Patmos-blogi

Viikonlopun kansainväliset uutispoiminnat 17.7.2021

Timo Keskitalo Pastori Timo Keskitalo on toiminut pitkään maahanmuuttajatyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Patmos Lähetyssäätiö tarjoaa seurakunnille ja järjestöille koulutusta. Timo Keskitalon vierailua voi tiedustella patmos (at) patmos.fi tai 09-8567 4988.
Julkaistu:

Timo Keskitalo toimittaa kansainväliset uutispoiminnat, jotka kuullaan Radio Patmoksessa lauantaina ja sunnuntaina klo 8-18:00 välillä tasatunnein.

Koulu pakotti 4-vuotiaan pride-kulkueeseen vastoin vanhempien pyyntöä

Christian Today 12.7.2021

Kristitty äiti, joka sanoo, että hänen 4-vuotiaan poikansa pakotettiin osallistumaan homoseksuaalisuutta ylistävään pride-paraatiin, vie asian oikeuteen Lontoossa.

Izzy Montague sanoo, että peruskoulun johtaja Etelä-Lontoossa kertoi hänelle, että hänen poikansa ei voinut olla osallistumatta pride-kulkueeseen huolimatta perheen kristillisestä vakaumuksesta.

Hän vie koulun oikeuteen välittömän ja välillisen syrjinnän uhriksi joutumisen perusteella ja ihmisoikeuslain nojalla. Tapaus käsitellään tuomioistuimessa 14. – 21. heinäkuuta.

Rouva Montague, joka on sittemmin vetänyt poikansa koulusta, sanoo, että hänen huolenaiheitaan ei otettu vakavasti ja että koulu muuttui vihamieliseksi häntä kohtaan.

Rouva Montague sanoi: “En edes yrittänyt estää pride-tapahtumaa. Halusin vain, että lapseni saisi koulussa opetusta eikä aatteellista pakkosyöttöä. Toivon, että oppilaiden vanhemmat tajuavat mitä kouluissamme tapahtuu. En halua, että muut vanhemmat joutuvat kokemaan tulevina vuosina saman, minkä me olemme kokeneet.”

Christian Legal Centerin toimitusjohtaja Andrea Williams sanoo, että voimme odottaa näkevämme seuraavina lukuvuosina kouluissamme lisää esimerkkejä homoliikkeen totalitaarisesta luonteesta. 

Venäjän ortodoksisen kirkon tiedottaja raivoissaan: Instagram sulkee kiistanalaisen metropoliitan tilin

Orthodox Times 9.7.2021

Venäjän ortodoksisen kirkon tiedottajana ja kirkon ulkosuhteista vastaavan viraston johtajana toimiva metropoliitta Hilarion on ilmaissut tuohtumuksensa Instagram-tilinsä sulkemisesta. Hilarion itse on ilmaissut uskovansa, että sulkeminen johtuu hänen koronarokotuksia puoltavista kannanotoistaan. Hilarionin mukaan rokotekriittiset ihmiset ovat ilmiantaneet hänen päivityksiään.

Medialähteiden mukaan Venäjän kirkon tiedotuksesta vastaava metropoliitta on saanut sosiaalisen median sivustolta Instagramilta toistuvia varoituksia, joiden mukaan hänen tilillään julkaistaan materiaalia, joka rikkoo lakeja tai jonkun oikeuksia.

Toistaiseksi ei ole selvää, onko metropoliitta Hilarionin tilin jäädyttäminen määräaikainen vai lopullinen toimenpide. Ennen sulkemistaan Hilarionin tilillä oli noin 52 000 seuraajaa. Hilarion on tullut tunnetuksi kärkkäistä kannanotoistaan, joiden on nähty usein palvelevan Vladimir Putinin hallinnon etua.

Israelilaisarkeologit löytäneet kappaleen Jerusalemin muuria Salomon temppelin ajalta

Jerusalem Post 14.7.2021

Ryhmä israelilaisarkeologeja on löytänyt Jerusalemista Daavidin kaupungin alueelta kappaleen babylonialaisten vuonna 586 eKr. hävittämän Jerusalemin muuria, tiedotti Israelin muinaismuistovirasto 14.7.

Löytynyt kivirakennelma on leveydeltään noin viisi metriä ja sijaitsee vain joitakin kymmeniä metrejä Temppelivuorelta. Rakennelman iäksi arvioitiin runsaat 2700 vuotta ja näin ollen se olisi elävä muistus ensimmäisen temppelin ajan Jerusalemista, jonka babylonialaiset hävittivät.

Alueella suoritettiin 1960- ja 1970-luvuilla kaivauksia, joissa Raamatussa kuvattua muuria ei kuitenkaan löytynyt. Nyt tehty löytö kuitenkin varmistaa, että Jerusalem oli linnoitettu kaupunki jo vuosisatoja ennen Babylonian suuruuden aikaa.

Radikaali palestiinalaisjärjestö Hamas on jo ennättänyt syyttää israelilaisarkeologeja historian vääristelystä ja tuomita löydön. Hamas ja useat muslimimaat kiistävät muinaisen Israelin kuningaskunnan olemassaolon vailla varsinaisia perusteita.

Algerian viranomaiset sulkevat kirkkoja

Middle East Concern 13.7.2021

Algeriassa viranomaiset ovat sulkeneet jo 16 kirkkoa, kun heinäkuussa suljettiin kolme kirkkoa lisää. Algerian kristityt pyytävät rukousta vuonna 2017 alkaneen ja edelleen käynnissä olevan kirkkoja vastaan ​​suunnatun kampanjan tähden.

Uuden lain mukaan lupa on hankittava ennen rakennuksen käyttöä muuhun kuin islamilaiseen jumalanpalvelukseen. Kansalliset viranomaiset eivät ole vastanneet mihinkään lupahakemukseen sen jälkeen, kun laki säädettiin vuonna 2006.

Barnabas Fund uutisoi, että virkamiehet alkoivat säännöllisesti vierailla kirkoissa loppuvuodesta 2017 ilmoittaen tavoitteekseen tarkistaa rakennuksen turvallisuus, mutta he kysyivät myös luvista toimia kirkkona. Kirkkojen lukuisista pyynnöistä huolimatta komissio ei kuitenkaan ole antanut lupaa.

Taleban ​​vaatii Turkkia lähtemään Afganistanista

Al-Monitor 12.7.2021

Taleban toisti vaatimuksensa: Turkin armeijan on lähdettävä Afganistanista yhdessä Naton ja Yhdysvaltojen joukkojen kanssa. Taleban pitää Turkin joukkoja miehitysjoukkona ja ryhmä toimisi heitä vastaan, jos ne eivät vetäydy muiden Naton joukkojen kanssa maasta elokuun loppuun mennessä.

Talebanin julkilausuma tulee, kun Yhdysvaltain ja Turkin viranomaiset keskustelevat aktiivisesti Ankaran ehdotuksesta jättää noin 500 sotilasta Kabulin kansainväliselle lentokentälle ulkomaisten diplomaattisten edustustojen turvaamiseksi, kun jäljellä olevat Naton joukot lähtevät.

Syyriasta tulevat raportit viittaavat siihen, että Turkin tiedustelupalvelut pyrkivät palkkaamaan palkkasotureita Syyriasta yksityisten turvallisuusyritysten varjolla ja lähettämään heidät Afganistaniin turvaamaan lentokenttää. Turkki on viime vuosina sijoittanut Syyrian opposition taistelijoita palkkasotureiksi konflikteihin Libyassa ja Vuoristo-Karabahissa.

Turkin itäisissä osissa on havaittu afgaanipakolaisten virtaaminen maahan

Al-Monitor 13.7.2021

Yhdysvaltojen joukkojen vetäytyessä Afganistanista, kasvava määrä Afganistanista peräisin olevia turvapaikanhakijoita ylittää Turkin itärajan. Sosiaaliseen mediaan lähetettyjen videoiden mukaan turvapaikanhakijoita saapuu Turkkiin Iranin kautta.

Vuosien ajan afgaanit, pakistanilaiset ja monien muiden maiden turvapaikanhakijat ovat ylittäneet rajan jalkaisin. On liian aikaista puhua joukkoliikkeestä, mutta saapuvien määrä kasvaa päivittäin. Määrä on nyt 1500 afgaania päivässä. Lisäksi on vahvistamattomia uutisia, joiden mukaan suuri määrä pakolaisia on pakkautuneena Iranin puolelle rajaa odottaen tilaisuutta jatkaa Turkkiin, Turkin Ankarassa toimiva turvapaikka- ja maahanmuuttotutkimuskeskus kertoo. Heidän mukaan meidän on tarkkailtava, mitä tapahtuu Afganistanissa, jotta voimme nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu Turkissa.

Turkin sisäministeriön varaministeri sanoi lausunnossaan, että Turkin itärajalla on tänä vuonna pidätetty 62 687 laitonta maahanmuuttajaa. Turkissa on tällä hetkellä noin 4 miljoonaa pakolaista, mukaan lukien noin 3,7 miljoonaa syyrialaista ja arviolta 200 000 Afganistanista peräisin olevaa turvapaikanhakijaa. Kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vetää amerikkalaiset ​​joukot Afganistanista 31. elokuuta mennessä, yhä useampi Afganistanin kansalainen etsii turvapaikkaa maan ulkopuolelta.

YK:n pakolaisasiain päävaltuutetun mukaan viime päivinä tilanne on äkkiä tullut huonommaksi, kun Taleban ilmoitti ottaneensa hallintaansa 85 prosenttia Afganistanin alueesta.

Turkkiin saapuneiden uusien afganistanilaisten profiili on muuttunut edellisiin vuosiin verrattuna.

Uudet tulokkaat ovat koulutettuja ja työskentelivät enimmäkseen hallituksen virossa ja pelkäävät nyt, jos hallitus kaatuu, Taleban kostaisi heille.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *