Patmos-blogi

Päätoimittajan viikkoihmetys: Palestiinalaisten rauhattomuus

Leo Meller Leo Meller on Radio Patmoksen päätoimittaja, Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010).
Julkaistu:

Lähi-idän suurimpia häviäjiä juuri tällä viikolla ovat palestiinalaiset.

Palestiinalaiset ovat käyttäneet vuosikymmeniä sanoakseen ”ei” kaikkeen, joka tasapainottaisi   rauhallisen rinnakkaiselämisen olosuhteita Israelin ja muslimimaailman kesken.

Palestiinalainen identiteetti on rakentunut muuttumattoman uhri-roolin varaan.

Kuluneet viikot ovat osoittaneet, miten raskaasti  arabivaltiot ovat väsyneet  tällaiseen menoon.  Totuus on, että vain Eurooppa ja EU enää pitävät palestiinailmiötä pystyssä muuttumattomalla, ikuisella taloudellisella ja poliittisella tuella – siihen katsomatta, mitä palestiinalaiset ovat ja suorittavat.  Israelissa kuulin tätä  nimitettävän ”Tarja Halonen syndroomaksi”.

Juutalaisten murhaaminen, terroristien ylistäminen, paikkakuntien nimeäminen niin kutsuttujen marttyyrien  mukaan, antisemitistisen Israel-vihan levittäminen kouluissa, uutisvälineissä ja moskeijoissa ei pysäytä EU-mammonan lähettämistä palestiinamyllyihin.  Sadoissa miljoonissa.  Käteisenä ja muutoin.

Palestiinalainen korruptio on omaa luokkansa.

Mahmoud Abbas aloittaa pian 16. vallassaolovuotensa. Kerran hänet valittiin viideksi vuodeksi, sen jälkeen ei uusia vaaleja ole ollutkaan yhteentoista vuoteen. Abbas hallinnee yksinvaltiaana niin pitkään kuin – suomalaisen kansan sanontaa käyttäen – henki pihisee.  Ulkomailla Abbasilla on talletettuna satojen miljoonien ”eläkekassa”.

Palestiinalaisten niin sanottu parlamentti ei ole kokoontunut sitten vuoden 2007.

Ei ihme, että arabinaapurien olossa ilmenee raskasta väsymystä palestiinalaisia kohtaan.  Merkkinä siitä ovat viime viikkojen diplomaattisuhteitten avaamiset Israelin kanssa.

Vaan miten käy militanttien palestiinalaispiirien?  Niitten olemassaolo on ollut riippuvainen Israelin ja arabivaltioitten rauhansopimuksia vailla olevasta  statuksesta. Hiljattainen mielipidetutkimus palestiinalaisten keskuudessa osoitti enemmistön heistä haluavan, etteivät arabivaltioitten diplomaattisiteet Israelin kanssa saa pyyhkiä olemattomiin staattista konfliktia juutalaisvaltion kanssa.

Abbasia lainaten: ”Taistelumme jatkuu kunnes ’koko Palestiina’ on palestiinalaisten.”  Eli: palestiinalaiset eivät luovuta ennen kuin Israelin valtio on pyyhitty kartalta.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (1)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Anna

  En kannata EU:n päätöstä tukea palestiinalaisia rahallisesti, suomalaisenahan olen mukana tukemassa tietäen etteivät rahat mene suurelta osin yhteisöjen rakentamiseen ja kansalaisten elinolojen parantamiseen.
  EU kyllä rahoittaa myös Israelin viranomaisten hallitsemille c-alueille ilman Israelin myöntämiä rakennuslupia palestiinalaisille asuntoja ja Israel purkaa niitä pois minkä pystyy.
  Abbasilla ja yleensä palestiinalaisilla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin olla samaa mieltä peruskirjansa kanssa, jossa todetaan ja johon heidät on “koulutettu”, että “Palestiinan jako (juutalaiseen ja palestiinalaiseen valtioon) 1947 ja Israelin valtion perustaminen olivat täysin laittomia”. Peruskirja löytyy googlettamalla vaikkapa PLO Charter Avalon Project.
  Kuudennessa artiklassa määritellään kenellä on oikeus asua alueella. “Juutalaisia, jotka asuivat vakinaisesti Palestiinassa siionismin saapumiseen saakka, pidetään palestiinalaisina.” Vuoden 1917 jälkeen alueelle saapuneilla ja siellä syntyneillä ei siten ole oleskeluoikeutta peruskirjan mukaan. Peruskirjaan “kerrotaan” tehdyn muuutoksia tältä osin ei vaan ole todisteita, että näin on toimittu.
  Israelille peruskirja on todistus PLO:n suunnitelmasta Israelin tuhoamiseen.

  Tähän yhteyteen sopii myös tuttu video: Give Peace a Chance (Anna rauhalle mahdollisuus), jossa todetaan Israelin lailliset oikeudet ja on hyvä palautus tapahtuneeseen ja mitä ja milloin ja kenet on laillistettu asumaan Israelissa.