Evankeliumia ja iloa kenkälaatikkolahjoissa – tule sinäkin mukaan!

Operaatio Joulun Lapsen keräys käynnistyy virallisesti 1.10. Lokakuun alusta alkaen voit noutaa kenkälaatikkoaihioita sekä muuta materiaalia palautuspisteiltämme ympäri maata. Palautusviikko on 14.11.–21.11.

 

pääkuva ojl syys22

Viime vuonna Suomesta lähetetyt paketit saivat 31 353 Euroopan vähäosaisimman lapsen silmät loistamaan. Tänäkin vuonna Romaniassa ja Moldovassa moni lapsi tulee saamaan, sloganimme mukaisesti, ’hyviä uutisia ja paljon iloa’.

’Paljon iloa’ saamme olla jakamassa kenkälaatikkolahjojen muodossa lapsille, joilla usein ei inhimillisesti katsottuna ole lähes mitään. Kenkälaatikkolahja on monelle sen saavalle lapselle heidän elämänsä ensimmäinen lahja. Se tuo suuren ilon.

’Hyviä uutisia’ on Operaatio Joulun Lapsen ydin, se, mitä haluamme iloa tuovan lahjan kautta jokaiselle lapselle kertoa. ”Jumala näkee sinut, välittää sinusta, rakastaa juuri sinua!” Lahjapaketti luo ensimmäisen kontaktin lapsen ja paikallisten uskovien välillä. Kansalliset tiimit koordinoivat vuosittain lahjapaketit tavoittamaan lapsia ja kyliä, joissa paketteja ei ole vielä aiemmin jaettu.

Lahjojenjakotilanteessa paikalliset uskovat kertovat lapsille evankeliumin ja kutsuvat heitä mukaan Suuri Seikkailu -opetuslapseuskursseille. Näiden kurssien kautta lapsissa voi syntyä ja kasvaa usko Jeesukseen, ja usein he kertovat ilosanoman myös perheilleen. Näin teki myös Moldovassa Staraya Bogdanovkan kylässä keväällä 2021 kurssille osallistunut 9-vuotias Arina, jonka todistuksen kautta myös hänen isoäitinsä sai tulla uskoon.

Jokainen pakattu kenkälaatikkolahja tarkoittaa aina yhtä lahjan saavaa lasta enemmän! Pakkaa sinäkin oma lahjasi, se perinteinen tai virtuaalipaketti, ja tule mukaan yhteiseen missioomme!

Artikkelin kuvat ovat lähetysjohtaja Leena Metsämäen ja toimittaja Toni Randénin vierailulta Romaniassa joulukuussa 2021 seuraamassa suomalaisten valmistamien lahjojen jakamista Giurgiun alueella.

Muista myös kuunnella perinteistä OJL-tänään ohjelmaa Radio Patmoksessa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 8.30. Ohjelmassa kuullaan uutisia ja terveisiä ympäri Suomea keräyksessä mukana olevilta ihmisiltä ja yhteisöiltä. Ohjelmat pitävät myös sisällään tärkeää ja ajankohtaista infoa projektiin liittyen.