ristiriitainen Trumpin oman teorian mukaan. Presidentin mukaan hän olisi voittanut vaalit, mutta jotenkin demokraattisen puolueen ehdokas Joe Biden olisi onnistunut ’varastamaan’ ykköstilan. Yksikään vaalipiiri ei ole raportoinut epäselvyydestä, joka voisi vaikuttaa lopputulokseen. Krebs työskenteli aiemmin ohjelmistojätti Microsoftilla. Hän oli Trumpin itsensä nimittämä johtaja kyberturvallisuusvirastoon ja johti sitä sen luomisesta lähtien. Krebs saavutti varsin laajaa tunnustusta molemmista valtapuolueista suojatessaan Yhdysvaltojen vaalijärjestelmää ulkopuoliselta häirinnältä. – Oli kunnia palvella. Me teimme oikein. Puolustamme nyt huomisen turvallisuutta, hän tviittasi potkujensa jälkeen.”

Näin siis Iltalehden artikkeli, toistaessaan amerikkalaisten valtamedialähteidensä uutisointia. Artikkelin uutiseen sisältyy kaksi väittämää ja annetun sisäänrakennettu oletus.

Ensimmäinen väite on tämä: Vaalit olivat USA:n historian turvallisimmat. Tämä on siis USA:n kyberturvallisuudesta vastaavan viraston CISA:n eli Cybersecurity and Infrastructure Security Agencyn virallinen kannanotto ja väite. Toinen väite on tämä: Ei ole mitään todisteita vaalipetoksista. Äänestyskoneita ja -ohjelmia ei ole käytetty mitenkään vilpillisesti. Yhdenkään vaalipiirin alueella ei ole havaittu mitään väärinkäytöksiä.

Väitteet tarjoillaan seuraavan oletuksen kera: CISA ja sen johtaja Chris Krebs ovat pyyteettömän puolueettomia ja riippumattomia asiantuntijatodistajia ja että Krebsiin kohdistui presidentti Trumpin irrationaalisen kaunainen ja vastenmielisestä pahuudesta ja valheellisuudesta kumpuava tunnereaktio, kosto, joka saa voimansa katkerasta vaalitappiosta enemmän ääniä saaneelle herrasmiesmäiselle Joe Bidenille, jolla ja jonka puolueella, demokraateilla ja sen vaalikoneistolla, ei tietenkään voi olla mitään tekemistä minkään vaalimanipulaation kanssa.

Edellä kuvattuun tapaan ajattelevat nyt monet Iltalehden, vastuullisen laadukkaan ja puolueettoman arvovaltaisen suomalaisen uutismedian, artikkelin äärellä. Artikkelin, joka toki toistaa kaikukammiona amerikkalaisten valtamedioiden yhteisesti toistamaa narratiivia.

Tämän artikkelin äärellä monet uskovaisetkin ovat sallineet itsensä saada vihoviimeisen todisteen siitä, kuinka kauhea henkilö Donald Trump on ja kuinka hirvittävän tolkuttomia, fanaattisia, valheellisen moraalittomia ja vaarallisiakin ovat Trumpin kannattajat, jotka patologisesti puhuvat jostain vaalivilpistä ja jotka eivät edelleenkään suostu asiallisesti hyväksymään Trumpin tappiota rehellisissä vaaleissa, joissa, länsimaisessa USA:ssa kun ollaan, ei kerta kaikkiaan voi olla tapahtunut mitään vilpillistä eikä vehkeilevää.

Monet uskovaisetkin ajattelevat, että vilpittömille ja rehellisille asiantuntijoille kostonkaunaisia vihapotkuja jakeleva ja vaalivilpistä harhaisesti öyhöttävä Trump kannattajineen on kerta kaikkiaan hirviö, jonka väitteet ovat annetusti valheellisia ja jonka nimikään ei oikeastaan saisi tahrata hurskaiden, pyhien ja hyvyyttä ja rakkautta ylitsepursuavien Jeesuksen seuraajien suuta eikä mieltä.

Edellä kuvatulla tavalla ajattelevien kannattaa kuitenkin muistaa, että Jeesus on Totuus, kuten Johanneksen evankeliumin luvun 14 jae 6 ilmoittaa. Totuus ja totuudellisuus eli se, että väitelauseen sisältö vastaa ihmisen omasta mielestä riippumattomasti vallitsevia asiaintiloja, liittyvät luovuttamattomasti aitoon Jeesuksen seuraamiseen, siis Raamatun ja klassisen kristinuskon Jeesuksen seuraamiseen.

Asia toki voi olla kokonaan toisin, jos on kyse jonkun muun Jeesuksen seuraamisesta. Mutta Raamatun Jeesuksen seuraajan on pakko olla kiinnostunut totuudesta, eli siitä, vastaako väitteen sisältö aikuisten oikeasti vallitsevia asiaintiloja. Tässä ei nyt auta tunteilu eikä ahdistunut hammasten kiristely eikä edes hurskaanvihainen Trump-vastainen raivonta.

On uskallettava kysyä, pitävätkö edellä lainatun Iltalehden artikkelin väittämät paikkansa.

Pitääkö todella paikkansa, että vaalit olivat USA:n historian turvallisimmat? Pitääkö paikkansa, ettei ole mitään todisteita mistään vaalipetoksista eikä varsinkaan sellaisista, jotka voisivat liittyä äänestyskoneisiin ja niiden ohjelmiin? Pitääkö paikkansa annettuna markkinoitu oletus siitä, että CISA ja Chris Krebs ovat pyyteettömän puolueettomia asiantuntijatodistajia? Pitääkö paikkansa, että Trump antoi täysin aiheettomat potkut pelkän kostonhimon riivaamana? Pitääkö paikkansa, että demokraattien puoluekoneistolla ei voi olla mitään tekemistä minkään ohjelmallisen vaalipetoksen kanssa?

Todellisuudessa ei yksikään edellä esitetyistä väitteistä pidä paikkaansa. Ne eivät ole tosia väittämiä. Ne ovat valheellisia, vääriä, epätosia uskomuksia.

Chris Krebs ei ole mikään pyyteettömän puolueeton todistaja, ei siitäkään huolimatta, että asemansa oli mikä oli ja että hän oli Trumpin asemaansa nimittämä. Trump on joutunut pettymään useaan muuhunkin nimitykseensä. Mutta millään tavalla puolueeton Krebs ei ole ollut siihen asiaan nähden, josta hän nyt antoi virkansa puolesta lausunnon, jota maailman valtamediat ovat kaikukammiona toistelleet. Se, että Krebs ei ole mikään puolueeton henkilö, selviää Bob Adelmannin The New American -julkaisun 18.11.2020 päivätystä artikkelista ”Cybersecurity Director Chris Krebs Dismissed Claims of Election Fraud. Trump: You’re Fired!”

Ensinnäkin Chris Krebs on hyvä kaveri Miles Taylorin kanssa. Kuka on Miles Taylor? Hän on se Trumpin hallinnossa toiminut turvallisuusvirkamies, joka vuonna 2018 kirjoitti Anonyymi-nimimerkillä vasemmistoliberaalissa The New York Timesissä julkaistun ja paljon julkisuutta osakseen saaneen artikkelin ”I Am Part of the Resistance Inside the Trump Administration”.

Miles Taylor siis oli, kuten hän itse lokakuussa 2020 julkisesti ilmoitti, tuo Anonyymi, joka artikkelissaan ilmoitti julkisuudelle, että Trumpia vastaan todella toimii hänen hallintonsa sisäinen vastarintaliike, joka pyrkii kaikin keinoin sabotoimaan Trumpin presidenttiyttä ja hänen edustamaansa politiikkaa. Taylor toimii myös niiden republikaanien riveissä, jotka ovat julkisesti tukeneet Joe Bidenia ja tehneet aktiivista vaalityötä hänen hyväkseen. Tämä Miles Taylor on nyt potkut saaneen ”puolueettoman” Chris Krebsin läheinen kaveri.

Chris Krebsillä on myös läheiset suhteet Dominion Voting Systems -firman johtohenkilöihin. Dominion Voting Systems -väkeä oli myös niissä marraskuun kolmannen päivän vaalivalvojaisissa, joita Krebs isännöi.

Ongelmallista tämä kaikki on siksi, että Krebs itse on koko ajan toiminut läheisessä yhteistyössä Trump-vastaisen vastarinnan toimijoiden kanssa ja Bidenin tukijoiden kanssa ja ennen kaikkea juuri Dominion Voting Systems -äänestysjärjestelmäfirman edustajien kanssa. Siis Dominion Voting Systems -firman, jonka järjestelmien luotettavuutta on nyt ankarasti arvosteltu ja jonka äänestyskone- ja ääntenlaskujärjestelmiin liittyy laajamittainen vilppiepäily.

Nyt Krebs kuitenkin on esiintynyt puolueettomana asiantuntijana, joka on julkisesti taannut epäilyksenalaisten Dominion Voting Systems -järjestelmien syyttömyyden ja vilpittömyyden. Todellisuudessa Krebs on ollut täysin jäävi takaamaan yhtään mitään Dominion Voting Systems -kavereidensa järjestelmien puolesta.

Eivät myöskään CISA ja sen Election Infrastructure Sector Coordinating Council SCC ole jäävin puolueettomia siihen asiaan nähden, johon nyt ottivat näennäisen puolueetonta ja arvovaltaista kantaa, jota maailman valtamediat ovat kilvan toistelleet. Tämä tosiasia käy ilmi 12.11.2020 päivätystä virallisesta julkilausumasta Joint Statement from Elections Infrastructure Government Coordinating Council & the Election Infrastructure Sector Coordinating Executive Committees.

Tässä virallisessa julkilausumassa, jonka mukaan ei ole mitään todisteita ääntenlaskusysteemien vilpillisyydestä tai muustakaan petoksellisuudesta, ovat mukana SCC:n eli Election Infrastructure Sector Coordinating Council -neuvoston jäsenet. Näihin jäseniin lukeutuvat myös Dominion Voting Systems ja Smartmatic, eli juuri ne firmat, joiden äänestyskoneet ja ääntenlaskuohjelmat, jotka sisältävät muun muassa kiinalaisia elektronisia komponentteja, ovat arvostelun ja vilppiepäilyiden kohteena olleet. Tämä tosiasia käy ilmi Rand Corporationin Perspective: Expert Insights on a Timely Policy Issue -tutkimuspaperista, joka on ilmestynyt syyskuussa 2020 ja on otsikoltaan ”Securing U.S. Elections Against Cyber Threats: Considerations for Supply Chain Risk Management”.

Eli Krebsin ja CISA:n arvovaltaisen puolueettomana pidetty julkilausuma vaalien historiallisesta turvallisuudesta ja kaikenlaisen vilpillisyyden puuttumisesta tarkoittaa käytännössä sitä, että Dominion Voting Systems, Smartmatic ja Bidenia aktiivisesti kannattavat Trump-vastaisen vastarinnan edustajat itse ilmoittavat itsestään, että heidän omat järjestelmänsä ovat täysin luotettavia ja että niitä on käytetty ehdottoman vilppivapaasti ja vailla mitään asiattomia tarkoitusperiä.

Se, että vaalivilppi ja äänestyskone- ja ohjelmaongelmat, jotka liittyvät nimenomaan Dominion Voting Systems -järjestelmiin ja Smartmatic -järjestelmään, ovat olleet todellisuutta samoin kuin sekin, että tällä vilpillä ja näillä järjestelmillä on vahvat yhteytensä demokraattivaikuttajiin ja demokraattisen puolueen vaalikoneostoon, käyvät ilmi Fred Lucasin 9.9.2020 päivätystä Daily Signal -artikkelista ”4 Things to Know About Voting Machine Company That’s Causing Stir”.

Dominion Voting Systems on Kanadassa perustettu äänestyskonefirma, jonka valmistamat laitteet ja ohjelmat ovat olleet äänestyskäytössä Arizonassa, Georgiassa, Michiganissa, Nevadassa, Pohjois-Carolinassa ja Pennsylvaniassa. Eli siis juuri niissä vaa’ankielivaltioissa, joissa Biden yllättäen meni vaaliyönä, mystisen ääntenlaskutauon jälkeen, Trumpin ohi ja joiden oletettujen voittojen myötä valtavirtamedia on nyt julistanut Bidenin vaalivoittajaksi. Kuitenkin varsinkin Michiganissa ja Georgiassa on ilmennyt ääntenlaskuvirheitä nimenomaan DVS-systeemin koneisiin liittyen.

Dominion Voting Systems -firma on myös lahjoittanut rahallista tukea Clinton Foundation säätiölle, jonka sivustolla puolestaan lobataan Dominion Voting Systems -firman äänestysteknologiaa. Tämä käy ilmi Clinton Foundationin Clinton Global Initiative -sivuston “The DELIAN Project: Democracy through Technology” -artikkelista. Delian-projektilla ja siihen liittyvän ääntenlaskuteknologian avulla Clinton-säätiö haluaa niin santotusti edistää demokratiaa eri puolilla maailmaa. Dominion Voting Systems -firman läheisistä suhteista Clintoneihin ja muihinkin demokraattitoimijoihin tekee selkoa myös World Tribune -julkaisun 6.11.2020 päivätty artikkeli ”Dominion Voting Systems tied to Clintons, widely used in battleground states”.

Dominion Voting Systems toimii yhteistyössä Smartmatic-firman kanssa. Smartmaticin järjestelmät puolestaan ovat joutuneet vaalivilppiarvostelun kohteiksi esimerkiksi vuonna 2010 Filippiineillä, jossa Smartmaticin järjestelmissä havaittiin luotettavuusongelmia.

Smartmaticin johdossa toimii Mark Malloch-Brown, joka on George Sorosin Open Society Foundationin perustaman Global Boardin jäsen. Kannattaa lukea myös Patrick Howleyn 13.11.2020 päivätty National File -artikkeli “Dominion Voting Systems Shares Floor Space With Soros Group, Partnered With Soros’ Friend”. Siitä, keitä ovat Dominion Voting Systems -firman osakkaat, tekee selkoa  Free Pressers -julkaisun 11.11.2020 päivätty artikkeli ”Who are the stakeholders in Dominion Voting Systems?” . Firmalla on yhteytensä vasemmistoliberaaleja tavoitteita ajaviin ja demokraattiseen puolueeseen liittyviin Ison rahan tahoihin.

Merkille pantavaa on sekin, että, kuten Bob Adelmannin edellä viitatusta artikkelista ilmenee, Smartmaticin perustaja ja toimitusjohtaja Antonio Mugica on todennut uutistoimisto AP:n haastattelussa 2017, että Smartmatic-järjestelmää käytettiin hyväksi luomaan yli miljoona ääntä Venezuelan vaaleissa sosialistidiktaattori Hugo Chavezin hyväksi. Epäily Smartmatic-järjestelmän soveltamisesta vaalipetoshankkeiden edistämiseksi ei siis ole mitenkään vasta nyt vuonna 2020 esiin nostettu keinotekoinen teema. Kirjoitin itsekin tästä aiheesta 25.11.2018 julkaistussa Oikean Median artikkelissani ”Presidentti Jair Bolsonaro ja Brasilian konservatiivinen vastavallankumous”, jossa totesin seuraavasti:

Olavo de Carvalho muistuttaa siitä, että vasemmistomedian ja pahasti korruptoituneen työväenpuolueen hankkeita ovat runsaskätisesti rahoittaneet globalistihenkiset brasilialaiset pankit ja että Bolsonaron kannattamista pyrittiin tekemään tyhjäksi myös laajamittaisella vaalivilpillä, alkaen siitä, että vaalikoneina käytettiin epäluotettavia venezuelalaisia Smartmatic-koneita, jotka olivat omiaan vaikeuttamaan Bolsonaron äänestämistä.”

Merkille pantavaa on myös, kuten LifeSiteNews-artikkeli ”Bolivia’s fraudulent 2019 elections show remarkable similarities to 2020 US presidential election” 17.11.2020 uutisoi, Bolivian  vuoden 2019 vaaleissa tapahtui ääntenlaskennan aikana mystinen pysähdys, jonka jälkeen aluksi tappiolla olleen vasemmistoehdokkaan kannatus alkoi yllättäen nousta kilpailijansa ohi. Täsmälleen samoin kävi USA:n vaaleissa marraskuun kolmantena ja neljäntenä päivänä 2020.

Ota lukuun se, että jopa jotkut amerikkalaiset demokraattisenaattoritkin varoittivat joulukuussa 2019 Dominion Voting Systems -järjestelmien käytöstä niiden manipulaatioalttiuden vuoksi, kuten ilmenee Andrew Mark Millerin Washington Examinerin 13.11.2020 päivätystä artikkelista ”Democratic senators warned of potential ’vote switching’ by Dominion voting machines prior to 2020 election”.

Lue ajatuksella Frank de Varonan Conservative Business Journalin artikkeli “2020 Stolen Election by Dominion Voter Systems – Hammer & Scorecard” .

USA:n vaalit olivat erittäin turvattomat, vilpilliset ja petokselliset. Kaikkea muuta kuin historian turvallisimmat. Demokraattieliitillä on erittäin paljon tekemistä näiden vaaleihin liittyvien negatiivisten luonteenpiirteiden kanssa. USA:n vuoden 2020 presidentinvaalit ovat erittäin rikki, kuten sanonta kuuluu. Trumpin antamat potkut Chris Krebsille olivat varsin perusteltuja ja järkiperäisen oikeutettuja.

Yhtä perusteltua ja järkiperäistä on, että Trump itse ja hänen kannattajansa eli amerikkalaiset peruskonservatiivit vaativat julkisesti, että Stop the Steal!

Asia on juuri siten, kuin Willis L. Krumholz toteaa 17.11.2020 päivätyn The Federalist -artikkelinsa ”If Americans Can No Longer Trust Our Elections, We’re In Big Trouble” otsikossa. USA on suurissa vaikeuksissa, jos amerikkalaiset eivät voi enää luottaa vaaleihinsa. Tuossa artikkelissa osoitetaan, että “ei ole mitään todisteita” -hokema on kestämätön. Vaalivilppitodisteita on paljon, ja ne liittyvät laajalti nimenomaan Dominion Voting Systems -järjestelmiin ja Smartmatic-järjestelmiin ja niiden tarkoitushakuiseen soveltamiseen.

Joka tapauksessa todellisen vaalituloksen selvittäminen on vielä kesken. Joe Biden ei mitenkään ole President Elect, vaikka valtavirtamedia tätä narratiivia toistaa. Todellisen vaalituloksen selvittäminen on ehdottoman välttämätöntä USA:n poliittisen järjestelmän tulevaisuuden kannalta. Jos näiden nyt täysin rikki menneiden ja vilpillisen petoksen ohjaamien vaalien todellinen ja laillinen tulos jätetään selvittämättä ja vilppi julkisesti paljastamatta, ovat seuraukset vakavat.

Newsmax-uutisartikkeli ”Newsmax Won’t Project Joe Biden Winner, Here’s Why”, joka on päivätty 18.11.2020 perustelee, miksi Newsmax ei ole julistanut Bidenia vaalien voittajaksi. Vaalituloksen selvittäminen on kesken Arizonassa, Georgiassa, Wisconsinissa ja Pennsylvaniassa, kuten myös Nevadassa sekä Michiganissa. Tämänhetkinen ääniero Bidenin hyväksi on hiuksenhieno neljässä ensin mainitussa, hieman suurempi kahdessa viimeksi mainitussa.

Äänestyskone- ja ääntenlaskuohjelmavilppi muun vilpin ohella paljastuessaan vaikuttaa hyvinkin näiden vaa’ankieliosavaltioiden lopulliseen ja todelliseen vaalitulokseen. Arizonan voittaja saa 11 valitsijaa, Georgian 16, Wisconsinin 10 ja Pennsylvanian 20 valitsijamiestä. Jos presidentti Trump päätyy voittajaksi vaikkapa vain Georgiassa ja Pennsylvaniassa, palautuu valitsijamiestilanne 269 vastaan 269 valitsijamiestä -asetelmaan.

Tällöin ratkaisu siirtyisi uuden kongressin edustajainhuoneelle, sen tammikuun 2021 istuntoon. Presidenttiä äänestäessään edustajainhuone äänestää osavaltioittain, joita on enemmän republikaanien takana kuin demokraattien.

Kuten todetaan Washington Times -julkaisun 15.11.2020 päivätyssä artikkelissa ”’Designed to rig elections’: Trump’s legal team demands probe of Dominion voting software” , juuri edellä esitetyistä syistä Sidney Powellin ja Rudi Giulianin johtamalla Trumpin lakitiimillä on vahvat, järkiperäiset ja juridisesti sekä USA:n valtio-opillisesti erittäin vahvat perusteet ajaa oikeudellista ja totuudenmukaista selvitystä ja perusteellista tutkintaa siitä, että vaalit ovat olleet petokselliset nimenomaan Dominion Voting Systems -järjestelmien vilpillisen hyötykäytön vuoksi.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (31)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. TarmoAhonen

  Juha Ahvio, esität vakavia väitteitä vailla monipuolista perehtymistä asiaan.

  Vaalit eivät olleet demokraattien manipuloima show. Tätä mieltä ovat lähes kaikki vaaliviranomaiset.

 2. Helena Kuitunen

  Hei Ja kiitos asiallisesta vaativasta tutkinnasta,joka kertoo totuudellisesti tapahtumista, joita valtamedia ei kerro tosipohjalta. Suurta siunausta ja voimia edelleen ja olen todella iloinen ja rukoilen suomusten poistumista silmiltä heille, jotka pitävät väärää totuutta oikeana. Jatka yhtä rohkeasti Jumalan airueena!

 3. Petri

  Hyvä kirjoitus 👍🇫🇮

  • Mari

   Niin on👍Voimia ja siunausta Ahviolle tärkeään työhön

 4. Riku

  Totuudessa pysyminen edellyttää asian kriittistä tarkastelua. Blogisti sivuuttaa todella paljon tosiasioita, saadakseen tekstinsä näyttämään vallitsevalta totuudelta.

  Ei kyse ole ”valtamedian” tuottamasta totuudesta, Yhdysvaltain vaalitulos on osavaltioiden vaaliviranomaisten vahvistamiseen tuloksia, joista valtamedia uutisoi.

  Voiko Jeesukseen ja totuuteen vedota vilpittömästi, jos samalla levittää valheita?

  Pahoin pelkään, että nyt ollaan pahasti menossa sivupolulle.

  • Hanne

   Niinpä !

  • peter

   No kukapa vaaliviranomainen , vastuussa oleva myöntäisi virheensä, puhumattakaan vaalivilpistä, josta Usassa voi saada maanpetos syytteen. Ehei, vilppiä tuskin myönnettäisiin edes oikeudessa, vaan omaa vilpittömyyttä todisteltaisiin.
   Siellä on väitetysti vaalivirkailijoita kylläkin kertonut kummallisuuksista, mutta tulla nyt jollain syyteellä julkisuuteen, niin se voisi tulla todella kalliiksi.

   Pikkasen logiikkaa hattuun kommentoijille.

 5. Demokraattisen valvotusti

  Kyllä tuo koneellinen äänestäminen vaikuttaa olleen nyt niinkuin aiemminkin siinä määrin epämääräistä toimintaa, että Suomeen EI KOSKAAN koneellista äänestämistä eikä koneellista ääntenlaskentaa.

 6. Hanne

  Kiitos näistä tiedoista. Ihmettelen myös minä tuota diktaattorien fanitusta.

 7. Virkamies

  Kiitos Ahviolle hyvästä analyysista. Valtamedia ei pelkästään jätä tekemättä journalistista velvoitteitaan kertoa vaalivilppistä vaan se suorastaan peittelee sitä.

 8. Stop

  Jos vaalit olivat niin likaiset, niin miksi siitä ei ole esittää kunnollisia todisteita? Miksi yksikään oikeustaistelu ei etene edes republikaanijohtoisissa osavaltioissa? Erikoiselta tuntuu, että ennen tolkullisena pitämäni kristillinen järjestö käy tällaista taistelua rapakon takaisesta politiikasta, ja levittää salaliittoteorioita sivuillaan. Tuntuu että Ahvio valikoi agendaansa sopivat uutiset usa:n oikeistomediasta, ja kaikki muu on ”fake news”. Pitäisi suhtautua kriittisemmin kaikkeen uutisointiin, sillä likaista peliä pelataan molemmin puolin, ja siinä on kristilliset arvot ja totuus kaukana.

  • Hanne

   Niinpä.

 9. Tarkkailija

  Amerikkalaisilla (Yhdysvaltojen kansalaisilla) on todellakin oikeus saada tietää, että 2020 presidentinvaalit vaalit olivat vapaat, oikeudenmukaiset ja vaalitekniseltä kannalta tarkasteltuna turvalliset.

  Aina kun tiedotusvälineet jättävät huomiomatta todisteita (”Smoking guns”) tai puolueellisesti sensuroivat niitä etsiviä, ne vain vahvistavat sitä tosiasiaa, että jotain outoa on täytynyt tapahtua.

  Amerikkalaisissa äänestäjissä on suuria epäilyjä vaalipetoksesta, ja siitä miten vaalien lopputulosta hallittiin. USA:n presidentinvaalien todellisen vaalituloksen selvittäminen on kuitenkin vielä kesken, kuten Juha Ahvio oikein toteaa.

  Ahvion artikkeli selvittää hyvin, että vaalivilppitodisteita on paljon, ja että ne liittyvät laajalti nimenomaan Dominion Voting Systems -järjestelmiin ja Smartmatic-järjestelmiin ja niiden tarkoitushakuiseen soveltamiseen.

  On paljon todisteita siitä, että Yhdysvaltojen äänestysjärjestelmä on avoin mahdolliselle korruptiolle. “Ei ole mitään todisteita” -hokema on kestämätön, kuten Ahvio toteaa, viitaten Willis L. Krumholzin artikkeliin, jossa tämä osoitetaan.
  Esimerkiksi äänestyskoneita on yksityisten yritysten omistuksessa ja jakelussa (yritysten, joista monilla on poliittisia kytköksiä!) Myös postiäänestysten tiedetään olevan alttiita petoksille. Postiäänestystapaa on paljon helpompi peukaloida, kuin henkilökohtaista äänestystapaa. Tämä on Yhdysvaltojen vaaleissa osoittautunut todeksi jo aikaisempienkin vuosien ajoilta – kymmenien esimerkkien kautta!

 10. Kikka

  Kiitos, Juha Ahvio tästä kattavasta tilanne arvioinnista.
  Itse olen kriittinen näihin valtamedioiden uutisointeihin ja blogistasi saan selkeästi jäsenneltynä lisäinfoa siihen, mitä on ”kulisseissa” käynnissä.

 11. IlkkaT.O.

  Selvää on, että näiden ”turvallisimpien” vaalien äänet on laskettava uudelleen vähintään ns. vaa’ankieli-osavaltioissa, mutta aiheellisia epäilyksiä vilpistä löytyy – valaehtoisten toimitsijoiden/tarkkailijoiden huomioinneilla – monesta muustakin osavaltiosta.
  Tätä kirjoitetaessa Rudy Giuliani on pitänyt juuri tärkeän puheensa, monelle Biden/Harris -tukijalle painajaismaisen sellaisen, sillä niin vahvan vyöryn hän esitti perusteellisista vaalivilppi- ja -petostodisteista,, joita oikeudessa tullaan kuulemaan.
  Miksi liberaali- ja vasemmistodemokraatit ovat niin ”suvaitsevaisia” – ajatellen sanan sisällöllistä merkitystä nykyisessä poliittisen korrektiuden kontekstissa – etteivät siedä muuta hokemaa kuin Biden/Harris on uusi presidentti? Kuka valinnan päättävistä on niin sanonut? Sisältyy todellisesti samaan pimeyden kategoriaan kuin ”ilmastomuutoksen vastustaminen, ”Green deal”, ”Open Borders”, vapaa aborttioikeus, ”lailliset homoavioliitot”, näitä riittää globalismin edistämiseksi. (Globalistinen talouspolitiikka on oma lukunsa, sen verran vain, että EKP:n pääjohtaja Christine Lagarde tarinoi äskettäin EKP:n tarkoituksen ilmoittaa uuden ”digitaalisen valuutan” käyttöönotosta 2 – 4 vuoden sisällä.)
  Eikö nimenomaan uskovien sisäisten kellojen pitäisi soida hälytyssignaalia Demokraattien vaaliohjelman vuoksi, josta Juha Ahvio on erikseen kirjoittanut. Senaatin arvostetuimpiin edustajiin lukeutuva Lindsey Graham toi suorassa TV-haastattelussa n. 2 viikkoa sitten näkökulman, joka uskovienkin on syytä ottaa erittäin vakavasti, eikä paeta sillä verukkeella, että USA on kaukana: Graham esitti totuuden: ”Jos nyt ei valita republikaani-presidenttiä, sellaista ei valita enää koskaan Yhdysvaltain historiassa, sillä Biden/Harrisin-ohjelma on kaikkien aikojen vasemmistolaisin ja johtaisi Yhdysvaltojen muuttumisen sosialistiseksi ja totalitaristiseksi maaksi ja samalla Yhdysvaltojen tuhoon”.
  Eikö Biden/Harrisia kannattavilla uskovilla ole muuta kuin tunteisiin perustuvat järjenpäätelmät – vastoin Jumalan sanan ilmoitusta? He ovat kääntyneet palvelemaan Baalia, sille uhrattiin lapsiuhreja.

 12. No way

  Minulla ei riittävästi luottamusta demokraattien ja vasemmiston vilpittömyyteen kun otetaan huomioon kaikki ne eri osatekijät mitä tässä on matkan varrella ilmennyt. Mielestäni Ahvio tarjoaa kyllä riittäviä perusteita käydä Trumpin valitsema tie loppuun saakka ja katsoa kaikki kortit.

 13. Aleksander

  Entäpä jos käy niin,että kaikkien oikeustaistelujen jälkeen ei mitään vaalivilppiä kyetä toteen näyttämään? Jos vielä senkin jälkeen arvoisa dosentti Ahvio ja muut kristityt Trump-fanaatikot väitätte,että vaalivilppiä oli,niin silloin te rikotte kymmentä käskyä ”älä sano väärää todistusta lahimmäisestä.” Onko Trump teille joku ”Jumalan voideltu” ,johon ei saa koskea,joka on aina kaikissa asioissa erehtymätön,joka ei tee virheitä ja on majesteettirikos olla eri mieltä kuin hän? Näin ei voi olla.Ahvio olisi voinut pitkän kirjoituksen tiivistää muutamaan lauseeseen eli, ”on väärin,että Trump ei voittanut ,presidenttinä pitää olla republikaani koska se on kristillistä ja Jumalasta ,demokraatit sen sijaan ovat maailmasta ja paholaisesta.” Ihmisen pitää osata elämässä myös hävitä.Mikäli tapahtuisi sellainen ihme,että Trump myöntäisi vaalitappion,niin olisitteko tekin silloin sen valmiit myöntämään? On merkille pantavaa,että Ahvio ei käytä enää lähteenä Fox Newsiä,joka on ollut Trumpin kannattaja.No ei tietenkään,koska se on myötänyt Trumpin tappion.Kun Trump neljä vuotta sitten voitti vaalit,niin olin siitä silloin mielissäni.Mutta se ei merkitse sitä,että uskoisin kaikki väitteet vaalivilpistä,joihin ei Ahviokaan kykene tuomaan todisteita puolueettomista ja neutraaleista lähteistä.Huomattakoon,että Hillary Clinton onnitteli häntä ja myönsi tappionsa.Lopuksi en voi muuta kuin ihmetellä monien suomalaisten kristittyjen fanaattista tarrautumista Yhdysvaltojen presidentti Trumpiin.

  • Risto

   Aleksanderin linjoilla minäkin. Ihmettelen Juha Ahvion näkemyksiä siitä, että Trump olisi se ainoa oikea presidentti Yhdysvalloille. Jos Jumalan tahto olisi ollut saattaa hänet presidentiksi, olisi niin käynyt. Mielestäni meidän kristittyjen tehtävä on rukoilla tällaisissa tilanteissa Jumalan tahdon tapahtumista ja siunausta uudelle valitulle henkilölle. Takertuminen vaalivilppiväitteisiin varmasti on osa tutkimusjohtajan pestiä, mutta missä vaiheessa voidaan todeta asoiden menneen oikealla tavalla? Vasta sitten, kun oma tahto ja toive on saavutettu? Jumala voi käyttää myös demokraatteja oman työnsä tekemiseen, joten rukoilu tulevan presidentin puolesta olisi ajankohtaisempaa kuin vellominen jo selväksi tulleen tuloksen ympärillä.

 14. Taisto

  Minusta on aika hämmentävää puhua Jeesuksesta totuutena ja pres Trumpin poliittisesta seikkailusta samassa tekstissä, kun puhe on vielä totuuden itsensä määrittelystä. Itse ajatellen, ihan henkilöiden itsensä esittäminä ( osin tulkittuna toki) että että, Jeesus, julisti Jumalan valtakuntaan, toinen puolestaan omaa kansallista paatosta, Jeesus oli sydämeltään nöyrä ja kuuliainen, toinen puolestaan suuri ego, eikä kuuntele juuri muita. Jeesus paransi sairaita ja ruokki köyhiä, toinen puolestaan vähättelee edelleenkin vakavaa epidemia, vihaa köyhien köyhien terveydenhuoltoa. Jeesus luki ja julisti pyhiä tekstejä sapattina, toinen vain heiluttelee pyhiä tekstejä kirkon ulkopuolella. Jeesus alensi itsensä uhrautumalla, toinen korottaa itsensä parhaimmaksi ja terveimmäksi johtajaksi maassaan. Jeesus varoitti vihasta, toinen sylkee vihapuhetta yhtenään. Jeesus halusi rauhallista yhteiskuntajärjestystä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Toinen puolestaan veroetuja rikkaille ja voimakasta vastakkainasettelua eri väestönryhmien välillä. Jeesus nöyrtyi ristille ja uhrasi itsensä, toinen on takertunut valtaan ja omaan korvaamattomuuteensa.
  Vaikka Jeesus ei ollutkaan kansalliskonservatiivisen tendenssin kannattaja, on hänen sanomansa jotenkin ristiriidassa ihan lähtökohdallisesti nykyisen poliittisen pelin hämmentäjän pres Trumpin kanssa.

  • Hanne

   Juuri noin on asia.

 15. Hannu

  Miksi Te Patmoksessa edelleen jauhatte samaa asiaa, kun ensimmäistäkään todistetta vaalivilpistä ei ole voitu esittää USA:ssa saati sitten Suomessa? Trumpin kausi USA:n 45. presidenttinä tulee päättymään tammikuussa 2021 ja Joe Bidenista tulee USA: n 46. presidentti ja sillä sipuli!

  • 'C'mon

   Huomaa, että Yhdysvaltojen Presidentinvaalit eivät ole vielä ohi. Valtamedia EI Määritä vaalien lopputulosta, kuten Pasi Turunenkin oikein totesi;
   ”Biden ei virallisesti ole vielä presidentin vaalien voittaja, eikä edes President Elect vaikka media on jo ehtinyt hänet siihen asemaan Amerikassa (ja meilläkin) nostaa.”
   Mistä kristallipallosta voit siis jo nyt nähdä että: ”Trumpin kausi USA:n 45. presidenttinä tulee päättymään tammikuussa 2021 ja Joe Bidenista tulee USA: n 46. presidentti ja sillä sipuli!”??

   • Hannu

    Pidätkö siis todennäköisempänä sitä, että Trump jatkaa vai että Biden tulee seuraavaksi presidentiksi? Jälkimmäinen on ainakin todennäköisempää.

    • 'C'mon

     Nythän ei käydä mitään ”todennäköisyyskisaa”.
     Suosittelisin että kävisit lukemassa Pasi Turusen blokin Amerikan vaalijärjestelmän kiemuroista, jonka myötä toivon että saisit rauhan turhanpäiväisestä spekuloinnistasi.

    • Hannu

     Luin jo ja se on tätä samaa turhanpäiväistä jankkaamista. Georgian osavaltiokin on tipahtanut tarkastuslaskennan jälkeen Bidenin ”laariin”. Trump lähtee kahden kuukauden kuluttua Valkoisesta talosta ja jos ei suosiolla lähde, niin kai siihen keinot löytyy, että hän joka tapauksessa lähtee.

 16. Bux

  Mietin et miksi on niin vaikeaa myöntää, et Joe Biden sai enemmän ääniä kuin Donald J. Trump, vaikka republikaanien ja heidän vaaliteemojensa kannatus on noin keskimäärin kovempaa kuin demokraattien.

  Ehkä vastaus löytyy Juha Ahvion kirjoituksesta, seuraavasta kohdasta:

  ”Trump on joutunut pettymään useaan muuhunkin nimitykseensä.”

  Toisin sanoen, jos kerta Trump tekee vääränlaisia nimityksiä joutuen erottamaan itse nimittämiään virkamiehiä kuin liukuhihnalta, niin ehkä se kertoo hänen olevan huono johtaja?

  Ja nähtävästi enemmistö yhdysaltaisista on tätä mieltä, mukaan luettuna myös tarpeeksi moni republikaani. Aika moni äänesti Bidenia presidentinvaaleissa ja paikallisvaaleissa sekä senaatin vaaleissa republikaania. Ei siksi, että Biden olisi hyvä vaan hän on kuitenkin parempi johtajana kuin Trump.

  Et mites jos Ahviokin antaisi asian jo olla, Qanon-liike osaa vaalivilppisalaliittoteoriat kuitenkin paremmin.

  Keskittyisitte jo miettimään välivaaleja ja palatkaa parin vuoden kuluttua pohtimaan teekutsuliikkeen ja Trumpin perintöä konservatismille.

  Tuolloin ehkä pystytään objektiivisemmin tekemään tilinpäätöstä ja uusia toimintaohjelmia.

  Charles Koch on jo antanut haastattelun, missä myönsi edellä mainittujen rahoittamisen olleen sittenkin huono idea. Niin kahtiajakautunut kuin Yhdysvallat on, ei ole hyvä juttu bisneksille.

 17. Hanne

  Uskomme Jumalaan emme poliittiseen henkilöön. Olen todella huolestunut siitä, miten kristityt uskovaisetkin fanaattisesti ihmiset haluavat uskoa kaiken, mitä Trump sanoo – kritisoimatta mitään. Uskotaan ”salaliittoihin” ja mustamaalataan vastapuolta. Tulee mieleen se, mitä tapahtui muutama vuosikymmen sitten Euroopassa juutalaisia kohtaan kun ihmisiä peloteltiin juutalaisten ”maailmanvalloitusaikeilla” – seuraukset tiedämme : viha joka aiheutti 6 miljoonan juutalaisen kuoleman. Nyt on Trump-uskovaisia, joiden kritiikitön usko muistuttaa jo uskonnollista kulttia. Toki Trump on tehnyt hyviäkin päätöksiä, mutta vallassa roikkuminen ei ole sellainen.

 18. marja passi

  Juha
  KIITOS, kun jaksat valistaa meitä ja kertoa totuutta.
  VOIMIA Sinulle

  marja

 19. E Heikkinen

  Kiitos Juha tästä selvityksestä. Kaikki on vähän ymmällään ja sekaisin siitä mitä USA:ssa on oikeasti todellisuudessa meneillään.
  Valtamedioihin ei voi luottaa enää juuri missään vakavasti otettavissa yhteiskunnallisissa asioissa. Ei suomen omissakaan asioissa.
  Tavalliselle rahvaalle totuuden kaivaminen on yhä vaikeampaa kun silkka valehtelu on sallittua kunhan vain on ”oikeassa” ja edustaa ”oikeaa puolta”. Eli tarkoitus pyhittää keinot.
  Punavihreä mafialla ei muuta keinoa vallassapysymiseen ole. Totuudessa pysyminen, vaikka se olisi itselle ja edustamalleen näkemykselle epäedullista lyhyellä aikavälillä, on kuitenkin pitemmällä aikavälillä ainut paras sillä totuus voittaa lopulta aina ennemmin tai myöhemmin.
  Se mikä on väärää ja valhetta ,sitä täytyy puolustaa ,jos niin halutaan ,vääryydellä ja vaheella , jossa totuuskin alistetaan vääryyden ja valheen aseeksi yksipuolistamalla ja kertomalla osatotuuksia , jotka tukee valheellista narratiivia. Eli totuutta pidetään vääryyden vallassa.

 20. Jones

  Dominionia käytettiin myös mm. Louisianassa, Iowassa, Missourissa ja Ohiossa. Kuka muuten voitti nämä osavaltiot?