Patmos-blogi

USA:n presidentinvaalien arviointia

Juha Ahvio Juha Ahvio on teologian tohtori, dosentti ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja.
Julkaistu:

USA:n presidentinvaalit on käyty 3.11.2020. Vaalien tuloksen lopulliseen selviämiseen näyttää menevän aikaa. Mutta miten vaaleja ja niiden jo ilmenneitä tuloksia voidaan arvioida nyt? Mitkä ovat niitä kaikkein keskeisimpiä seikkoja, jotka on syytä noteerata riippumatta siitä, kuka loppuviimeiseksi presidentiksi päätyy?

Nostan tässä esiin viisi perustavaa seikkaa ja todellisuutta.

 1. Media ja asiantuntijat olivat taas täysin pielessä ennakkoarvioinneissaan

Täydellisen pieleen menon myöntävät nyt valtamedian edustajatkin. Esimerkiksi Antti Halonen Iltalehden 4.11.2020 päivätyssä Kommentti-artikkelissaan ”Huomenta ja tervetuloa hermoja raastavaan jännitysnäytelmään – Trump jyräsi jälleen galluptulokset”:

”Donald Trump teki sen taas. Amerikkalaiset mielipidemittaukset olivat povanneet demokraattien presidenttiehdokkaalle Joe Bidenille roimaa etumatkaa hyvän aikaa ennen vaaleja. Vielä päivä ennen vaaleja Bidenin etumatka oli 6–7 prosenttia valtakunnallisesti. Innokkaimmat demokraatit uskalsivat jopa toivoa Bidenin murskavoittoa. Noh, sellaista ei ole tulossa. Istuva presidentti Trump on pärjännyt odotettua paremmin milteipä kaikilla mittapuilla, ainakin mitä galluptuloksiin tulee.”

Jari Aleniuksen Iltasanomien 4.11.2020 päivätty Kommentti-artikkeli ”Trump teki sen taas”, jonka ingressissä todetaan, että ”Trump osoitti taas, että arvostetuimpienkin mielipidemittauslaitosten luvut voivat olla väärässä jo toista kertaa, kirjoittaa Ilta-Sanomien ulkomaanuutisten tuottaja Jari Alenius”, kannattaa lainata tähän kokonaisuudessaan:

”Donald Trump teki sen taas. Uskomatonta. Ei voi kuin hattua nostaa. Ei, en ole julistamassa häntä voittajaksi, vaikka hän saattaa sellaiseksi vielä muuttua. Tie on kuitenkin pitkä. Mutta jo nyt on selvää, että hän osoitti taas ennakkokaavailuja vääriksi. Ihme mies. Itäiset ja eteläiset vaa’ankieliosavaltiot Florida, Georgia ja Pohjois-Carolina osoittavat, että arvostetuimpienkin mittauslaitosten luvut voivat olla väärässä jo toiseen kertaan.”

 

”Esimerkiksi FiveThirtyEight-sivuston A+-luokkaan asettama Siena Collegen ja New York Timesin mittaus näytti aivan vaalin alla, että Biden voittaisi Floridan kolmella prosenttiyksiköllä. Hän ilmeisesti häviää sen noin kolmella prosenttiyksiköllä. On totta, että Florida on aina ollut pahamaineisen vaikea ennustaa. Mutta sama virhe näyttää tapahtuneen myös Pohjois-Carolinassa ja Georgiassa, joskin pienempänä. Vaikuttaa siltä, että viimeistään tämän jälkeen amerikkalaisia mielipidemittauksia voi käsitellä asteikolla vale-emävale-mielipidemittaus.”

 

”Toinen yllätys tulee ovensuukyselyistä, joita NBC-kanava teetti. Niiden mukaan koronapandemia ei ehkä olekaan ollut niin tärkeässä asemassa äänestyspäätöksissä kuin talous. Näin sanoivat haastatteluissa iäkkäämmät amerikkalaiset, joiden luulisi murehtivan vähemmän taloudesta kuin terveydestään. Mutta ei. Donald Trump on tavoittanut jotain keskeistä heidän sieluistaan. Nimenomaan talouspuolella Trumpilla näyttää edelleen olevan vankkaa luottoa. Mitenkään muuten hänen suhteellisen hyvää menestystään toistaiseksi ei oikein voi selittää.”

 

”Se on kova saavutus, kun keväällä 22 miljoonaa amerikkalaista jäi työttömäksi. Toki moni on saanut taas töitä, mutta joka tapauksessa johtopäätös on, että Trumpia ei kaikkien hänen puheidensa jälkeen ehkä syytetäkään koronan huonosta hoidosta ja sen luomista talousongelmista niin paljon kuin ennakkoon uumoiltiin. Tämä asia voi olla kovaa valuuttaa myös pohjoisissa Ruostevyöhykkeen osavaltioissa, jotka muodostuvat näiden vaalien toiseksi ratkaisun paikaksi.”

Sanna Ukkolan Iltalehden 5.10.2020 päivätyn Kolumni-artikkelin ”Toimittajat maalasivat Trumpista kuvan mielisairaana ihmishirviönä ja hulluna – noloa” ingressissä todetaan oikein ja osuvasti, että ”Media epäonnistui Donald Trump -uutisoinnissaan: toimittajat hylkäsivät puolueettoman journalismin ja ryhtyivät politikoimaan. Tämä on tuhoisa tie journalismin uskottavuuden kannalta”.

Valtamedian gallupuutisointi osoittautui todelliseksi valeuutisoinniksi ja niin sanotusti vastuullinen valtamedia todelliseksi valemediaksi.

 1. Demokraatit eivät saaneet ”sinistä aaltoaan”

Demokraatit eivät saaneet niin kutsuttua sinistä aaltoaan. Edistyksellinen ”historian oikealla puolella” oleminen ei edistykään mitenkään pysäyttämättömästi. Päinvastoin. Kaikki demokraatitkaan eivät hyväksy puolueensa radikaalia vasemmistosiirtymää ja puolueen vaaliesitys on muutenkin jo heti tuoreeltaan herättänyt vakavaa sisäistä itsekritiikkiä ja epäonnistumisen syiden pohdintaa.

 1. Demokraatit eivät saaneet kongressia haltuunsa

Senaatin enemmistö säilynee republikaaneilla. Demokraatit eivät onnistuneet valtaaman senaatin enemmistöä. Demokraatit eivät onnistuneet valtaamaan edustajainhuonettakaan niin laajasti kuin ennakoivat. Konkreettisen politiikanteon kannalta tällä todellisuudella on paljon merkitystä.

 1. The Deep State -vaikuttaminen demokraattien hyväksi on todellisuutta

Äänestyshämäryys ja –vilppi ovat realiteetteja nyt käydyissä vaaleissa.

Vertaa tätä nyt ilmi tullutta todellisuutta siihen, mitä puhuin 3.9.2020 Ajankohtafoorumin luennossa ”USA:n presidentinvaalit 2020, osa 2”. Tuossa luennossa totesin ennakkoarvionani, että ”…Trump voittaa, vaalipäivänä, mutta sitten alkavat tulla postiäänet…ja Biden julistetaan voittajaksi…” Tuossa luennossa viittasin myös seuraavaan 29.8.2020 ilmestyneeseen Jon Levinen The New York Post -artikkeliin: “Confessions of a voter fraud: I was a master at fixing mail-in ballots”.

Vastauksen siihen, miksi tällaista hämärää vaikuttamista katsotaan tarvitun, saa paitsi kuuntelemalla yllä viitatun Ajankohtafoorumin luennon myös lukemalla Miranda Devinen 4.11.2020 päivätyn The New York Post -artikkelin ”Biden may steal an election for the elitists, but Democrats will regret it” sekä Doug Mainwaringin 4.11.2020 päivätyn LifeSiteNews-artikkelin “Did mainstream media and Big Tech unite with Dems to steal election from Trump?” .

Tällaista hämärää vaikuttamista on tarvittu etenkin, koska seuraava eli viides keskeinen seikka on vankkaa todellisuutta:

 1. Puolet amerikkalaisista on vahvasti Trump-konservatismin takana

Anna-Sofia Bernerin Helsingin Sanomien 4.11.2020 päivätyssä ”Vaaliyön tarina olisi ollut toinen, jos äänet olisi laskettu heti” -artikkelissa todetaan muun muassa seuraavasti:

”Vaikka Biden voittaisi Keskilännen ’sinisen muurin’ takaisin demokraateille, se ei tarkoita, että kelloa olisi käännetty neljä vuotta taaksepäin. Demokraatit hylännyt valkoinen työväenluokka ei näissä vaaleissa sankoin joukoin palannut kotiin. Päinvastoin: koska äänestysaktiivisuus oli suurta, Trump voitti puolelleen paljon uusia äänestäjiä. Hän on saanut pelkästään Wisconsinissa yli 200 000 ääntä enemmän kuin vuonna 2016.”

 

”Trumpismi elää.”

 

”Demokraattien unelmat historiallisesta, valtakunnan yli pyyhkäisevästä sinisestä aallosta näyttävät jälleen kerran vaalipäivän jälkeen naurettavilta. Maa on jakautunut ja sellaisena pysyy. Tämä näkyy vallan kolmijaon huipulla. Demokraatit voittivat jälleen enemmistön kongressin edustajainhuoneeseen, mutta republikaanit saattavat pitää enemmistönsä senaatissa. Se tarkoittaisi, että oli presidentti kuka tahansa, monet hänen uudistuksistaan jumiutuisivat jälleen kerran kongressiin.”

 

”Nyt nähtävä vaalitulos ei ohjaa republikaaneja vaihtamaan suuntaa. Se osoittaa, että vahvistamalla entisestään asemiaan harvaan asutuilla alueilla puolue pystyy yhä panemaan kampoihin demokraateille, jotka taas vahvistuvat runsasväkisissä metropoleissa. Taistelu vallasta jatkuu tasaisena, eikä kummallakaan puolella ole kannusteita ojentaa kättä vastapuolelle, vaikka Joe Biden kuinka puhuisi kansakunnan yhdistämisestä.”

 

Mika Hentusen 4.11.2020 päivätyn Ylen ”Trump teki sen mitä pelättiin – Mutta haluavatko demokraatit enää edes taistella senaatin hävittyään?” -artikkelin mukaan:

”Demokraatit haluavat tehdä suuria muutoksia Yhdysvalloissa. He haluavat juntata terveydenhuollon Obamacaren pysyväksi, satsata ilmaston- ja ympäristönsuojeluun ja koulutukseen, muuttaa korkeimman oikeuden koostumusta. Demokraattien harvinainen värisuora Washingtonissa olisi mahdollistanut sen. Ilman kongressin hallintaa se ei ole mahdollista. Jos Bidenista tulisi presidentti, hänen toimintamahdollisuutensa näyttävät huomattavan rajallisilta republikaanienemmistöisen senaatin takia.”

”Demokraattileiri vaikutti keskiviikkoaamuna hämmentyneeltä. Se sai muistutuksen siitä, että puolet kansasta haluaa Trumpin ja republikaanien jatkavan vallassa.”

Presidentinvaalin lopullisesta lopputuloksesta riippumatta vaali-ilta oli Trump-henkisen ”kansalliskonservatismin suuri ilta”, kuten Rod Dreher kirjoittaa 4.11.2020 päivätyssä The American Conservative -artikkelissaan ja Daniel Greenfield 5.11.2020 päivätyssä Frontpagemag-artikkelissaan ”Trump’s Diverse Coalition Buried Obama’s Race-Baiting Politics”.

Curtis Ellis toteaa aivan oikein American Greatness -artikkelissaan 4.11.2020 ”Election Day Validated the Greatness Agenda”, että riippumatta siitä, mihin lopputulokseen ääntenlaskun kanssa päädytäänkään, vuoden 2020 vaalit vahvistavat presidentti Trumpin America First -politiikan pätevyyden.

Vaalit osoittavat, että punavihreä globalistinen propaganda ei kuitenkaan ole tehonnut suureen osaan amerikkalaisista.

Amerikkalainen koti, uskonto ja isänmaa -konservatismi on edelleen voimissaan.

Amerikkalaisen Trump-konservatismin 3.11.2020 päivätty viesti globalistieliitille on: Don’t Tread on us!

Sama viesti lähtee myös eurooppalaisilta kansalliskonservatiiveilta, kuten Giorgia Meloni sanoittaa 17.2.2020 päivätyssä The European Conservative -artikkelissaan ”God, Homeland & Family”.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (24)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. astmt30

  Demokraattien luulisi kiirehtivän vilppisyytösten tutkimista.
  Varmistuisi murskavoittonsa rehellisyys.

  Vai eikö ole varaa päästää käsinlaskentaan ilman Dominion’in Smartmatic-patchia, jolla Etelä-Amerikan vaalitulokset väärennetään?
  Smartmaticin käyttöohjeen mukaan.

 2. lasse

  Vaalituloksen suurin selittäjä on Smartmatic-ohjelmistolisäys. Tikulta tai netistä.

  Peter V. Neffenger Bidenin tiimissä on entinen rannikkovartioston amiraali ja johtaa Smartmatic-yhtiötä jonko softalla valaehtoisten todistusten mukaan väärennettiin vaalitulosta.
  Ohjelman käyttöohjekin opastaa tähän. Laajassa käytössä Etelä-Amerikassa,

  Koelaskennassa Domnion Smartmatic-lisäyksellä antoi täysin eri tuloksen kuin käsinlaskenta.

 3. lasse

  Onkos joku jaksanut lukea tämän:

  https://panatimes.com/massive-vote-fraud-across-u-s-as-trump-decries-attempted-coup-the-new-american

  Texasissa on tehty pidätyksiä, mutta Lincon Project painostanee vapauttamaan konnat

 4. Matti

  Totuus ei pala tulessakaan. Väitettyjä vaaliepäselvyyksiä on nyt selvitetty mm. näin:
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007622725.html

  On vaikea uskoa miten kristillinen radiokanava Patmos, Juha Ahvio äänitorvenaan vääristelee asioita, toimii demokraattista vaalijärjestelmää ja esivaltaa vastaan. Trump ei ole Jumalan mies, hän heiluttaa raamattua vain omaksi hyödykseen.

  Jumalalle kiitos, oikeus voittaa ja isäntä valkoisessa talossa vaihtuu. Amen.

  • astmt30

   118-vuotias ja 1984 kuollut William Bradley äänesti julkisen netissä näkyvän luettelon mukaan.
   120-vuotias June Aikan äänesti Jacksonin piirikunnassa Michiganissa.
   1901 syntynyt Donna Brydges äänesti Masonin piirikunnassa Michiganissa.

 5. Kaija Väisänen

  Hei!
  Ajattelin kertoa, että kun Biden viimein viime lauantaina ilmoitti voittonsa, niin tanssin riemusta katsoessani livekuvaa USA:n juhlinnasta. Join viiniä ja huudatin USA:n kansallislaulua yms. marsseja tietokoneestani.
  Oikeus voitti! Trumpin kannattajien rukoilusta huolimatta valta on nyt Bidenilla ja Kamala Harrisilla, ja maailma voi huokaista helpotuksesta.
  Se, joka välittää oikeasti ihmisten hädästä, on paljon enemmän jumalallisten asioiden puolella, kuin itsekäs ja kiukutteleva valtaantakertuja.
  Jumaliin en usko, mutta uskon, etteivät narsistit ole hyviä johtajia.
  Kiitos. Peace out.

 6. Martti Palomäki

  Ahvio maalaa mustia pilviä Israelin taivaalle Biden tullessa presidentiksi. Vaikka demokraatit yleisesti ovat kriittisempiä Israelia kohtaan kuin Trumpin, osoitti Biden kuitenkin demokraattivaihtoehdoista parhaiten rakkautta Israelia kohtaan. Bidenillä on vuosikymmenten pituinen kiinteä ystävyys kaikkien Israelin pääministerien kanssa, Golda Meiristä lähtien.

  Bidenien lapsista kahdella on juutalainen puoliso. Myös Kamala Harrisin mies on juutalainen. Israelin lehdistö otti Bidenin voiton tyytyväisenä vastaan, Benjamin Netanyahu twiittasi onnitteluviestin Bidenille ja Harrisille sanoilla: ”Onnittelut Joe Biden ja Kamala Harris. Joe, meillä on ollut pitkä ja lämmin henkilökohtainen suhde lähes 40 vuoden ajan, ja tunnen sinut Israelin suurena ystävänä. Odotan innolla yhteistyötä molempien kanssa vahvistaaksemme edelleen Yhdysvaltojen ja Israelin välistä erityistä liittoutumaa.”

 7. IlkkaT.O.

  ”OT”:
  On todella syytä seurata puolueetonta mediaa (10.11.2020 klo 01.00) – ei vain valtavirtaFakeNews’a – missä mennään! On kyselty todisteiden perään, niitä löytyy. Medialle lausunnon antoi mm. arvostettu sen. Lindsey Graham.
  Selvät väärinkäytökset (mm. kuolleiden ääniä Bidenille, vaalikoneiden ohjelmisto siirtänyt eri osavaltioissa republikaaniääniä demokraateille) ja selvät todisteet demokraattipuolueen (valvomissa äänestyspisteissä) ja vaalijärjestelmän ohjelmisto-petoksesta (ne toki olivat osin tiedossa aikaisemmin, kuten sanottu monelta taholta). Luotettavia todistajia (ymmärtääkseni valaehtoisia) petoksesta Pennsylvaniassa ja sen pääkaupunki Philadelphiassa (myös Mis.) jatkuen maanlaajuisena. Viimeistään SCOTUS’ssa ratkaisu. Odotamme rukoillen totuuden esiintulemista Jumalan kunniaksi.
  Se mikä jää mysteeriksi (toistaiseksi), miksi Biden/Harrisia onniteltiin vaikkei vielä edes virallista Oikeuden puolesta presidentiksijulistamista!? Mihin niin kiire?

 8. Pauli

  Surulliseksi vetää tämä Trumpin ihannointi. Sanotaan, ettei Trumpin kriitikot tiedä totuutta. Että hän olisi aivan eri henkilö, kuin ajatellaan. Mutta kyllä ne tuhannet omat tviitit antavat hänestä varsin hyvän kuvan.
  Se, että hän sai ajettua lisää konservatiivisia tuomareita korkeimpaan oikeuteen, on kristittyjen kannalta hyvä asia. Ja, että hän siirsi USA: n lähetystön Jerusalemiin on USA:n kristittyjen toiveen toteutuminen. Mutta riittääkö tämä? Trump vaikuttaa olevan jo niin salaliittoreorioiden sekoittama, että hän ei tiedä enää, mikä on totta ja mikä valhetta. Tosin tämä on ollut hänelle vaikeaa jo pidemmän aikaa. Trumpin ansiosta maailmalla ajatellaan entistä enemmän, että kristityille ei totuudella ole mitään väliä . Ja Trump itse pilkkaa kristittyjä. Mutta heidän äänensä kelpaavat.
  Ettei totuus unohtuisi: USA:n liberalipiireistä tulee tuhoisaa politiikkaa, viittaan vain genderpolitiikkaan. Mutta yhtä tuhoisaa on se, että valehtelemisesta tehdään kristillinen hyve.
  Mutta Jumalan suunnitelma etenee kohti päämäärää. Ja hän käyttää suunnitelmiensa toteuttamiseen niin häneen uskomattomia kuin uskoviakin.
  Jeesus kehoittaa meitä luottamaan Jumalaan eikä palvomaan luotuja.
  Nyt on rukousaiheena, että Jumala varjelee USA: n kansaa sisällissodalta ja auttaa sopimaan kansaa repivät riidat.
  USA:sta on tullut niin paljon hyvää tälle maailmalle , lähetystyön ja muun auttamistyön kautta.
  Rukoillaan, että tämä saisi jatkua myös tulevaisuudessa.

  • Hanne

   Aamen !

 9. Eija

  Ihanaa, että täälläkin on kommentoijia, jotka eivät niele Ahvion aivopesua Trumpin puolesta. On nyt varmaan ollut hienoa seistä miehen takana, joka ei edes kunnioita demokraattista prosessia ja tunnusta tappiotaan kuin aikuinen ihminen.
  Jumalan siunausta Bidenille ja uskovien pitää muistaa, että Raamattu käskee rukoilemaan esivallan puolesta.

 10. Taisto

  Itse uskon, että USA:ssa voi olla ihan rauhassa samanlainen kristitty tulevaisuudessa kuin nykyäänkin. Ajatus uskonnonvapauden rajoituksista, uskovien vainosta ja sosialismin noususta niin USA:ssa kuin Suomessakin on kyllä aika kaukaa haettua ja kuuluu osaltaan eräänlaiseen turvallisuushakuiseen ja armoa täydentävään omaa ”raamatullisuutta/oikeauskoisuutta” korostavaan kristillisyyteen kristillisyyyden haaraan. Liian usein kun on aina helppo saarnata korvasyyhyyn ja ”katsoa tulevaisuuteen”, josta lopulta on erilaisia tulkintoja. Donald Trump presidenttinä edusti valitettavasti huonokäytöksistä rikkaiden/eliitin suosijaa, jonka puhe oli liian usein valheilla höystettyä. Ehkä myös luontokin kiittää, kun ilmastonmuutoksen äänekäs kriitikko ei säädä vain öljy ja raskaan teollisuuden puudelina.

 11. IlkkaT.O.

  Jeesukseen Kristukseen uskovina on syytä tarkkailla ”aikain merkkejä”, Raamatunkin mukaan. Elämme lopunaikaa, sanan mukaan, Kirjoitukset toteutuvat silmiemme edessä.
  Kun tämän hetken ajallisesti voimakkain taloudellinen ja sotilaallinen supervalta valitsee itselleen presidenttiä, siihen on myös suomalaisten hengellisten toimijoiden syytä kiinnittää huomiota: Mitä se merkitsee maailmanpolitiikassa? Todella paljon, kun ymmärrämme oikein Israelin ja Jerusalemin merkityksen lopunajan keskeisenä näyttämönä. Miksi esim. yli 1000 km päässä oleva Iran uhkaa tuhota juutalaisvaltion? Miksi YK ja EU liehittelevät terroristista palestiinaa? Miksi mahdollinen Biden /Harris-valinta tuo selviä uhkakuvia Israelin taivaan ylle? Ymmärrämme kyseessä olevan hengellisen näkökulman – sitä eivät maalliset tahot ymmärrä, vaan kääntävät todellisuuden vain maalliseksi politiikaksi, tässä tapauksessa aluepolitiikaksi, jolla ikäänkuin voitaisiin ratkaista kiista.
  Miksi Israelia tukeva Trump on ollut silmittömän parjauksen kohteena, ja tärkeä kysymys: Kenen taholta? Oikean vastaamalla avautuu todelisuuden näkökulma.
  USA:n sisä- ja ulkopolitikan – sisältää YK-politiikan – vaihtuminen saisi varmuudella muutoksia myös geopoliittisissa näkökulmissa; ne sisältävät myös hengellisen aspektin. Ei ole yhdentekevää, mihin esim. Kiina pyrkii kaupallisilla, poliittisilla ja sotilaallisilla expansio-hankkeilla.
  Trumpin hallinnossa ovat olleet vaikuttavat hengelliset poliitikot, varapres. Pence ja ulkomin. Pompeo tärkeissä em. asioissa vaikuttamassa.
  Harris ja aatetoverinsa, kuten esim. vasemistoaktivisti AOC, Ilhan Omar ja Nancy Pelosi ”takaisivat” varmuudella syvää ristiriitaa USA:n sisällä agendoillaan. Toivoa sopii, että Senaatti jatkaisi republikaanienemmistöisenä. Tässäkin hengellinen näkökulma: fundamentalistisen kristinuskon, eli sanan- ja uskonnonvapauden heikennys olisi dramaattinen, samoin vapaan aborttioikeuden laajeneminen. Pitäisikö uskovien olla hiljaa? Ja, on edelleen uskovina syytä rukoilla myös presidentti Donald J. Trumpin puolesta.

 12. keijo

  Gavriblock 8.11.2010 poimintoja:
  ”Quayle.com käsittelee useissa julkaisemissaan artikkeleissa vallankumouksen suunnittelua ja toteuttamista Yhdysvalloissa.
  On nähtävissä yhtäläisyyksiä vallankumouksista Roomassa, USSR:ssa, Ranskassa tasapainon hajotessa hajaantuneen eliitin ympärillä.
  Demokraatit käyttävät termiä ”suuri valhe” tuhotessaan Amerikkaa laukaustakaan ampumatta.
  Jos valta varastetaan presidentiltä, mitä muuta he voivat tehdä:
  Ottavat aseesi; rokottavat sinua COVID19 pakollisella rokotteella, social record määrittelee, mitä voit tehdä, mitä et.
  Huomio Amerikka: Valmistaudu siihen, että hallitsemattomat sulkevat tällä varoituksella: ”Amerikka, maasi on joutunut valtion vihollisen käsiin”. – Jos presidentti Trump ei luovuta valtaansa Bidenille, BLM:n johtamat ryhmät valmistautuvat miehittämään hallituksen rakennuksia, myös Valkoisen Talon. –
  USA:n NEWSPA USPS virkailija on valmis todistamaan äänestyslippujen merkitsemisestä edelliselle päivälle, mutta eivät huomanneet, että niissä oli 03.11.päivän silmin näkymätön vesileima. Syytteitä on odotettavissa.”

  Uskon että oikeus tapahtuu, sanoohan sanakin, että ei mikään ole piilotettua, mikä ei paljastetuksi tulis.
  Joten toteutukoon oikeus ja Herran tahto, sekä muistetaan, että meillä ei ole taistelu ihmisiä vastaan, vaan taivaitten henkivaltoja vastaan.
  siun kaikille

 13. Gunnevi

  Biden on valittu, tietenkin, koska JUMALAN sana pitää toteutua.
  Sakarja 12.

 14. Ville

  Kuuntelin autossa radiosta blogisti Ahvion ja Pasi Turusen ohjelmaa juuri ennen USA.n presidentin vaaleja, jossa he hehkuttivat Trumpin saavutuksia ja erinomaiosuutta presidentin virkaan.
  Voisiko kyseiset herrat joskus kommentoida, miksi Trump ei ole maksanut veroja käytännössä lainkaan busineksiensa aikana.
  Ja miksi Trump on vaihtanut puoluetta tosi usein, oikein loikkinut puolueesta seuraavaan. On ollut republikaani, republikaani, reformipuolue, demokraatti, sitoutumaton ja vielä kolmannen kerran republikaani.
  Vaikuttaa aika opportunistiselta henkilöltä.
  Olisko tunnustettava nyt vaalitappio viimeinkin hänenkin? Ja mihin vaalivilppisyytökset perustuu oikeasti vai onko sekin pelkkää röyhkeää politikointia?

 15. Kriitikko

  Fakta kuitenkin on että Biden on seuraava presidentti. Ihmetyttää tämä Ahvion jatkuva Trump hehkuttaminen ilman minkäänlaista kriittistä tarkastelua. Tuntuu kuin tarkoitus pyhittäisi keinot ja kaikki vääryskin on hyväksyttävissä kunhan ei vain kyseenalaista Trumpin ”konservatiivisiä kristillisiä arvoja” edistävää politiikkaa. Tällainen uskonnon ja politiikan yhdistäminen on vaarallista ja syventää entisestään niin kristittyjen kuin muidenkin kansanryhmien jakolinjoja ja luo vihapuhetta ja jopa väkivaltaa. Siihenkö Kristus meitä kehoittaa ja velvoittaa ?

  Bidenillä on toki isot puutteensa mutta en minä voi pyyteettömästi asettua myöskään sellaisen miehen (Trumpin) puolesta rukousrintamaan joka toistuvasti ja todistettavasti syyllistyy täysin epäkristillisiin toimintatapoihin. Ennemmin rukoilen Jumalan tahdon toteutumista.

  On vain yksi valkeus ja totuus eli Kristus ja Trump on kaukana siitä.
  Siitä todistuksena on Trump itse.

  Ja mitä tulee Ahvionkin mainitsemiin vaalivilppeihin niin tässä puolueettomien vaalitarkkailijoiden todistusta:

  Vaaliviranomainen: Ei todisteita vaalivilpistä
  Yhdysvalloissa liittovaltion vaaliviranomainen painottaa uutiskanava CNN:lle, ettei presidentinvaaleihin liittyen ole todellakaan ollut mitään todisteita vilpistä.

  Vaalikomission edustajan Ellen Weintraubin mukaan maassa on tehty hyvin vähän vahvistettavissa olevia valituksia siitä, miten vaalit on järjestetty. Hänen mukaansa yhdenkään valituksen yhteyteen ei ole liitetty mitään todisteita vilpistä.

  Weintraub lisää, ettei todisteita ole myöskään laittomien äänten antamisesta. Lisäksi hän painottaa puolueettomien vaaliasiantuntijoiden valvoneen vaaleja.

  Istuva presidentti Donald Trump on syyttänyt toistuvasti poliittisia vastustajiaan vaalivilpistä.

  STT

  • Jorma Uimonen

   Erinomaisen selvä, asiallinen ja puolueeton näkökulma vaaleihin. Presitenttinä Trump on tuonut osin tervetullutta dynamiikkaa niin kansalliseen kuin ylikansalliseen politiikkaan. Hänen persoonansa on myös koonnut rutkasti lisää kannattajia republikaaniselle puolueelle. Teot Israelin suhteen ansaitsevat myös reilun tunnustuksen.
   Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että Trump on täysin epäasiallisella käyttäytymisellään ja yhteistyökyvyttömyydellään tullut samalla taakaksi puolueensa perusarvoille. Hänen arvaamattomuutensa ja halveksuntansa USA:n liittolaisia kohtaan ei voi johtaa muuhun kuin itse ansaittuun epäsuosioon. Vahinko sinänsä.
   Mikä minuakin kauhistuttaa, on arvokristittyjen sokea heittäytyminen Trumpin lippiksen kantajiksi. Ja onko todellakin niin, että konservatiiviset kristityt ovat ilmiselvästi tavallista alttiimpia hyväksymään mitä ihmeellisimmät salaliittoteoriat?
   Jos taas halutaan nimen omaan taistella rakenteellista vaalivilppiä vastaan, niin eikö Patmoskin heikkojen auttajana voisi zoomata huomionsa ensin vaikkapa Valko-Venäjälle?

   • Hanne

    Juuri niin !

 16. Teuvo Karjalainen

  On vastenmielistä lukea evankelisen herätyskristillisyyden ja uskon puolustuksen airueiden kannanottoja ja sekaantumista Amerikan ersikummalliseen kristittyjen sekaantumiseen politiikkaan. Tämä polemiikki tuo murheekisesti haittaa meidän kristilliseen kenttään.

 17. svs

  Tuo postiäänikuvio on kyllä jotenkin todella sekava, ja jos olen oikein ymmärtänyt, osavaltioiden lainsäädäntö eroaa toisistaan sen osalta. Mutta, mutta, mutta se on aivan eri asia kuin vaalivilppi. Todellisesta vaalivilpistä pitäisi olla todellisia todisteita.

  Tuntuu jotenkin aivan käsittämättömältä, että maailman johtavan demokratian istuva presidentti haluaa lopettaa ääntenlaskennan kun vielä miljoonia ääniä on laskematta.

  Yleisesti ottaen länsimaissa kunnioitetaan vaalijärjestelmää, vaaleja ja äänestäjiä. Kyseessä on ns demokratian pyhä asia, joka on koko demokraattisen valtiomallin perusta ja kulmakivi. Kansa äänestää kuka, tai ketkä, heitä edustavat seuraavan sovitun ajanjakson. Nyt maailman johtavan demokratian, joka pitää itseään vapaan maailman johtajana, presidentti haluaa mitätöidä osan äänistä, koska ne oletettavasti ovat hänelle epäedullisia. Aivan käsittämätöntä!

  Jos tämä hässäkkä päättyy siihen että Trump valitaan uudelle kaudella, pitäisi muun läntisen maailman viheltää peli poikki, ja laittaa jenkeille kunnon taloudelliset pakotteet. Ei siksi, että saataisiin valtaan demokraatti presidentti, eikä siksi että USA:n linja näissä kyllästymiseen asti jauhetuissa, elämää suuremmissa kysymyksissä, kuten ilmastonmuutos, abortti, aseenkanto-oikeus, seksuaalinen tasa-arvo, nationalistinen kauppapolitiikka jne saataisiin muuttumaan, vaan siksi että tällainen käytös demokraattisen maan johtajalta häpäisee demokratian. Johonkin täytyy vetää raja!

 18. Jones

  Missä ovat todisteet vaalivilpistä? Todella epäilyttävää on Trumpin halu keskeyttää ääntenlasku ennenaikaisesti. Meno on kuin Valko-Venäjällä.

 19. Bux

  (1) Median ja asiantuntijoiden näkemykset eivät olleet täysin pielessä, päinvastoin. Osa kommentaattoreista kyllä odotti sinistä aaltoa. Mutta toiset tiukkaa tulosta, mistä käydään sitten taistelua korkeimpaan oikeutta myöten a näin näyttää käyvän. Sitten tällä kertaa tiedotusvälineissä muistettiin myös pitää ovea auki sille näkemykselle, että Trump saattaa yllättää.

  (2) Ei tullut sinistä aaltoa, mutta se oli vain yksi skenaario kolmesta (ks. yllä). On totta, että gallupit eivät nytkään täysin osuneet kohdalleen, se on harvinaista, mutta virhemarginaalissa pysyttiin. Niitä pitääkin valistuneen politiikkaa seuraavan kansalasien osata lukea oikean. Ne ovat sananmukaisesti suuntaa antavia varsinkin äänestysviikkoa edeltävät ennusteet. Tärkeintä on siis kannatuksen kehityssuunta, eivät prosentit.

  (3) Tämä on totta, ja oli arvattavissa, että republikaanit säilyttävät asemansa senaatissa. Se estänee isot talous- ja sosiaalipoliittiset uudistukset, vaikka Bidenista tulisi presidentti. Eli tälläkään kertaa Yhdysvalloista ei ole tulossa sosialistista, jos nyt sotateollista kompleksia tai Trumpin vihjauksia öljyteollisuuden kansallistamisesta, jos liuskeöljyn hinta edelleen laskee, ei sellaiseksi lasketa.

  (4) Puhuminen deep statesta on sikäli ristiriitaista, koska republikaanit ovat hallinneet Yhdysvaltoja jo useamman vuoden. Jos he eivät tänä aikana ole onnistuneet purkamaan valtionhallintoa, niin (a) miksi he tekisivät sen seuraavien vuosien aikana; (b) eivät ehkä halua, ovat osa deep statea; (c) tai sitten koko deep statea siinä merkityksessä kuin Ahvio väittää ei ole olemassa.

  (5) Mieluummin kuin puhua Trump-konservatismista voisi sanoa, että enemmistö yhdysvaltalaisista kannattaa republikaanien politiikkaa Donald j. Trumpilla tai ilman. Toisille hän on se juttu, toiset äänestävät republikaaneja hänestä huolimatta. Suurin osa yhdysvaltaisista ei halua nopeita reformeja, eurooppalaistaa USA:ta ja republikaanit koetaan olevan takuu tästä.