Israelilainen laulu parantumisesta leviää netissä

Suosittu messiaaninen yhtye auttaa tuomalla maailmaan inspiroivan raamatullisen laulun parantumisesta.

Yair Levi (31) ei ole israelilaisten musiikkikaartien kärjessä, minkä vuoksi harvat Israelissa ovat kuulleet hänen uutta kappalettaan “Heal Her.” Levi, eläkkeellä oleva Israelin merivoimien kommando, on julkaissut tähän mennessä kaksi albumia, ”Breathing Again” (2016) ja “Let Go” (2017). Laulu “Heal Her” sävellettiin kaksi kuukautta sitten hänen isoäitinsä sairastumisen jälkeen. Laulu sai inspiraation myös koronaviruspandemian puhkeamisesta.

Levi kertoi Ynet-uutisportaalille, että ”Seuratessani koronaepidemiaa jääkaapin ovessa oleva lista koronaan sairastuneiden ja esirukousta tarvitsevien ihmisten nimistä kasvoi. Sanoin joka päivä juutalaisten rukouksen sairaiden puolesta [mi sheberach] ja etsin parantumiselle sopivaa ääntä, mutta en löytänyt sitä. Sitten muistin rukouksen ”Oi Jumala, paranna hänet!”, jonka Mooses lausui sisarensa puolesta, jotta hän parantuisi leprasta ” (4. Moos. 12:13).

Levi pyysi Shai Solia of Miqedem yhtyettä, joka säveltää ja laulaa psalmeja ympäri maailmaa, liittymään mukaan. Koronaeristys pakotti heidät työskentelemään Internetin välityksellä ja julkaisemaan kappaleen Levin Facebook-sivulla 6. huhtikuuta. Liitteenä oleva teksti oli seuraava: “Rukoillaan yhdessä Israelin kanssa kaikkien sairaiden parantumisen puolesta kaikkialla maailmassa. Laulu, joka kumpuaa sydämestä. ”

Kuka tietää, mikä tekee sosiaalisen median julkaisuista suosittuja, mutta tässä tapauksessa ehkä se oli lyhyen Raamatun jakeen pehmeä, melkein lumoava melodia globaalin epävarmuuden aikana. Englanninkielisillä tekstityksillä ja ilmaisulla “Oi Jumala, paranna hänet”, jotka toistettiin useilla eri kielillä, siitä tuli nopeasti hitti monissa maissa, aina Libanonista Brasiliaan ja Namibiasta Intiaan.

Tietysti leeviläisen soturin – joka laulaa rukouksen ”kaikkien maailman sairaiden ihmisten puolesta” –symboliikka, saattaa myös selittää sen, miksi ihmiset pitävät sitä niin houkuttelevana. Oli syy mikä tahansa on selvää, että tämä kappale on inspiroinut monia.

Lähde: Israel Today 12.5.2020 Israeli Song of Healing Goes Viral