Patmos-blogi

Pienen tytön ihme

Reijo Telaranta Patmos Lähetyssäätiön hallituksen puheenjohtaja, talousneuvos Reijo Telaranta on ollut toimittajana ja päätoimittajana useissa isoissa lehtitaloissa. Vuonna 2005 hän jäi eläkkeelle Kotimaa-konsernin toimitusjohtajan tehtävästä. Hän on myös toiminut Hengen uudistus kirkossamme ry:n hallituksen puheenjohtajana. Reijon verkkosivut löytyvät osoitteesta www.reijotelaranta.fi
Julkaistu:

Pieni tyttö meni huoneeseensa ja otti piilostaan esiin lasipurkin. Hän kaatoi siinä olevat pikkurahat lattialle ja laski ne moneen kertaan. Sitten hän laittoi kolikot takaisin purkkiin ja kiersi kannen kiinni. Tyttö livahti purkki mukanaan takaovesta ulos ja käveli kuuden korttelin matkan apteekkiin.

Tyttö odotti kärsivällisesti, että apteekkari kiinnittäisi häneen huomiota, mutta tämä tuntui olevan liian kiireinen. Tyttö yritti yskähtelemällä saada apteekkarin huomion, mutta turhaan. Tämä puhui loputtomasti jonkun toisen miehen kanssa. Lopulta tyttö otti purkista kolikon ja naputti sillä tiskiä.

”Mitäs sinä haluat?” apteekkari kysyi ärtyneenä. ”Keskustelen juuri veljeni kanssa, joka on tullut Chicagosta asti.””

Haluan puhua pikkuveljestäni”, tyttö vastasi myös ärtyneenä. ”Hän on hyvin, hyvin sairas ja haluaisin ostaa ihmeen.”

”Anteeksi kuinka?” apteekkari kysyi hämmästyneenä.

”Hänen nimensä on Andrew”, tyttö vastasi. ”Hänellä kasvaa jotain pahaa päässään ja isä sanoi, että vain ihme voi pelastaa hänet. Paljonko ihme maksaa?””

Emme myy täällä ihmeitä”, apteekkari vastasi. ”Olen pahoillani, mutta en voi auttaa sinua.”

”Minulla on rahaa maksaa siitä”, tyttö sanoi. ”Jos se ei riitä, hankin lisää. Sanokaa vain paljonko se maksaa?”

Apteekkarin veli, tyylikkäästi pukeutunut mies, oli kuunnellut pienen tytön ja apteekkarin keskustelua. Hän kumartui tytön puoleen: ”Minkälaista ihmettä veljesi tarvitsee?”

”En tiedä”, tyttö vastasi. ”Hän on hyvin sairas ja äiti kertoi, että hän tarvitsee leikkauksen, ja että isällä ei ole siihen rahaa. Mutta minullapa on.”

”Kuinka paljon?” apteekkarin veli kysyi.

”Yksi dollari ja yksitoista senttiä”, tyttö vastasi. ”Se on kaikki mitä minulla on, mutta voin hankkia lisääkin.”

”No mutta, sehän sattui mukavasti”, mies hymyili. ”Sehän on juuri sen verran kuin pikkuveljien tarvitsemat ihmeet maksavat.”

Mies tarttui tytön käteen. ”Viepä minut kotiisi. Haluan tavata veljesi ja vanhempasi. Katsotaan olisiko minulla sellainen ihme, jota tarvitaan.”

Tyylikkäästi pukeutunut mies oli kirurgi Carlton Armstrong, joka oli erikoistunut neurokirurgiaan. Hän teki tarvittavan leikkauksen tytön pikkuveljelle ilmaiseksi, ja poika parani.

Tyttö sai pitää arvokkaan omaisuutensa: dollarin ja yksitoista senttiä – ja ennen kaikkea uskonsa ihmeisiin.

Uskotko sinä ihmeisiin? Oletko ajatellut, millainen ihme sinä itse olet? Toista kaltaistasi ei ole. Missään miljardien ihmisten joukossa ei ole toista ihmistä, joka voisi korvata sinut. Sinulla on täysi oikeus ja hyvä syy todeta Psalmin 139 jakeen 14 sanoin:

”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.” (Psalmi 139:14)

Elämä sinänsä on jo suuri ihme. Vaikka tieteen nimissä esitetään erilaisia teorioita elämän synnystä, missään laboratoriossa ei ole onnituttu luomaan edes alkeellisinta elämää. Monien muiden ominaisuuksiesi tavoin sinun kykysi nähdä, ajatella, tuntea ja rakastaa ovat käsittämättömän suuria ihmeitä. Ilman näitä ihmeitä sinua ei voisi olla olemassa.

Ihme voi olla myös pienen tytön veljen tarvitsema ihme. Sellaista ihmettä ei voi ostaa apteekista, mutta sen saattaa saada toiselta ihmiseltä. Montako ihmettä sinä olet saanut elämässäsi kokea ja ottaa vastaan? Miten usein lähimmäisesi on saanut olla tekemässä elämässäsi ihmeen auttamalla sinua selviytymään ylivoimaiselta näyttäneestä tilanteesta?

Entä millaisia ihmeitä sinä olet kenties voinut tehdä kohtaamiesi ihmisten elämässä? Tai kenties sinulla on juuri tänään mahdollisuus sellaisen tekemiseen.

Raamattu kertoo paljon kaikkivaltiaan Jumalan tekemistä ihmeistä. Jeesus paransi sairaita. Eikä hän ole vieläkään lopettanut. Yhä edelleen moni sairas saa avun rukouksen kautta.

Ihmeiden aika ei siis ole suinkaan ohi. Sairaita parantamalla ja pulaan joutuneita auttamalla Jumala vielä tänäänkin vahvistaa ihmeillä ja tunnusteoilla sellaisen julistuksen, jossa kerrotaan Kristuksesta Jeesuksesta. Hänestä, joka antoi henkensä pelastaakseen syntiset ihmiset.

Kaikista ihmeistä suurin onkin se, että Pyhä Jumala on antanut rakkaan Poikansa Jeesuksen, ettei yksikään ihminen joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh.3:16) Tämä ihmeitten ihme on varattuna jokaiselle, joka suostuu sen ottamaan vastaan.

Runsaasti Jumalan siunaavia ihmeitä elämääsi, rakas ystäväni!

 

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (1)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Topias

    Ensimmäinen kokemani ihme minkä muistan on kun 9v ikäisenä rukoilin Jumalaa
    niin ikkunan taakse ilmestyi kirkas valkoinen valo. Siinä oli junnulla ihmeellistä kokemusta.