Patmos-blogi

Päätoimittajan viikkoihmetys: Radiosta huolehtivaiset

Leo Meller Leo Meller on Radio Patmoksen päätoimittaja, Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010).
Julkaistu:

JUMALAN kiitos, heitä on Suomessa.  Ja nyt viittaan erityisemmin kristillisestä radiosta huolehtivaisiin…

Edellinen Patmoksen kuukausipostitus teki sitä mitä kahdesti vuosittain tapahtuu: nostatettiin rukous- ja lahjoittajavastuuta Radio Patmos Internationalin parhaaksi.

Itselleni on vaikeata kirjoittaa ja puhua Patmos Lähetyssäätiön projekteista huomioimatta Kristuksen seurakuntaruumiin kollektiivisia toimintoja.  Niinpä  postituksessa oli myös Trans World Radion ja tuon maailmanlaajuisen asemaverkoston suomalaisen edustajan Sanansaattajien esittelyä – lahjoitustilinumeroa myöten.

Minuun otettiin yhteyttä ja kiitettiin ja siunattiin moisen avarasydämisyyden johdosta.  Jokunen ääni kuului ihmettelevän: kun Radio Patmos Internationalilla on itsellään ilmeinen lahjoitusten tarve, miksi sekoittaa omaan vetoomukseen mahdollisuutta tukea kilpailijaa.

Kilpailijaa?

TOKI ajatus kilpailusta ja kilpailijoista on raamatulliseen kristillisyyteen liittyvä.  Itse Paavali kirjoittaa asiasta näin:

Olkoon rakkautenne vilpitöntä, vihatkaa pahaa ja pitäkää hyvästä kiinni. 

Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämisiä toisianne kohtaan.  Toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne.

Auttakaa pyhiä heidän tarpeissaan, harjoittakaa vieraanvaraisuutta.(Room. 12:9-10,13.)

Tässä oli paavalilaista ohjetta sallitusta kilpailusta kristittyjen kesken.

KRISTILLISEN sähköisen median kohdalla olemme vakavissa kilpailuasetelmissa maallisen vastaavan kanssa.

Tämän maailmanjärjestyksen riivaajat riehuvat sähköisessä sanan ja kuvan maailmassa vangiten sieluja. Ei ole ainoatakaan kotia Suomen niemelläkään, jossa elää ja kasvaa lapsia, jossa ei olisi – ainakin pitäisi olla! – jokapäiväisenä rukousaiheena lasten suojeleminen kuvilta ja sanoilta, jotka kaikkien maallisten  kanavien kautta pyrkivät saastuttamaan ja tuhoamaan ihmistä.

Kuka Suomen Siionissa saa näyn ja on välineenä luomassa kansallista rukousrintamaa kotien puolesta sähköisiä kanavia myöten ryömivää tuhovoimaa vastaan?

RUOTSALAISEN sanomalehden sivulta luin loppukesästä Ruotsissa alkaneesta suorastaan rajusta radion markkinoinnista.  Syntyy uusia radioasemia, kaupallisia ja ei-kaupallisia.  Koko sivun ilmoituksissa mainostetaan FM- ja nettiradioita.  Nuoret journalistit ovat menopäällä radioihin ja nuoret musiikki- ja kulttuuri-ihmiset tarjoutuvat olemaan käytettävissä palkkiovapaasti. Radio on nyt Ruotsissa pop.  Nimenomaan yksityinen radio.

Jotkut väittävät radion olevan matkalla ulos.  Ainakin läntisessä naapurissa vaikuttaa juuri nyt aivan toisenlaiselta.  Radio on tulossa sisälle koteihin.  Joka johtaa kysymykseen: ovatko kristityt hereillä nykyhetken radiobuumin kohdalla?

Neljä vuosikymmentä sitten Ruotsissa koettiin kristillisen paikallisradion tuleminen.  Lainmuutokset mahdollistivat yksityisen radion.  Kristityt olivat hereillä.  Erityisesti helluntaiherätyksen rivistössä noustiin barrikadeille voittamaan ja hoitamaan sieluja radioaaltojen kuljettamina. Seurakunnat budjetoivat suuriakin rahamääriä radiotyöhön, kirkkoja varustettiin studiotiloilla, henkilökuntaa opetettiin tekniikassa.

Ruotsalainen valtakuntaevankelista Ingemar Helmner rohkenee kiittää Jumalaa koronasta.  Hänen mukaansa viimeiset kaksikymmentä vuotta ruotsalainen kristillisyys on kulkenut etäämmälle ja etäämmälle lähiradiotyöstä.  Nyt seurakunnat ovat palaamassa uudella innostuksella radioon – ja kansa on nälkäistä väkeä, ja Jumalan sanalla on kysyntää.

Joissakin Ruotsin kaupungeissa jumalanpalveluksilla ja hengellisillä ohjelmilla on niin runsas kuulijajoukko, että kaupalliset yritykset haluaisivat ostaa mainosaikaa tuotteittensa mainostamiselle kesken jumalanpalvelusten.

”Miksi yhden kaupungin seurakunnat eivät yhdistä voimiansa ja hanki radiolupia paikallisradiotoiminnalle   – nyt olisi erinomainen aika muodostaa  paikallisradioita Jumalan evankeliumin kertomiseksi”, Ingemar Helmner kysyy.   Ja jatkaa haasteensa esittämistä: ”Miksi ei taxeissa, busseissa, metroissa ja lehtien palstoilla mainosteta kristillistä paikallisradiota, järjestetä kuuntelijakilpailuja ja paljon muuta ja saada ihmisiä kuuntelemaan, heräämään ja tulemaan Jumalan luokse?”

SUOMALAISILLA on Radio Patmos, on Radio Dei, näköradion puolella enemmänkin kristillistä kanavatarjontaa.  Huolehditaan esirukoillen ja varoin näistä kanavista.  Joka ainoasta.  Jatkakoon Jumala väkevän äänen antamista näille, jotka tuulien lailla kuljettavat Jumalan Sanaa koteihin, työpaikoille, maanteille ihmisten sydämiin saakka.  Yhä edelleen on totista ja tarpeellisinta totta seuraava Jumalan Sana:

”Usko tulee siis kuulemisesta mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.” (Room. 10:17.)

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *