Paavi lähetti viestin Israeliin lentäessään Pyhän maan ylitse matkallaan Irakiin

Israel ja Lähi-Itä

Roomasta Bagdadiin ulottuvan lennon aikana koneen saapuessa Israelin ilmatilaan koneen ohjaamosta välitettiin Israelin lennonjohdon kautta Paavin viesti, jossa sanottiin:

”Kunnianarvoisa Reuven Rivlin, Israelin presidentti. Tullessamme Israelin ilmatilaan apostolisella matkallani Irakiin, lähetän lämpimän tervehdykseni teille ja kansalaisillenne. Rukoilen, että Kaikkivaltias Jumala siunaa teitä kaikkia rauhan ja harmonian lahjalla. Franciscus Papa.”

Pohjois-Israelin lennonjohdon valvomo kiitti lentäjää viestistä ja lupasi välittää sen presidentti Rivlinille, joka vastauksessaan Paavin tervehdykseen Israelin valtion julkaiseman tiedotteen mukaan oli ”syvästi liikuttunut Paavin kauniista sanoista”. Hänellä ja paavilla sanotaan olevan läheinen ja lämmin suhde.

Paavi Fransicus lensi viime viikon vaihteessa historialliselle vierailulle Irakiin, jossa yksikään aiempi Paavi ei ole vieraillut. alueen kristittyjen määrä on ankarista vainoista johtuen 20 vuodessa pudonnut puolestatoista miljoonasta vajaan 120 000:een ja kristinuskon pelätään tätä vauhtia häviävän Irakista lähes kokonaan.

Lähde: World Israel News