Patmos-blogi

Parhaat hybridit

Laura Seppi Laura Seppi kirjoittaa Porissa. Hän on eläkkeellä oleva kielen kääntäjä, jonka erikoisena kiinnostuksena ovat Raamatun kielet. Laura kirjoittaa ajankohtaisista asioista. Ajoittain hänen tekstiensä päällisen puolen takana on vasta varsinainen viesti – kannattaa etsiä se esille.
Julkaistu:

– Noille ei anneta kaasua, meillä on turbiiniongelma.

– Tarkoitatteko, Volodja, turbaongelmalla sitä, kun ne puhuu meistä pahaa?

– Durak! Sinä, Mitja, olet tyhmä kuin saapas. Turbiini on tekninen laite.

– Aivan. Mitä näille öljyn pyytäjille annetaan?

– Saavat maksaa meidän rahalla. Niitten valuutta on huonossa kurssissa. Ja ensi viikolla ehkä me ei anneta mitään.

– Tiedättekö, Volodja, ei ole kiva, kun sanovat, ettei meihin voi luottaa, että valehtelemme..

– Katso, Mitja, tätä :

[- Valhe – emävalhe – tilasto – epätotuus – lipilaari – palturi – pöty – hölynpöly – perättömyys – asiantuntijalausunto – narraus – aprilli – huijaus – huiputus – pettu – silmiinsahaus – linssiinviilaus – huulestaveto – vääryys – epärehellisyys – vilppi – tekaisu – sepitelmä – satu – legenda – meemi – hätävalhe – pajunköysi – ]

– Tämä luettelo tässä näin, se on meidän salaisen ulkomaanagenttimme keräämä osoitus siitä, mikä valtio oikeasti valehtelee. Naapurimaassa on näin monta eri sanaa valehtelusta, eli siellä vasta valehdellaankin paljon!

– Voi hyvänen aika sentään! Onpa siellä naapurissa jumalatonta väkeä. Voi voi. Saakohan tällainen tyhmä saapas lopulta armon Kaikkivaltiaan edessä.

– Ei saa. – Meillä taas on vain ’nipravda’ ja ’lozh’ ja ’vranjo’, ja se ’vranjokin’ on vain ystävällismielistä luikuria. Me olemme naapuriimme verrattuna pulmusia!

– Sitten, Mitja, Komissario Palmulle ei saa antaa kaasua. Se on puhunut meistä ilkeitä. Ja vielä tärkeä asia: Käske niitä enentämään kyberhyökkäyksiä paljon ja kaikkialle. Ne joihin se sattuu, eivät kuitenkaan kehtaa kertoa sitä julkisesti.  Ja kun ei huomata, niin luullaan, ettei mitään kybersotaa olekaan…

– – –

Onko sotia, joita ei edes huomata?

Kongon viidakossa eli aikoinaan suuri elefantti Tantor. Se kävi joka aamupäivä juomassa vettä Ngoko-virrasta. Pahaksi onneksi sen kulkureitillä oli muurahaisten kekoja, ja Tantor huomaamattaan talloi ne lyttyyn. Muurahaiset huusivat protesteja, mutta suurista korvistaan huolimatta elefantti ei kuullut sitä.

Sitten muurahaiset julistivat sodan elefanttia vastaan. Seuraavana aamuna ne olivat asettuneet kytikseen pensaisiin ja puiden oksille. Kun Tantor käveli ohi, ne kaikki hyppäsivät sen kimppuun. Elefantti tunsi jotain kutinaa ja ravisteli lujasti nahkaansa. Kaikki muurahaiset putosivat. Mutta yksi muurahainen, Jerry nimeltään, oli jäänyt roikkumaan elefantin kaulalla ohueeseen haiveneen.

Kun toiset muurahaiset sen näkivät, ne riemastuivat:

– Hyvä, Jerry, pidä kiinni!

– Käy kurkkuihin.. !

– Nyt, kurista se, kurista se.. !

– – –

Voiko hyönteisiä käyttää hybridisodassa?

Vuonna 1948 viisi valtiota hyökkäsi yhtä, vasta itsenäistynyttä, valtiota vastaan. Hyvin aseistautuneet arabit hyökkäsivät idästä tarkoituksenaan katkaista Israelin maa. Tel Avivin ja Haifan esikaupunkeihin ehtiessään he törmäsivät suureen määrään juutalaisten mehiläispesiä. Miljoonat mehiläiset hyökkäsivät hyökkääjien kimppuun. Suuret joukot arabiarmeijaa heitti aseensa ja pakeni. Israel säilyi. Tästä ja muustakin voi lukea Gilbrantin kirjasta: ”Ennustukset toteutuvat 4”. Siinä viitataan myös 5. Ms 7:20 kohtaan: ”Herra, sinun Jumalasi, lähettää heidän kimppuunsa herhiläisiä..”

– – –

Voisiko eläimistä olla apua hybridisodankäynnissä?

Jerusalem oli saarrettu v. 701 eKr. Muut kaupungit olivat jo kukistuneet, niistä ei olut apua. Sanheribin valtaisa armeija odotti Jerusalemin antautuvan. Yöllä hyökkääjien leiriin tuli joukoittain peltohiiriä. Ne pistivät poskeensa jousien suolesta tehdyt jänteet, nakertelivat nuolikotelot ja kilpien nahkahihnat, tunkivat itsensä joka paikkaan tartuttaen ärhäkän ruton.

Tällaista kertoo historioitsija Herodotos. Raamatussa sanotaan: ”Niin Herran enkeli lähti ja löi Assurin leirissä sata kahdeksankymmentä viisi tuhatta miestä, ja kun noustiin aamulla varhain, niin katso, he olivat kaikki kuolleina ruumiina. Silloin Sanherib ..meni pois. Jes. 37:36-37.

– – –

Käykö Herra hybridisotaa?

Allekirjoittanut on paljon pohtinut, mitähän Herra mahtaa puhua niillä ukkosenjylinöillä, jotka ovat Ilm. 10:3-4. Ehkäpä Hän siinä käy tulevaa hybridisotaa? Ehkä Hän ärjyy:  – ”Totisesti tulee suuri maanjäristys – Minä kutsun häntä vastaan miekan – Minä käyn oikeutta rutolla ja verellä – Minä annan sataa kaatosadetta, raekiviä, tulta ja tulikiveä hänen päällensä, hänen sotalaumojensa päälle – Minä lyön pois jousesi – Minä pudotan nuolesi – Minä annan sinut petolinnuille ja metsän eläimille ruoaksi ..!” (Kts. Hes. 38 ja 39)

– – –

Joku liberaali sanoi: ” Jeesus ei milloinkaan nauranut.” – Mitä tämä sitten on:

”- Maan kuninkaat nousevat,
ruhtinaat yhdessä neuvottelevat
Herraa ja hänen voideltuansa vastaan.
Hän, joka taivaassa asuu, nauraa,
Herra pilkkaa heitä.”  Ps. 2: 2,4

Kelpaa Herran nauraa. Herralla on parhaat hybridit.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (1)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Jukka Mikkola

    Niin että ”hybridejä” on ollut ennen nykyautojamme, ennen koronastrategioita ja internettiä ynnä somea?
    Ei (oikeastaan) mitään uutta auringon alla?