Patmos-blogi

Halleluja

Jouko Koistinen Patmos Lähetyssäätiön hallituksen jäsen rovasti Jouko Koistinen työskenteli kaksikymmentä seitsemän vuotta vankeinhoidossa vankilapastorina, ensin Pelson vankilassa ja sittemmin Kuopiossa, josta työstä hän jäi eläkkeelle vuonna 2020.
Julkaistu:

Neljäkymmentä viisi vuotta sitten Israel voitti Euroviisut kappaleella, jonka nimi oli Hallelujah. Silloin monien suusta ja jopa Ylen lähetyksistä kaikui tuo laulu. Tänä päivänä tilanne on täysin muuttunut ja sen myötä suhtautuminen Israelia kohtaan. Nyt monelta taholta vaaditaan jopa Israelin poissulkemista kisoista. Vaikka nykyajan Euroviisuissa kapellimestarien tahtipuikot eivät heilu siihen malliin kuin vuosikymmeniä sitten, kaiken taustalla on kuitenkin tämän maailman ruhtinas, jonka tahtipuikon mukaan kokonaiset kansat ja kansakunnat orjallisesti ja kuuliaisesti tanssivat.

Youtubessa surffaillessani silmiini osui musiikkivideo vuosikymmenten takaa. Kyseessä oli Israelin Euroviisukappale Hallelujah vuodelta 1979 ja esittäjänä Milk and honey-yhtye. Kappalehan voitti Euroviisut tuona vuonna.

Muistan vieläkin hyvin tuon keväisen illan. Olin silloin viimeistä vuotta opiskelemassa Helsingissä. Pari kaveriani oli mennyt naapuriin katsomaan televisiosta tuota viisulähetystä. Innoissaan he palasivat iltamyöhään kämpille ja hehkuttivat, kuinka Israel oli voittanut viisut jo toisena vuotena peräkkäin. Ehkäpä suurimpana ihmetyksenä oli se, että voitto oli tullut kappaleella, jossa usein toistettiin sanaa halleluja!

Eihän tuohon aikaan ainakaan suomalaisissa iskelmissä voinut kuvitellakaan mainittavan tuota sanaa. Yleensäkin, jos joku sanoi liian innokkaasti halleluja, häntähän pidettiin hihhulina. Saattoihan toki luterilainen pappikin sen jumalanpalveluksen liturgiassa kuivalla tyylillään sanoa, mutta siinä tapauksessa oli tarkasti kirkkokäsikirjassa määritelty, kuinka monta kertaa sen sai sanoa ja missä yhteydessä. Paastonaikana sitä ei saanut sanoa edes jumalanpalveluksessakaan. Niinpä tuntui hieman oudolta, että jopa Yle saattoi noina aikoina keskellä kirkasta päivää soittaa euroviisukappaletta, jossa laulettiin halleluja ja vieläpä israelilaisen yhtyeen esittämänä.

Nämä muistot ovat väkisin nousseet pintaan, kun ajattelee tämän päivän tilannetta. Onhan Israel toki voittanut euroviisut pari kertaa tuonkin jälkeen, mutta vuosi vuodelta on voinut havaita, kuinka vastustus Israelin euroviisuissa esiintymistä kohtaan on kasvanut. Tänä vuonna vaaditaan jo monelta taholta Israelin poissulkemista koko kisoista. Taitaa olla jopa niin, että suomalaiset artistit ovat etunenässä äänekkäimpinä tuota vaatimusta huutamassa.

Selityksenä tuolle vaatimukselle voi antaa Gazan tilanteen, mutta sittenkin perimmäinen syy ei ole siinä. Voi aivan kuin hengensilmin nähdä, kuinka tämän maailman ruhtinas heiluttelee tahtipuikkoaan, jonka mukaan tämä maailma nöyrästi ja tarkasti tekee, mitä tuo kapellimestari käskee. On vain niin hämmästyttävää nähdä, kuinka reilussa neljässäkymmenessä vuodessa maailman henki on muuttunut täysin. Eihän vuonna 1979 tilanne Israelissa ollut tähän päivään verrattuna palestiinalaisten suhteen sen kummempi, päinvastoin, Gazan alue oli silloin Israelin miehittämä. Luulisi, että silloin olisi ollut maailmalla vielä kiivaampi vastustus Israelia kohtaan. Vuosikymmeniä myöhemmin Israel suostui ”vaihtamaan Gazan miehityksen rauhaan” palestiinalaisten kanssa, mutta tuo ”rauha” päättyi lopullisesti viime syksynä Hamasin suorittamaan järkyttävään terroritekoon Israelissa.

Maailman vihassa Israelia kohtaan on kyse antikristillisen henkivallan kasvusta, josta Raamattu ennus-taa. Raamattuhan sanoo selvästi, että lopun aikana kaikki kansat nousevat Israelia vastaan. Kun tämän maailman ruhtinas, saatana toimii kapellimestarina ja hänen partituurissaan on merkintä ”vihaa Israelia kohtaan”, silloin koko maailma toteuttaa orjallisesti tuota kapellimestarin tahtipuikon heilutusta. Näinhän tapahtui Natsi-Saksan aikaan. Eihän juutalaiset olleet tehneet mitään pahaa Saksan kansaa vastaan, mutta kun saatanan nuotteihin oli kirjoitettu noin, niin koko kansa totteli tuota käskyä yhdellä tahtipuikon heilautuksella.

Kaikki tietävät tällä hetkellä, että Israelia ei voi yksipuolisesti voittaa sotilaallisesti. Sen tietää Iran ja muut naapurivallat, sen tietää myös tämän maailman ruhtinas. Jos hyökkääjä yrittäisi tuhota Israelin ydinaseilla, se merkitsisi samalla hyökkääjän omaa tuhoutumista, koska Israel ei kaihtaisi olla käyttämättä omia ydinaseitaan. Siksi ainoaksi keinoksi viholliselle jää petokseen turvautuminen, jonka se myös tulee tekemään.

Niinpä Raamatun ennustuksien perusteella olen vakuuttunut, että noissa tämän maailman ruhtinaan nuoteissa lopunaikaan liittyen lukee myös merkinnät: petollinen liitto Israelin kanssa (Dan. 11:32), paha juoni (Hes. 38:10) ja rauhan liiton rikkominen (Dan. 9:27). Ilmoittaahan Hesekiel kristallinkirkkaasti tämän, kun hän puhuu Israelin vastustajasta käyttäen nimeä Goog. Hes. 38:10 sanoo: ”Sinä päivänä mieleesi tulee eräitä asioita ja sinä mietit pahan juonen. Sinä sanot: `Minä hyökkään suojattomaan maahan, käyn rauhallisten, luottavaisina asuvien ihmisten kimppuun – he kaikki asuvat muurittomissa asuinpaikoissa, joissa ei ole salpoja eikä portteja´.”

Jokainen tietää tänä päivänä, että noin huolettomaan ja sotilaallisesti suojattomaan elämiseen Israel ei tänä päivänä suostuisi millään hinnalla. Jos se suostuisi siihen, se olisi maailman nopein itsemurha. Siksipä saatana tulee viimeisenä keinona käyttämään asetta, josta Hesekiel käyttää nimeä paha juoni. Kuinka se tuossa onnistuu, on oma lukunsa, jota en käy tässä yhteydessä yhtään availemaan. Joka tapauksessa petos tulee olemaan niin perusteellinen, että se yllättää täysin Israelin.

Olen myös vakuuttunut, että silloin täytyy olla tilanne, jolloin yhtään rakettia ei lennä Israeliin, eikä vihamielisiä boikottiuhkauksia kohdistu Israelia kohtaan. Muutoinhan Israel ei suostuisi elämään muureja ja salpoja vailla. Mutta tämän maailman ruhtinas tietää kyllä, miten tuokin asia järjestetään. Kun saatanan partituureihin on kirjoitettu tuolle kohdalle sinfoniaa merkintä ”hyväksyvää hyrinää Israelia kohtaan”, sitä tottelee silloin jopa Suomen UMK-porukka.

Olen siis oman elämänikin aikana saanut nähdä suunnattomat muutokset maailman suhtautumisessa Israeliin. Jotkut asiat ovat jopa muuttuneet täysin päälaelleen. Mutta kun tietää, mikä on se henki, joka tahtipuikkoa heiluttelee, ei osaa muuta kuin surkuhupaisan säälivästi suhtautua niihin, jotka sokeasti tuon pillin mukaan milloin mitenkin tanssivat ja sätkivät.

Raamatun ennustusten perusteella voi sanoa, että tuo em. juoni onnistuu hyvin pitkälle, mutta ei kuitenkaan lopullisesti, koska on olemassa myös Ylikapellimestari, jonka nuoteissa on sanottu viimeinen sana liittyen niin Israelin kuin koko maailman tulevaisuuteen. Tuo ylikapellimestari on Raamatun Jumala, Herra Sebaot, joka on myös riittävästi ilmoittanut meille omista lopun aikaan liittyvistä nuottimerkinnöistään pyhässä sanassaan Raamatussa.

Silloin kaikuu kansan paljouden ääni taivaassa: ”Halleluja! Sillä Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias on ottanut hallituksen.” (Ilm. 19:6).

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (6)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Pekka

  Euroviisuista puheen ollen.Ovatko ne yleensä tapahtuma jotka kirkastavat evankeliumia.Olen seurannut niitä vuosikymmeniä,mutta taidan lopettaa.Eihän ne muuta ole kuin gender-henkisiä homo-,ja lesbojuhlia.Eikä siellä musiikilla voita,vaan sillä,että kuuluu vähemmistöihin.Luulisi,ettei ne kristittyjä kiinnosta.Taitaa kuitenkin kiinnostaa?!

 2. Bux

  Ei pidä myöskään unohtaa Israelin vuoden 1998 euroviisuvoittoa.

  Tuolloin Dana Internationalin voittobiisiä niin ikään soitettiin kaikkialla, muuallakin kuin Koe-eläinpuistossa.

  • Jykä

   Kyllä vaan.

   Ja samana vuonna Palestiinan rauhanprosessiakin yritettiin saada eteenpäin Yhdysvaltojen kätilöimänä, joten Israelin poliittinen julkikuva oli tuolloinkin hiukan erilainen kuin nyt.

 3. Jykä

  Vuoden 1979 maaliskuussa pidettiin Eurovision laulukilpailut Israelissa ja allekirjoitettiin Israelin ja Egyptin välinen rauhansopimus.

  Israelin julkikuva oli siis hiukan toisenlainen.

 4. Filos

  Uutisissa oli kuva nälkiintyneistä Gazalaislapsista. Äidit oli kyllä terveen ja hyvinvoivan näköisiä. Luulisi, että myös äidit olisivat nälkiintyneen näköisiä, jos ruokaa ei ole?

 5. IlkkaT.O.

  Saatanan petolliseen ”rauhan aikaan” sisältyy myös Temppelin toiminta Temppelivuorella ja uhraaminen, kunnes tapahtuu ”hävityksen kauhistus”, antikristus menee kaikkeinpyhimpään ja julistaa olevansa Israelin jumala. Sitä seuraa Israelin kauhistuttavin ajanjakso, n. 3 1/2 -vuotinen Jaakobin ahdistus.