Yle: Israel lupasi humanitaarista apua Beirutiin

Yle uutisoi Israelin tarjonneen tiistaina humanitaarista apua Libanonille Beirutissa tapahtuneen räjähdysten jälkeen, vaikka maat ovat teknisesti sodassa keskenään.

Israel ja Lähi-Itä

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kertoi Israelin ottaneen yhteyttä YK:n Lähi-Idän edustajaan Nikolai Mladenoviin selvittääkseen miten Libanonia voisi parhaiten auttaa.

Israelin puolustusministeri Benny Gantzin ja ulkoministeri Gabi Ashkenazin mukaan Israel on tarjonnut Libanoniin lääkeapua, humanitaarista apua sekä välitöntä hätäapua.

Myös Israelin presidentti Reuven Rivlin kertoi Israelin olevan valmis auttamaan Libanonia: “Me jaamme libanonilaisten tuskan ja kurkotamme vilpittömästi tarjotaksemme apua tänä vaikeana aikana.”

Viimeisten kahden viikon aikana Libanonin ja Israelin välit ovat olleet kireät. Maiden rajojen välillä on ollut yhteenottoja ja Israel on estänyt viiden Hizbollah-järjestön jäsenen yrityksen tunkeutua maahan. Hizbollah on kuitenkin kiistänyt osallistumisensa rajataisteluihin.

Maat ovat olleet sodassa keskenään viimeksi vuonna 2006.

Lähde: Yle 5.8.2020: Israel tarjoaa humanitaarista apua Libanonille Beirutin räjähdyksen jälkeen, vaikka maat ovat teknisesti sodassa keskenään.