Patmos-blogi

Tallaa tähteet jalkoihinsa

Jouko Koistinen Patmos Lähetyssäätiön hallituksen jäsen rovasti Jouko Koistinen työskenteli kaksikymmentä seitsemän vuotta vankeinhoidossa vankilapastorina, ensin Pelson vankilassa ja sittemmin Kuopiossa, josta työstä hän jäi eläkkeelle vuonna 2020.
Julkaistu:

Raamatussa on monia ennustuksia maailmanvalloista, jotka tulevat historian saatossa nousemaan maailman näyttämölle. Yksi mielestäni mielenkiintoisimmista on Danielin kirjan kuvaus neljästä pedosta, jotka maailmanvaltoina seuraavat toinen toistaan. Viimeisestä eli neljännestä pedosta sanotaan, että se tallaa tähteet jalkoihinsa. Kun seuraa tämän ajan maailman tilannetta ja vaikkapa poliittista ja taloudellista kehitystä omassa maanosassamme, joudun ainakin itse toteamaan, että jotakin tuon profetian ennustuksesta on alkanut pikkuhiljaa toteutua.

Profeetta Danielille näytettiin noin kaksi ja puolituhatta vuotta sitten useita näkyjä ja ilmestyksiä siitä, millaisia maailmanvaltoja maailmassa tulee aikanaan olemaan ennen kuin Jumalan valtakunta lopullisesti voittaa. Olen jo vuosikymmenien ajan miettinyt Danielin erästä näkyä juuri lopunaikaan liittyvästä valtakunnasta.

Tuo näky löytyy Danielin kirjan seitsemännestä luvusta, jossa kuvataan neljää petoa, jotka seuraavat vallassa toinen toistaan. Viimeinen eli neljäs peto on vallassa juuri silloin, kun Ihmisen Pojan kaltainen tulee taivaan pilvissä ja tälle Ihmisen Pojalle annetaan valta, kunnia ja koko maailman herruus. Jeesushan evankeliumeissa antaa selvästi ymmärtää, että juuri hän on tuo Danielin ennustama Ihmisen Poika. Tuo peto on siis vallassa juuri silloin, kun Jeesuksen toinen tulemus tapahtuu, eli uskaltaisin sanoa, että ei ainakaan kovin kaukana meidän ajastamme.

Dan. 7:7 kuvaa tuota viimeistä maailman valtaa merkillisellä tavalla. Daniel sanoo: ”Sen jälkeen näin yöllisessä näyssäni neljännen pedon. Se oli pelottava, kauhistuttava ja hyvin voimakas. Sillä oli suuret, rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot.” Jakeessa 23 kerrotaan tuosta pedosta vielä lisää: ”Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maailmaan, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö koko maan, tallaa ja murskaa sen.”

Olen ymmärtänyt, että noissa jakeissa kerrotaan jotakin syvällistä siitä petovallasta, joka toteutuu lopun aikana Antikristuksen toimesta. Mistään muusta valtakunnasta tai sen johtajasta ei Raamattu kerro mitään vastaavaa. Ja tuo hämmästyttävä erityispiirre on juuri se, että tuo petovaltio ei pyri millään tavalla suojelemaan ja varjelemaan omaa valtakuntaansa ja niitä, joita se hallitsee. Se ei siis viime kädessä pyri ajamaan niiden asiaa, jotka on sen valtaan annettu. Kun Jumala Raamatun alkulehdillä käskee ihmistä viljelemään ja varjelemaan maata, tuon valtakunnan lopullinen päämäärä puolestaan näyttää olevan täysin päinvastainen eli murskata ja tallata.

Yleensähän maailman valtiaat ovat kuitenkin viime kädessä pyrkineet edes jollakin tavalla ajamaan kansalaistensa etua ja tekemään omasta valtakunnastaan mahdollisimman rikkaan ja kukoistavan. Samaa tekivät entisaikojen patruunat jopa suomalaisilla pikkupaikkakunnilla. Monien heidän tavoitteenaan oli saada oma paikkakuntansa vaurastumaan, ja he todellakin usein ajoivat paikkakuntalaistensa etua.
Kun on seurannut viime vuosien talouspolitiikkaa esim. omassa maanosassamme, ei voi muuta kuin ihmetellä. Tämän hetken Euroopan talous- ja energiapolitiikka on aivan sekaisin. Polttoaineiden hinnat ovat välillä kivunneet yli kipurajojen, eikä tällä hetkellä kukaan tiedä, paljonko mökin mummo joutuu ensi talvena maksamaan kotinsa lämmittämisestä. Enää ei niinkään arvailla, kuinka monta prosenttia esim. sähkön hinta tulee nousemaan, vaan kuinka moninkertaiseksi pahimmillaan hinta saattaa kivuta!

Tuntuu siltä, että tätä aikaa ovat alkaneet ohjata jo suuremmat voimat, joiden tarkoitus ei totisesti ole auttaa yksittäisen pienen kansalaisen hyvinvointia, vaan jokin aivan muu. Pelkäänpä, että taustalla on tahoja, joiden ajatuksena on saada koko ihmiskunta hallintaansa ja samalla myös maailman taloudellinen päätäntävalta itselleen. Ennustaahan Raamattu tämänkin tarkasti. Ilmestyskirja 13:17 sanoo, että pedon lopullinen päämäärä on se, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä, kuin se, jossa on tuon pedon merkki!

En tarkoita, että meidän poliitikkomme olisivat pahaa pahuuttaan olleet ajamassa maatamme tälle taloudellisen katastrofin tielle, mutta yhtä totta on toisaalta sekin, että koskaan niin oman maamme kuin muunkaan Euroopan poliitikot eivät ole tehneet niin mielettömiä taloudellisia päätöksiä kuin meidän aikanamme. Velkaa otetaan velan päälle ja valtioiden omavaraisuudesta on luovuttu. Kuinka totta onkaan Danielin ennustuksen sanonta, että se valtakunta on erilainen!

Kenties moni nauraa näille ajatuksilleni, mutta tiedän, että on ainakin yksi ryhmä, joka ei pilkallisesti naura, ja tuo ryhmä taitaa valitettavasti kasvamalla kasvaa. Tarkoitan tuolla ryhmällä mm. niitä suoma-laisia, joiden taloudellinen toimeentulo on jo tällä hetkellä aivan äärirajoillaan. Kuukausittain käytettävissä olevilla varoilla, ovatpa ne sitten eläkkeitä tai sosiaalitukia, on saanut juuri ja juuri sen, mitä päivittäiseen ruokaan ja asumiseen on tarvinnut. Yhtään senttiä ei ole yli jäänyt. Uskallan väittää, että jos Suomi olisi hoitanut asioita samoilla periaatteilla kuin vielä vuosikymmeniä sitten oman taloudellisen itsenäisyytensä säilyttäen ja olisi pyrkinyt ennen kaikkea mahdollisimman pitkälle omavaraisuutensa rakentamiseen, emme olisi näin epävarmassa tilanteessa.

Mutta nyt edessä onkin talvi, josta kukaan ei tiedä, mitä maksaa ruoka, mitä lämmitys, mitä polttoaineet. Synkät ennusteet aivan kuin murskaavat jalkoihin viimeisetkin toivon rippeet rahojen riittämisestä. Monikaan ei voi välttyä ajatukselta, että vain muutama vuosikymmen sitten maassamme oli sentään kaikilla turvattu toimeentulo, kukaan ei tarvinnut seistä leipäjonoissa, eikä kukaan tarvinnut ajatella huolestuneena, kuinka selviän tulevan talven. EU:n piti tuoda tullessaan hyvinvointi ja hintojen halpeneminen, mutta kuinkas tässä onkaan käynyt päinvastoin!

No, vielä ei petovaltio ole lopullisessa muodossaan astunut valtaan, eikä antikristus ilmestynyt, mutta jo nykyiset kehityslinjat kertovat meille, mitä kohti ollaan menossa. Raamatun ennustusten perusteella en todellakaan odota pitkällä aikavälillä kasvavaa maailman taloutta, vaan viimein kaiken vähittäistä ro-mahtamista ja murskautumista. Uskon näin, koska olen huomannut Raamatun ennustusten kaikessa kiusallisella tavalla toteutuvan viimeistä piirtoa myöten.

Mutta kaiken keskellä haluan rohkaista sinua, joka panet turvasi Jumalaan ja Jumalan sanaan. Muista Jeesuksen sanat: ”Sen tähden minä sanon teille: älkää olko huolissanne hengestänne, siitä mitä söisitte tai mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, siitä mitä päällenne pukisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljon arvokkaampia kuin ne?”

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (10)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Kaia

  ”Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maailmaan, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö koko maan, tallaa ja murskaa sen.”

  Minkä ihmeen takia Jumala halusi luoda näin paljon kurjuutta maailmaan?
  Ja nyt kuulostan joltain ihmiseltä, joka ei ole koskaan edes ollut uskova.

  Virallinen selitys on se, että kaikki mahdollinen kärsimys on aina pelkästään ihmisen syytä, koska ihminen lankesi. Eli se on ainoa mahdollinen vastaus aina?
  Toisaalta Jeesuksen sovitustyö oli pelkkää kärsimystä, joten Jumalan oma suunnitelma oli siis kärsimystä. Ja Jumala tiesi kaiken ennalta jo luodessaan ihmisen? Omniscient olento tietää aivan kaiken.

  ”vielä ei petovaltio ole lopullisessa muodossaan astunut valtaan, eikä antikristus ilmestynyt”

  Jos joku on ”Antikristus”, niin Vladimir Putin todellakin on sellainen. Ja Venäjä on petovaltio.
  Samoin petovaltio on USA, mutta ei valtiona sinänsä vaan USA:n monikansalliset yritykset muodostavat uhkan ihmiskunnalle. Kapitalismi on jo itsessään aiheuttanut peruuttamattoman ilmastonmuutoksen, jota emme taida enää pystyä hallitsemaan mitenkään.
  Meitä odottaa hirvittävä kärsimys ja tuska ennen kuin ihmiskuntaa ei enää ole.

 2. kommentaattori

  Suomen hallitus oli mukana EU:ssa päättämässä talouspakotteista Venäjää vastaan. Ne eivät vaikuttaneet Venäjän sotatoimii juurikaan, mutta ovat tuhoamassa Euroopa talouden ja teollisuuden. Ensi talvena on kuulemma niin kova pula sähköstä, että tulee sähkökatkoja. Tämä katastrofin sai aikaa EU, mihin Suomen hallitus turvautuu kuin sokea kana.

  • teknograatti

   Suomessa näyttää olevan varsin heikko sähköturva ensi talvena. A-Studiossa pari arkaa virkamiestä yritti sanoa, että sähkökatkot ovat mahdollisia. Todellisuudessa vaara on suuri.

   Suomessa tuotetaan sähkö 12 tuhatta megavattia, kunhan saadaan Olkiluoto 3 käyntiin. Pahimmillaan sähkön kysyntä on huipussaan 15 tuhatta megawattia. Suomen pitäisi tuoda Norjasta ja Ruotsista 3 tuhatta megawattia, mutta Norja laittoi vientihanat kiinni ja Saksa saattaa ostaa Ruotsin vesivoiman, jolloin Suomessa olisi 2-3 tuhannen megawatin vajaus. Silloin tulee sähkön säännöstelyä ja sähkökatkoja.

   Nyt vannottaan tuulivoiman nimeen, mutta kun tuulivoima tarvitsee aina varavoimakapasiteetin rinnalle, koska 70% tuulivoiman tuotantoajasta ei voida hyödyntään, koska silloin ei tuule. Helmikuussa ei muutenkaan tuule ja silloin tarvittaisiin sähköä. Tuulivoima on suuri kupla.

 3. Martta

  ”En tarkoita, että meidän poliitikkomme olisivat pahaa pahuuttaan olleet ajamassa maatamme tälle taloudellisen katastrofin tielle…”. Tässä olikin Koistiselta mielenkiintoinen lause. Näinhän poliitikkomme itsekin niin mielellään signaloivat, että ”hyväähän tässä ollaan tekemässä, pelastamme maapallomme ja poistamme sodat ja rasismin ja kaikki rajat ja biologiset sukupuolikahleet ja rajoittavat turhanpäiväiset moraalikäsitykset ja siis kaiken pahan…”. Poliitikkomme ovat siis omien sanojensa mukaan vain ja ainoastaan hyvän asialla, koska muutoin on demokratia vaarassa. Läntisessä maailmassa aggressiivisesti yhteiskunnissa läpi puskeva äärivasemmistolaisuus ja ultra-liberaali ideologia on täysin saatanallista pahuutta läpeensä täynnä. Poliitikkomme ovat äärimaallistuneissa mielissään nielaisseet pedon ideologian kertahotkaisulla ja sitten ovat kuulemma niin moderneja ja muka todellisen tieteen pohjalta toimivia hyväntekijöitä. Saatana vihaa ihmistä ja vihaa kolmiyhteistä Jumalaa. Hyvesignalointiin tarttunut muka valkeuden ruhtinas hämää ovelasti tyhjiä ihmisiä. Jos ei usko Jumalan Totuuden Sanaan, uskoo saatanan valheisiin – välimaastoa ei ole. Saatanan ideologialla tuloksena ei ole muuta kuin demokratian kuihtuminen, yhä voimakkaammin leviävä rasismi, binääri-ihmisrauniot, yhteiskunnalliset levottomuudet, laittomuus ja kaikkinainen henkinen ja fyysinen kurjuus. Valtaapitävät poliitikkomme tekevät äärimmäistä pahaa ihan vain hyväähyvyyttään. Näin mieletöntä tämä meno jo on.

  • Jouko Koistinen

   Hei Martta!

   Kuten tuosta lainaamastasi lauseesta käy ilmi, kyllä minä tarkoitin tuolla lauseella vain taloudellista katastrofia ja siihen liittyviä päätöksiä. Pelkäänpä, että noissa taloudellisissa kysymyksissä asiat ovat usein niin monimutkaisia, että harvalla kansanedustajallammekaan on selvää käsitystä mitä ja miksi päätetään! Mutta nuo moraaliset ym. kysymykset ja päätökset ovat toki sellaisia, että niistä on kylläkin jokaisella selvä tieto, mistä on kyse! Ne ovat sellaisia ideologisia kysymyksiä, joissa joiltakin tahoilta halutaan ihan tietoisesti johtaa kansamme tuhon tielle!

 4. IlkkaT.O.

  EU tulee pettämään Suomen, ja on osin sen tehnytkin. Lasku tulee jälkijunassa, ja isolla korko-%:lla. Poliitikkomme – suurin osa iki-ihastuneina EU:iin – eivät käsitä enää todellisuutta: ylivelkakierteessä eläminen on ’taivuttanut’ EU:n todellisuusavaruuden päättäjiemme mielissä tajunnan ja terveen järjenjuoksun tavoittamattomiin. Olikohan Mikko Paunio, joka hiljattain kirjoitti, että Saksan/Keski-Euroopan osalta Venäjän energiapakotteiden purkaminen näyttää vääjämättömältä; jos, niin mikä on silloin Baltian maiden ja Suomen asema Venäjän naapurina? Siinä ei silloin Naton 5. artiklan merkitys paljoa paina, kun Venäjä pääsisi ’hahmottelemaan’ uudelleen intressinsä mukaista Eurooppaa. Tätä en sano Herran sanana, vaan siitä näkökulmasta, että siitä voisi kehkeytyä uudenlaisen Euroopan synty, tietenkin sopivan johtajan/politbyroon vastuulla. Oletan, että viimeistään talvella, Keski-Euroopan syöksyessä energian puutteen helvettiin, Suomi saa tuta, mitä tarkoittaa käytännössä EU:n isojen maiden solidaarisuus pieniä kohtaan.
  Punavihreä globalismi sai tuntuvaa vipuvoimaa USA:n uuden vihreän apupaketin myötä. Siellä – ilman jumalallista väliintuloa – kansalaiset joutuvat tahtomattaan nykyhallinnon toimesta ”demokratian” nimissä valtionhallinnon tiukan syynin alle. Jo nyt on todennettavissa Yhdysvaltain nykyhallinnon suomia laajoja lainvastaisIa toimia sormien läpi katsotuiksi, vastoin Yhdysvaltain Perustuslakia. Biden itse lähimpine toimijoineen on kuin teflonpinnoitetussa suojakammiossa: heitä ei saa eikä voi syyttää mistään väärinkäytöksestä. Rukousaiheena on marraskuun välivaalien kääntyminen kristillisiä arvoja ajavan republikaani-joukon hyväksi.
  Punavihreän globalismin syöpä jäytää läntistä, jälkikristillistä maanosaa. Se palvelee vain yhden tahon, globalisti-eliitin tavoitteita ja päämäärää, globaalia maailmanhallinnon perustamista. WEC:n ajama Great Reset’ia ollaan toteuttamassa.

 5. Filos

  Sitä se Baabeliin liittyminen teettää, turmiota ja tuhoa. Venäjän kauppakin kävisi kuin siima, ilman Baabel-kytköstä. Tarkoituksella romutetaan ensin kaikki, jonka jälkeen tulee joku, joka ratkaisee ongelmat. Sitten aletaan puhua yleisesti; ”nyt on rauha, ei mitään hätää”. Silloin yllättää heidät turmio, kuin synnytyskipu raskaana olevan vaimon.

 6. Ujohko

  ”Kenties moni nauraa näille ajatuksilleni, mutta tiedän, että on ainakin yksi ryhmä, joka ei pilkallisesti naura, ja tuo ryhmä taitaa valitettavasti kasvamalla kasvaa. Tarkoitan tuolla ryhmällä mm. niitä suoma-laisia, joiden taloudellinen toimeentulo on jo tällä hetkellä aivan äärirajoillaan.”

  Ihminen ei mukavuudenhalussaan useinkaan vaivaudu kohtaamaan tosiasioita. Varoitukset kaikuvat kuuroille korville. Moni päätyy kuilun reunalle toteamaan kuinka mukavaa olisikaan selvitä tuosta pinteestä ja ahdingosta. Totuus vapauttaa, mutta tieto lisää tuskaa ja siten viisastuminenkin voi tehdä kipeää.

 7. m.o.t.

  Venäjän armeija on täysin ammattitaidoton. Jos siellä osattaisiin jotain, he olisivat saattaneet jo vallata Ukrainan.

  Putin on kuin hävityksen kauhistus, joka ei piittaa edes omien sotilaidensa hyvinvoinnista. Venäjän armeijan sotilaat ovat orjia, joiden ei edes tarvitse jäädä eloon, joten he eivät saa edes riitävästi ruokaa ja sairaanhoitoa. Armeijan rivistä on jo poissa 80.000 sotilasta kaatuneina, kadonneina ja haavoittuneina. 5000 panssaroitua ajoneuvoa on romuna. Putin ei tajua, mitä siellä tapahtuu.

  Putinia ei kiinnosta edes se, että jääkö Ukrainaan siviilit eloon. Hän on ajanut itsensä sellaiseen nurkaan, ettei siitä näytä olevan muuta ulospääsyä, kuin pelastaa oma nahkansa jollakin ydinsodalla Ukrainassa, jolloin Eurooppa saa ydinsaastepilvet päälleen.

 8. end times

  Jouko Koistinen: ”yhtä totta on toisaalta sekin, että koskaan niin oman maamme kuin muunkaan Euroopan poliitikot eivät ole tehneet niin mielettömiä taloudellisia päätöksiä kuin meidän aikanamme.”

  Suomen hallitus on kiltisti tukenut kaikkia EU:n tekemiä päätöksiä. Yksi järjettömimmistä oli yrittää estää Venäjää sotimasta pelkillä talouspakotteilla, mikä ei onnistunut ollenkaan. Venäjä on niistä vain hyötynyt, koska energian hinta on noussut pilviin ja Venäjä on saanut uudet asiakkaan öljylleen Intiasta sekä Kiinasta. Talouspakotteet ovat itse asiassa nostaneet Venäjän vientituloja kohonneiden hintojen takia.

  Sen sijaan EU on itse romahtamassa, koska se ampui omaan jalkaansa. Ensi talvena Saksassa teollisuus halvaatuu maakaasun puutteen takia. Tiesittekö, että mm. öljynjalostamot tarvitsevat maakaasua prosesseissaan. Ilman maakaasua ei saa tehtyä öljyä eurooppalaisissa laitoksissa ja ilman sähköä ei ladata sähköautoja. Kaikki siis pysähtyy. Euroopassa on jo valmiiksi kuivunut monia suuria jokia tämän vuoden ennätyshelteissä, jottei kauppalaivat niissä kulje ja jokien varrella olevat pellot saa kasteluvettä.

  Minä uskon, että Danielin nelipäinen pantteri on nimenomaan EU. Jotkut väittävät sen tarkoittaneen Persiaa, mutta minä sanon, että kaikki neljä petoa tarkoittavat lopun aikojen petoja, joista yksi on EU, mikä on laillistanut mm. abortit ja homoavioliitot. Ilmestyskirjakin kertoo kolmen pedon hybridistä, joka on koko Antikristuksen valtakunta, mihin lopulta EU tulee kuulumaan.

  Ilmestyskirja kertoo myös Babylonian porttosta, joka istuu seitsemän kukkulan päällä kaupungissa, joka hallitsi Ilmestyskirjan kirjoittamisen aikana koko maailmaa. Sehän on seitsemän kukkulan kaupunki Rooma, joka on nykyään osa EU:ta.

  ”Peto, jonka näin, muistutti leopardia, mutta sillä oli jalat kuin karhulla ja sen kita oli kuin leijonan kita. Lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.” (Ilm 13:2)