Meskerem pelastui kadulta Patmoskummien avulla

Meskerem on yksi Patmoksen tyttökodin tytöistä Etiopiassa. Hän on 17-vuotias. Hänet oli tuotu pikkutyttönä Hawassalle keittiöapulaiseksi erääseen perheeseen. Työ oli aivan liian raskasta ja vaikeaa pienelle tytölle, niinpä hän lähti kodista omille teilleen.

Vas. Meskerem löydettiin Hawassan kaduilta vuonna 2014 ja tuotiin Patmoksen katulapsikodille asumaan. Oik. Meskerem tuli katulapsikodilla uskoon ja kävi kasteella. Kuvassa Meskerem saa ehtoollista kasteella käynnin jälkeen.

Eräs nainen löysi hänet kadulta itkemässä ja otti hänet kotiinsa. Tämä ystävällinen nainen antoi hänen sitten jäädä asumaan kotiinsa, jossa oli paljon lapsia jo ennestään.

Tässäkin kodissa Meskeremille sälytettiin valtavasti työtä, eikä elintarpeita kuitenkaan ollut riittävästi kohtuulliseen elämään. Jälleen kerran Meskerem jätti kodin ja lähti etsimään jotakin muuta Hawassan kaduille.

Tässä vaiheessa Patmoksen ylläpitämän Betlehem-kodin työntekijät löysivät hänet kadulta ja Meskerem päätettiin ottaa katulapsikodille asumaan. Meskerem oli tuolloin 8-vuotias.

Kauan huonoissa ja vaihtelevissa oloissa elänyt ja kovia kokenut tyttö otettiin niin psyykkiseen kuin fyysiseen erityishoitoon. Hänelle tarjottiin hengellinen, rakastava koti, jossa riitti ruokaa, terveydenhoito oli kunnossa, ja Meskerem sai kunnolliset vaatteet ja elämiseen tarvittavat tarvikkeet. Hän pääsi myös kouluun.

Meskerem otti katulapsikodilla evankeliumin iloiten vastaan ja hänestä tuli Jeesuksen opetuslapsi. Hän kävi myös kasteella kaksi vuotta sitten.

Tänä päivänä hän palvelee seurakunnan kuorossa ja lauluryhmässä ja opiskelee nyt kymmenennellä luokalla tunnetussa ja arvostetussa SOS-lapsikylän lukiossa Hawassalla.

Ilmoittautumalla kummiksi olet mukana auttamassa Meskeremin kaltaisia lapsia. Voit myös antaa kertalahjan Patmoksen lastenavulle sivulla olevalla lahjoittimella.

Kiitos teille kaikille, jotka olette mukana tässä arvokkaassa työssä!