Patmos-blogi

Unkari vahvisti miehen ja naisen avioliiton uuteen perustuslakiin

Timo Keskitalo Pastori Timo Keskitalo on toiminut pitkään maahanmuuttajatyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Patmos Lähetyssäätiö tarjoaa seurakunnille ja järjestöille koulutusta. Timo Keskitalon vierailua voi tiedustella patmos (at) patmos.fi tai 09-8567 4988.
Julkaistu:

Timo Keskitalo toimittaa kristillisen maailman viikon uutispoiminnat, jotka kuullaan Radio Patmokseksessa perjantaiaamuisin klo 8:50.

Unkari on hyväksynyt perustuslain muutoksen, joka säilyttää avioliiton määritelmän yhden miehen ja yhden naisen välisenä liittona.

Unkarin perustuslain muutos hyväksyttiin parlamentissa jouluviikolla selkeällä äänten enemmistöllä 134-45. Laissa lukee nyt seuraavasti: “Unkari suojelee avioliittoinstituutiota miehen ja naisen välisenä liittona sekä perhettä kansakunnan selviytymisen perustana. Perheen perusta on avioliitto ja vanhemman ja lapsen suhde. Äiti on nainen, isä on mies. ”

Unkarin oikeusministeri Judit Varga toteaa, että pääsääntöisesti vain avioparit voivat adoptoida lapsen eli avioliitossa olevat mies ja nainen”.

Varga, sanoi, että Unkari pyrkii myös tarjoamaan “kaikille lapsille koulutuksen, joka perustuu Unkarin kristillisen kulttuurin arvoihin ja takaa lapsen häiriöttömän kehityksen syntymäsukupuolen mukaisesti”.

“Unkarin perustuslaki on elävä kehys, joka ilmaisee kansakunnan tahdon, ja muodon, jossa haluamme elää”, Varga kirjoitti lakiesityksen perusteluosassa. “Sen sijaan moderni “ideoiden joukko, joka suhteellistaa kaikki perinteiset arvot, kaksi sukupuolta mukaan lukien, on kasvava huolenaihe.”

“Luonnon lait ja luomisjärjestys, jotka antavat yhteiskunnalle muodot ja sisällön, ovat jatkuvasti uhattuna. Luomisesta nousevat käsitykset taas ovat sopusoinnussa ihmisyhteisön kanssa ja ylläpitävät yhteiskuntaa. Näiden peruslakien vastaiset aatteet vaarantavat tulevien sukupolvien hyvinvoinnin”, totesi oikeusministeri Varga.

Alle vuosi sitten Unkarin parlamentti äänesti sen puolesta, että sukupuoli määritellään “biologiseksi sukupuoleksi ensisijaisten sukupuolen ominaisuuksien ja kromosomien perusteella”. Muutos kohtasi voimakasta vastustusta LGBT aktivistien taholta. Myös Amnestyn Unkarin johtaja protestoi päätöstä.

Unkarin hallitus katsoo ylläpitävänsä kristinuskoon perustuvia lakeja ja kulttuuria, sillä suuri osa muusta Euroopasta on yhä maallisempaa. Orban kuvasi aiemmin kristinuskoa “Euroopan viimeiseksi toivoksi”.

Unkari oli yksi niistä 31 maasta, jotka allekirjoittivat Geneven konsensusjulistuksen, jossa todetaan, että “abortti ei ole kansainvälinen oikeus”. Sen sijaan, että Unkarin hallitus luottaisi maahanmuuttoon maan laskevan syntyvyyden vähentämiseksi, se toteutti perhettä edistävää politiikkaa.

(Lähde: Christian Post 28.12.2020)

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (5)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. E Heikkinen

  Onpa raikas tuulahdus tuo uutinen!

  Ollapa meilläkin , niinkuin pitäisi normaalijärkisessä yhteiskunnassa olla!
  Mutta me valitettavasti elämme yhteiskunnassa joka on valinnut järjettömyyden !

 2. Jukka Mikkola

  Unkarilla on siviilirohkeutta. Ehkäpä myös senkn tähden se on EU:n hampaissa. En toki väitä Unkaria puhtoiseksi pulmuseksi. Mutta ei voine olla sattumaa, että Unkarin ja puolan tilanteesta ollaan huolissaan. Niissä kummassaki on vahvasti esillä elämän ja ihmisyyden syvälliset arvot. Tavalla, mikä muualla on muuttunut tabuksi.

  Kuitenkin on hyvä muistella, kuinka paljon ja nopeasti Raamatussa kerrotaan Juudan ja Israelin kuninkaiden mielen muuttuneen ja ylpistyneen. Onko näin käynyt Amerikassa? Sitä voi ainakin pohtia. Ja on hyvä muistaa varoitravasti myös uskonpuhdistajamme synkkää puolta: suhde juutalaisiin muuttui ainakin vallitsevan käsityksen mukaan kovin kriittiseksi.

  Vanha hengellinen laulu (jota en valitettavasti useinkaan ole kuullut, enkä tarkasti muista) varoittaa: vastakääntyneet valvokaa. … nuoret Herrassa valvokaa… isät työmiehet valvokaa. Pahan voititte voimalla Jumalan sanan, muttaa kuulleet olette kuitenkin kiusaajan tavan. Valituitakin vihamies vainoaa. Isät, työmiehet” valvokaa.” Sopii varmaan mhös työnaisille. Kullakin ryhmällä oli oma kiusauksensa. Kuvatun ilmiön olen havainnut vastaavan aikamme ilmiöitä.

 3. Ikävä ihminen?

  Unkarin valtaapitävien muilla toimillako ei ole mitään merkitystä? Mitäpä sitä piittaamaan mistään ongelmista, kunhan vain seksuaaliset hemmistöt pidetään kurissa?

 4. Ikävä ihminen?

  Onko kukaan tullut huomanneeksi, että Unkarissa on ollut hieman ongelmia esim. sellaisen pikku jutun kuin sananvapauden kanssa? Mitäs sitä nyt siitä, jos vain yksi mielipide sallitaan, kunhan se on se oikea?

 5. Cissa

  Raamatun Kirja on vahvasti Unkarin oikeusministeri Vargan selustaa tukemassa!
  Ammoisina aikoina; kun Jumala oli hävittämässä luomiaan ihmis+eläinrotuja, tulvalla jossa vedet nousivat yli vuorten rinteiden, Jumala opasti (hurskaan) Nooan perheineen hankkiutumaan rakentamansa arkin suojaan (etteivät HE ja sinne kehotetut eläinlajit hukkuisi).

  “Kaikista eläimistä, kaikesta lihasta, sinun on vietävä arkkiin kaksi kutakin lajia säilyttääksesi ne hengissä kanssasi; niitä olkoon KOIRAS ja NAARAS.”
  “Ja Nooa teki näin, aivan niinkuin Jumala hänen käski tehdä, niin hän teki.”(Rk -38 1.Mooseksen kirja luvusta6)

  Tässä Jumala hävitti kaiken muun luomistaan elävistä olennoista.
  Hän lupasi ettei enää koskaan sallisi TULVAN tuhota maailmaa. Laittoi lupauksestaan merkiksi SATEENKAAREN…

  “Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan Sanan Voimasta ja että niiden kautta silloinen maailma HUKKUI VEDENPAISUMUKSEEN.

  “Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla Sanalla talletetut TULELLE, säästetyt jumalattomain ihmisten TUOMION ja KADOTUKSEN PÄIVÄÄN”(Rk -38 2.Pietarin kirje 3.luku 5-7)

  Maailma muisti viime kuussa Vapahtajan syntymää Betlehemissä.
  Hänet lähetettiin Taivaasta, päästämään Jumalan luomia ihmisiä pahasta, jumalattomuuksistaan.
  Sanan vastaisista teoistaan, synneistään.

  Loppiainen meni, mutta Loppu ei ole ihan vielä ehtinyt…
  Nyt olisikin tulipalokiire pyytää Vapahtajaa, Jeesusnimessään….
  PELASTAMAAN SINUT TULEVALTA TUOMION JA KADOTUKSEN PÄIVÄLTÄ.

  Siten; Siunattua uutta vuotta 2021!