Patmos-blogi

Polyjalon koronakuulumisia

Laura Seppi Laura Seppi kirjoittaa Porissa. Hän on eläkkeellä oleva kielen kääntäjä, jonka erikoisena kiinnostuksena ovat Raamatun kielet. Laura kirjoittaa ajankohtaisista asioista. Ajoittain hänen tekstiensä päällisen puolen takana on vasta varsinainen viesti – kannattaa etsiä se esille.
Julkaistu:

Viime päivinä Polyjalon kasvukeskuksessa huomiota herättänyt valvontarikkomus oli tällainen:

– Kansalainen Taavi Normonen, te olette rikkonut ulkonaliikkumiskieltoa 13. huhtikuuta klo 14.25.

– Mä kävin poimimassa pajunkissoja omalla maallani.

– Se on ulkona.

– Niin mutta en minä ollu kenenkään kanssa tekemisissä. Vai näkikö joku muka jonkun suojelusenkelin mun seurassa?

– Teidän asuinalueenne rajoitusvalvoja näki teidät ja teki ilmoituksen. Ette ollut matkalla työhön, kauppaan tai apteekkiin.

– Mutta saa kai sitä ulkoilla!

– Te olitte 50 metriä kauempana kodistanne kuin on sallittu.

– Kuka hullu sen on laskenu?

– Meillä on satelliittipaikannukset. Sitäpaitsi teillä ei valvojan mukaan ollut välttämätöntä lomaketta mukana.

– Minä semmoisia lomakkeita osaa..

– Kaikilla on pakko olla kaikkialla mukana oleva lomake, jossa on kirjoitettu ulkonaliikkmisen syy rastitettuna, joka pitää olla laillinen, ja hyväksyttävä, ja joka tarkistetutaan viranomaisilla.

– No jo on byrokratia!

– Tämä lomake on kansankomissaari Seinäsen alullepanema ja vaatima, ja se nyt vaan on pakollinen kaikille.

– Entä jos keskellä yötä mökillä käyn nurkan takan suihkasemassa, kun en viitsi makille asti. Tuleeko valvoja katsomaan?

– Kyllä satelliitti kytt.. havainnoitsee sellaisetkin liikkeet..

– Ja miksi nyt pitäisi muka olla joku paperilappu aina mukana, kun kaiken maailman tossunkuluttajia digitalisoidaan? Entä jos se lomake unohtuukin sinne makkiin?

– Älkää heittäytykö hävyttömäksi!

– Minähän en heittäydy teidän lomakkeisiin. Minä olen loikkari! Tehkääs kunnon digitaalinen klahju, niin kyllä minä loikkaan! Minä haluan digiloikan teidän kyttäyksillene.. minä haluan loikata.. haluan…  Mutta minähän VOIN loikata! ..

Tämän sanottuaan Taavi Normonen avasi kuulusteluhuoneen ikkunan ja loikkasi ulos lähtien saman tien pinkomaan pakoon.

– Hei, ottakaa tuo mustapartainen mies kiinni!

– Ei tarvitse. Kyllä Federaatio sakotettavansa kynii. Se tekee.. mnjää .. kymmenen peruspäivärahaa sakkoa. Siirrytään seuraavaan asiaan. Pyytäkää sisään ne metsäkirkkolaiset.

Tauko.

– Onkohan semmoinen paperilomake vähän vanhanaikainen?

– Se on tilapäinen. Sitten tulee pakollinen otsakännykkä kaikille, jolloin helpottaa.

– Se on muuten Fudgemonikin nyt etsintäkuulutettu.

– Joo, ne on katalafixit pian kriminalisoitu!

– Mitkä fiksit?

– Brexit, fixit, poxit, österrixit ja muut semmoiset liikkeet tulkitaan kapinoinniksi. Sitten ei ketkään enää lipeä Federaatiosta.

– Missähän ne metsäkirkkolaiset viipyy?

– No, nyt ne tuli…

Äänikaappauksen toimitti:

toimittaja Tittariina Haapa-Kastikka, Polyjalo

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (1)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Rauno Mäkinen

    Tämän satiirisen tarinan kommentointiin voisi sopia Lauri Pohjanpään opettavaisen eläinrunon “Harakanpesä” yhden säkeen alku: “Älä hymyile, tarina totta on…”, vai pitäisikö sanoa että tarinasta voisi tulla totta?
    AlfaTV.ssa oli 15.2. Sanna Ukkola Live-ohjelmassa haastateltavina ohjaaja Kaisa Rastimo ja dosentti Jari Ehrnrooth. He kertoivat kyllä olevansa liberaaleja, mutta eivät käsittääkseni ymmätäneet nykyistä suuntausta, joka alkoi Ehrnroothin mukaan 1990-luvulla kun Berliinin muuri kaatui ja Neuvostoliitto hajosi. Ehrnrooth puhui suvaitsemattomista jakobiinidemokraateista, joiden tavoitteena on kaikkien erojen häivyttäminen ja tasapäistäminen. Alistavina nähdään perinteiset asiat kuten esim. ydinperhe ja sukupuoli. Kun 1960-70-luvuilla feminismin piiristä nousi slougan “yksityinen on poliittista” 2000-luvulla se näyttäisi kuuluvan että, “intiimi on poliittista”.
    Tämä joidenkin kohtien referointi ko. ohjelmasta siksi, että nykyistenkin pyrkimysten takaa löytyy usein joku “ismi”, jota halutaan soveltaa nykypolitiikkaan ja -elämään. Voisikohan tässä viitata mm. Päivi Räsäsen saamaan kohteluun? Em. ohjelmassa mainittiin jakobiinidemokraatit (totaalidemokraatit), jotka pyrkivät vaikutusvaltaisille paikoille ja ajavat sieltä tavoittetitaan. He eivät edusta jotain suurta enemmistöä vaan pyrkivät ajamaan jonkin pienen kovaäänisen ryhmän tavoitteita. Ko. ohjelman katsomalla saa tietysti paremman kokonaiskäsityksen asiasta.