Pääministeri Netanjahu puuttui sisäministeriön viisumikieltoon kristittyjen järjestöjen työntekijöille

ISRAEL TODAY – Israelissa toimivien evankelis-kristillisten järjestöjen jäsenille myönnettäviä viisumeja koskeva kriisi on tarkoitus ratkaista ensi viikolla pääministerin kanslian väliintulon jälkeen, kertoivat viranomaiset keskiviikkona.

Ongelma johtuu siitä, että sisäministeriön keskitason byrokraatit kieltäytyvät myöntämästä viisumeita Israelissa toimivien evankelikaalisten ryhmien jäsenille, mikä uhkaa haitata Israelin kannattajien kristillisten sionististen ministeriöiden vuosikymmeniä kestänyttä työtä, joka on tuonut niille tunnustusta juutalaisvaltiolta.

Pääministerin kanslia puuttui asiaan sen jälkeen, kun Jerusalemissa toimiva tunnettu evankelikaalinen järjestö kertoi julkisesti turhautuneensa esteisiin, joita se oli kohdannut saadessaan pitkäaikaisia viisumeja henkilökunnan jäsenille sisäministeriön alaisen väestö- ja maahanmuuttoviranomaisen virkamiehiltä.

Pääministerin kanslian väliintulon jälkeen neuvottelut ovat käynnissä, jotta asia voitaisiin ratkaista jo ensi viikolla, kertoivat virkamiehet. Yhden pitkän aikavälin ehdotuksen mukaan evankelisia työntekijöitä varten luotaisiin erityinen kristityn työntekijän viisumiluokka, mutta tämä suunnitelma edellyttää Knessetin alakomitean hyväksyntää, joka on tällä hetkellä kuukausien mittaisella kesätauolla.

Lähde: Israel Today