Hanukkalahja, joululahja ja kaikista suurin lahja

”Shalom, shalom, Jumala toi Jeesuksen kautta shalom-rauhan jokaista ihmistä varten”, kuuluttavat lapsityöntekijät Lena Orlova ja Galina Statnaja mikrofoneihinsa tupaten täynnä olevassa Benderin seurakuntarakennuksessa.

OJL-artikkeli-1-kuva-1

Kaikki pienet osallistujat eivät mahdu istumaan, ja kuitenkin ovesta tulvii jatkuvasti uusia lapsia parhaimpiinsa puettuina suurta joulujuhlaa varten. Monet tulevat vanhempiensa kanssa, osa on rohjennut mukaan ilman aikuisia. Suurin osa ei ole koskaan aiemmin astunut pienen Benderin messiaanisen seurakunnan ovesta sisään, ja kaikki on uutta. Ilmassa on iloa ja odotusta.

Lena ja Galina saavat lapset mukaan laulamaan ja osallistumaan kuvien kautta esitettävän evankeliumin sanoman läpikäymiseen. Kaikille käy selväksi, kuka on se suurin lahja, jonka Jumala ensimmäisenä jouluna lahjoitti maailmaan. Hän on Jeesus Kristus, joka elämänsä aikana teki paljon hyvää ja ihmetekoja ihmisten keskellä; ja joka kärsi ristillä kaikkien ihmisten syntien tähden, nousi kuolleista ja asuu nyt Isän Jumalan tykönä. Hän on suurin lahja, joka tuo todellisen shalom-rauhan kaikille, jotka uskovat häneen. Lapset keskittyvät tungoksesta huolimatta hyvin evankeliumin sanomaan.

Nina Dawood ja Andres Koskelainen tuovat Operaatio Joulun Lapsen terveiset Suomesta. Kaikki lapset vastaavat Ninan kysymykseen innokkaalla da,da -huudolla, kun Nina tiedustelee, odottavatko he tänään saavansa myös Joulun Lapsen kenkälaatikkolahjan. Juhla jatkuu saippuakuplien ja kymmenien ilmapallojen liidellessä salissa. Pienet kädet kurottavat ottamaan palloja ja koskettamaan saippuakuplia.

Ilo ja odotus huipentuvat siihen, että kaikille lapsille jaetaan oman ikätasonsa mukainen Joulun Lapsen lahja. Pieneen käteen laitetaan vielä muhkea donitsi ja pillimehu. Kaikkien lasten nimet ja yhteystiedot on otettu ylös. Näin heitä on helppo kutsua mukaan seurakunnan toimintaan ja Suuri seikkailu -opetuslapseuskouluun. Lena ja Galina tietävät, kuinka toimivat, ovathan he tehneet lapsityötä jo vuosia.

Pieni osa suomalaisten tekemistä Operaatio Joulun Lapsen lahjoista jaetaan vuosittain Moldovan ja Transnistrian messiaanisten seurakuntien kautta näiden alueiden lapsille. Pääsimme suomalaisena tiiminä näkemään, miten lahjat jaetaan Transnistriassa Benderin seurakunnan lastentapahtumassa. Tapahtumaa oli etukäteen mainostettu tuttujen ja ystäväseurakuntien kautta nimenomaan siten, että kaikki kutsuisivat mukaan sellaisia lapsia, jotka eivät käy missään seurakunnassa, eikä heidän perheensä ole tunnustavia kristittyjä. Osallistujamäärä ylitti kaikki Lenan ja Galinan odotukset, sillä lapsia tuli niin paljon, kaiken kaikkiaan nimiä kirjattiin toista sataa. Tilaisuuden jälkeenkin saadut uutiset olivat hyvin rohkaisevia. Eräskin isä soitti Lenalle ja kertoi, että hänen lapsensa oli tapahtumasta tultuaan kertonut isälleen, että tämä tilaisuus oli aivan erityisen hieno verrattuna kaikkiin muihin, joissa hän on käynyt – tässä tilaisuudessa kerrottiin Jumalasta!

Muistetaan rukouksin näitä lahjan saaneita lapsia, jotta mahdollisimman moni tulisi mukaan seurakunnan toimintaan ja kylvetty sana saisi itää heidän pienissä sydämissään.

LEENA METSÄMÄKI