Kohua aiheuttaneen kristillisen Shelanu TV:n toimilupa Israelissa on peruttu

Kaapeli- ja satellittikanavien toimintaa valvova neuvosto on väliakaisesti perunut GOD TV:n omistaman hepreankielisen kristillisen Shelanu TV:n toimivulan jatkoselvitysten ajaksi. Huhtikuun lopulla Israelissa toimintansa aloittanutta Shelanu kanavaa on syytetty käännyttämisestä.

Israel ja Lähi-Itä

Proselytismi, pyrkimys käännyttää ihmisiä uskonnosta toiseen, ei sellaisenaan ole laitonta Israelissa, mutta laki kieltää alaikäisten käännyttämisen vastoin vanhempien lupaa tai läsnäoloa ja tarjoamalla taloudellisia tai aineellisia kannustimia uskonnon vaihtamiseksi.

Kaapeli- ja satelliittikanavien toimintaa valvovan neuvoston puheenjohtaja Asher Bitonin mukaan kanavan toimilupa on peruttu, koska Shelanu TV vetoaa juutalaiseen kohdeyleisöön eikä kristittyihin Israelissa, kuten alkuperäisessä toimilupahakemuksessa esitettiin.

Shelanu TV:n puhemies Israelissa ja messiaaninen juutalainen Ron Cantor totesi päätöksestä: ”Kanavan johtajat toivovat, että neuvosto hyväksyy kanavan uuden hakemuksen välttääkseen diplomaattisen selkkauksen satojen miljoonien Israelia rakastavien ja tukevien evankelikaalisten kristittyjen kanssa ympäri maailman.”.

Lähde: Jerusalem Post (28.6.2020) Israel cancels ‘God TV’s Evangelical Christian channel

Katso myös CBNNews haastattelu Ron Cantorin kanssa: