Patmos-blogi

Päätoimittajan viikkoihmetys: Atlantin toisella puolella

Leo Meller Leo Meller on Radio Patmoksen päätoimittaja, Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010).
Julkaistu:

KUKA on enää perillä siitä, mikä on meno ja meininki maailman ykkösdemokratiassa?

Siis Amerikan Yhdysvalloissa.

Kuka lopullisesti on USA:n peräsimessä tammikuussa ja siitä neljä vuotta eteenpäin?

MARRASKUUN viimeinen täysi viikko päättyy semmoisissa tunnoissa, että vallassa oleva presidentti Trump myöntää jättävänsä Valkoisen talon virkoineen jos ja kun valitsijakollegio äänestää Joe Bidenin presidentiksi.

Mutta Trump ei suinkaan kerro luopuvansa taistelusta, vaan pyrkii osoittamaan, että vaalitulos on rikollisen huijauksen tulos.

”Paljon, tosi paljon, voi tapahtua vielä ennen tammikuun 20. päivää”, Trump lupaa.

Trumpin henkilökohtainen johtava lakimies, New Yorkin entinen pormestari Rudy Giuliani väittää massiivin huijauksen Bidenin puolesta tapahtuneen nimenomaan postiäänten käsittelyssä.

PATMOS-MEDIASSA on syväkäsitelty Amerikan vaalitapahtumia. Olen itse kannustanut suomalaisia kristittyjä rukousrintamaan sikäläisten presidentinvaalien – ja niitten jatkumojen – kohdalla. Olen väittänyt  kyseisten vaalien seurauksineen olevan jokaiselle uudestisyntyneelle suomalaisellekin kristitylle tärkeä esirukoustyön kohde.

Neljä vuotta Biden-Amerikkaa on oleva kova ja ankara isku raamatullisen  maailmanlähetyksen kartalla. Ja yleensä konservatiivisia kristillisiä arvoja vastaan.

Kuinka niin?

Siksi, että noin 60 % tunnustuksellisen, fundamentalistisen raamatullisen  maailmanlähetyksen laskuista maksetaan suoraan tai välillisesti Amerikan suunnalta.

Kristilliset maailman lähetysradiot, satelliitit, tv-kanavat, kansalliset kehitysmaissa toimivat äänitysstudiot ja paljon muuta – mukaan lukien Raamattujen kääntäminen ja levittäminen – rahoitetaan yli 80 prosenttisesti Amerikan kristittyjen varoilla.

Trumpin hallinnon aikana tätä amerikkalaisten kristittyjen rahan käyttöä suosittiin syventyneillä verovähennyksillä ja monin yllättävinkin menetelmin. Jos Bidenin edustama marxilaistrendinen Raamatun fundamentalistisia arvoja sivuuttava valta pääsee hallitsemaan, niin seuraavien neljän vuoden aikana luemme lisääntyvällä kiihtyvyydellä uutisia siitä, miten raamatullinen kristillisyys ja kansainvälinen kristillinen lähetys joutuu ahtaalle. Samalla elämän puolesta arvoja ajetaan alas ja jumalattomuutta suositaan ja kasvatetaan. Korkea on se kasvava dokumenttien määrä hyllyssäni, joiden todistusvoima on selkeä: Bidenin valta on oleva anti-raamatullisuuden maallista voittomarssia.

Ei ole turhaa se, että Franklin Graham on etuvartioasemissa kannustanut kristittyjä rukoilemaan Trumpin vaalivoittoa.  Tässä rukoustyössä on korkeimpana arvona ollut nimenomaan Jumalan valtakunnan asia.

MEDIA Amerikassa ja sieltä käsin innoitettuna jopa Pohjolassakin käy suunnatonta aivo- ja arvopesukampanjaa Bidenin edustamien käsitysten ja päämäärien puolesta.

Amerikassa ilmestyy kolme laajalevikkistä kautta maapallon levikissä olevaa viikottaista uutislehteä; Time on levikissä johtava, toisena Newsweek, kolmantena US NEWS.  Erityisesti vasemmistokallistumassa oleva Newsweek oli Obaman päivinä tämän Bidenin ylimmäisen mestarin asiaa ajava lehti. Biden oli kuten tiedetään Obaman varapresidentti.  Tämän blogini yhteydessä on kaksi Newsweekin Obaman aikaista kantta. Mitä näemmekään Mr. Bidenistä kun – jos – hän on sosialisti- ja ateistilehdistön kansikuvissa?  Leivotaanko Bidenistä messiashahmoa?

Ei luovuteta rukouspaikkojamme vaan pitäydytään pyhässä taistelussa.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (7)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Stop

  Asia ei ole aivan näin yksinkertainen. En ole demokraattien/Bidenin kannattaja, mutta en myöskään Trumpin kannattaja. Trumpin kaudella on vallinnut häikäilemätön valehtelun, manipuloinnin, pilkkaamisen ja syyllistämisen kulttuuri. Narsistinen oman edun tavoittelu on valloillaan, ja totuus on muunneltavissa kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi, jotta ei näyttäydyttäisi itselle epäedullisella tavalla. Kristittynä en voi tukea sellaista, vaikka Trump olisi “pienempi paha”, sillä silloin antaisin siunaukseni tällaiselle toiminnalle. Trumpille ja republikaaneille on tehtävä selväksi etteivät heidän toimintamallinsa ole hyväksyttäviä, jotta voisivat uudistua oikeaan suuntaan. Sokea seuraaminen ja kaiken hyväksyminen vain pahentaa asioita. Valitettavasti monet kristityt eivät tunnusta näitä epäkohtia vaan hyväksyvät kaiken, koska ajatellaan niin mustavalkoisesti: on vain hyvä/paha, demokraatit/republikaanit. Olen ollut myös sitä vastaan, että (täälläkin) levitetään salaliittoteorioita vaaleista ilman oikeaa näyttöä. Kristityn tulee aina pitäytyä totuudessa ja kyetä itsehillintään. Vastuu on suuri, varsinkin median edustajilla.

  • Bert Hovestadt

   (Vastaisin ‘Stop’ ihmiselle:)

   Trumpin presidentin kautena valtamedia on välittänyt melkein pelkästään demokraattisen puolueen argumentteja täällä. Kuitenkin erityisesti ulkomailta median tehtävä olisi tasapuolisemman kuvan antaminen.
   Voit auttaa itseä löytämään tarkempia uutisia CBN news ‘[Kristillisen Maailman Uutiset]’ sivuilta.
   Kristittyinä olemme vastuussa siitä, mitä puhumme toisista Kristityistä ja erityisesti kristillisistä johtajista, esim. Trumpista, vrt. 1Tim. 5:19 : ”Älä ota huomioosi syytöstä vanhinta vastaan, ellei ole kahta tai kolmea todistajaa.”
   Kerran joudumme tekemään tilin jokaisesta turhasta sanasta.

   Myös todisteita monista vaalivilpeistä löytyy. Pelkästään Georgian osavaltion äänestyksen ongelmista löytyy 6t 50m pitkä video.
   Etsi sanoilla ’Georgia state senate’ Georgian osavaltion senaatin sivut, ja avaa ne ’(www) senate.ga.gov….’
   Valitse ’Committee Life Broadcast’. Ja seuraavaksi: ’To View Livestream Archives of Study Committee Meetings During The 2020 Interim, Click Here’
   Siellä näkyy ’Senate Judiciary Subcommittee, 12/3/2020’ klikkaamisen paikka.
   Ensiksi Trumpin lakitiimi kertoo ja näyttää 3t 23m todisteita. Ja 23 min. tauon jälkeen on vielä 1t 40m lisää mm. itsenäisiä todistajia, joista yksi on mielestäni sekava. Ja lopussa voidaan kuulla senaatin edustajien kommentit aika 5.26-6.38.
   Lopussa nähdään täysin hämmentyneet edustajat. Yhden lukuun ottamatta, joka lienee tuntunut, että hänen elämän työ oli yhdessä hetkessä romahtanut. Epätoivoisesti hän yritti sanoa, että aikaisemmin on tapahtunut samanlaista marginaalista sääntöjen rikkomista.
   Se on vilpitön kiva istunto, jossa osapuolet kunnioittavat toisia. Faktat saavat puhua. Se muistuttaisi meitä Kristittyjä Yhdysvaltain ulkopuolella, että siellä meillä on paljon sisaruksia, jotka tarvitsevat rukouksiamme.
   Vaikka Georgia vahvisti jo Bidenin voiton, tämän videon perusteella voit aavistaa, että on täysin mahdoton tietää, että se olisi oikea päätös.

  • Hanne

   Olen samaa mieltä : ei Trumpin lietsoma viha ja äärioikeiston suosiminen ole mielestäni kristillistä.

  • Hanne

   Niinpä.

 2. Pekka Toivanen

  Shalom!

  Eurooppa ja muu maailma on todellakin kiitollisuuden velassa Amerikalle monessa evankeliumin eteenpäin viemiseen liittyvässä asiassa. Tämä meiltä monesti unohtuu nykyisin, osin aiheellisenkin USA:n kritiikin aikana.
  Ei ole ihme, että paholainen nyt tekee kaikkensa syöstäkseen Yhdysvallat kaaokseen.
  Rukoilkaamme, että presidentinvaalien ääntenlaskennan tulos selviäisi ja ennenkaikkea rehellisyys voittaisi!
  Taivaan Isä voi käyttää särmikkäitä ja ei aina niin hyväkäytöksisiä valtionpäämiehiäkin Jumalan valtakunnan asian edistämiseen, kuten Donald Trumpista näimme.
  Siunaamme myös Bideniä, mikäli hän rehellisesti vaalit voittaa.

 3. hannele innanen

  Tärkeä kirjoitus. Kaikkien kristittyjen pitäisi lukea tämä ja lisäksi Ahvion ja Turusen blogit samasta aihepiiristä.

  • Hannu

   Varmaan kannattaa lukea, mutta ei silti kaikkea kannata ottaa kirjaimellisesti.