Patmos-blogi

Soros Trumpin koronavirussuunnitelmaa vastaan hyökkäävän kampanjan takana

Leo Meller Leo Meller on Radio Patmoksen päätoimittaja, Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010).
Julkaistu:

Alla oleva teksti on käännös Adam Eliyahu Berkowitzin kirjoituksesta (25.3.2020)

”Älä ole joukon mukana tekemässä pahaa, äläkä todista riita-asiassa niin, että taivut joukon mukaan ja väännät oikean vääräksi” (2. Moos. 23:2).

Samalla kun maa kärsii pandemian vuoksi taloudellisista vaikeuksista, miljardööri George Sorosin kaltaisten superrikkaiden tukema Demokraattinen puolue kuluttaa kirjaimellisesti satojamiljoonia dollareita kampanjaan, joka aseistaa koronaviruskriisiä presidentti Trumpia vastaan.

Washington Free Beacon kertoi, että Priorities USA Action (PAC), joka on ehkä voimakkain demokraattipuoluetta tukevista järjestöistä, käyttää tällä viikolla kuusi miljoonaa dollaria mainoksiin, joissa Trumpia arvostellaan siitä, miten hän on reagoinut koronaviruspandemiaan. Raportin mukaan 21. helmikuuta Priorities USA Action sai Sorosin poliittiselta järjestöltä rahoitusta kolme miljoonaa dollaria. Sorosin lahjoitus kattaa 77 prosenttia siitä 3,9 miljoonasta dollarista, jonka Priorities USA Action ilmoitti saaneensa viime kuussa.

Vaalimainokset näkyvät Floridassa, Michiganissa, Pennsylvaniassa ja Wisconsinissa.

Priorities USA Action suunnittelee käyttävänsä internetissä ja televisiossa Trumpia vastaan suunnattuun kampanjointiin 150 miljoonaa dollaria ennen demokraattien kansalliskokousta.

Vuonna 2011 perustettu Priorities USA Action tuki Barack Obaman uudelleenvalintakampanjaa 2012. Se toimi ensisijaisena Hillary Clintonia vuoden 2016 presidentinvaaleissa tukeneena Super PAC -tukiyhdistyksenä.

Tällä hetkellä kyseinen järjestö tukee entistä varapresidenttiä Joe Bideniä hänen pyrkiessään Demokraattisen puolueen ehdokkaaksi.

Toinen poliittinen järjestö, joka käyttää koronavirusta hyökätäkseen presidentti Trumpin kimppuun, on PACRONYM. Se on 7,7 miljoonan dollarin Super PAC -tukiyhdistys, jolla on yhteydet voittoa tavoittelemattomaan ACRONYM-järjestöön. PACRONYM aikoo käyttää viisi miljoonaa dollaria digitaaliseen mainontaan, joka kohdistuu Trumpin pandemiareagointiin.

ACRONYM oli vastuussa Iowan puoluekokouksessa sattuneesta fiaskosta, jossa demokraattipuolueen äänestäjien käyttämä sovellus ei toiminut. PACRONYM saa myös suurimman osan rahoistaan Sorosin perustamalta yksityiseltä Soros Fund Management -rahoitusyhtiöltä.

Eräs toinen mainonnan rahoittaja, joka aseistaa kansallista kriisiä poliittisen hyödyn tavoitteluun, on edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin PAC, joka väitetysti lahjoitti satojatuhansia dollareita kyseisiin pyrkimyksiin.

Trumpin kampanjan viestintäjohtaja Tim Murtaugh arvosteli terävästi näitä pyrkimyksiä.

”Ennen amerikkalaiset kohtasivat kansallisia vastoinkäymisiä yhtenäisenä rintamana, mutta Joe Biden ja hänen liittolaisensa ovat hylänneet tämän periaatteen arvoaseman tavoittelun vuoksi; tämä on halveksittavaa politiikkaa”, Murtaugh totesi antamassaan lausunnossa. ”He tarjoavat pelkkää puoluepukarimaista kentän laidalta tähdättyä sala-ammuntaa ja pyrkivät sabotoimaan liittovaltion kriisinvastaisia toimia johdattamalla ihmisiä harhaan ja pelottelemalla heitä.”

Vastapainona presidentin arvostelemiseen tähdätyille rahavirroille Valkoisen talon lehdistösihteeri Stephanie Grisham ilmoitti, että presidentti lahjoittaa vuoden 2019 viimeisen vuosineljänneksen palkkansa ”koronavirusta vastaan suunnatun taistelun tukemiseen”.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (8)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Ikävä ihminen?

  Lauri.

  Luin arvosteun ja analyysin tuosta kirjasta ja se ei kyllä ole ihan sitä kuin mitä annat ymmärtää. Kirja ei ilmeisesti lopulta ihastele Trumpinkaan toimia.

  Lisäksi kyse on myös näkökulmasta. Et kai sinäkin kuvittele, että USA olisi Obaman kaudella ollut vaikkapa suomalaisesta näkökulmasta hyvinkin vasemmistolainen maa?

  Ilkka ei saa millään itse vastattua hänelle osoitettuihin kysymyksiin, joten asetan kysymykseni teille mollemmille: ONKO Suomi teistä jotenkin hirvittävän vasemmistolainen maa ja jos on, mitä piirteitä USA:sta haluaisitte Suomeen?

  • Lauri

   Ikävä ihminen?
   Blogin kommentointiohjeet eivät salli minun alkaa keskustelua haluamastasi aiheesta.

   Suosittelen kirjan lukemista, eikä vain analyysiä siitä. Kirja käsittelee laajasti USAn oikeistoa äärioikeistosta lähtien aina kristilliseen oikeistoon. Kuvaus Obaman toimista viedä Yhdysvallat sosialistisempaan suuntaan on vain yksi aihe, mutta ei merkityksetön, muiden joukossa.

 2. Ikävä ihminen?

  Onko D. Trump todellakin sellainen presidentti, että sekä Meller että Ahvio pitävät häntä arvossa?

  Tällaista johtajaako te Suomeenkin haluaisitte?

  Trumpilla on selvästi varsin suuri joukko ominaisuuksia, joita yleensä ei valtionpäämiehillä toivota olevan. Trumpin kohdallako ne kaikki ovat hyveitä?

  Trump “siunaa Israelia”. Millään muullako ei ole väliä?

  Onko hyvinkin moni Trumpin teko ollut jotenkin Suomea ja suomalaisia hyödyttävä?

 3. Samuli

  Demokraattien Trumpin vastaiset toimenpiteet ja politiikka eivät eroa millään lailla Yhdysvaltojen normaalista tavasta harjoittaa vastapuolta mollaavaa ja alentavaa politiikkaa. Samaan ala-arvoiseen poliittiseen toimintaan osallistuvat yhtä lailla sekä demokraatit että republikaanit, myös Trump itse.

  • IlkkaT.O.

   Samuli, kyllä ne eroavat hyvinkin radikaalisti Trumpin presidenttiyden alettua. Ei milloinkaan ole edes Yhdysvalloissa nähty tämänkaltaista demokraatti-sikailua, (lue tarkemmin Mellerin kirjoitus) puhumattakaan muun maailman, ml. Suomen valtavirtamedian komppaus. Jo sitä ennen, vaalien tulosten selvittyä marrask. 2016, alkoi massiivisten Trumpin vastaisten offensiivien valmistelu, joista Demokraattien ja Far-Left-sidonnaisten valtavirtamedia, – deep state-eliitin rahoituksella – tosiasiallisesti FakeNews, on saanut “voimansa”. Kirosanoja sille ovat olleet: Trump, konservatiiviskristilliset hetero-arvot, vapaan abortti-oikeuden vastustaminen, Israel juutalaisten luovuttamattomana, historiallisena ja uskonnollisena kansankotina, terve patriotismi, laittoman maahantulon estäminen/muurinrakentaminen, joitakin tärkeimpiä aiheita poimiakseni, koronasta puhumattakaan.
   Dem.puoluessa on myös uskovia kristittyjä ja Israelin ystäviä, vähemmistönä.
   Obaman dem.hallinnon aikana USA osallistui terroristivaltio Iranin kanssa sovituun P5 + 1 -sopimukseen (UN 2231), ja esti hallintonsa “lähtiäislahjana” Israelin oikeudet asutuksiin historiallisesti omille mailleen Länsi-rannalle ja Itä-Jerusalemiin (UN2334).
   Hillary Clintonille “myönnettiin” kunnia-jäsenyys Planned Parenthood-aborttijärjestössä, joka on ajanut tuhoon, paradoksaalisesti, pääasiassa värillisiä nuoria äitejä sikiöineen.

   • Ikävä ihminen?

    Ilkka.

    Oliko USA sinusta esimerkiksi edellisen presidentin aikana hyvinkin vasemmistolainen maa?

    • Lauri

     Dosentti Markku Ruotsilan kirjoittama Sydänmaiden kapina valottaa millaista vasemmistolaista lainsäädäntöä B. Obama harjoitti. Tämä oli pääsyy oikeiston kapinaan, joka johti D. Trumpin valintaan.

     (Oli minulle myös yllätys, johtuen suurelta osin siitä ettei Suomen media välitä tasapuolista kuvaa rapakon takaa.)

   • Samuli

    En kommentissani ottanut millään lailla kantaa demokraattien ja republikaanien poliittisiin sisältöihin, päämääriin tai aatteisiin, vaan keinoihin harjoittaa politiikkaa. Se kenen politiikka on miten oikeistolaista tai vasemmistolaista, tai liberaalia tai konservatiivista on sitten keskustelu erikseen. Republikaanien Obamaan kohdistamat poliittiset aktiviteetit eivät olleet millään lailla vastapuolta kunnioittavaa ja perustuivat osittain populististen valheiden levittämiseen, ja olivat välillä todella törkeitä. En väitä että demokraatit pelaisivat tällä hetkellä yhtään sen siistimpää peliä, mutta republikaanien ja Trumpin esittäminen jonkinlaisina poliittisen vääryyden uhreina, on todella naivia. Huom! En edelleenkään ota kantaa poliittisiin sisältöihin tai siihen mikä on mielestäni oikeaa ja mikä väärää politiikkaa, vaan ainoastaan keinoihin harjoittaa politiikkaa. IlkkaT.O:lle kommenttina sen verran, että viljelemäsi termi FakeNews on jotenkin lapsellinen. Ymmärtäisin sen kohdistettuna esimerkiksi edesmenneeseen MV-sivuston uutisointiin, jossa julkaistiin tietoisesti täysin valheellisia uutisia. YLE ja Hesari, olkootkin sitten kuinka aatteellisia tahansa, tuskin julkaiset tietoisesti täysin valheellista tietoa. Jos itse pidän mansikkakakusta ja naapurini ei voi sietää sitä, se tuskin tekee naapuristani valehtelijaa. Ja jos julkisesti nimittelisin naapuriani FakeTasteriksi, tekisin itseni lähinnä naurettavaksi.