Patmos-blogi

Rakkaudentyötä ja rukousta – Harriet Lohikari

Radio Patmos Radio Patmoksen toimittajat kirjoittavat Patmos-blogilla mielenkiintoisista aiheista ja vieraista.
Julkaistu:

Diakoni Harriet Lohikarin työ rakkaudentyötä ja rukousta. Uskovaan perheeseen syntynyt Harriet. Hän kirjoitti lapsena ystäväkirjaansa, että haluasi isona lähetyssaarnaajaksi. Monen vaiheen kautta Jumala osoitti palvelustehtävän diakonin työhön.

Alkava talvikausi on pimeää ja kylmää aikaa. Tämä jaksa on raskas myös mielelle, kun valoisaa on päivässä vain vähän aikaa. Kuinka estää se, että pimeys vaikuttaa omaan jaksamiseen?

Olen itse aktiivisesti taistellut sitä vastaan. Näinä aikoina pitää tehdä mukavia asioita mm. tavata paljon ihmisiä. Ei saa jäädä vain kotiin.

Moni ihminen on ahdistunut ja masentunut. Kuinka voi auttaa?

Eniten voi auttaa ennalta. Ennaltaehkäisevä mielenterveystyö on parasta. Parasta on tehdä suunnitelma siitä, kuinka asioista selvitään. Myös väsymyksestä ja kaamoksesta.

Diakonin työssä on tärkeä kuunnella ihmisiä. Ihmiset eivät osaa aina sanoittaa ongelmiansa.

Monesti kiukun ja turhautumisen takana on kipeitä asioista.

Ihmisten kuunteleminen on olennaista. On tärkeää, että ihminen kokee tulleensa kuulluksi. Pyhä Henki auttaa tässä.

Monesti vihaiset ihmiset ovatkin surullisia. Vihan takana on surematonta surua. Ei saisi olla katkera, mutta moni. Ihmisten pitää saada sanoa kaikki tunteensa.

Kunntele Harriet Lohikarin koko haastettelu Toni Randénin vieraana
Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *