Pääsiäisvaellus 2022 alkaa Patmoksen YouTubessa Palmusunnuntaina klo 19:30

Patmos Lähetyssäätiön digiseurojen PÄÄSIÄISVAELLUS 2022 tarjoaa jälleen tänäkin vuonna joka ilta tunnin ajan sekä unohtumattoman elämyksen että syvällisen matkan pääsiäisen sanomaan Jumalan sanassa palmusunnuntaista eteenpäin halki viikon ylösnousemussunnuntaihin saakka. Luvassa viikon aikana on muun muassa pääsiässaarna sodan runtelemasta Kiovasta, vieraita Pyhältä Maalta ja pääsiäisen tapahtumapaikkojen tarkastelua arkeologin silmin. Vaellusoppaana tänäkin vuonna Pasi Turunen. Tervetuloa mukaan.

Päiväkohtaiset linkit muihin pääsiäisvaelluksen suoriin iltoihin löytyvät myös Patmoksen Raamattuopetus YouTube -kanavalta.

VAELLUSVIIKON KOKO OHJELMA:

Palmusunnuntai 10.4. klo 19:30
Pasi Turunen KUUSI PÄIVÄÄ ENNEN PÄÄSIÄISTÄ – KUNINKAAN ENNUSTETTU KÄRSIMYSTIE ALKAA 

Maanantai 11.4. klo 19:30 
Pasi Turunen RAKKAUTTA LOPPUUN ASTI – MESSIAAN ATERIALLA JUUTALAISEN JEESUKSEN KANSSA Patmosystävien pääsiäisvaelluksella pysähdytään tarkastelemaan Jeesuksen ja opetuslasten viimeisen yhteisen aterian vaiheita juutalaisen perinteen valossa. Mitä rakastettu edesmennyt rovasti Risto Santala opetti Messiaan ateriasta? Mitä Jeesus tarkoitti puhuessaan Jumalan kirkakudesta viimeisellä aterialla opetuslapsilleen?

Tiistai 12.4. klo 19:30
Sanna Erelä PÄÄSIÄISEN JA KRISTINUSKON JUUTALAISET JUURET
Pasi Turusen vieraana suorassa lähetyksessä Pyhältä maalta on teologian maisteri Sanna Erelä, joka työskentelee Jerusalemissa Caspari-keskuksessa, joka on Raamatun ja juutalaisuuden opintokeskus. Sannan työn yhtenä päämääränä Jerusalemissa on varustaa messiaanisia seurakuntia ja rohkaista Jeesukseen uskovia juutalaisia elämään uskoaan todeksi israelilaisessa kontekstissa. Sannan tehtävään ja kutsumukseen kuuluu myös siitä muistuttaminen, että meidät kristityt on oksastettu samaan oliivipuuhun juutalaisten kanssa. Uskollamme on juutalaiset juuret.

Keskiviikko 13.4.klo 19:30
Juri Kulakevich UKRAINAN GOLGATA – PÄÄSIÄISSAARNA SODAN RUNTELEMASTA KIOVASTA Luvassa on varmasti monella tavalla mieliinpainuva suora yhteys Kiovaan, josta käsin Ukrainan helluntaiunionin kansainvälisen osaston johtaja Juri Kulakevich tervehtii suomalaisia kristittyjä ja saarnaa pääsiäissanoman suomalaisille sisarille ja veljille. Rukoilemme erityisesti ukrainalaisten puolesta. Tulkkina Pasi Turunen.

Kiirastorstai 14.4. klo 19:30 – Ehtoollinen
Rovasti Jouko Koistinen GETSEMANEN RATKAISUTAISTELUSSA SINUN SIELUSI TÄHDEN Pääsiäisvaelluksella pysähdytään Herran pöytään. Patmos Lähetyssäätiön hallituksen jäsen, rovasti Jouko Koistinen kuljettaa meidät Jumalan sanan äärellä yhteiseen ehtoolliseen. Varaa kotiisi leipää ja viiniä. Sinun edestäsi murrettu ja vuodatettu.

Pitkäperjantai 15.4. klo 19:30
Pasi Turunen SIINAIN VUORELTA GOLGATAN KUMMULLE – IHMEELLINEN SANOMA TÄYDELLISEN SOVINNON VERESTÄ! Pitkäperjantaina pääsiäisvaelluksella hiljennytään tarkastelemaan Jumalan sanasta totuutta Jeesuksen verestä. Mitä tekemistä kultaisella vasikalla, vaskikäärmeellä ja Jeesuksen ristillä on toistensa kanssa? Mitä ne kertovat meille maahan vuodatetusta verestä, joka avasi taivaat Golgatalla?

Lauantai 16.4. klo 19:30
Eero Junkkaala PÄÄSIÄISEN TAPAHTUMAT ARKEOLGISTEN LÖYTÖJEN VALOSSA Lankalauantaina luodaan ainoalaatuinen katsaus pääsiäisen tapahtumiin tutustumalla kuvin ja sanoin arkeologisiin löytöihin, jotka kertovat meille pääsiäisen tapahtumista. Pasi Turusen vieraana arkeologi ja Pyhän maan monet kaivaukset kokenut TT Eero Junkkaala.

Ylösnousemussunnuntai 17.4. klo 19:30
Pasi Turunen HAUTA ON TYHJÄ! YLÖSNOUSEMUS HISTORIAN TUTKIMUKSEN VALOSSA Pääsiisvaelluksen päättää Jeesuksen ylösnousemuksen tarkastelu poikkeuksellisella ja jännittävällä tavalla. Tiesitkö, että monet tutkijat pitävät Jeesuksen kuolleistanousemista ja tapahtumia sen ympärillä historiallisina tapahtumina eivätkä pelkkänä uskon asiana? Minkälaista näyttöä meillä voi olla siitä, että Jeesus on oikeasti noussut ylös kuolleista? Mitä Jeesuksen ylösnousemus meille merkitsee?