Patmos-blogi

UFOt: Mistä oikeasti on kyse?

Juha Ahvio Juha Ahvio on teologian tohtori, dosentti ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja.
Julkaistu:

UFO-ilmiö on ollut viime vuosina ja etenkin viime kuukausina ja viikkoina laajalti valtamediaotsikoissa, kuten tuon esiin artikkelissani ”UFO-ilmiö” Oikeassa Mediassa 23.2.2023. Poikkeuksellista tässä viimeaikaisessa UFO-julkisuudessa on ollut ja on se, että nyt UFO-ilmiön todellisuuta ja vakavasti otettavuutta korostavat nimenomaan korkeat viranomaistahot kuten Pentagon, CIA ja NASA. Näin ollen juuri nyt on syytä olla selvillä siitä, mitä UFO-ilmiöllä tarkoitetaan ja mistä siinä oikeasti on kyse. Näihin kysymyksiin vastaan tuoreesti ilmestyneessä kirjassani UFOt: Mistä oikeasti on kyse? (Kuva ja Sana, 2023).   

Esimerkin UFO-ilmiön esilläolosta valtamediauutisoinnissa tarjoaa Mikael Shepelenkon 7.6.2023 päivätty Iltalehti-artikkeli ”Uusia väitteitä Maan ulkopuolisesta elämästä: ’Me emme ole yksin”, jonka ingressissä todetaan, että ”Entinen tiedustelupomo väittää, että Yhdysvalloilla hallussaan ’kokonaisia ja osittaisia’ ufoaluksia”. Artikkelin mukaan:

”Entinen Yhdysvaltain tiedusteluvirkailija David Grusch on paljastanut kongressille Yhdysvaltojen pitävän hallussaan kokonaisia ja osittaisia ufoaluksia. Grusch on aiemmin johtanut puolustusministeriön UAP-analyysiyksikköä. Unidentified Anomalous Phenomena (UAP) eli ’tunnistamaton epänormaali ilmiö’ on termi, jota Yhdysvaltain viranomaiset käyttävät ufoista. The Guardianin mukaan Yhdysvaltoja on kehotettu julkistamaan tietonsa Gruschin paljastusten valossa. Grusch väittää, että ufoaluksista koskevia tietoja pimitetään kongressilta laittomasti. Gruschin paljastettua tietojaan, hän on saanut entiset työnantajansa kimppuunsa. Grusch erosi tehtävistään huhtikuussa 14-vuotisen tiedustelu-uransa jälkeen. Gruschin väitteet kuitenkin vahvistetaan tiedusteluyhteisön sisältä. Yhdysvaltain ilmavoimien tiedustelu-upseerin Jonathan Greyn mukaan Yhdysvalloilla on hallussaan ’eksoottista materiaalia’”.

UFO-ilmiö ja etenkin siitä esitetty ekstraterrestriaalinen tulkintakertomus liittyy vahvasti muihinkin tämän hetken merkittävimpiin teemoihin kuten tekoälyyn. Jussi Ojalan 27.6.2023 päivätyn Iltalehti-artikkelin ”Harvardin professori: Alienit saattavat ottaa yhteyttä tekoälyyn ihmisten sijaan” ingressin mukaan ”Harvardin yliopiston professorin Avi Loebin mukaan tekoälyllä voi tulevaisuudessa olla yhä merkittävämpi rooli maailmankaikkeuden tutkimisessa”. Artikkelissa todetaan muun muassa seuraavasti:

”Harvardin yliopiston tähtitieteen professori Avi Loeb ennustaa, että avaruusolennot voisivat ottaa yhteyttä tekoälyyn ennen ihmistä, koska avaruusolennot saattavat tuntea ’sukulaisuutta’ ihmisteknologiaa kohtaan. – Jos avaruusolennot vierailevat luonamme, voimme käyttää omia tekoälyjärjestelmiämme tulkitsemaan heidän tekoälyjärjestelmiään. Ja ne saattavat tuntea sukulaisuutta toisiaan kohtaan, Loeb kertoo yhdysvaltalaisen Fox Newsin haastattelussa”.

”Professori näkee, että tekoälyllä voi olla tärkeä rooli avaruusmatkailun tulevaisuudessa. Loebin mukaan esimerkiksi matkustaminen tähtien välillä olisi menestyksekkäämpää elektronisten laitteiden avulla biologisten olentojen sijaan, sillä tähtienvälinen matka vie nykyteknologialla liian kauan. – Jopa lähimmälle tähdelle pääseminen vie kemiallisilla raketeilla 50 000 vuotta. Tekoälyjärjestelmät omaavat tarvittavan kärsivällisyyden, minkä lisäksi ne voivat asettua lepotilaan selvitäkseen matkasta, hän sanoo. Esimerkiksi Yhdysvaltain ja Euroopan avaruusjärjestöt Nasa ja Esa ovat jo vuosia käyttäneet tekoälyteknologiaa galaksien ja tähtien kartoittamiseen sekä lähettäneet robotteja muille planeetoille”.

UFOt: Mistä oikeasti on kyse? -kirjani esipuheessa sivuilla 11–13 kirjoitan seuraavasti:

”Mistä tämä varsin merkittävä ja äkillinen julkisen asennoitumisen muutos ja viranomaisten julki tuoman UFO-kertomuksen luonteen muutos kertoo? Siihen vastaan tässä kirjassa, jossa käsittelen meidän tuntemaamme modernia UFO-ilmiötä. Kirja jakaantuu kolmeen osaan. Ensiksi kuvailen ja selostan modernin UFO-ilmiön vuonna 1947 alkaneen historian meidän päiviimme asti. UFO-ilmiön historian kuvaamisen painopiste on 1940–1950 lukujen tapahtumissa, koska UFO-ilmiön perustavimmat piirteet tulivat lähtökohtaisesti ja selkeästi esiin jo tuolloin. Käy ilmi, että UFO-ilmiö on todellinen, eli UFOja ja humanoideja on ja näitä on kohdattu. Mutta mistä UFOissa ja humanoidikohtaamisissa on kysymys? Millaisesta todellisuudesta on kyse?”

”Tähän kysymykseen vastaan kirjan toisessa osassa, jossa kuvailen ja selostan keskeisimmät erilaiset UFO-ilmiön tulkintavaihtoehdot, joita alan kirjallisuudessa on vuosikymmenien varrella esitetty. Kuten kirjan ensimmäisessä osassa esitetystä UFO-ilmiön historiasta käy ilmi, UFO-ilmiö on monimutkainen ja monitasoinen ilmiökokonaisuus. Sen perusteellinen analysoiminen ja ymmärtäminen edellyttää monen alan asiantuntemusta. UFO-ilmiötä ei voidakaan tulkita eikä selittää vain yhden pelkistävän tulkinnan mukaisesti. Siksi on hyvä tuntea ja ymmärtää erilaiset tulkintamallit”.

”Kirjan kolmannessa osassa otan kantaa toisessa osassa esittämiini tulkintamalleihin ja esitän perustellen, mitä näistä eri tulkinnoista voidaan todeta klassisen kristillisen uskon teologisista ja raamatullisista lähtökohdista. Kirjan luvussa 13. ’Tästä UFO-ilmiössä oikeasti on kyse’ esitän tiiviin yhteenvedon siitä, millaisessa tulkinnallisessa kokonaisviitekehyksessä itse ymmärrän UFO-ilmiön oikean todellisuuden. Jos haluaa päästä heti perille siitä, miten allekirjoittanut näkee UFO-ilmiön oikean todellisuuden ja tulkintakokonaisuuden, voi heti alkuun lukea tuon luvun. Sen jälkeen kannattaa toki aloittaa alusta ja lukea koko kirja, jotta pääsee selville, millaisiin laajempiin perusteluihin esittämäni johtopäätökset nojaavat”.

”Kirja päättyy lukuun 14. ’Maapallon ulkopuolisen elämän mahdollisuus ja kristinusko’. Tässä päättävässä luvussa käsitelty ETI-kysymys eli kysymys maapallon ulkopuolisen älyllisen elämän, Extraterrestrial Intelligence, olemassaolon mahdollisuudesta on oma erillinen kysymyksensä, joka ei sellaisenaan automaattisesti liity varsinaiseen UFO-kysymykseen. Mutta koska UFO-ilmiön ekstraterrestriaalinen tulkinta annetusti toki edellyttää myönteistä vastausta ETI-kysymykseen ja koska ETI-kysymys sellaisenaan on erittäin mielenkiintoinen, tärkeä ja merkittävä kysymys, tarkastelen kirjani päätteeksi myös tätä kysymystä klassisen kristillisen uskon raamatullisteologisista ja metafyysisistä lähtökohdista käsin”.

UFOt: Mistä oikeasti on kyse? -teos on hankittavissa Kuvan ja Sanan verkkokaupasta.

Johdatukseksi teokseen kannattaa kuunnella Radio Patmoksen taajuuksilla sunnuntaina 2.7.2023 klo 18 ja uusintana tiistaina 4.7.2023 klo 20 lähetettävä Ajankohtafoorumi-ohjelmasarjan jakso ”UFOt: Mistä oikeasti on kyse?”, jossa käsittelen Leena Metsämäen kanssa teoksen taustaa ja pääkohdittaista sisältöä. Jakson voi myös kuunnella myöhemmin Patmosplus-ohjelmakirjaston arkistosta.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (20)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Pekka

  ”Jumala on luonut elämää vain maapallolle.” Mistä voit olla niin varma?Jumalalla ei ole mitään velvollisuutta kertoa meille kaikkea.Hän ei ole meidän määräiltävissä eikä Hänen tarvitse olla meille tilivelvollinen.Hän on ilmoittanut meille vain sen,mikä on meille tarpeen.

  • peter havia

   Ulkoavaruus on täynnä eritasoista älyllistä olomuotoa.
   Kaikki jotka ovat tekemisissä maapallon kanssa tai muuten tuolla jossain , ovat älyllisesti ja teknisesti niin ylivertaisia ihmisiin verrattuna että voivat toimia niin kuin haluavat,
   myös ne jotka ovat tekniikaltaan ja älyltään sieltä alemmalta tasolta, ovat ihmistä niin paljon kehittyneempiä että tekevät melkein mitä haluavat.
   Ottavat kontaktia sitten kun se sopii heidän suunnitelmiin (ovat kyllä ottaneetkin lukemattomia kertoja) , meillä ei siihen ole paljoa sananvaltaa.

   Mutta heitäkin on eri lajeja ja joku valvoo myös heidän tekemisiään. Sieltä varmaan ehkä löytyy myös ne olomuodot jotka ovat saaneet elämän maapallolla käyntiin.
   Ihminen on niin RAJOITETTU ja rajoittunut henkiseltä tasoltaan että olemme kuin oravia jotka ihmettelevät ihmisen toimia ympärillään.

   Ihmisen henkinen kehitys tuntuu olevan vähän hidasta mutta tekniikasta voi sanoa että jos SADAN vuoden kuluessa ihminen on keksinyt nämä kaikki härpäkkeet , lääketiede, tähtitiede ja unohtamatta atomifysiikkaa, niin mitä 1000 tai 10 000 tai 100 000 puhumatta miljoonan vuoden päästä kehitetty.

 2. Pekka

  ”Jumala on luonut elämää vain mmaapallolle.” Mistä voit olla niin varma?Jumalalla ei ole mitään velvollisuutta kertoa meille kaikkea.Hän ei ole meidän määräiltävissä eikä Hänen tarvitse olla meille tilivelvollinen.Hän on ilmoittanut meille vain sen,mikä on meille tarpeen.

 3. tutkiva journalisti

  Ufot on ilmiö, joka on käytännössä jo todistettu olevan olemassa. Jopa Yhdysvaltojen armeija on julkaissut tunteja videokuvaa kohteista, jotka voivat yhtäkkiä kiihdyttää nopeuteen 20 kertaa äänennopeus ja sitten sukeltaa veden alle uimaan. Kellään valtiolla ei ole sellaista tekniikka. Yhden yön aikana pelloille tulleet viljaympyrät ovat myös todiste asiasta ja videolle on saatu jo kuvattua, kun valopallot kaatavat viljaa.

  On hyvin arveluttavaa, ettei Yhdysvaltojen hallitus tunnusta sitä, että sillä on hallussa useita ufo-aluksia. Tässä herää kysymys, että miksi tämä asia pitää salata tehokkaimmalla mahdollisella tavalla?

  Vastausta voi vain arvella, mutta se lienee siinä, että Yhdysvaltojen armeijalla on sellaista yhteistyötä humanoidien kanssa, joka ei kestä päivänvaloa. On esitetty mm. sellainen asia, että humanoidit olisivat kertoneet yhdysvaltalaisille viranomaisille ydinaseen toimintaperiaatteen, jotta se voitiin nopeasti kehittää käytettäväksi toisessa maailmansodassa.

  Mitään joukkopaniikkia ufo-asian julkistamisesta tuskin seuraa, sillä Suomen televisiokanavillakin pyörii useita ufo-tutkijoiden ohjelmasarjoja, mitä monet seuraavat viihteenä. Roswellin kaupoissa on myyty ufo-matkamuistoja jo kymmeniä vuosia. Jos taivaalla näkyy joku lentävä lautanen, siitä on lähinnä räpsitty valokuvia.

  Kuten sanoin, asiaa ei ole kuitenkaan mikään valtio julkistanut, koska niillä on niin kyseenalaisia yhteyksiä humanoideihin, ettei se kestä päivänvaloa.

 4. Erkki Hänninen

  Kiitos tri Ahvio mielenkiintoisesta, ajatuksia herättävästä blogista!

  Mielestäni Jumala on suuri, ja Hänen luomistyönsä on äärettömän laaja. Sanan pohjalta asioita tarkastellessani en näkisi mitään estettä, etteikö elävää elämää, jopa älyllistä, olisi jopa Maaplaneetan ulkopuolella, Universumissamme.

  Jumalan miehet Osmo Tiililä ja Hal Lindsey, esimerkiksi, ovat olleet avoimia sille mahdollisuudelle, että älyllistä elämää on jopa muillakin galakseilla Universumissamme/Kosmoksessamme, kuin omallamme. Lukemani mukaan he väläyttävät sellaistakin mahdollisuutta, että Maaplaneetaltamme käsin evankelioidaan koko Universumimme Maankaltaiset planeetat sivilisaatioineen, mahdollisesti tulevan Kristuksen 1000-vuotisen valtakunnan aikana?

  Kristuksen täytetty työ sijoittuu kylläkin Maaplaneetallemme ja ihmiskuntamme historiaan, sen keskuuteen. Jeesus lunasti koko luomakunnan! SDG!

  1500-luvulla sinänsä erinomainen Jumalan mies ja reformaattori Martti Luther lankesi ylimielisyyteen, halveksuen aikansa empiiristä luonnontiedettä. Hän pilkkasi Kopernikuksen heliosentristä astronomista järjestelmää. Luther oli Maakeskisen luulon kannattaja, perustellen sitä Raamatuntulkinnallaan… Nolo juttu, niin erinomainen teologi kuin hän sinänsä olikin! Onneksi luonnontieteet ovat edistyneet Lutherin päivistä. Hän oli aikansa lapsi, luonnontieteiden suhteen…

  Mielestäni meidän kristittyjen tulisi olla tieteen suhteen avoimia ja ennakkoluulottomia. On täysin mahdollista, että muista galakseista Universumissamme/Kosmoksessamme löytyy elämää tiedemiesten vilpittömien ja ahkerien työponnistusten tuloksena.
  = Löytynee jopa älyllistäkin elämää?!

  Itselläni oli UFOhavainto poikavuosinani syyskesällä 1977. Olin 15-vuotias, juuri konfirmoitu nuorukainen. Tarkkailin vuoteeltani pohjoistaivasta Korpilahden puolelta kotoani, Jyväskylän suuntaan. Oli jo pimeä yötaivas. Yhtäkkiä näin tähden liikkuvan levottomasti! Oli vähän pelottavaakin seurata sen taitolentoliikkeitä nopeassa tahdissa! Se näytti kaukaiselta tähdeltä/planeetalta. Ei ollut Sputnik/satelliitti! Ne eivät tee sellaisia äkkinäisiä taitolentoliikkeitä!

  Luonnollinen selitys tällekin ns. UFOlle lienee selvinnyt? Neuvostoliiton kokeelliset/ vakoilulentokoneet lensivät Suomen ilmatilassa ja tekivät poikkeavia liikkeitä. Näistä oltiin hiljaa silloin. Koska mm. YYA.

  Luotettavasta Ilmavoimien evp. lähteestä olen saanut tähänkin asiaan valaistusta. Kyseinen UFO olikin kommunismin saavutus, jota testattiin Suomen öisessä ilmatilassa!

  Edellä olevan havainnon kerroin avoimin mielin, koska tiedän muillakin olevan UFOhavaintoja.

  Tarkastelkaamme Luojan luomaa Universumiamme avoimin mielin! Sanaa ja aitoa, rehtiä tiedettä unohtamatta!

  Siunausta kaikille luoduille lähellä ja kaukana!

 5. Martta

  Jumalan-Ykköstykki-Ahvio käsittelee jälleen tärkeää päivänpolttavaa aihetta koskien UFOja. Muutama kommentoijakin on näemmä osuvasti osoittautunut ei-höynäytettäväksi. USA on niin monella tavoin rappeutumassa nykyisin ja on tietenkin ollut väärällä tiellä jo pitkään; ei tietenkään kaikki ihmiset, mutta valtavirtaisesti ja etenkin vallankahvassa olevat osoittavat jo estottomasti moraalittomuutensa ja viittaavat kintaalla lainsäädäntöä ja oikeusvaltiota pelkkänä säälittävänä piipityksenä. Muualla läntisissä maissa sankoin joukoin seurataan perässä. Kuten viime vuosina saimme todeta, massoja ohjaillaan psykologisin keinoin terveydenhoitoon vedoten; siinä yksilöön kohdistui käsittämätön painostus ja rahapaketit vaihtoivat omistajaa. Sensuurin voima osoittautui sellaiseksi, jota ei odottanut enää läntisissä sivistysvaltioissa ilmenevän. Mikä tahansa kelpaa heille: tappajabakteerit ja –virukset, UFOt, ilmasto, ruoka, lisääntyminen, jne. jne. Niin ja rasismi totta kai; sekin venytettynä perinteisestä merkityksestään jo ihan mihin tahansa asiaan, josta joku ei tykkää. Jumala on kaiken luoja, maailmankaikkeuden, molekyylien, atomien, ajan, kukkien, puiden, kottaraisten, mansikoiden, ihmisen, ihan kaiken luoja on Jumala. Luomiskertomuksessa, jossa mainitaan mm. maa, aurinko, kuu ja tähdet (en tiedä alkukielen terminologiaa), ei kuitenkaan mainita mitään muuta planeettaa, jolle Jumala olisi luonut elämää, ja Herra Jeesus Kristus tuli juuri maan päälle eikä Marsin tai Jupiterin päälle. No nyt ilmeisesti UFOtkin otetaan käyttöön kiihko-globalismin työkalupakkiin. Veikkaan, ettei tässä kovin kauan mene, kun saamme kuulla ja nähdä miten koko maapallon on nyt lyöttäydyttävä yhteen ulkoavaruuden hyökkäyksiä vastaan, kuinka jokaisen on noudatettava tarkoin määrättyjä ohjeita terveyden ja kulutuksen osalta, koska löydetyistä avaruusaluksista on päässyt karkuun tappavia oravan kokoisia, mutta näkymättömiä, ETI-viruksia. Ja jokaisen kansalaisen tulee pysytellä kotonaan sisätiloissa, koska milloin tahansa ja missä tahansa taivaalta saattaa iskeä ETI-valomiekka, joka kärventää ihmisen siihen paikkaan. Ja jos et tottele, olet valtakunnan vihollinen, ihmisvihaaja, rasisti, natsi.
  Voi hyvää päivää!

  • Kaia

   Martta näkyy olevan melko syvällä salaliittoteorioissa, samoin kuin tämän blogin pitäjä. Jostain syystä minusta on hauskaa seurata teidän kirjoituksianne täällä. Jostain on ilo revittävä elämässä.
   Jokin ”mystinen” taho siis tekee kaikkensa että meille koituisi vain pahaa.. siis ihmisten luoma juttu, jokin hallitusvalta, illuminaatti. Kyllä salaseuroja on olemassa, mutta kun katsoo ihmisen toimintaa muuten, niin mikään taho ei pysty tällaiseen salaliittoteorioiden olettamaan ohjailuun. Se on täysin tuulesta temmattu juttu ja olettaa ihmisestä liikoja. Ihmisen perusolemus on se, että hän on säheltäjä.

 6. IlkkaT.O.

  Aiheet, joista Juha Ahvio kirjoitti, humanoidit, yhteys niihin/Ufot, tulisi ennen kaikkea tarkastella Raamatun ilmoituksen pohjalta. Ne ovat ennen kaikkea henkivaltakysymyksiä.
  Saatanan lankeemuksen ajakohta? Hän oli vielä Edenissä, ennen Jumalan langettamaa tuomiota jotain muuta kuin maassa kiemurteleva, tomua syövä matelija. Pahan vallankäyttöä edusti mahtava mies Nimrod. ”Nefilim”-olennot vallitsivat ihmisiä suuremmalla vallalla ennen vedenpaisumusta.
  Saatana on käyttänyt koko ihmiskunnan historian voimakkaita symboleja, ja kuvahahmoja hallitsijoiden tukena ja perustana petkuttaakseen ihmisiä palvomaan luotua enemmän kuin kaiken Luojaa ja elämänantajaa. Ra-jumala, Osiris, Isis, Apollo, Zeus jne. ihmiskunnan varhaisten valtakuntien jumalina. Noiden jumalien palvonnassa on ollut yhtymäkohtia myös nykypäivän vapaamuurarien riitteihin. Niitä on keskeisillä vallankäytön paikoilla, kuten Yhdysvaltain Kongressirakennuksessa ja Vatikaanissa. On vain pyritty saamaan monilla symboleilla uskollinen vaikutus.
  Raamattu vakuuttaa ihminen muodostavan omassa lihassaan sellaisen jumalakuvan kuin haluaa/mihin johdatetaan jos Jumalan elävän sanan ilmoitus puuttuu. ”UFO-alusta” on varsin otollinen myös tähän, kun lopunajan ihmiskuntaa pyritään harhauttamaan historian suurimman petoksen valmisteluilla.
  Voivatko Ahvion artikkelissaan nimeämät tutkijat ja toimittajat vakuuttaa esittämiensä väitteiden totuudenmukaisuuden Herramme Jeesuksen nimessä? Eivät tietenkään; Jos puhutaan/kirjoitetaan uskovina jostain, täytyy Hengen ilmoituksen vakuuttaa asia todeksi.

  • tutkiva journalisti

   Mielenkiintoinen yksityiskohta on Danielin kirjassa, joka ilmoittaa, että Hävittäjä saapuu kauhistusten siivillä. Tämä jae kertoo Antikristuksesta, joka vahvistaa kymmenen kuninkaan liiton seitsemäksi vuodeksi. Hän tulee Jerusalemiin ilmeisesti lentämällä ja erityisesti jollakin kauhistuttavalla tavalla.

   Dan 9:27 Ja hän tekee liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin; ja hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän ylitse.”

 7. Kaia

  En enää usko Raamattuun, enkä kristilliseen Jumalaan, mutta minusta olisi oikeasti ilahduttavaa, jos olisi olemassa muutakin elämää maailmankaikkeudessa, eikä vain me. Toivon hieman uskonnolliseen sävyyn jopa, että muualla olisi elämää. Toisaalta ei voi tietää miten ne suhtautuisivat meihin. Toistaiseksi monet havainnot antavat siitä todella ristiriitaisen kuvan. Mutta sellaisia me ihmisetkin olemme. Joku on ns. hyvä ja joku on ns. paha tai ainakin toimii tuottaen joko hyvää tai pahaa muille olennoille.
  Maailmankaikkeus tai maailmankaikkeudet olisivat tylsiä paikkoja, jos elämä rajoittuisi vain tänne Maahan. Tässäkö oli kaikki? Typerä apinalaji, joka kohta posauttaa itsensä hengiltä tällä pallolla? Toivon todella niin paljon muuta! Ajatus antaa itselleni paljon uutta virtaa, niin sanoakseni. Kaikki ei ole tässä… ehkä on vielä jotain mielenkiintoista kulman takana…

  • tutkiva journalisti

   Ulkoavaruudessa ei ole mitään elämää.

   Elämä ei ala sattumalta mistään alkuliemistä, kuten jotkut luulevat. On tieteellisesti voitu kumota sellainen selitysmalli, että aminohapot olivat alkaneet järjestyä DNA-ketjuiksi alkuliemessä ja sitten alkaneet kopioitua, jolloin olisi syntynyt elämää. DNA ei edes säily ilman sitä suojaavaa solukalvoa, koska veden kemikaalit reagoisivat ja korruptoisivat DNA:n heti. DNA-ketjut eivät myöskään kopioidu ilman hyvin monimutkaista kopiointimekanismia, mikä on solussa. On selvä asia, että elävä solu on luotu heti valmiiksi, jotta se voi elää.

   Jumala tuli ihmiseksi omassa Pojassaan. Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen, eikä humanoidi ole kuva Jumalasta. Raamattu ei ilmoita, että Jumala olisi luonut jotain elämään muille planeetoille eikä siellä elämää myöskään ole. Raamattu kuvaa taivasta Jumalan asuinpaikkana, jossa on sinne pelastuneita ihmisiä, eikä humanoideista mainita mitään. Elämä Maassa on siis ainoa, mitä on.

   • Kaia

    Kyllä minä joskus uskoin ihan oikeasti. Mutta se on sittemmin haihtunut, kun en saanut mitään katetta uskolleni.
    Selityksesi ei kelpaa. Elämä on syntynyt jossain muualla kuin Maassa. Tähän uskon itse. Silti aminohappoliemistä voi hyvinkin ketjuuntua vaikka mitä ihan itsestään kun tarpeeksi aikaa kuluu. Universumi on ihmeellinen ilman Raamatullisia jumalia tai muita jumalia.

    • tutkiva journalisti

     Aminohapot eivät järjesty ketjuiksi ja monistu missään lätäköissä, kuten monet luulevat. Tämä johtuu siitä, että aminohapot reagoivat vesistössä olevien kemikaalien kanssa, jolloin DNA-ketjut korruptoituvat. On tieteellisesti todistettu, että tämä on mahdotonta ilman solukalvoa, joka estää ympäristön kemikaaleja turmelemasta DNA:ta.

     Ihmiset eivät myöskään ymmärrä, miten monimutkainen on DNA:n ketjujen kopiomekanismi. Se sisältää rullia ja kopiovirheiden korjauskoneita yms. On täysin mahdotonta, että DNA-kejut olisivat syntyneet alkuliemissä auringon valossa ilman näitä toimintoja, vaikka aikaa olisi ollut kuinka paljon tahansa.

     Sattumanvaraiset mutaatiot eivät paranna eliölajia vaan vauroittivat sitä. Solu yleensä kuolee mutaation seurauksena. Tämä johtuu mm. siitä syystä, että yksi mutaatio vaikuttaa haitallisesti moniin asioihin, koska esim. ihmisen DNA-ketjuihin on koodattu valtava määrä tietoa tiiviisti pakattuna: ketjuja luetaan kumpaakiin suuntaan ja jopa niin, että luetaan sen lisäksi vain joka toinen tai joka kolmas geeni. Jos yksikin geeni vaurioituu mutaatiossa, se sekoittaa tietoa huomattavan paljon.

     Ihmisessä on käynnissä noin 10.000 erilaista biologista toimintoa, joita kaikkia tarvitaan, jotta ihminen voi elää. Sama pätee eläimiinkin. Nykyään tiedetään, että solut on luotu heti valmiiksi ja elämä on ollut jo alusta alkaen valmiiksi luotu.

     Elämä ei ole tullut Maahan ulkoavaruudesta, eikä ulkoavaruudessa ole myöskään mitään elämää. Jumala on luonut elämän vain Maahan.

 8. Janne Antero

  No, missä he sitten ovat?

  • tutkiva journalisti

   UFO:illa lentävät humanoidit ovat taivaasta ulos heitettyjä enkeleitä siis pahoja henkiä, jotka saivat ruman lihallisen ruumiin samalla tavalla, miten Saatanan ruumis muutettiin maassa ryömiväksi rumaksi käärmeeksi. Aikojen lopussa ne tulevat ratsuineen maan päälle sotimaan ihmisiä vastaan. Ne tulevat olemaan Antikristuksen armeija, mutta ne lopulta tuhoutuvat Harmageddonin kentällä.

   1 Moos 3:14 Ja Herra Jumala sanoi käärmeelle: ”Koska tämän teit, kirottu ole sinä kaikkien karjaeläinten ja kaikkien metsän eläinten joukossa. Vatsallasi sinun pitää käymän ja tomua syömän koko elinaikasi.
   15 Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän.”

   Ilm 12:7 Taivaassa syttyi sota. Mikael ja hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme enkeleineen teki vastarintaa
   8 mutta kärsi tappion, eikä sille ja sen joukolle ollut enää sijaa taivaassa.
   9 Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan Paholaiseksi ja Saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit.

   9:14 joka sanoi kuudennelle torveaan soittaneelle enkelille: ”Päästä irti ne neljä enkeliä, jotka ovat kahleissa suuren Eufratvirran rannalla.”
   15 Niin päästettiin irti nämä neljä enkeliä, jotka olivat valmiina tätä tuntia, päivää, kuukautta ja vuotta varten: niiden oli määrä surmata kolmannes ihmiskunnasta.
   16 Niillä oli ratsuväkeä kaksikymmentätuhatta kertaa kymmenentuhatta sotilasta; minä kuulin joukkojen lukumäärän.
   17 Tällaisia olivat näyssäni ratsut ja ratsastajat: niillä oli tulipunaiset, savunsiniset ja rikinkeltaiset rintapanssarit, ja hevosilla oli kuin leijonan pää ja niiden suusta suitsi tulta, savua ja rikin katkua.
   18 Näihin kolmeen vitsaukseen — tuleen, savuun ja rikin katkuun, jotka suitsivat hevosten suusta — kuoli kolmannes ihmiskuntaa.
   19 Hevosten voima oli niiden suussa ja hännässä. Häntä oli kuin käärme, ja sillä oli käärmeen pää, jolla se tuotti tuhoa.

   16:13 Minä näin, kuinka lohikäärmeen suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähti kolme saastaista henkeä, jotka olivat sammakon näköisiä.
   14 Ne ovat pahoja henkiä, jotka tekevät ihmeitä, ja ne lähtivät kokoamaan maanpiirin kaikki kuninkaat taisteluun, joka käydään Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä.

   19:17 Sitten näin enkelin, joka seisoi ylhäällä auringossa. Hän huusi kovalla äänellä kaikille linnuille, jotka lensivät korkealla taivaan laella: ”Tulkaa, kokoontukaa Jumalan juhla-aterialle!
   18 Saatte syödä kuninkaiden lihaa, sotapäälliköiden ja mahtimiesten lihaa, ratsujen ja ratsastajien lihaa, kaikkien lihaa, niin vapaiden kuin orjien, niin pienten kuin suurten.”
   19 Sitten näin, että peto ja maailman kuninkaat sotajoukkoineen olivat kokoontuneet yhteen käydäkseen taisteluun ratsastajaa ja hänen sotajoukkoaan vastaan.
   20 Mutta peto otettiin kiinni, samoin väärä profeetta, joka pedon nimissä oli tehnyt tunnustekoja ja johtanut harhaan sen merkin ottaneet ja sen kuvaa kumartaneet ihmiset. Ne molemmat heitettiin elävinä tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle.
   21 Loput saivat surmansa miekasta, joka lähti ratsastajan suusta, ja kaikki linnut söivät heidän lihastaan itsensä kylläisiksi.

 9. tutkiva journalisti

  Ufoista on paljon uskottavia havaintoja, joten ilmiö on todellinen. Mm. Yhdysvalloilla on hallussaan humanoidien ilma-aluksia.

  Monilla ihmisillä on ollut kontakteja humanoidien kanssa, jotka väittävät tulleensa kaukaisilta tähdiltä, mutta se on valhe. Edes humanoidien tekniikalla ei voi näitä valtavia etäisyyksiä matkustaa. Jopa kuuluisa ufologi Juhan af Grann oli pettynyt siihen, ettei humanoideilla näyttänyt olevan puhtaat jauhot pussissa. He olivat jääneet kiinni valheista.

  Jumala on luonut elämää vain Maahan ja ihminen on kuva Jumalasta. Humanoidit ovat siis valehtelijoita, jotka yrittävät luoda sellaisen väärän kuvan, että ihminen olisi heidän kiihdyttämänsä evoluution luoma olento.

  Humanoidit asuvat maan alla pimeässä, minkä takia niillä on suuret silmät, jolla ne näkevät pimeässä. Silmät ovat arat auringon valolle, joten ne eivät yleensä näyttäydy päivällä. Niillä on pieni ja heikko ruumis, joka tarvitsee vähän ravintoa ja happea. Niillä on matojen ruuansulatus, koska ne syövät multaa ruuaksi. Humanoidit tulevat ilma-aluksillaan merien kautta näyttäytymässä ihmisille, jotta ihmiset uskoisivat sen valheen, että he tuleva kaukaisilta tähdiltä. He siis tukevat valheitaan tekemällä ihmeitä.

  Suurisilmäinen ja sammakon näköinen ruma humanoidi ei ole kuva Jumalasta. Humanoidit ovat syntiin langenneita enkeleitä, jotka heitettiin taivaasta ulos ja muutettiin ruman näköisiksi lihallisiksi humanoideiksi. Humanoideista tiedetään mm., etteivät ne pysty lisääntymään ja kaikilla ei ole edes sukupuolta. Kakki eloon jääneet humanoidit tuhoutuvat viimeistään Harmageddonin taistelussa ratsujensa kanssa.

  Ilm 16:13 Minä näin, kuinka lohikäärmeen suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähti kolme saastaista henkeä, jotka olivat sammakon näköisiä.
  14 Ne ovat pahoja henkiä, jotka tekevät ihmeitä, ja ne lähtivät kokoamaan maanpiirin kaikki kuninkaat taisteluun, joka käydään Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä.

  Ef 2:2 Ennen te elitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissa ihmisissä.

  6:11 Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan.
  12 Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan.
  13 Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen.

  • Kaia

   Hahaha! Kirjoituksesi on aivan äärimmäisen hauska ja sai minut kieriskelemään maassa pidellen mahaani! 😀

   • tutkiva journalisti

    Kaia, sinä sanoit edellä, ettet enää usko Raamattuun. Tämä on se syy, minkä takia sinä et uskovien selityksiä ymmärrä. Ateistit voivat nauraa uskovien selityksille, mutta sekin johtuu siitä, etteivät ateistit usko. Paavali selitti tätä asiaa oivallisesti 1. Kor 1:18-31.

    • Kaia

     Et voi vastata mulle tuolla tavoin, koska en ole täysateisti siinä mielessä, että olen todellakin uskonut joskus. Se historia vaikuttaa sen, että ymmärrän mitä usko on ja olen lukenut Raamatun ja opiskellut sitä.

  • mielenkiintoista

   Nämäkin jakeet on syytä huomioida, koska kaksi petoa tulee toinen merestä ja toinen maan alta.

   ”Minä näin, kuinka merestä nousi peto. Sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja kaikissa kymmenessä sarvessa oli kruunu ja jokaiseen päähän oli kirjoitettu herjaava nimi.” (Ilm 13:1)

   ”Sitten näin, kuinka toinen peto nousi maan uumenista. Sillä oli kaksi sarvea, kuin karitsan sarvet, mutta se puhui kuin lohikäärme.” (Ilm. 13:11)