Patmos-blogi

Päivi Räsäsen rikostutkinta on synti ja häpeä

Pasi Turunen Pasi Turunen (TM) on raamatunopettaja, toimittaja ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja.
Julkaistu:

”Poliisi aloittaa Räsästä ja al-Taeeta koskevan esitutkinnan – epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan” otsikoi YLE tänään 23.8.2019 verkkosivullaan. Taustalla Räsäsen osalta on Twitter viesti, jossa hän Raamattuun viitaten arvosteli kirkon osallistumista Pride- mielenosoitukseen.   

Totuus ei pala tulessakaan, sanoi edesmennyt äitini.

Jos kuitenkin kirkon jäsen, Päivi Räsänen, ei saa arvostella oman kirkkonsa toimintaa ja ratkaisuja sen Kirjan valossa, johon kirkko julkisesti sanoo sitoutuneensa, joutumatta rikostutkintaan, ollaan tultu todella pimeään aikaan Suomessa.

Miten luulette meitä muita, ei-kirkollisia, kohdeltavan lähivuosina tämän ennakkotapauksen valossa? 

Helluntailaiset herätkää. 

Vapaakirkolliset varokaa. 

Kaikki muut, olkaa varpaillanne.  

Kyse ei ole enää vain Päivi Räsäsestä, vaan ylipäätään vapaudesta opettaa ja julistaa Raamatun koko totuutta julkisesti. Jos nyt olette hiljaa, eivätkä pastorit ja saarnaajat ja paimenet korota ääntään, meille kaikille käy niin kuin Hesekielin kirjassa: ”Vuoro tulee sinulle, maan asuja. Aika tulee, päivä on lähellä; hämminki, ei ilohuuto vuorilla.” (Hes. 8:7) 

Koko prosessia on nyt arvosteltava laajalla rintamalla, yhdessä, ylitse kaikkien kirkkokunta- ja herätysliikerajojen. Kritiikin on oltava asiallista, mutta kärkevää ja äänekästä. 

”Lopussa emme enää muista vihollistemme sanoja, vaan ystäviemme hiljaisuuden,” lausui Martin Luther King Jr. 

Toki oikeus ei ole mitään päätöstä vielä tehnyt Räsäsen kohdalla, mutta koko tämä tutkintaprosessi on farssi, tai sanoisinko suoranainen ”synti ja häpeä”. 

Kaiken kukkuraksi Räsäsen tapauksen käsitteleminen rinnakkain al-Taeen ja Mäenpään kanssa muokkaa mielikuvia julkisuudessa täysin perverssiin suuntaan. Mäenpään eduskuntasutkaus vieraslajien torjunnasta oli poliittista hölmöyttä. Al-Taeen tapaus on piirteiltään täysin toisenlainen ja sisältää vihakirjoitusten lisäksi mahdollisesti todellisen turvallisuuspoliittisen skandaalin ainekset, kuten blogisti Anter Yasa on ansiokkaasti osoittanut. Räsäsen kritiikki kohdistui hänen oman kirkkonsa toimintaan. 

Räsänen itse sanoi tuoreessa Facebook päivityksessään olevansa yllättynyt siitä, että asia on viety eteenpäin: ”Olen hämmästynyt siitä, että asia on viety näin pitkälle. En katso syyllistyneeni tässä mihinkään rikokseen. Twiittini kärki kohdistui omaan kirkkooni, ei mihinkään kansanryhmään. Kirkon jäsenenä ja kirkkovaltuutettuna mielestäni toteutin kirkkojärjestystä, jossa kehotetaan: ’kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.'”

Lisäksi, Aito avioliitto kansalaisaloitteen aikaan sanoimme, että avioliittolain muutos tulee meillä, aivan niin kuin muuallakin, johtamaan muun muassa sanan- ja mielipiteenvapauden kaventamiseen. Lain muutoksen ei kuulemma pitänyt olla keneltäkään pois. Rakkaus vain lisääntyy. 

Haluaisin edes kerran olla tässä asiassa väärässä. Mutta tämä ei ollut vielä se kerta.

Totesin omalla Facebook seinälläni 13.8.2019, että mikäli Räsäsen tapaus etenee tulen julkaisemaan saman raamatunpaikan Facebook seinälläni. 

Joten kaikella rakkaudella, tässä lopuksi alla Paavalin sanat Pyhässä Hengessä muistutuksena siitä miten muun muassa voi käydä, kun Jumalaa ei kunnioiteta ja kiitetä Jumalana ja ihmisten ymmärtämättömät sydämet pimenevät ja heidän ajatuksensa käyvät turhanpäiväisiksi, kun he alkavat kunnioittamaan luotua enemmän kuin Luojaa. 

Räsäseen kohdistuva rikostutkinta osoittaa todeksi toisenkin Paavalin sanan pari jaetta aikaisemmin: ”Kehuessaan viisaita olevansa, he ovat tyhmiksi tulleet.” (Room. 1:22).

Kuva Päivi Räsäsen twitteristä poimittu.

 

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *