Patmos-blogi

Putinin myönteinen näkemys: USA:n demokraattien arvot vastaavat neuvostokommunistien arvoja

Juha Ahvio Juha Ahvio on teologian tohtori, dosentti ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja.
Julkaistu:

Ilya Arkhipovin ja Stepan Kravchenkon 7.10.2020 päivätty Bloomberg-artikkeli “Putin Praises Trump Ties and Says Biden May Not Be Bad Too” on erittäin ajankohtainen ja mielenkiintoinen. Samaa tematiikkaa käsittelee myös Joel P. Pollakin 7.10.2020 päivätty Breitbart-artikkeli “Russia’s Putin Praises ‘Ideological’ Links Between Democrats, Soviet Communism” . Näistä artikkeleista ilmenee, että Venäjän presidentti Vladimir Putin suhtautuu myönteisesti USA:n demokraattisen puolueen ja siten Joe Bidenin edustamiin arvoihin, koska ne ovat samankaltaiset kuin aikoinaan Neuvostoliiton kommunistisen puolueen arvot.

Putin otti merkille pantavan kattavassa lausunnossaan, jonka hän antoi heti sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump oli julkistanut USA:ssa niin sanottua Russia Collusion -tutkintaa koskevia asiakirjoja, kantaa USA:n presidenttiehdokkaisiin. Putin lausui arvostavansa Trumpia, koska tämä on pyrkinyt parantamaan suhteita Venäjään, vaikka Trumpin hallinto onkin määrännyt Venäjälle pakotteita enemmän kuin yksikään aiempi USA:n hallinto.

Lue, mitä kirjoitan tästä teemasta laajemmin 3.12.2017 päivätyssä Oikean Median artikkelissani ”Trumpin politiikka ei edistä Venäjän strategista etua”.

Erityisen mielenkiintoista on kuitenkin se, mitä Putin lausui Joe Bidenista ja USA:n demokraattisesta puolueesta. Artikkelin mukaan:

”Venäjän johtaja katsoi, että demokraattisen puolueen arvot vastaavat tai ovat samantyyppisiä kuin arvot, joita edusti Neuvostoliiton kommunistinen puolue, jonka jäsenenä hän sanoi olleensa 18 vuotta. Neuvostohallinnon pitkäaikaiset siteet USA:n mustaan yhteisöön voisivat myös olla yhdistävä tekijä demokraattien kanssa, hän sanoi. ’Tasa-arvo, veljeys, mikäs vika niissä on?’, Putin totesi. ’On olemassa jonkinlainen yhteinen ideologinen perustus kontaktien vakiinnuttamiseksi demokraattisen puolueen edustajan kanssa’”.

Huomaa, että Putin paitsi pitää edelleen myönteisinä Neuvostoliiton kommunistisen puolueen arvoja myös katsoo, että USA:n nykydemokraatit Joe Biden mukaan lukien jakavat nuo arvot. Samalla Putin viittaa niihin asiayhteyksiin, joissa Neuvostoliiton salainen palvelu toimi USA:n sisällä 1930-luvulta alkaen USA:n kommunistipuolueen kautta rakentaen mustaa amerikkalaista kommunismia ja pyrkien käyttämään USA:n rotukysymystä hyväkseen edistääkseen kommunistista vallankumousta.

Se, että Putin vertaa myönteisessä valossa Neuvostoliiton kommunistisen puolueen arvoja tämänhetkisiin USA:n demokraattisen puolueen arvoihin ei ole mitenkään erikoista, jos on selvillä siitä, millainen demokraattien ohjelma nyt on ja millainen Neuvostoliiton kommunistisen puolueen ohjelma oli.

Demokraattisen puolueen vuoden 2020 ohjelmaa tarkastelen yksityiskohtaisesti Ajankohtafoorumin 27.8.2020 lähetetyssä jaksossa ”USA:n presidentinvaalit 2020 osa 1” .

Katie Pavlichin 6.10.2020 päivätty Townhall-artikkeli ”Caught Red Handed: Brennan’s Handwritten Notes Prove Obama Was Briefed on Scheme to Set Up Trump” puolestaan tuo esiin varsin vakavan ja selkeän tosiasian perustuen presidentti Trumpin tuoreesti julkisiksi määräämiin Russia Collusion -salahankkeeseen ja Hillary Clintonin sähköpostiskandaaliin liittyviin asiakirjoihin.

Presidentti Barack Obaman ajan kommunistitaustainen CIA-johtaja John Brennan teki kirjallisia muistiinpanoja Obaman kanssa käymiensä keskustelujen jälkeen, joissa keskusteluissa Brennan oli kertonut Obamalle entisen ulkoministeri Hillary Clintonin vehkeilysuunnitelmasta lavastaa presidenttikampanjavastaehdokkaansa Donald Trump Venäjän asiamieheksi. Nyt julkisiksi tehdyt asiakirjat osoittavat, että tämä keskustelu Brennanin ja Obaman välillä käytiin vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana.

Nyt julkistetut dokumentit viimeistään osoittavat, että Russia Collusion -salahankkeessa oli kyse nimenomaan Hillary Clintonin ja hänen kampanjaväkensä valheellisesta ja tarkoitushakuisesta suunnitelmasta lavastaa Trump syylliseksi Venäjän kanssa vehkeilyyn ja tehdä hänestä täten ”laillinen” kohde USA:n turvallisuuspalveluiden vakoilulle, salakuuntelulle ja muulle infonkeräämiselle.

Silloinen presidentti Obama on siis ollut täysin tietoinen siitä, että demokraattiehdokas Clinton vehkeilee valheellisesti republikaaniehdokas Trumpia vastaan ja pyrkii saattamaan tämän valheellisin ja tekaistuin perustein rikostutkinnan kohteeksi ja täten tuhoamaan Trumpin nousun presidentiksi.

Todistusaineisto liittyen siihen Spygate- tai Obamagate-nimellä tunnettuun skandaaliin, josta puhuin Viikon Ahvion 15.5.2020 lähetetyssä ”USA:ssa kehittyy vakava obamagate” -jaksossa, kasvaa jatkuvasti.

Todellisia Russia Collusion -syyllisiä ovat Hillary Clinton, Barack Obama varapresidenttinsä Joe Bidenin kera ja obammunistiset Deep State -tiedustelutoimijat FBI:ssa ja CIA:ssa sekä muissa turvallisuusorganisaatioissa. Putin toki tietää tämän kaiken ja siksi Obama oli Putinin kannalta sopiva USA:n presidentti kuten olisi hyvinkin ollut Hillary Clinton ja olisi nyt Joe Biden, joka on myös erityisesti Kiinan mieleen.

Kuuntele 28.8.2020 päivätty Viikon Ahvion jakso ”Joe Biden: Maltillinen vaihtoehto?”

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (6)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. FrankW

  -Totuus maailman menosta on joskus vaikea kohdata.Ei silti kannata heittää hiekkalaatikolla kaikkia rakennelmia ja leluja nurin. Tässäpä EU sta!- SKP n (Suomen Kommunistinen Puolue) kunniapuheenjohtaja Aarne Saarinen lausui (Iltalehti-viikonloppu-juttunumero 1990-luvun lopussa) “EU on kommunismin yksi täyttymys ja ilmentymä,hyvä asia.” Aarne oli valjastettu tuohon aikaan EU-huumaan. Tohtori Ilkka Hakalehto ja Tampereen yliopiston taloustohtori Veli Karhu kirjoittivat 90-luvulla vastoin tuolloista perustuslakiamme suoritetun neuvoa-antavan kansanäänestyksen pohjalta tehdyn vieraalle taholle luovutetun (osittaisen ja asteittain täydelliseen suunnitellun) vallan siirron jälkeen ja etukäteen varoittaen, että EU on mm byrokraattisen kansainvälisen sosialistisen federationalismin ja kansainvälisen suurpääoman, kiihkokapitalismin yhdistelmä.Ja sellainen kiihkokapitalismin ja suurpääoma oli mukana, että noita en tohtoreiden ja mitään EU-kriittistä kielsi suomalainen salaisten pöytien miljardööri Erkko julkaisemasta Hesarissaan ja Rautakirjassaan (R-kitska myöhmmin)

  .Se unohtuu ehkä Suomen työpaikka-kahvihetkien funtsaillijoilta, että “hyvän Marinin hallituksen” SDPn ja kaiken vasemmiston tavoite on kansainvälinen yhteisvaltion ja uuden rajattoman ihmiskuvan unelma. Ei mikään 50-80-lukujen demariäänestäjän tehdasduunarin unelma ja saavuttamakin omasta Suomesta, rintamamiestalosta,kesämökistäkin lopulta, sekä Ladasta, Volvostakin,heteroseksuaalinen avioliitto, vaimo,lapsia, koulutusta heille.Ja jopa kirkkovihkiminen perinteisesti,kristillisen työväen liikkeen traditiossa kuitenkin, olihan kansa yhdistynyt v 39-40! Mutta. Siihen Euroopan Unioniin(union=liittovaltio)päälle vielä hallitsemattoman kansainvälisen suurpääomapiirin harvainvalta (rahalla ei ole isänmaata). Sekä vihreiden haaveet uudesta sekapuolisesta ihmiskuvasta ja siitä että luonnon kuuluu olla ihmisten hallitsija(?)

  -No, tuohon alunperin enemmän kommunistisessa internationalismissa vivahtavaan aatteeseen yhdistyy sitten US-demokraattien ilmoitus, että USAn presidentti on myös koko maailman yhteinen presidentti!Trumpia on haukuttu maailmaan tunkeilijaksi, vaikka hän itse haluaa vetää USAn USA ksi ja pois joka kulmalta.-Omalaatuista ristiriitaa haukkujilta,kotikulmien Trump ulos ja tilalle maailmanpresidentti Biden (eli Kamala Harris)? Putin ja Kiina (Kiinan kommunistinen puolue on vahvan punainen totalitarismissaan) osaavat omat imperialistiset tavoitteensa. EU muotoilee omiaan,nyt kun se alkaa olla Brexitin jälkeen toteuttamassa omaa ” Hotel California”-periaatettaan.Eagles yhtyeen menestyshitti,jossa hotelliin huijautunut ei pääse ikinä pois,mutta saa aina leikkiä ja tarkastella matkatavaroitaan…Marinin hallituksen (ns Brysselin heinäkuun höynäyksellä EU-velkaorjaksi ikuisesti?)Suomi leikkii itsenäistä EU ssa. Ehkäpä enteellistä on kuitenkin että tänä vuonna Linnan juhlat,jossa sekä valheelleesti eliitti ja tavalliset jotkut kansalaiset joutuvat leikkimään itsenäisyyttä, peruttiin. Onko Suomella lupaa pitää itsenäisyysjuhlia enää tulevina vuosina, jos kerran on avoimesti liittovaltioon haluamassa EU-parlamentin ryhmissä kaikki puolueet,paitsi Perussuomalaiset (ja Suomen hallituksessa Kristillisdemokraatit)? Ei voi olla silloin kuin itsenäisyyden muistopäivä. Tai vain “6.12”-vapaa juhlapäivä. Oliko tuo muiden meppipuolueiden halu suureen federaatioon, ehkä sitä Huhtasaaren esittämäksi väitettyä Suomen puolueiden kommunismia ikään kuin? Sehän on pätevä ja paikkansapitävä ilmaus!

 2. IlkkaT.O.

  Ehkä hivenen OT, mutta: Vaikuttavuudeltaan Hillary Clintonin jo osoitettu – mutta FakeNews’n taholta täysin pimennossa pidetty – laiton toiminta, presidentti Obaman tietäen, on järkyttävä todiste korruptoituneen vasemmistoliberaalisen “deep state”-eshtablishmentin vaikutuksesta USA:n yhteiskuntaan ja poliittiseen korrektiuteen. Vuosikymmenien hiomana eliitti-organisaationa se on valmis ottamaan lopullisen vallankäytön; sen mielestä vain yksi ‘pirulainen’, Trump on sille kantona kaskessa, joka on saatava väännetyksi ulos Valkoisen talon isännän toimestaan kaikella valheen voimalla.
  Miksi FakeNews ei esim.käsittele ollenkaan Joe Bidenin pojalleen järjestelemiä business- ja suhdetoimiaan esimerkiksi Kiinan kanssa, tai Ukrainan? Deep state ja Far Left Big money silottavat valheelle tietä, jonka seuraava “etappi” on Bidenin valinta presidentiksi.
  Kristillisiin arvoihin toimissaan viittaava Trump ja Israelin pääministeri Netanjahu eivät tietenkään voineet saada Nobelin rauhanpalkintoa nykyisen poliittisen korrektiuden kulttuurissa, vaikka ovat lyhyessä ajassa saaneet Lähi-Idässä merkittävimmän rauhan kehitysvaiheen sitten Israelin perustamisen (vaikkakaan ei pysyvää); Obamalle palkinto luovutettiin jo pelkästään presidentiksi valitsemisestaan.

  Kyllä, on globaalin “Uuden järjestyksen” kommunismin elkeet esillä: kristillisten arvojen ja juutalaisen kansan Jumalan valittuina olemisen kieltäminen. 1. sinetin avaaman, Helvetin huuruista nousevan valkoisen hevosen ratsumies -antikristuksen hengen vaikutus – aloittanut maailman valloituksensa?
  Putin on juuri niin liukas kuin hänen sallitaan olevankin. Kaverinsa Turkista ja Iranista odottavat USA:n vaalien tuloksia ja sitten katsotaan kortit uudelleen.

 3. Aleksander

  Kun eräs vasemmistolainen tuttavani vuosia sitten nimesi demokraattipuolueen oikeistolaiseksi,niin nyt siitä on jo saatu kommunistinen.Kun kommunistimaat hävisivät Euroopasta 30-vuotta sitten,niin nyt kommunistieja löydetään jo Yhdysvalloista.Kommunismista on tullut leimakirves,jolla kaikki puolueet paitsi perusssuomalaiset ja ehkä kristillisdemokraatit ovat kommunisteja.Täma on äärioikeiston ka kristillisen äärioikeiston retoriikkaa. Suomessa.Patmos on tämän retoriikan näkyvimpiä edustajia,eikä retoriikka perustu faktoihin vaan kuviteltuihin uhkakuviin.Tulee vain mieleen senaattori Mc Cartnyn kommunistivainot 1950-luvulla Yhdysvalloissa.

 4. Ikävä ihminen?

  Enpä oikein usko, että USA olisi varsinaisesti Demokraattien johtamanakaan mikään vasemmistolainen maa.

  • svs

   Juurikin näin. Ja asian tai henkilön leimaaminen kommunistiseksi tai kommunistiksi USA:ssa, Euroopan kontekstissa hädin tuskin edes täyttää sosialismin määritystä.

   John Brennanin leimaaminen kommunistitaustaiseksi Ahvion viittaaman jutun perusteella on lähinnä huvittavaa. Jutun perusteella kaveri äänesti kerran kommunistia opiskeluaikoinaan. Brennan ei edes ollut kommunistisen puolueen jäsen. Tällä perusteella olisin itsekin paatuneen sosialistitaustainen, mitä en todellakaan ole.

 5. Bux

  Ehkä se on sitten uskottava kun tunnetusti rehellisen miehen maineessa oleva Vladimir Putin niin sanoo!

  Kommunismi näyttää olevan ylivoimainen poliittinen ideologia tai yhteiskunnan järjestämisen muoto, hegeliläisen absoluuttisen hengen ilmentymä historian lopussa, dialektiikan pysähdyttyä.

  Kommunistinen Kiina on vahvistumassa, Afrikasta puhumattakaan, Vladimir Putin Venäjällä Ahvion todistuksen mukaan arvostaa kommunismia, Laura Huhtasaaren mukaan kaikki muut Suomen eduskuntapuolueet lukuun ottamatta perussuomalaisia kannattavat kommunismia, EU on kuulemma kommunistinen projekti (Eurostoliitto) ja nyt näyttää USA:kin saavan kommunistisen eli demokraattisen puolueen kommunistin kommunistiseksi presidentiksi!

  Eihän tällaisesta voinut Gus Hall edes uneksia kun oli itse aikonaan kommunistien ehdokkaana Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa.