Israelissa vaaditaan uuden kristillisen televisiokanavan sulkemista

Uusi herätyskristillinen tv-kanava, Shelanu (GOD-TV), joka on sanonut tehtäväkseen ”viedä sanoma Jeshuasta Messiaastamme koko Israelille 24/7, 365 päivää vuodessa”, aloitti hepreankieliset lähetykset Israelissa viime viikolla.

Israel ja Lähi-Itä

GOD-TV:n toimitusjohtaja Ward Simpson totesi kanavan toiminnan aloittamisesta kertovassa videoviestissään saaneensa Israelin hallitukselta luvan ”lähettää Jeesuksen Krsituksen – Jeshuan Messiaan – evankeliumia Israelin kaapeli-tv:ssä hepreankielellä. Tällaista ei, sikäli kun tiedämme, ole tapahtunut milloinkaan maailmanhistoriassa. Jumala on yliluonnollisesti avannut meille mahdollisuuden viedä evankeliumi Jeesuksesta hänen juutalaisen kansansa koteihin ja sydämiin.”

Uusi kanava on kuitenkin suututtanut antimissionaariset juutalaisryhmät ja eräät hallituksen virkamiehet, jotka ovat ilmaisseet järkytyksensä siitä, että Israelin hallitus salli Shelanun aloittaa lähetykset juutalaisvaltiossa, ja ovat luvanneet ryhtyä toimenpiteisiin sen sulkemiseksi.

“Lakiemme mukaan uskonnollisten ohjelmien lähettäminen on sallittua”, sanoi viestintäministeri David Amselm, “mutta on kiellettyä lähettää sisältöä, joka voi vaikuttaa katsojiin sopimattomalla tavalla. Näitä olisivat varsinkin nuoret ja vaikutuksille alttiit katsojat.”

Israelin lain mukaan on kiellettyä yrittää saada ihmisiä vaihtamaan uskontonaan aineellisilla houkuttumilla ja sillä tavoin käännyttää erityisesti alaikäisiä.

Israelin viestintäministeri David Amsalem vakuutteli twitterissä, että “emme tule milloinkaan missään olosuhteissa sallimaan minkään lähetyssaarnaajakanavan toimintaa Israelissa”.

Shelanu ei ole ensimmäinen kristillinen kanava, jonka lähetyksiä voi seurata Israelissa. Myös Daystar ja Middle East Television tarjoavat kristillisiä ohjelmia. GOD-TV:n omistama Shelanu on kuitenkin ensimmäinen kanava, joka lähettää ohjelmia hepreankielellä Israelissa.

Israelin viestintäministeri David Amselm on vaatnut kanavan ”perusteellista tutkintaa”. Ward Simpson kertoi toisella videolla kanavan joutuneen tutkinnan kohteeksi, mutta sanoi luottavansa Israelin oikeusjärjestelmän toimivuuteen sekä maan uskonnonvapauden toteutumiseen.

GOD TV:n mukaan kanavan kohtaama vastustus johtui väärinymmärrystä aiheuttaneesta “huonosti sanoitetusta varainhankintavidesta”, josta Simpson sanoi olevansa pahoillaan. “GOD TV on 25 vuotta ollut Israelin ystävä ja tukija,” Simpson totesi lausunnossaan. “On hyvin masentavaa kuulla ja lukea väärinkäsityksistä, joissa meidän ei uskota ehdottomasti olevan Israelin vankkumattomia tukijoita.”

Simpson vetosi kristittyihin, että nämä seisovat yhteisessä rintamassa Israelin rinnalla antisemitismiä ja BDS -liikettä vastaan.

LähdeJewish News Syndicate, 13.5.2020 – Israel approves Christian missionary TV channel, sparking uproar / NBC News, 13.5.2020 – Israel considers shutting down evangelical Christian God TV’s channel