Patmos-blogi

Viikonlopun kansainväliset uutispoiminnat 11.9.2021

Timo Keskitalo Pastori Timo Keskitalo on toiminut pitkään maahanmuuttajatyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Patmos Lähetyssäätiö tarjoaa seurakunnille ja järjestöille koulutusta. Timo Keskitalon vierailua voi tiedustella patmos (at) patmos.fi tai 09-8567 4988.
Julkaistu:

Timo Keskitalo toimittaa kansainväliset uutispoiminnat, jotka kuullaan Radio Patmoksessa lauantaina ja sunnuntaina klo 8-18:00 välillä tasatunnein.

Pakistanin kirkot lisäävät turvatoimia Talebanin takia

Pakistanin kirkot tiukentavat turvatoimiaan, koska he pelkäävät Talebanin paluun valtaan naapurissa Afganistanissa aiheuttavan lisääntyvää uhkaa myös Pakistanissa. Lisää aseistettuja vartijoita on asetettu kirkkojen ulkopuolelle sunnuntaisin jumalanpalvelusten aikana.

Muita toimenpiteitä kirkkojen suojelemiseksi ovat lisääntynyt valvonta, sekä henkilöllisyyden tarkastus ja metallinpaljastimet kirkon ovella.

Pakistanin kristityt pelkäävät terrori -iskujen lisääntymistä. Kun Taleban oli vallassa aikaisemmin, Pakistanissa oli paljon terrori -iskuja. Oli terroristijärjestöjä, jotka hyökkäsivät kirkkoja ja muita kristillisiä instituutioita vastaan. Niistä tuli selvästi kohteita. Nyt Taleban on palannut – se vahvistaa islamistiryhmiä, joten hyökkäyksiä voi tapahtua.

Afganistanista on saatu huolestuttavia raportteja Taleban-taistelijoista, jotka ovat metsästäneet ovelta ovelle kristittyjä, muita vähemmistöjä ja kaikkia, joiden uskotaan liittyvän jotenkin länteen.

Rauhallisten ja edistyksellisten muslimien yhteisöissä on myös pelkoa.

(Lähde: Christian Today 6.9.2021)

Protestanttisen koulutuksen neuvosto on perustettu Venäjällä

Venäjän oikeusministeriö rekisteröi elokuun 27. päivänä Venäjän Protestanttisen koulutuksen neuvoston, joka on perustettu voittoa tavoittelemattomaksi yhdistykseksi edistämään protestanttista teologista koulutusta Venäjällä.

Protestanttisen koulutuksen neuvostoon kuuluvat kuuden protestanttisen koulutusinstituution rehtorit, joiden joukossa ovat myös Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon piispaksi runsas vuosi sitten valittu Ivan Laptev, joka toimii samalla Inkerin kirkon pappiskoulutuksesta vastaavan teologisen instituutin rehtorina.

Luterilaisten lisäksi neuvostoon kuuluu teologisten seminaarien, yliopistojen ja muiden koulutusorganisaatioiden johtajia baptistikirkosta, helluntailaisista, adventisteista ja Venäjän unioituneesta evankelisesta kirkosta.

Neuvoston päätarkoituksena on tällä hetkellä kehittää Venäjällä protestanttisen teologisen koulutuksen virallisia asiakirjoja.

(Lähde: Inkerin kirkon verkkosivut 1.9.2021)

Kiinan kommunistihallinto käskee kristittyjä rukoilemaan kuolleiden kommunistisotilaiden puolesta

Kiinan kommunistinen puolue kiristää otettaan maan virallisista kirkoista taivuttaakseen ne tukemaan agendaansa. Viranomaiset ovat käskeneet kiinalaiskristittyjä osoittamaan kunnioitusta kuolleille kommunistisotilaille ja rukoilemaan heidän puolestaan tai kärsimään seurauksista.

Hallinto on mediatietojen mukaan ohjeistanut Kiinan virallista protestanttikirkkoa “Kolmen itsen” kirkkoa järjestämään rukoushetkiä muistaakseen toisessa maailmasodassa Japania vastaan taistelleita kommunistisissejä.

Ohjeistus kehottaa paikallisseurakuntia pitämään soveliaita ja koronarajoitusten mukaisia rukoushetkiä, joissa samalla osoitetaan “hyvää patrioottisen perinteen henkeä”. Seurakuntien myös edellytettiin osoittavan osallistumisensa ohjeistettuihin juhlallisuuksiin jättämällä syyskuun 10 päivään mennessä videoita rukoustilaisuuksista Kiinan kristillisen neuvoston mediaosastolle.

Kiina on presidentti Xi Jinpingin kaudella kiristänyt otettaan maan uskonnoista. Presidentti on ilmoittanut tavoitteekseen “kiinalaistaa” kaikki uskonnot, jotta ne tukisivat oikein maan kommunistihallintoa.

(Lähde: CBN News 7.9.2021)

Kristityt ovat Afganistanin uhatuin ryhmä

Afganistaniin jääneet kristityt ovat vaarassa joutua Talebanin metsästämiksi ja tappamiksi nyt, kun islamistiryhmä on saanut takaisin maan hallinnan ja ilmoitti 7. syyskuuta uuden hallituksen muodostamisesta.

Afganistanin kristityt ovat ensimmäisen sukupolven käännynnäisiä, joita yhdessä lastensa kanssa pidetään islamin luopioina. Siksi he ovat islamilaisen sharia-lain mukaan kuolemanrangaistuksen alaisia.

Talebanit ovat toistaneet, että he hallitsevat Afganistania sharia-lain mukaan, ja Talebanin johtajan mukaan “tulevaisuudessa kaikkia Afganistanin hallinto- ja elämänasioita säännellään pyhän sharia -lain mukaisesti” ”.

Kristityille on kerrottu, että heidän täytyy kääntyä takaisin islamiin, lähteä Afganistanista tai heidät tulee tappaa.

Vaikka oikeutta omantunnonvapauteen, mukaan lukien vapaus valita ja muuttaa uskontoaan, pidetään lännessä itsestäänselvyytenä, se on vieras klassiselle ja konservatiiviselle islamilaiselle ajattelulle, jossa on vapaus kääntyä islamiin mutta ei jättää sitä.

Sharia -laki perustuu Koraaniin ja hadithiin, joista jälkimmäinen tarjoaa vankan perustan teloittaa niitä, jotka lähtevät islamista. Useimmat muslimit pitävät islamista luopumista petoksena maailmanlaajuista muslimiyhteisöä vastaan. Ei ole epäilystäkään siitä, että Afganistaniin jääneet kristityt joutuvat kuolemaan islamin jättämisen rikoksen tähden.

(Lähde: Barnabas Fund 7.9.2021)

ISIS iskee edelleen Irakissa – 12 poliisia kuollut

Ainakin 12 irakilaista poliisia on saanut surmansa Pohjois-Irakissa lähellä Kirkukia vartiopaikalle tehdyssä hyökkäyksessä. Hyökkäyksen tekijöiksi arvellaan terroristijärjestö ISIS:iin liittyviä ryhmiä.

Hyökkääjien ensikosketus ja tulitaistelu poliisien kanssa kesti kaksi tuntia, jonka aikana ainakin kolme poliisia kuoli. Vahvistukseksi tulleet poliisit yllätettiin ja he saivat surmansa.

ISIS ei heti ottanut iskua nimiinsä, mutta Kirkukin alueella järjestön taistelijat ovat olleet aktiivisia ja arvioiden mukaan ryhmä on kehittynyt.

ISIS eli Islamilainen valtio onnistui vuosina 2014-2015 saamaan haltuunsa suuria alueita Irakissa. Yhdysvaltain johtama kansainvälinen liittouma onnistui lyömään järjestön, mutta sillä on edelleen nukkuvia terroristisoluja eri puolilla Irakia valmiina tekemään epäsymmetrisiä iskuja. Epäsymmetrisillä iskuilla tarkoitetaan iskuja paljon voimakkaampaa kohdetta vastaan.

ISIS solut ovat kohdistaneet säännöllisesti toimintaansa Irakin turvallisuusviranomaisia vastaan Pohjois-Irakissa.

Irakissa on edelleen 3500 ulkovaltojen sotilasta, joista noin 2500 on amerikkalaisia. Yhdysvallat on kaavaillut vähentävänsä sotilaallista läsnäoloaan maassa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on vakuuttanut, että Ranska ei vedä joukkojaan pois riippumatta Yhdysvaltain päätöksestä. Macronin lausunto liittyi yhdysvaltalaisjoukkojen vetäytymisestä Afganistanissa seuranneeseen Talibanin nopeaan valtaannousuun.

(Lähde: Al-Jazeera 5.9.2021)

USA:n katolisen kirkon kardinaali Gregory toteaa: Biden ei seuraa katolisen kirkon opetusta

Washingtonin arkkipiispa joutui muistuttamaan, milloin elämä alkaa, sen jälkeen kun katolinen presidentti Joe Biden sanoi 3. syyskuuta, että elämä ei ala hedelmöityksestä.

“Katolinen kirkko opettaa ja on aina opettanut, että ihmiselämä alkaa hedelmöityksestä”, sanoi kardinaali Wilton Gregory. “Presidentti ei siis seuraa katolista opetusta”, hän lisäsi.

Bidenin kommentit poikkesivat hänen aiemmista lausunnoistaan ​​elämän alkamisesta. Vuonna 2008 haastattelussa varapresidenttiehdokkaana ja jälleen vuoden 2012 varapresidenttikeskustelussa Biden sanoi uskovansa, että elämä alkaa hedelmöityksestä.

Kardinaali Gregory sanoi, että kirkon opetus ei ole muuttunut.

”Kirkkomme ei ole muuttanut kantaansa abortin moraalittomuuteen, enkä näe miten voisimme, koska uskomme, että jokainen ihmiselämä on pyhä.”, hän sanoi.

Tämä koskee myös vankeja, maahanmuuttajia, vanhuksia ja ihmisiä, jotka ovat vammautuneet eri tavoin.

Washingtonin arkkipiispa Gregory on käynyt katolisen kirkon sisällä keskustelua siitä, pitäisikö aborttia kannattavilta katolisilta poliitikoilta kieltää pääsy ehtoollispöytään. Hän kertoi viime vuonna toimittajalle, ettei hän kieltäisi ehtoollista tällaisissa tapauksissa.

Useat muut piispat ovat olleet sillä kannalla, että Bidenille ei tule jakaa ehtoollista. San Franciscon roomalaiskatolisen arkkihiippakunnan arkkipiispa Salvatore Cordileone totesi hiljattain: “Minusta on erityisen ärsyttävää, että niin monet nykyajan merkittävimmässä ihmisoikeuskysymyksessä väärillä puolella olevista poliitikoista kutsuvat itseään katolisiksi.” Hän viittasi presidentti Bideniin ja edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosiin. Heidän aborttia puolustava politiikkansa rikkoo ”katolisia perusoppeja ja oikeudenmukaisuuden perusperiaatteita” sen lisäksi se johtaa muitakin syntiin. Arkkipiispa selitti, että ”abortti tappaa ainutlaatuisen, korvaamattoman ihmisen, joka kasvaa äitinsä kohdussa. Kaikki, jotka puolustavat aborttia julkisessa tai yksityisessä elämässä, rahoittavat sitä tai esittävät sitä laillisena valintana, osallistuvat suureen moraaliseen pahuuteen. ”

(Lähde: Catholic World Report 8.9.2021 & Christian Post 8.9.2021)

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *