Patmos-blogi

Viikonlopun kansainväliset uutispoiminnat 27.2.2021

Timo Keskitalo Pastori Timo Keskitalo on toiminut pitkään maahanmuuttajatyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Patmos Lähetyssäätiö tarjoaa seurakunnille ja järjestöille koulutusta. Timo Keskitalon vierailua voi tiedustella patmos (at) patmos.fi tai 09-8567 4988.
Julkaistu:

Timo Keskitalo toimittaa kansainväliset uutispoiminnat, jotka kuullaan Radio Patmoksessa lauantaina ja sunnuntaina klo 8-18:00 välillä tasatunnein.

LGBT-aktivistit Britanniassa kampanjoivat, jotta rukoileminen seksuaalivähemmistön edustajien puolesta kiellettäisiin, koska rukouksessa on heidän mukaansa voima

LGBT-aktivistit vaativat, että kristittyjä kiellettäisiin rukoilemasta sellaisen henkilön puolesta, jolla on ei-toivottua viehätystä samaa sukupuolta kohtaan. Rukous ja pastoraalinen keskustelu täytyy saattaa lain valvonnan alaiseksi. Aktivistit toteavat: “Jos nämä asiat tapahtuvat homofobisissa tai transfobisissa olosuhteissa, on rukouksessa vahingollista voimaa.”

Lobbausryhmä Ban Conversion Therapy on ottanut tavoitteekseen painostaa hallitusta ajamaan läpi laki, joka kieltäisi kristillisen eheytysrukouksen niiden puolesta, jotka haluavat päästä eroon seksuaalisista poikkeamista. Tulilinjalla on myös kristillinen opetus seksuaalietiikasta ja puhe biologiaan perustuvasta sukupuolesta.

Lobbausryhmä haluaa edistää LGBT-käyttäytymistä ja kehottaa kieltämään “kaikki yritykset muuttaa, tukahduttaa tai poistaa henkilön seksuaalista suuntautumista, sukupuoli-identiteettiä tai sukupuolen ilmaisua”. Heidän mukaansa kirkkoja uhkaa syytteeseen joutuminen, jos ne ottavat raamatullisen kannan seksuaaliseen etiikkaan tai puolustavat tieteellistä biologista sukupuolen määrittämistä.

Lobbausryhmän mukaan on “psykologian väärinkäyttöä” ilmaista pastoraalista huolta tai rukoilla ihmisten puolesta, joilla on ei-toivottua vetoa samaa sukupuolta kohtaan, ja että raamatullisen seksuaalisuuden saarnaaminen “vain lisää mielenterveysongelmia LGBT + -yhteisössä.”

Pastoraalinen keskustelu ja rukous, joka tukeutuu Raamatun seksuaalietiikkaan, kriminalisoitiin äskettäin Australian Victoria osavaltiossa uuden eheytymishoitolain nojalla.

Uusi lainsäädäntö kieltää kaiken käytännön, jolla pyritään muuttamaan tai tukahduttamaan henkilön “seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli-identiteetti” – rukous mukaan lukien. Rikoksentekijöille voidaan määrätä jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistus.

Kahdentoista kuukauden täytäntöönpanojakson aikana valtion oikeusministeri sanoi, että hallitus “kouluttaisi” uskonnonopettajia, opettajia ja pastoreita estääkseen heitä rikkomasta lakia.

(Lähde: The Christian Institute 24.2.2021)

Kaliforniassa USA:ssa tuomari on tehnyt päätöksen, jonka mukaan kolmen homomiehen liitto on nimetty kahden lapsen laillisiksi vanhemmiksi

Lapset ovat syntyneet keinohedelmöityksenä naisesta, jota ei katsota lasten äidiksi. Sen sijaan lapsilla on nyt virallisesti kolme isää.

Viime viikolla kolme miestä, jotka ovat nyt kahden lapsen – 3-vuotiaan ja 14-kuukauden ikäisen – lailliset vanhemmat, esiintyivät tapauksen johdosta televisio-ohjelmassa.

“Emme olleet varmoja siitä, että meidät kaikki kolme voitaisiin merkitä syntymätodistukseen isäksi, joten siitä tuli oikeudenkäynti”, miehet kertoivat ohjelmassa.

Katy Faust, lasten oikeuksien järjestön Them Before Us perustaja totesi tapauksesta:

“Tietysti todelliset uhrit ovat nämä kaksi äiditöntä lasta, jotka erotettiin tarkoituksella naisesta, joka tarjosi heille puolet heidän geneettisestä identiteetistään, naisesta, johon he olivat kiinnittyneet ensimmäisen 9 ja puolen kuukauden aikana. Lapsilta puuttuu nyt päivittäinen äidin rakkaus, jota kaikki lapset kaipaavat”, Faust sanoi.

Mutta ihmisten ei pitäisi olla yllättyneitä “modernin perheen” uusimmasta ilmenemismuodosta. Tätä kohden kulttuurimme on nyt menossa. Aikuisten toiveet syrjäyttävät lasten oikeudet.

“Lapsilla on luonnollinen ja perusoikeus äitiin ja isään, heidän tuntemiseensa ja rakastamiseen. Niin kauan kun tätä ei tunnusteta, voimme odottaa yhä villimpiä variaatioita, joissa lapsista tulee uhri aikuisten halujen leikeissä.”

(Lähde: Christian Post 24.2.2021)

Etelä-Korea raportoi koronatapausten merkittävästä kasvusta tammikuun lopulla

Etelä-Korean viranomaiset ryhtyivät 27. tammikuuta selvittämään koronaviruksen kolmannen aallon tartuntapesäkettä, joka keskittyi kristillisiin kouluihin.

Yhteensä 297 tapausta oli jäljitetty kuuteen seurakuntaan ja lähetyskouluihin, joita johtaa evankelinen kristillinen järjestö, vanhempi terveysvirkailija Yoon Tae-ho kertoi tiedotustilaisuudessa.

Korean tautientorjuntavirasto sanoi, että lähetyskoulun tartunnat näyttivät levinneen jonkin aikaa ennen kuin ne havaittiin.

Kouluista vastaava kristillinen järjestö, International Mission määrättiin testaamaan kaikki, jotka olivat olleet yhteydessä lähetyksen kouluihin tai kirkkoihin eri puolilla maata.

Kristillinen järjestö pyysi anteeksi, ettei se ryhtynyt varhaisiin toimenpiteisiin tartuntojen estämiseksi.

“Pahoittelemme syvästi, ettemme reagoineet aikaisemmin ja ajattelimme, että opiskelijoilla olisi voinut olla vain tavallinen vilustuminen ja siihen liittyvä kuume.”

Järjestö ilmoitti toimittavansa täydellisen luettelon koulujen opiskelijoista ja henkilökunnasta.

Pääministeri Chung Sye-kyun totesi tapauksen johdosta: ”Tärkeintä on nopeus. Kehotan viranomaisia ​​ja paikallishallintoja ripeästi tunnistamaan oireet ja ryhtyvän nopeisiin toimiin”, Chung kertoi hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Etelä-Korea oli onnistunut pitämään viruksen hallinnassa aggressiivisen testauksen ja kontaktien jäljityksen ansiosta, mutta viime vuoden lopulla puhjennut kolmas aalto on osoittautunut vaikeammaksi hillitä.

Etelä-Korean viranomaiset ovat todenneet, että 45,4 prosenttia maan viime vuoden infektioista johtui klusteritartunnoista, jotka syntyivät lähikontakti-ryhmissä. Uskonnolliset kokoontumistilat olivat tällaisten klustereiden pääasiallinen lähde.

(Lähde: Licas News 27.1.2021)

USA:n hallinnon ylläpitämä maailman väestötietokanta World Population review kertoo mielenkiintoisia asioita muslimiväestöstä maailmassa

Monet kristilliset ihmisoikeusjärjestöt ovat kiinnittäneet huomionsa siihen, mitä tapahtuu Nigeriassa. 25.2. julkaistu Causus uutiskirje mm. toteaa: ”USA:n kongressin kuulemisessa oli esillä kristittyjen kansanmurha Nigeriassa. Nigeria on maa, jossa kristittyjä on eniten tapettu viime vuosina uskonsa tähden.”

Maailman väestönkasvu on hidastumassa nopeasti. Saharan eteläpuoleinen Afrikka jatkaa kuitenkin voimakasta väestönkasvua. Afrikka on jakautunut islamilaiseen pohjoiseen ja kristittyyn etelään. Saharan eteläpuolella kulkee rajapinta, jossa väestöstä osa on muslimeja ja osa kristittyjä.

World Population review osoittaa tämän asian hätkähdyttävällä tavalla. Maailman valtioiden joukossa on vain yksi, jonka väestöstä muslimeja on 40-60 prosenttia. Kaikissa muissa maissa muslimeja on joko lähelle 100 prosenttia tai hyvin pieni vähemmistö.

Lähelle tuota kahtiajakautuneisuutta pääsevät vain Malesia, jossa muslimeja on yli 60 prosenttia, sekä Tansania ja Etiopia, joissa muslimeja on n. 30 prosenttia.

Afrikassa kulkee siis Saharan eteläpuolella räjähdysherkkä rajaviiva. Nigeria on tämän kamppailun keskipisteessä. Kun lisäksi huomioidaan, että Nigeria on yksi maailman väkirikkaimmista maista, ymmärrämme, että Nigerian tilannetta tulee seurata tarkasti. Nigerian väestö on ¼ Afrikan väestöstä. Nigerian väestöstä 49,6 prosenttia on muslimeja. Nigerian muslimit edustavat 5 prosenttia maailman muslimeista. Nigerialla on maailman viidenneksi suurin muslimiväestö. Nigeriassa on 99 miljoonaa muslimia. Nigerian tilanne on siis jännittynyt ja jännittävä.

Turkki pommittaa Irakin kristittyjen kyliä

Pohjois-Irakissa, lähellä Turkin rajaa asuvien kristittyjen kyläläisten mukaan Turkin armeijan toistuvat iskut ovat riistäneet heiltä normaalin elämän, mikä on johtanut monet pakenemaan kylästään pysyvästi.

Shulimon Atheel, 66, Dora-kylästä, sanoo, että asukkaat eivät ole pystyneet osallistumaan jumalanpalveluksiin, koska alue joutuu jatkuvasti turkkilaisten pommitusten kohteeksi.

“Turvallisuustilanteemme on erittäin huono. Emme uskalla edes haudata kuolleitamme kylän hautausmaalle”, Dorassa vaimonsa kanssa asuva Atheel kertoi.

“On kulunut neljä vuotta siitä, kun viimeksi kävimme kirkossamme. Emme uskalla mennä. Neljä vuotta sitten myös vesijohto kylään katkesi pommituksessa. Emme voi edes korjata sitä suihkukoneiden ja tykkitulen takia. “, kertoo ikääntynyt kristitty mies, joka on työskennellyt maanviljelijänä 30 vuotta.

Siviilit ovat kärsineet Turkin massiivisesta hyökkäyksestä.

Tässä kylässä asuneista 40 perheestä vain 18 on jäänyt epävarmuuden takia, Atheel sanoo.

Rajan pinnassa vuorilla on 23 kristittyjen asuttamaa kylää, eikä yksikään niistä ole tyhjentynyt täysin paikallishallinnon virkamiehen Sarbast Sabrin mukaan.

Turkin kurdien oikeuksien puolesta taisteleva sissiryhmä PKK majailee Irakin puolella rajaa vuoriston suojassa. Siksi Turkki katsoo oikeudekseen tulittaa aluetta joka sijaitsee Irakin puolella. Karu, vuoristoinen alue on kristittyjen asuttamaa, koska muut eivät halua siellä asua. Kylissä asuu enimmäkseen köyhiä maanviljelijöitä, jotka kamppailevat ansaitakseen elantonsa.

Turkki on toistuvasti puolustanut aiempia toimiaan Kurdistanin alueella ja Pohjois-Irakissa sanomalla, että Irakin hallitus tai Kurdistanin aluehallitus (KRG) eivät ole toimineet PKK:n kapinallisten poistamiseksi alueelta. Irak ei ole suuremmin välittänyt kristityistä, jotka ovat jääneet taistelun jalkoihin jo vuosien ajan.

(Lähde: Rudaw 21.2.2021)

Kielletty keskustelu

Tunnettu somalialainen naisten oikeuksien puolustaja Ayaan Hirsi Ali on kirjoittanut uuden kirjan, jossa hän osoittaa, että naisiin kohdistuvan väkivallan lisääntymisen ja muslimien maahanmuuton välillä on yhteys. Kirjan nimi on islamilainen termi ”saalis”.

Hän väittää kirjassaan, että eurooppalaiset naiset mielletään islamin mukaan muslimimiesten oikeutetuksi saaliiksi. Hänen mukaansa poliisi ja tuomioistuimet näyttävät kyvyttömiltä valvomaan tilannetta. Tietyissä Brysselin, Lontoon, Pariisin ja Tukholman kaupunginosissa “huomaat yhtäkkiä, että vain miehet ovat näkyvissä”. Nämä ovat kiellettyjä alueita naisille, jotka “pyyhkivät itsensä pois” julkisilta paikoilta tällaisissa lähiöissä. Samalla menetetään “oikeudet, joita eurooppalaiset naiset pitivät aiemmin itsestäänselvyytenä.”

Lähes kolme miljoonaa ihmistä on saapunut pakolaisina Eurooppaan vuoden 2009 jälkeen, lähes kaksi miljoonaa pelkästään vuonna 2015. Kaksi kolmasosaa on miehiä, ja 80% turvapaikanhakijoista on alle 35-vuotiaita. “Syyrian sisällissodan voimistuminen”, Hirsi Ali kirjoittaa, “oli suurin yksittäinen syy maahanmuuttajavirtaan.” Hänen kirjassaan ei ole pulaa tiedoista Euroopan seksuaalisesta väkivallasta.

Joitakin esimerkkejä: raiskaukset lisääntyivät Ranskassa 17 prosenttia vuosina 2017-2018; Saksassa raiskauksen ja seksuaalisen pakottamisen uhrien määrä kasvoi 41 prosenttia vuonna 2017; ja Ruotsissa ilmoitetut sukupuolirikokset lisääntyivät 12 prosenttia vuonna 2016. Maahanmuuttajat ovat peräisin patriarkaalisuuden ja moniavioisuuden leimaamista yhteiskunnista, joissa naiset ovat “hyödykkeitä”. Nämä miehet, hän selittää, “eivät näe mitään syytä muuttaa näkemyksiään yksinkertaisesti siksi, että he asuvat nyt Länsi-Euroopassa”.

“Useimmille Euroopan hallituksille on poliittisesti hankalaa tunnustaa tämän erityisen kriisin olemassaolo”, sanoo Hirsi Ali kirjassaan. Virkamiehet eivät halua tilastoida – saati sitten julkaista – tietoja asiasta. Ainoa “hyväksyttävä” tarkoitus etnistä alkuperää koskevien tietojen keräämiseksi on “vähemmistöjen syrjinnän kirjaaminen”.

Paras tapa poistaa äärioikeiston monopoli keskustella asiasta, on tuoda “tämä asia pois tabuvyöhykkeeltä” avoimeen julkiseen keskusteluun. Eurooppa ei voi ikuisesti ummistaa silmiään ongelmalta.

Hirsi Ali ehdottaa, että Euroopan on työskenneltävä vahvemmin maahanmuuttajien integroimiseksi ja oikeuttaa sosiaalietuuksiin vain ne, jota kotoutuvat yhteiskuntaan. Menestyneet muslimi-maahanmuuttajat – joita on kymmeniätuhansia – on esitettävä roolimalleina ja esimerkkeinä. Hirsi Alilla on oikeus puhua asiasta, koska hän on muslimi ja nainen.

(Lähde: Wall Street Journal 12.2.2021)

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (1)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Huolestuttavaa

    Saako näistä tietoja sumuisesta suomalaisesta valtamediasta. Viime viikon huolestuttava tieto on myös että USAssa Equality Act eteni senaattiin, mitä asiaa kommentoitiin monilla kristillisillä foorumeilla, esim. christianheadlines.com